Στο σημερινό ‘Α, μπα’: κοινά ενδιαφέροντα

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: κοινά ενδιαφέροντα Facebook Twitter
43


________________
1.

Καλημέρα Α, μπα!
Πάντα είχα ως προαπαιτούμενο για μια σχέση την καλλιέργεια του εκάστοτε συντρόφου μου-υπό την έννοια ότι θέλω να προτιμάει τους Monty Python από τον Σεφερλή, να διαβάζει λογοτεχνία και όχι αθλητικές εφημερίδες και πάει λέγοντας. Για να το πω με τηλεοπτικούς όρους, θα επέλεγα τον Κωνσταντίνο Μαρκορά από τον Λάμπη. Μου επισημάνθηκε από μια φίλη πρόσφατα ότι δεν κάνω καλά, ότι κακώς δίνω σημασία σε αυτά τα πράγματα, ότι σημασία έχει τι άνθρωπο έχεις απέναντι σου και ότι τώρα που είμαι μόνη πρέπει να δίνω ευκαιρίες και σε άλλου είδους άντρες.
Προβληματίστηκα ομολογώ. Για να μην παρεξηγηθώ, τονίζω ότι δεν συνδέω αυτές τις προτιμήσεις με την ποιότητα κάποιου ως ανθρώπου. Μπορεί κάποιος να έχει διαβάσει πολύ και να είναι κάθαρμα, μπορεί να ακούει Παντελίδη και να είναι διαμάντι. Νιώθω όμως ότι με τίποτα δεν θα μπορούσα να είμαι με έναν άνθρωπο που θα ήθελε να πάμε να ακούσουμε τον κάθε Ρέμο αντί για τους κάθε Editors.
Η ερώτηση λοιπόν είναι η εξής: δεν είναι τα κοινά ενδιαφέροντα βασική προϋπόθεση για μια σχέση; Μήπως είμαι υπερβολική ως προς αυτή μου την απαίτηση;
Σ' ευχαριστώ πολύ!- κουλτούρα να φύγουμε

Τα κοινά ενδιαφέροντα είναι απαραίτητη κολλητική ουσία για να μακροημερεύσει μια σχέση, αλλά μπορούσες να το αφήσεις εκεί. Με τον τρόπο που το εκφράζεις απλώς ακούγεσαι σνομπ, σα να έχεις φτάσει στο ταβάνι της εκλέπτυνσης και να βλέπεις τα υπόλοιπα, τον «λαό» από ψηλά. Ενώ δεν έχεις άδικο, αν σου απαντήσει κανείς επιθετικά θα είναι επειδή το δίπολο που παρουσιάζεις είναι κοντόφθαλμο και αποκαλύπτει τον δικό σου περιορισμένο ορίζοντα.

________________
2.


Γράφω πολλά χρόνια, αλλά δεν ξέρω εάν είμαι καλή σε αυτό. Τελείωσα πρόσφατα μια ιστορία μου και θα ήθελα την δικιά σου γνώμη. Ξέρω πως είναι πολύ τολμηρό να ρωτήσω, θα μπορούσα να σου την στείλω;- Τολμηρή


Τολμηρό είναι ότι πιστεύεις ότι η γνώμη μου έχει σημασία. Για αφιερώσεις, παρακλήσεις και προσωπικές αφηγήσεις χρησιμοποιήστε το [email protected] ή το inbox του facebook, εδώ δεν μπορώ να σας απαντήσω ιδιωτικά.


________________
3.


Α, μπα, με ενοχλεί πολύ, όταν οι φίλες μου κακολογούν τον πρώην μου. Δε μπορούν με τίποτα να δεχτούν πώς γίνεται να μην του κρατάω κακία και να μην τον βρίζω. Ο άνθρωπος μια χαρά συμπεριφέρθηκε, ήμασταν μαζί 6 μήνες, με χώρισε πολιτισμένα και με απόλυτη ειλικρίνεια γιατί απλά του πέρασε, έχει περάσει πια χρόνος, και γενικά είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ πολύ, χωρίς κανένα ερωτικό ενδιαφέρον πλέον. Όταν τα λέω αυτά τρελαίνονται, πέφτουν να με φάνε, θέλουν να με πείσουν πως είχα τυφλωθεί, πως ήταν κοντός, άσχημος, βαρετός, αδιάφορος, αντιπαθητικός, μαλάκας, και πώς ήταν δυνατόν να με χωρισε έτσι ξαφνικά ενώ όλοι πίστευαν πως έδειχνε ερωτευμένος, και πώς είναι δυνατόν τώρα μετά από τοσον καιρό να μην το βλέπω τι χαμένο κορμί ήταν.

