Στο σημερινό «Α μπα»: ό,τι θεωρώ εγώ σοβαρό

Στο σημερινό «Α μπα»: ό,τι θεωρώ εγώ σοβαρό Facebook Twitter
50

__________________
1.

Γιατι πιστευεις οτι μας ειναι τοσο δυσκολο να χωρισουμε ή να τελειωσουμε μια σχεση (ειτε ειναι σε φιλικο, ειτε σε ερωτικο επιπεδο) ενω ξερουμε/νιωθουμε πως εχει φτασει το τελος? Τι ειναι αυτο που μας κραταει? Ο φοβος μην τυχον μεινουμε μονοι? Η το οτι φοβομαστε να παραδεχθουμε οτι ισως εχουμε φταιξει και εμεις λιγο για το γεγονος οτι φτασαμε στο τελος? (Μια φυσικη κατασταση ειναι και αυτη.) - Η φιλοσοφια βλαπτει σοβαρα την αγνοια

Δεν είναι ένα μόνο πράγμα που μας δυσκολεύει, είναι ένα συνδυασμός. Είναι οπωσδήποτε αυτά που λες, και αν πρέπει οπωσδήποτε να το περιορίσουμε σε ένα σημείο, θα έλεγα ότι είναι ο φόβος.


Αυτό που μας κρατάει να μη λήγουμε μια σχέση, όσο και αν ξέρουμε ότι έχει λήξει, είναι η ψευδαίσθηση συναισθηματικής ασφάλειας που μας δίνει. Μπορεί να μη μας συνδέουν πια συναισθήματα αγάπης με τον άλλον, μπορεί να μην δείχνουμε και να μη μας δείχνει ότι ενδιαφέρεται για το τι μας συμβαίνει, και να είναι εντελώς φανερό. Οι πραγματικές εκδηλώσεις τρυφερότητας έχουν αντικατασταθεί από κινήσεις ρουτίνας, όπως είναι το καθημερινό τηλέφωνο, η μηχανική ανταλλαγή γεγονότων της καθημερινότητας, κι όμως, αυτές οι κινήσεις παρατείνουν την ιδέα ότι κάποιος είναι εκεί για μας, όσο και αν η λογική μας λέει ότι αυτό δεν ισχύει: αν αυτόν τον άνθρωπο τον χρειαστούμε στην πραγματικότητα, για κάτι σοβαρό, είναι παραπάνω από πιθανό ότι θα είναι απών.


Η απώλεια, ειδικά αν δεν έχει ξεκινήσει από δική μας πρωτοβουλία, ξυπνάει μέσα μας όλες τις φωνές που μας λένε ότι είμαστε ανάξιοι αγάπης, ότι δεν θα βρούμε κανέναν να μας αγαπήσει και ότι θα μείνουμε μόνοι. Παράλληλα είναι πολύ σημαντικό να δείχνουμε στους άλλους ότι είμαστε πετυχημένοι συναισθηματικά, ότι είμαστε αξιαγάπητοι ως φίλοι και ως σύντροφοι, και δεν αποτυγχάνουμε στις σχέσεις μας. Όλα αυτά μαζί, κάνουν τον χωρισμό πάρα πολύ τρομαχτικό γιατί είναι πάρα πολλά τα μέτωπα που ανοίγουν ξαφνικά – που ένας σύντροφος, ή ένας φίλος, καλύπτουν κακήν κακώς, αλλά για τα μάτια του κόσμου, τα καλύπτουν.


Όταν φοβόμαστε πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι είμαστε ολοκληρωμένοι άνθρωποι έτσι κι αλλιώς, ότι δεν χρειαζόμαστε κανέναν για να μας ολοκληρώσει, και οι σύντροφοι είναι συνοδοιπόροι, δεν είναι σωματοφύλακες, ούτε μπορούν να είναι. Είναι πολύ δύσκολο να το θυμάται κανείς αυτό. Όλες οι επιτυχίες του κόσμου, τα χρήματα, σημαντικές στιγμές στην καριέρα, δεν συγκρίνονται με την ένταση των συναισθημάτων όταν δημιουργούμε μια ανθρώπινη επαφή (έρωτας, φιλία, γάμος, γέννηση παιδιού) ή όταν την χάνουμε (καλύτερα να μην βάλω παραδείγματα γι' αυτές τις στιγμές, γιατί θα κλαίμε όλοι μαζί).