Και ρωτάω: αν όντως ήταν έτσι - που δεν πέφτει λόγος σε κανέναν, εμένα μου άρεσε, εγώ τα είχα μαζί του - ΓΙΑΤΙ δε μου το είπε ποτέ καμία κι όλες μου έλεγαν τι ευχάριστος που είναι και πόσο τον συμπαθούν; Όταν το λέω αυτό, λένε πως δεν ήθελαν να με στενοχωρήσουν. Είναι σαν να με βγάζουν ηλίθια και αυτό με νευριάζει απίστευτα. Δεν είμαι σίγουρη αν όλα αυτά τα λένε επειδή πιστεύουν πως κατά βάθος δεν τον έχω ξεπεράσει και θέλουν να με συνεφέρουν, ή αν όντως τα πίστευαν ανέκαθεν, όμως μου φαίνεται μεγάλη υποκρισία και με ενοχλεί αυτή η μαζική επίθεση μόλις αναφερθούμε σε αυτόν.

Είναι φυσιολογική συμπεριφορά αυτή ρε Α,μπα; Υπάρχει κάτι που βλέπω λάθος;- συγχύζομαι

Ο συνηθισμένος τρόπος για να ξεγράψεις έναν πρώην είναι να τον βγάλεις άχρηστο, ώστε να μην σου λείπει ούτε ως παρέα. Οι φίλες σου προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν δεσμό μαζί σου, καταφεύγοντας στην παραδοσιακή τελετουργία λήξης μιας σχέσης, και εσύ το αρνείσαι. Οι λέξεις «υποκρισία» και «μαζική επίθεση» είναι πολύ υπερβολικές, και για την κατάσταση, και για ένα αίσθημα που κράτησε μόλις μισό χρόνο. Μην το αναλύετε τόσο, κι εσύ παραδέξου πια ότι δεν ήταν και τέλειος, δεν θα πάθεις τίποτα.

________________
4.


Γεια σου Αμπα!

Η ερώτηση μου είναι η εξής: Εχω μια παιδική φίλη, η οποία θέλει να ακούει μόνο αυτά που της αρέσουν και τη συμφέρουν, κοινως θέλει πάντα κάποιον να της "χαιδεύει τ'αυτιά". Πρόσφατα της είπα ξεκάθαρα τη γνώμη μου σχετικά με ένα θέμα της γκομενικό, δηλαδή αυτή θέλει να κάνει σχέση με έναν τύπο ο οποίος της έχει δηλώσει ξεκάθαρα πολλές φορες ότι δεν θέλει να κάνει σχέση μαζί της. Αυτό συμβαίνει εδώ και εξι μήνες. Όταν λοιπόν της είπα ότι του έχει πρήξει το συκώτι τόσους μήνες σταμάτησε να μου μιλάει και δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου εδώ και κανά μήνα. Για να συνεχίσω το ερώτημα μου, αυτούς τους ανθρώπους τους αφήνουμε στον κόσμο τους και τους λέμε αυτά που θέλουν ν' ακούσουν, τους λέμε την γνώμη μας, κόβουμε επαφή? Μέχρι στιγμής συνήθως της λέω αυτό που θέλει να ακούσει σε ασήμαντα θέματα, στα σοβαρά της λέω αυτό που πιστεύω, αυτή τη φορά ίσως να επρηξε και το δικό μου το συκώτι και γι'αυτό της είπα τη γνώμη μου κάπως άγαρμπα. Εντάξει η ωμή αλήθεια (η αλήθεια του άλλου βασικά) όλους μας πειράζει λίγο πολύ ελάχιστοι είναι τόσο cool που δεν τους αγγίζει η γνώμη των άλλων. Το θέμα είναι ότι με ξενέρωσε η συμπεριφορά της γιατί δεν είμαστε παιδάκια για να κρατάμε μούτρα και να εκσφεντονίζουμε κακίες μέσω facebook, είμαστε 30+ και οι δυο. Α μπα θέλω τη γνώμη σου μπορεί να είμαι και γω εξίσου ανώριμη.- Ξενερωμενη Κουμπαρομπεμπέκα

Όπως πολύ σωστά είπες, ήταν η αλήθεια σου, δεν ήταν η αλήθεια. Αν έχεις δίκιο ή όχι, θα φανεί, και αν είπες τη γνώμη σου χωρίς να ρωτηθείς, έκανες λάθος. Το «μου έχεις πρήξει τα συκώτια», ανάλογα με το κλίμα, τη σχέση και το χαρακτήρα των συμμετεχόντων, μπορεί να είναι από χαϊδευτικό πείραγμα μέχρι έναρξη ψυχρού πολέμου, και στην περίπτωσή σας μάλλον είναι το δεύτερο. Η ειλικρίνεια, όταν δεν γίνεται με την προσεκτική επιλογή κατάλληλων λέξεων, από αρετή γίνεται αγένεια και χοντράδα. Οπότε δικαιολογήσου για την έκφραση, μην δικαιολογείσαι για το περιεχόμενο, και πες της ότι το λες έχοντας μόνο το δικό της καλό στο μυαλό και ότι την υποστηρίζεις ό,τι και να κάνει, και καλύτερα να το εννοείς.

________________
5.


Αγαπητή Α,μπα
Νομίζω ότι ένας πολύ κοντινός μου φίλος είναι μυθομανής. Δεν το έχει παραδεχτεί, αλλά αυτά που λέει σε μένα και κοινούς φίλους δεν στέκουν, δεν έχουν λογική. Δεν ξέρω πώς να αντιδράσω και τι να του λέω όταν μου αραδιάζει ιστορίες για αγρίους, πολύ τραβηγμένα πράγματα τα οποία επιβεβαιωμένα από έγκυρες πηγές δεν έχουν συμβεί. Σκεφτόμουν να του κάνω ανοιχτή κουβέντα αλλά θα πανικοβληθεί και δε θα παραδεχτεί τίποτα..- nevermind


Αν είναι τόσο κοντινός και αγαπητός φίλος που έχεις το κουράγιο και τη δύναμη να τον προτρέψεις με ήπιο και ήρεμο τρόπο να πάει σε ψυχολόγο/ψυχίατρο, να το κάνεις.


________________
6.


Τι γίνεται στον κόσμο; Πάντα τόσο χάλια ήταν;
Θείος εκδίδει την ανιψιά του, βίασαν 8χρονη ινδή, βίασαν 9χρονη ινδη, στη Γάζα μετράνε τους νεκρούς και πάει λέγοντας.
Δεν είχα ποτέ την εντύπωση ότι ζω σε κανένα ειρηνικό και αγαπημένο κόσμο αλλά τώρα τελευταία οι άσχημες ειδήσεις δεν σταματάνε.
Και αναρωτιέμαι: ήταν πάντα τόσο χάλια τα πράγματα και εγώ ήμουν στη κοσμάρα μου ή όντως τώρα τελευταία είναι τεταμένες οι καταστάσεις?
ΥΓ.: τι γίνεται με αυτά τα αεροπλάνα και πέφτουν όλη την ώρα?- προβληματισμένη-just18


Πάντα έτσι χάλια ήταν, τώρα άρχισες να το παρατηρείς.


________________
7.


Αγαπητή Α, μπα,

Με αφορμή τα σχόλια επί της Ερώτησης και Απάντησης #1 της 23/7 
είχα την απορία "Πώς χαλαρώνεις όταν σκέφτεσαι διαρκώς ότι "πρέπει" να χαλαρώσεις;".
Τι λες εσύ;- η Just_Distracted

Το ανθρώπινο μυαλό έχει δύο φοβερές, τρομερά αποτελεσματικές ικανότητες: τον αντιπερισπασμό και την άρνηση. Δεν είναι μόνο η αφετηρία της τεμπελιάς και του εγωισμού, στις κατάλληλες περιστάσεις είναι διαμάντια.