__________________
2.

Καλησπέρα αγαπητή Α,μπα !

Πρόσφατα,συνειδητοποιήσα ότι δεν θα έκανα παρέα τον πατέρα και τη μάνα μου με καμία κυβέρνηση (πριν 4 χρόνια θα είχε τελείως άλλο νόημα, αλλά ας το αφήσουμε )

Δεν μιλάω μόνο ως σχέση γιου-γονιού, ακόμα και άσχετος να ήμουν δεν θα τους έκανα παρεά βρε παιδί μου. Θα τους απέφευγα, γιατί : δεν είναι διαδκεδαστικοί, δεν έχουν χιούμορ, είναι σε πολλά θέματα απόλυτοι, η μάνα συμπεριφέρεται πολύ δασκαλίστικα και ως ανώτερη, νομίζει ότι είναι ΤΟ θύμα των πάντων και της ζωής (κωνσταντοπούλου; χοχο,οκ .. όχι άλλο, το υπόσχομαι! ) ολόκληρης, ο πατέρας είναι μονόχνωτος, δεν έχει ασχολίες, δεν έχει πάθος με κάτι, ( χμμ έχει , ναι, με τη δουλειά, οκ, κάτί είναι και αυτό.) απαιτούν την προσοχή σου και το ενδιαφέρον σου, δεν το κερδίζουν, και όταν τους ψιλοαγνοείς ή δεν τους βάζεις μέσα στη ζωή ή για κάποιον άλλο λόγο αρχίζουν να δημιουργούν τύψεις, ενοχές ,passive aggresive συμπεριφορά, τη γνωστή φαρέτρα, δηλαδή, στην οποία κάθε ελληνίδα μάνα έχει μάστερ ( σχώρα μου τη γενίκευση, ή μάλλον, άστο καλύτερα, θα επιμείνω!)
αντί να σε αφήσουν στν ησυχία σου, να τους αναζητήσεις όταν θα είσαι έτοιμος, με τις κατάλληλές συνθήκες και με ισοτιμία, χωρίς παρακάλια και τύψεις !
Λυπάμαι πολύ με την διαπίστωση, ειλικρινά λυπάμαι. Λυπάμαι, κυρίως για τη μάνα, που νομίζει ότι όλοι είναι σκάρτοι και περίεργοι "σε αυτήν την ηλικία" .Ναι, ίσως και να έχεις δίκιο βρε μάνα, αλλά ποιος ευχάριστος άνθρωπος μπορεί να σε αντέξει πάνω από δυο μέρες, ε βρε μανούλα; Ποιος φυσιολογικός, μπορεί να σε ανεχτεί ; Πάντως ο ίδιος σου ο γιος δεν το αντέχει και μεταξύ μας, απ τα μεγαλύτερα επιτεύγματα που έκανα και είμαι περήφανος, είνια που έφυγα από το σπίτι ..
Και η ερώτηση ; Δεν έχω απαραίτητα, θα ήθελα πολύ πάντως, ως δια μαγείας, να βρεις εσύ το ζουμί στα παραπάνω και να την απαντήσεις κιόλας !
Αν δεν γινεται, απάντα σε : Ποιος είναι ο μηχανισμός που κάποιος μπορεί να πιστεύει και να συντηρεί την πεποίθηση ότι είναι θύμα όλων των άλλων (συγγενείς, άνδρες, γονείς, παιδιά, γυναίκες άγνωστοι κτλπ!) ; σου έχει συμβεί ποτε εσένα, και τι έκανες για να το ξεπεράσεις ;- βαγγέλας

Βαγγέλα, δεν μας είπες πόσο χρονών είσαι, και πιστεύω ότι για το θέμα που περιγράφεις είναι πολύ σημαντική πληροφορία. Οπότε θα κάνω μια υπόθεση, που είναι πιθανόν να είναι λάθος.