43

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#3 Δεν μπορώ να ξέρω αν υπάρχει κάτι που βλέπεις λάθος, εφόσον δεν έχω γνωρίσει και συναναστραφεί τον πρώην φίλο σου, αλλά υπάρχει κάτι που σίγουρα δεν έθεσες από την αρχή της φιλίας σου με τις κοπέλες που ευθαρσώς σου λένε μέσα στα μούτρα χωρίς καμία αιδώ ότι επί έξι μήνες ψεύδονταν ασυστόλως απέναντι στην καλή τους φίλη (εσένα!) για το "χαμένο κορμί" με το οποίο τα έφτιαξε, για να μη την στενοχωρήσουν (κι ας φάει τα μούτρα της ως ανυποψίαστη αργότερα, κι ας είναι πιο επώδυνο για εκείνη - σύμφωνα μ' αυτήν την λογική). Αυτό το κάτι είναι το θεμέλιο της εμπιστοσύνης.#5 Δε νομίζω πως έχει κάποια αξία να ανατρέψεις όσα λέει με επιχειρήματα διότι το πιθανότερο είναι πως θα βρει κι εκείνος άλλα... ανυπόστατα ή όχι μικρή σημασία έχει εν προκειμένω, μιας που του είναι ψωμοτύρι αυτή η πρακτική.Δεν είναι σίγουρο ότι θα πανικοβληθεί. Έχω γνωρίσει μυθομανές άτομο και (το συγκεκριμένο τουλάχιστον) ήταν τέρας ετοιμολογίας, χαλαρότητας και συνάμα ευγένειας. Συν τοις άλλοις, εξαιρετικά ευχάριστη παρέα, να συμπληρώσω. Έβρισκε πάντα τρόπο να συμβιβάζει τα ασυμβίβαστα και - παρότι δε με έπειθε φυσικά καθότι γεμάτες αντιφάσεις οι ιστορίες του, η ταυτότητά του και τα πεπραγμένα του - ένιωθα ότι ήμουν ρόλος μέσα στο δικό του έργο. Βασικά, έτσι ένιωθαν όλοι γύρω του, το έβλεπες. Παρόλα αυτά, δεν μπορούσα να τον εμπιστευτώ, όπως είναι φυσικό επακόλουθο. Και εδώ είναι το μείζον ζήτημα σ' αυτές τις περιπτώσεις, κατ' εμέ. Ακόμα κι αν του μιλήσεις ανοιχτά, θα καταφέρεις κάτι πάνω σ' αυτό; Υπάρχει τρόπος να ανακτήσει την αξιοπιστία του στα μάτια σου έτσι; Από τη δική μου οπτική, αυτά είναι τα ερωτήματα που τίθενται.
#1πεσετε να με φατε λυσσαρες, αλλα ο ανδρας ο σωστος, ο προστυχος, πρεπει να την βλεπει την μπαλιτσα του ... να ειναι λιγο απο τον πλανητη των ανδρων... να υπαρχει μια αποσταση ρε παιδι μου, που διατηρει το παθος...σοβαρα μιλωντας, ειναι ωραια τα κοινα ενδιαφεροντα, η απολυτη ταυτιση ομως, κινδυνευει να γινει πολυ συντομα αδερφοποιηση... κι αυτο ειναι κακο για τον ερωτισμο στο ζευγαρι..για μενα το επιθυμητο ειναι να υπαρχουν κοινοι τοποι που να συναντιεσαι μαζι του, να υπαρχουν κοινες δραστηριοτητες για να μην βαριεσαι ποτε την παρεα του, αλλα και διαφορετικοι τοποι που να μην πολυκαταλαβαινει ο ενας του αλλουνου για να θυμομαστε οτι ειμαστε συμπληρωματικοι και οχι ενας....
Το γραφω, κι ανέβει ανέβηκε. Με αφορμή το #1.Στα προτεινόμενα κάτω από την Α,μπα είδα αυτό: http://www.lifo.gr/guide/cultureblogs/tasteblog/35931, στο οποίο δεν υπάρει δυνατότητα σχολιασμού. Pourquoi? Πώς να κοιμηθώ το βράδυ αν δεν σχολιάσω τα '"αποδομημένα" fish & chips' (sic); Αποδομημένα; Αντί για κουρκούτι τα εμβαπτίζουν σε Derrida;Ένα πιάτο αντάξιο της επιλεκτικής αναγνώστριας :)(Συμφωνώ πολύ με την ανάγκη εξεύρεσεις κοινών τόπων σε μια σχέση, αλλά & με την απάντηση της Λένας για το ύφος της)