Όταν είμαστε παιδιά, οι γονείς μας είναι οι Παντοδύναμοι Παναυτοκράτορες του Γαλαξία. Ξέρουν τα πάντα, και μπορούν να μας προστατέψουν από τα πάντα. Είναι πολύ ωραία εποχή τα παιδικά χρόνια, όταν υπάρχουν κατάλληλοι γονείς, γιατί για κάποιο διάστημα δεν μας περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να συμβεί κάτι που δεν ελέγχεται.


Η υπόλοιπη μας ζωή είναι μια προσπάθεια να ανακατασκευάσουμε αυτά τα χρόνια, που ήμασταν το κέντρο του κόσμου, όλες μας οι επιθυμίες ήταν προτεραιότητα για τους άλλους, και πάντα υπήρχε κάποιος για να καθαρίσει, όταν δεν φερόμασταν όπως έπρεπε. Τα γεγονότα, βέβαια, μας δυσκολεύουν πάρα πολύ, και τα δεδομένα δείχνουν ότι πρέπει να προσαρμόσουμε τη συμπεριφορά μας, αν θέλουμε να σχηματίσουμε και να συντηρούμε ομαλές σχέσεις με τους γύρω μας. Όταν πια καταφέρουμε να το καταπιούμε αυτό, και πορευόμαστε πλέον γνωρίζοντας ότι είμαστε μόνοι στον κόσμο, άρα οι συμμαχίες είναι πάρα πολύ σημαντικές, αρχίζουμε να τα βάζουμε με τους γονείς μας. Επειδή δεν μας προετοίμασαν αρκετά, ή μας έβγαλαν στον κόσμο με λάθος εφόδια. Επειδή δεν μας έβγαλαν στον κόσμο αρκετά όμορφους/πλούσιους/κοινωνικούς. Επειδή είναι ανεπαρκείς και γεμάτοι ελαττώματα που μας ενοχλούν, και που μας μετέφεραν. Επειδή δεν είναι οι άνθρωποι που πιστεύαμε όταν ήμασταν παιδιά.


Η απογοήτευση κρατάει μερικά χρόνια, και σιγά σιγά, μεγαλώνοντας, συνειδητοποιούμε πόσο αχάριστοι ή τυφλοί ή αυστηροί ήμασταν. Οι γονείς μας έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Για τα περισσότερα δεν μπορούσαν να κάνουν καν κάτι. Όταν αρχίζουμε να ζούμε τις συνέπειες των δικών μας στραβοπατημάτων, καταλαβαίνουμε πλήρως ότι οι γονείς μας είναι απλά άνθρωποι, όπως κι εμείς.


Δεν ξέρω σε ποια φάση είσαι, αν και τώρα που το σκέφτομαι, τα στάδια δεν εναρμονίζονται αυστηρά με την ηλικία. Μερικοί επιλέγουν να κατηγορούν τους γονείς τους εις τους αιώνες των αιώνων, αποφεύγοντας να αναλάβουν τις προσωπικές τους ευθύνες. Δεν ξέρω καν αν έχω πέσει μέσα στη δική σου περίπτωση γιατί φυσικά το ενδεχόμενο να μην σου αρέσουν οι γονείς σου ως άνθρωποι, και να μην σου αρέσουν ποτέ στο μέλλον, δεν είναι απίθανο. Έγραψα το κατεβατό επειδή πιάστηκα από μια λεπτομέρεια: από το «πριν 4 χρόνια θα είχε τελείως άλλο νόημα».