#1 Έλα παιδιά,δεν μπορούμε να μιλάμε σοβαρά για ποιότητα, όταν στην κουβέντα μπαίνουν οι δυο ξένοι. Απροπό (που θα έλεγε και η Ντένη Μαρκορά), ας βρει τον έρωτα της ζωής της η κοπέλα της ερώτησης και τη βλέπω να πιάνει στασίδι στον Σεφερλή.#4 Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται η σχέση μεταξύ παιδικών φίλων να λειτουργεί με κανόνες. Δεν γίνεται να είσαι 30+ και να μη μπορείς να της πεις αυτά που νιώθεις. Τόσα χρόνια της χάιδευες τα αυτιά και τώρα της την είπες. Εσύ άλλαξες, όχι αυτή. Ίσως αυτό να την πείραξε. Δεν επικροτώ βέβαια σε καμιά περίπτωση την όλη συμπεριφορά της.
Για τον μυθομανή φιλο σου μπορείς αν θελεις να του το πείς, να ξερεις όμως οτι η τυπική τους συμπεριφορά είναι να απομακρύνονται απο όσους τους αντιλαμβάνονται. Προτιμούν να συνεχίσουν να ζουν μονοι τους στο γυάλινο κλουβι τους παρα να προσπαθησουν να ζήσουν μαζι με αγαπημένα προσωπα έξω απο αυτο.
Σε περιπτωση που σου διαφευγει ο Μαρκορας ερωτευτικε το εκριβως αντιθετο... Και μεσα απο την σχεση τους αυτος εγινε λιγοτερο σνομπ και περισσοτερο ανθρωπινος και η υποκουλτουριαρα γκομενα πιο σκεπτομενη και επιλεκτικη.... Μην ξεγραφεις εξ αρχής κάτι.. απο ολες τις καταστασεις έχεις κατι να κέρδίσεις και να δώσεις!!!
#1Δε διαφωνώ μαζί σου επί της ουσίας. Το να βάζεις όμως ταμπελάκια στον κόσμο είναι κοντόφθαλμο και σε περιορίζει. Άσε που δεν είναι τόσοι πολλοί οι "μόνο έτσι" ή "μόνο αλλιώς".ΥΓ1: Καταλαβαίνεις βέβαια ότι οι Editors που για σένα (και μένα :-) ) είναι μπαντάρα, για έναν φαν της λυρικής μπορεί να είναι ένα τσούρμο Νεάτερνταλ που νομίζουν ότι κάνουν μουσική.ΥΓ2: Άσχετο (ή όχι;): φίλος μου, μουσικός παραγωγός (με τζαζ/μπλουζ κουλτούρα) σε χαλαρή κουβέντα μου είχε πει ότι ο Ρέμος είναι με διαφορά ο πιο καλοκουρδισμένος τραγουδιστής που του έχει τύχει να συνεργαστεί, υπό την έννοια ότι οι ηχογραφήσεις του δεν χρειάζονταν ούτε μισή διόρθωση. Δήλωνε κατενθουσιασμένος.
# ξεκάθαρα ναι. Παίρνουμε θέση στα πράγματα, το απ όλα συγχωρείται μέχρι τα 20, αλλά το ότι διερωτάσαι αν είναι φυσιολογικό που δεν γουστάρεις κάποιον που πετάει γαρύφαλλα απομειώνει το βάρος της ερώτησης και καταλήγει να μην σε κάνει σίγουρη για τις επιλογές σου. η φράση -κλειδί- μπορεί να ακούει Παντελίδη (και να γουστάρει?) και να είναι διαμάντι με έβαλε σε σκέψεις για 3 ' δεν θα το κρύψω
#1 Όταν προσπαθείς να χτίσεις χάσματα μεταξύ εσού και των "αλλων" που με βδελυγμία απορρίπτεις, για να περισώσεις την αυτοεικόνα και την ταυτότητά σου, γίνεσαι χειρότερη απ' αυτούς.Υ.Γ. Δύο ξένους όμως βλέπεις:p#3 Ενστικτωδώς και μόνο, δεν γίνεται να αγνοείς μια τόσο μαζική επίθεση...Κάποια αλήθεια θα υπάρχει.#5 Νομίζω οτι το βασικό είναι να τον κάνεις να καταλάβει οτι δεν σ' ενοχλεί που λέει ψέματα, αλλά οτι το καταλαβαίνεις όμως. Αν πετύχεις να σου ανοιχτεί, η παρότρυνση για ψυχολόγο είναι πιο εύκολο να ευοδωθεί.