__________________
3.


Αγαπητή Αμπά, πριν λίγες μέρες ξαναπιάσαμε με την παρέα μου το θέμα του pole dancing και κατά πόσον θα έπρεπε να θεωρείται άθλημα ή όχι. Στην παρέα μου είναι δύο κοπέλες που ασχολούνται φανατικά, οπότε το θέμα πέφτει συχνά. Εγώ από περιέργεια πήγα δύο μήνες μαζί τους (να πώ την αλήθεια φάνταζε ενδιαφέρον και εντυπωσιακό) και το σταμάτησα χωρίς τύψεις. Δεν έχω θέμα με το αν συνδέεται με τα καμπαρέ ή το στριπτίζ ή με ό,τι άλλο. Αλλά αυτό το κίτς του 35ποντο τακούνι, κόκκινο κραγιόν και πούπουλο που και οι ίδιες οι σχολές καλλιεργούν, αλλά και οι κοπέλες που ασχολούνται, με απωθεί. Το δικαιολογώ βέβαια, όπως δικαιολογείται και η στολή στο καράτε: ως η στολή του αθλήματος. Αυτό που δεν δικαιολογώ είναι το attitude των κοριτσιών ότι κάνουν κάτι ανώτερο και αυτό φαίνεται από παντού στη συμπεριφορά τους, από τον τρόπο που με κοίταξαν στο πρώτο μου μάθημα που πηγα με το σορτσάκι μου, τις καθηγήτριες που έχουν το ύφος Μαντόνα μέχρι του οτί επειδή 2 κορίτσια στη παρέα μας είναι φανατικές, πρέπει πάντα να το φερνούν στην κουβέντα λες και περιμένουν να τους πούμε μπράβο. Για τον Γ που κάνει κολύμβηση και τη Σ που κάνει μπάσκετ πως και δεν το φέρνει η κουβέντα ποτε; Και έρχομαι στην ερωτησή μου: Πιστεύεις ότι όντως μια κοπέλα θα το ξεκινούσε για άθλημα ή απλά για να κάνει εντύπωση; Χρειάζεται μία κοπέλα 27 χρονών μορφωμένη με 2 πτυχία, όπως οι φίλες μου, να επιβεβαιωθεί στην παρέα ή και στο αγόρι της ακόμη, μέσω του pole dancing;- XristinaP

H δραστηριότητα απαιτεί δύναμη, πολύ καλή φυσική κατάσταση, και ευκαμψία. Είναι γυμναστική, και μάλιστα δύσκολη, χωρίς καμία αμφιβολία. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι παράλληλα και πολλά άλλα πράγματα.

Ο σεξισμός στις δυτικές κοινωνίες είναι τόσο καλά ενσωματωμένος στην ύφανση τους, που έχει γίνει αόρατος. Και όταν δεν είναι, δεν έχουμε κουράγιο να τον εντοπίσουμε και να τον σχολιάσουμε, γιατί φοβόμαστε μη μας πουν φεμινίστριες, ή, ακόμα χειρότερα, φεμινίστριες παλιάς κοπής, που έχουν κολλήματα και δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τον σύγχρονο κόσμο. Το pole dancing έχει στόχο να εξιτάρει το αντρικό βλέμμα, να ανάψει τον άντρα. Πόσο πιο απλά να το γράψω, δεν ξέρω. Δεν χρειάζεται να το φιλοσοφήσουμε αυτό. Αν κάποιος εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει, ας σκεφτεί γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχο «άθλημα» για τους άντρες. Ας εξηγήσει στον εαυτό του γιατί του φαίνεται ένας άντρας που κάνει pole dancing με επιχείρημα «το κάνω για να γυμνάζομαι» ως κάτι γκροτέσκ, γελοίο, υποτιμητικό.


Είναι κρίμα να σπαταλάμε δυνάμεις για τόσο προφανή μηνύματα που ουρλιάζουν.


Νομίζω ότι υπάρχουν σχολές που επικεντρώνονται στα τακούνια και τα φτερά, και άλλες που επικεντρώνονται στη γυμναστική. Το pole dancing δεν το ανακάλυψαν οι στριπτιζέζ, υπήρχε αιώνες πριν. Όμως το θέμα εξακολουθεί να είναι περίπλοκο. Ο καθένας χειρίζεται τη σεξουαλικότητα του όπως θέλει και όπως μπορεί, αλλά τουλάχιστον ας σταματήσουμε να λέμε μεταξύ μας ότι το pole dancing «είναι γυμναστική», σα να μην είναι τίποτα άλλο. Εντάξει, είναι ΚΑΙ γυμναστική. Και το κυνήγι αλεπούς είναι ΚΑΙ γυμναστική, αλλά κάποια στιγμή έγινε ασύμβατo με το επίπεδο ανοχής της κοινωνίας.