Προσωπικά δε βλέπω τίποτα σνομπ στην πρώτη ερώτηση. Δεν είναι θέμα ανωτερότητας. Είναι θέμα γούστου και έλξης. Κάποιος παραπάνω λέει "αν για σένα σημασία έχει το θέατρο κι όχι να στη δίνει..." Μα πώς θα μου τη δώσει ένας που ακούει Πάολα, δεν μπορώ να καταλάβω. Και όχι για σεξ κανένα δίμηνο, αυτό μπορώ να το καταλάβω. Αλλά για σχέση; ΟΧΙ! Το γεγονός ότι ακούει Πάολα και Παντελίδη συνεπάγεται και ένα σωρό άλλα πράγματα (τρόπος σκέψης, lifestyle), με τα οποία δε θέλω καμια σχέση. Δεν το παίζω ανώτερη (από τι;). Απλά παίρνω θέση!Ναι, δεν είναι καθόλου απίθανο να σε συγκινήσει κάποιος που πάει Σεφερλή. Αλλά έτσι όπως το βλέπω, είναι λογικό κι επόμενο κάποια στιγμή ν΄αρχίσει να σε ξενερώνει, πολύ απλά γιατί θα κινείστε σε διαφορετικά μήκη κύματος (κλισέ αλλά εύστοχο).Εν ολίγοις: Αν σου "τη δώσει" ο Πάνος ο Κιάμος (φλύκταινες) βεβαίως και να του τη δώσεις κ εσύ την ευκαιρία. γιατί όχι. Και βλέποντας και κάνοντας. Τις μεγαλύτερες πιθανότητες για την εξέλιξη, τις δίνω στο σύντομο χωρισμό, έπεται η πιθανότητα να ...αλλαξοπιστήσεις (!) και να διαπιστώσεις ότι γουστάρεις κι εσύ τελικά και λιγότερες πιθανότητες δίνω στο να εκπαιδεύσεις τελικά "τη Ρίτα". Πλάκα θα΄χει.ΥΓ: Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να μου τη "δώσει" ποτέ κανένας φασίστας/ρατσιστής/συνομωσιολόγος; ΟΧΙ!
1: Τίποτα δεν είναι αδύνατον, αλλά αν με τον σύντροφο του κάποιος δεν έχει παρόμοιες αξίες και αντιλήψεις ηθικές, κοινωνικές ακόμη και κουλτούρας, εν τέλει θα αναγκαστεί να κάνει σημαντικούς συμβιβασμούς στην ζωή του προκειμένου να έχει μια μακροχρόνια πετυχημένη σχέση.Στα πρώτα στάδια της σχέσης (που οι δύο είναι ερωτευμένοι και οι ορμόνες τους καθορίζουν την συμπεριφορά τους) οι συμβιβασμοί είναι εύκολοι. Όσο περνάει ο χρόνος και η σχέση περνάει στα επόμενα στάδια, τυπικά όσο περισσότερα κοινά έχει το ζεύγος τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είναι.
Μην ανησυχείς καλή μου, εγώ πάντως κάτι η μυωπία, κάτι ο ψιλοαστιγματισμός μια χαρά το διάβασα το σχόλιό σου, μόνο αυτή η ''Πάολα'' στην αρχή μου φάνηκε ξεκάρφωτη.
δεν θα μπορουσα να το ειχα θεσει καλυτερα. Κοινωνιολογικα μιλωντας, οι πιο σταθερες σχεσεις, ειναι συνηθως οι σχεσεις που ειναι συμβατες σε τομεις οπως η ηθικη, οι αξιες, αλλα και ακομα και με οικονομικα και κοινωνικα κριτηρια. Τα υπολοιπα, ειναι πιο σπανια, για να μην πω οτι εμπιπτουν στην κατηγορια "pretty woman". Δεν λεω οτι ειναι ωραιο να σνομπαρουμε τα γουστα των αλλων-αλλα φοβαμαι πως ολοι το κανουμε. Και θεωρω πολυ τιμιο να πει καποιος οτι "αυτα ειναι τα γουστα μου, τι να κανουμε τωρα"..πρεπει δηλαδη να κανουμε εκτωσεις για να μην φτασουμε να γινουμε "γεροντοκορες";;;
@1: ευτυχώς που το εξηγησες σε τηλεοπτικούς όρους για να καταλάβουμε την ποιότητα κουλτούρας στην οποία αναφερεσαι.αν συσχετιζεις την απουσία σχέσης με αυτό, κάνε ένα βήμα πίσω, δες ξανά Monty python και μετά διαβασε αυτό που έγραψες, αν γελάσεις, είσαι σε καλό δρόμο.
#1 Δεν έχει σημασία αν είσαι υπερβολική η όχι. Είσαι αυτό που είσαι,αποδέξου το υπερασπίσου το.Είσαι πάντως τυχερή αν ανήκεις σε αυτές τις υπάρξεις που θέλουν να κάνουν παρέα ,ΑΛΛΑ, και σεξ με τύπους σαν τον Μαρκορά ας πούμε..Γιατί έχω γνωρίσεις πάρα πολλές, που ναι μεν θα τον ήθελαν για παρέα μόνιμη σχέση κλπ κλπ..αλλά στο κρεββάτι τους γουστάρουν απελπισμένα έναν Λάμπη.Και αυτή η σχιζοφρένεια, από ότι μου έχουν πει, είναι εντελώς απάλευτη!
#6 Δυο σχολια μονοΠοσες δεκαετιες εχει που γινεται λογος για ανθρωπινα δικαιωματα, δικαιωματα των παιδιων, ζωων κλπ?Ποσο εφικτο ηταν 15 χρονια πριν να γνωριζεις για εναν βιασμο που εγινε σε καποιο χωριο του Πακισταν?Ο κοσμος ηταν χειροτερος, 500 χρονια πριν. Υπαρχουν απιστευτα μεγαλες διακυμανσεις ανα περιοδους, αλλα συνολικα παμε μπροστα.
Πολύ σωστή κουβέντα. Δεν πρέπει να συγχέουμε την ορατότητα των προβλημάτων στη σύγχρονη εποχή με την αντικειμενική τους ποσότητα. Ειδικά μάλιστα για εγκλήματα σεξουαλικά, τιμής, αιμομικτικά κλπ., όχι μόνο δεν θα έφθαναν στα αυτιά μας εύκολα χωρίς ίντερνετ, κάποτε χωρίς τηλέοραση, κ.ο.κ., αλλά είναι αμφίβολο κατά πόσον θα έφθαναν στα αυτιά ακόμη και των γειτόνων των θυμάτων, πόσω μάλλον της δικαιοσύνης.Όσο κι αν μας πληγώνουν τέτοιες ειδήσες, η ορατότητα από μόνη της είναι καλά νέα, όχι κακά. Είναι βασικά σχεδόν η μόνη μέθοδος για να πάψουν να υφίστανται εξ αρχής τέτοιες καταστάσεις - στο μέτρο του δυνατού.
#1 Φυσικά είναι προαπαιτούμενο. Γιατί σνομπ? Η άλλη κουράστηκε, διάβασε, πλήρωσε και θέλει αυτή την επένδυση της- γιατί η καλλιέργεια είναι σοβαρότατη επένδυση και χρόνου και χρήματος - κάποιος να την εκτιμήσει. Τι δηλαδή; Να πάει με το φαν Σεφερλή για να μη νοιώσει ο άλλος κατώτερος; Μη τον λυπάσαι, δεν έχουν ανάγκη αυτοί, τα γεμίζει τα θέατρα ο Σεφερλής και θα βρει εκεί πάμπολες όμοιες του να πηγαίνουν και Παντελίδη να γουστάρουνε.
Μάλλον έχεις μια πολύ διαστρευλωμένη άποψη για την καλλιέργεια και για τον τρόπο με τον οποίο εκτιμάμε ο ένας τον άλλο. Οι ερωτικές σχέσεις δεν είναι απόσβεση προσόντων όπως πχ οι εργασιακές αλλά αμοιβαία έλξη. Αν για εσένα το κριτήριο είναι να βλέπει ο άλλος μονόπρακτα στο θέατρο ή να μπορεί να εξηγήσει τους πίνακες του Πόλοκ και όχι να "στην δίνει" τότε είσαι εγκλοβισμένη στα κόμπλεξ και στον μικρόκοσμο σου.