__________________
4.

Αγαπητή Α, μπα;, διαβάζω διαδικτυακό σοβαρό εν πολλοίς έντυπο, όπου και μεταξύ άλλων υπάρχει στήλη για τη γυναίκα και στήλη για τον άντρα. Κατ' αρχάς ξεχωριστές, καθώς ε, δεν είμαστε και το ίδιο (;). Στήλη για τη γυναίκα: φιογκάκια, βρακάκια,κουλουράκια φουστανάκια, sex tips κλπ κλπ κλπ. Στήλη για τον άντρα: γραβάτες, ρολόγια, αυτοκίνητα, άρθρο για την πτώση του κομμουνισμού, άρθρο για την ευρωπαϊκή πολιτική σήμερα, αρχιτεκτονική. Και αναρωτιέμαι...(δεν ισχυρίζομαι ότι δεν το έχω παρατηρήσει ξανά ή ότι ανακάλυψα την πυρίτιδα, ουδόλως) γιατί κι εμείς οι ίδιες το αντιμετωπίζουμε ακόμη ως κάτι δεδομένο; Γιατί πρέπει να κλικάρω στην αντρική στήλη για να διαβάσω άρθρο για ευρωπαϊκή ιστορία; Αν το βάλει δηλαδή ο συντάκτης στη γυναικεία στήλη, τι θα γίνει; Θα βγάλω μούσια και θα με χάσει από πελάτισσα; Αλλά και στα αμιγώς "γυναικεία" περιοδικά (δεν μου αρέσει ο όρος αλλά για να συνεννοηθούμε - εκνευρίζομαι παράλληλα που ακόμα το λέμε και μεταξύ μας) αφού μαζεύονται που μαζεύονται τόσες γυναίκες για να το στήσουν, γιατί επαναλαμβάνουν το μοτίβο, στο οποίο υποτίθεται ότι είναι ενάντιες; Οποία λούμπα; Ωραίος ο φιόγκος, κι εγώ φοράω λιπ γκλος αλλά ας πούμε και τίποτ' άλλο. Πότε το κόβουμε να μπει άρθρο για πολιτική στο "αςτοπούμεκοσμοπόλιταν"; Το 3214; Αυτοανάφλεξη.- πωωωω ρε φίλε..

Δε νομίζω ότι θέλεις απάντηση, τον πόνο σου ήθελες να πεις. Οι άντρες είναι οι έξυπνοι και οι γυναίκες είναι οι ωραίες. Θα μας πάρει ακόμα αρκετούς αιώνες για να αλλάξει αυτό, άλλωστε ισχύει μόνο κάτι εικοσαριά, πενηνταριά μέχρι σήμερα.


Πάντως, δεν έχουν όλα τα «αντρικά» περιοδικά άρθρα πολιτικής ή ιστορίας. Ή αν έχουν, είναι επιπέδου καφενέ, γραμμένα από διάφορους που λένε την γηπεδική αποψάρα τους. Γεμάτα πατρονάρισμα είναι και αυτά, για τον κόμπο της γραβάτας Ουίνσδορ και τις καλύτερες ασκήσεις για κοιλιακούς-μπετόν.