Τι ψυχογράφημα ! Μεστό επιχειρημάτων ...τι κόμπλεξ τι μικρόκοσμος. Τέλεια! ετσι να συζητάμε κάνοντας προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρίζοντας ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε! Ώριμο... Εγώ δε θα πω τίποτε για την προσωπικότητα σου, δε χρειάζεσαι βοήθεια την αποκαλύπτεις πλήρως μέσα σε μερικές γραμμές. Α! Μην πέσεις από τα σύννεφα , είμαι αντρας ... Ψυχίατρε!
Η εξαιρετικά εύστοχη απάντηση που δόθηκε δεν λέει κάτι διαφορετικό για το θέμα, αλλά ο τρόπος που τέθηκε η ερώτηση φανερώνει αν όχι σνομπισμο, τουλαχιστον επίδειξη γνώσεων.
#1 Όπως το είπε η αμπα, τα κοινά ενδιαφέροντα χρησιμεύουν σε μια καλή σχέση αλλά δεν είναι το Α και το Ω. Σημασία έχει να υπάρχει έλξη ή οποία δεν εξαρτάται μόνο από το τι ταινίες βλέπετε ή τι βιβλία διαβάζεται αλλά από άλλα πράγματα. Χώρια που αν έχετε απόλυτα ίδιο γούστο μάλλον θα καταντάει βαρετό....
1# Φυσικά και παίζουν ρόλο τα κοινά ενδιαφέροντα, αλλά ίσως οι φίλες σου εννοούν να μην είσαι τόσο αυστηρή. Μπορεί να εννοούν να γίνεις πιο προσαρμοστική!Πχ, είμαι βιβλιοφάγος, ο φίλος μου διαβάζει μόνο αθλητικά.Τα βράδια του διαβάζω κομμάτια από τα βιβλία που μου αρέσουν και τα συζητάμε, τα πρωινά διαβάζει gazzetta και μου χαϊδεύει την πλάτη.
#1 Ωραία η κουλτούρα, αλλά ακόμα πιο ωραία είναι όταν ο άνθρωπος μπορεί να είναι ευέλικτος και όχι κολλημένος. Μου αρέσουν όλα τα "κουλτουριάρικα" αγαπώ την όπερα, διαβάζω, λατρεύω το θέατρο, μου αρέσουν οι εκθέσεις ζωγραφικής, ακούω κάθε είδους μουσική και επίσης μπορώ να περάσω φανταστικά στον Ρέμο και στον Μαζωνάκη. Προσωπικά δεν θα μπορούσα να κάνω μ' έναν κουλτουριάρη, αποζητώ το "αντίθετο" μου και περνάω υπέροχα ...Μην είσαι κολλημένη, η διαφορετικότητα μπορεί να είναι το αλατοπίπερο μιας σχέσης. Αυτά που είναι αδιαπραγμάτευτα για μένα, είναι ο αλληλοσεβασμός και η αμοιβαία εκτίμηση.
Μα για αμοιβαια εκτιμηση και αλληλοσεβασμο μιλαει και η κοπελα. Πως να εκτημησεις και ποσο να σεβαστεις καποιον οταν οτιδηποτε τον χαρακτηριζει, περιγραφει, περιβαλλει, οτιδηποτε του αρεσει σε γενικες γραμμες, πιστευεις οτι ειναι ασχημο ή κακογουστο ή ανηθικο?
Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι σε "άκρα" Το προσωποποίησα λίγο, κακώς, απλά θεωρώ πως όταν ψάχνεις το αντίστοιχο εγώ σου δεν αποτελεί συνταγή ευτυχίας. Πιστεύω πως η κοπέλα θα πρέπει να δίνει ευκαιρίες και σε ανθρώπους με λιγότερη κουλτούρα.
χαχα δυστυχως Ιζολδη αυτα που παχαινουν τα αγαπαμε...!πετυχημενο σχολιο παντως, γελασα :) Saphira δε μιλησα καθολου για ακρα. Προσωπικα δεν τρεφω μεγαλη -εως καμια- εκτιμηση για τουλαχιστον ενα 30-35% του συνολικου πληθυσμου. Συμφωνω μαζι σου οτι ο σεβασμος κ η εκτιμηση ειναι απαραιτητα. Και μερικοι τυχεροι βρισκουμε και καποιον που ειμαστε περηφανοι - ή και θαυμαζουμε. Υποθετω οτι διαφωνουμε στο ποιος αξιζει τον σεβασμο κ την εκτιμηση μας. Υποκειμενικα ειναι αυτα.