__________________
5.


Πρόσφατα, στις φυλακές Κορυδαλλού υπήρξαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ κρατουμένων με σκοπό τον έλεγχο των πτερυγών και την επιβεβαίωση της κυριαρχίας της μίας ομάδας στην άλλη. Στις φυλακές υπάρχει ταξικός διαχωρισμός, όπως και στις κοινωνίες μας γενικότερα. Όπως διάβασα και σε ένα ενδιαφέρον άρθρο για τα πρόσφατα γεγονότα, μπορουμε να δούμε εύκολα το διαχωρισμό, ως άλλη μικρογραφία της κοινωνίας, ως εξής: Αλβανοί= άρχουσα τάξη, Άραβες= μεσαία τάξη, μικρομεσαίοι, Πακιστανοί= προλετάριοι. Παρ' όλα αυτά, δεν μπορώ να μη σκεφτώ ότι πρόκειται για μια μικρή κοινωνία έγκλειστων κι ότι θα μπορούσαν σχειτκά εύκολα, αν ήθελαν, να συνεννοηθούν αντί να παλεύουν συνέχεια ο ένας με τον άλλον, να συνεργαστούν ώστε να κάνουν το μέρος πιο βιώσιμο.Σίγουρα είμαι αφελής και οι φυλακές Κοορυδαλλού συγκεκριμένα είναι από τις πιο άθλιες σε συνθήκες διαβίωσης αλλά δεν ξέρω..κρίμα δεν είναι;!

Να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν, αντί να παλεύουν ο ένας με τον άλλον; Σε ποιο επίπεδο λειτουργεί αυτό; Σε οικογενειακό, κοινωνικό, εθνικό, ταξικό, παγκόσμιο; Συμπαντικό;


Η συνεργασία και η συνεννόηση έχουν πολλές προϋποθέσεις, αλλά νομίζω ότι οι πιο σημαντικές είναι η ισότιμη σχέση των ομάδων/ατόμων (πχ: ομάδα με εξουσία, αλλά μικρή, απέναντι σε μεγάλο πλήθος που συσσωρεύει αντίστοιχη εξουσία λόγω αριθμού) και η σταθερότητα (κοινωνική, οικονομική). Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις είναι ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Είμαστε δέκα εκατομμύρια, μια σταλιά χώρα, οι περισσότεροι συγγενείς και κοντοχωριανοί, και μας είναι εντελώς, μα εντελώς αδύνατο να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε. Οι ομάδες που διαφωνούν δεν είναι ισότιμες, και δεν υπάρχει σταθερότητα εδώ και πολλές δεκαετίες, ή αιώνες, ή από τότε που υπάρχει η σύγχρονη Ελλάδα. Κάτι από τα δύο πρέπει να αλλάξει. Και είχα δεν είχα, έκανα πάλι το πολιτικό σχόλιο.

__________________
6.


Αγαπητή Α μπα,

διάβασα σε μια ερώτηση μιας άλλης κοπέλας ότι κάποτε είχες πει ότι οι περισσότερες άντρες γνωρίζουν τη γυναίκα της ζωής τους πριν τα 30 και μετά την πατάνε γιατί νομίζουν ότι τους περιμένουν καλύτερα. Το θέμα μου είναι το εξής: Με χώρισε μετά από σχέση 8 χρόνων επειδή λέει δεν άντεχε άλλο τη συμπεριφορά μου (όντως είχα κάνει πολλά λάθη, ήμουν ζηλιάρα, εγωίστρια, προκαλούσα συχνά καυγάδες) αλλά κι εκείνος δεν μου είπε ποτέ τίποτα, δεν εξέφρασε τις ανάγκες του, δεν μου είχε πει τι τον ενοχλούσε μέχρι που ξαφνικά μια μέρα μπαμ. Τέλος πάντων, ήταν από την πλευρά και των δυο μας μεγάλη αγάπη. Και αναρωτιέμαι τώρα που εγώ είμαι 28, αν ισχύει και για τις γυναίκες αυτό που είπες, πάει, εγώ τον γνώρισα τον άντρα της ζωής μου και κανένας δεν θα μπορέσει να είναι κάτι παραπάνω ή έστω ισάξιο; Θα φτάσω δηλαδή στο σημείο να παντρευτώ κάποιον που δεν θα είναι ο άντρας της ζωής μου; Και τέλος πάντων, πέρα από το αν ισχύει για τις γυναίκες, αν αυτό ισχύει για την πλειοψηφία των αντρών αυτό σημαίνει πως θα γνωρίζω άντρες που την είχα βρει τη γυναίκα της ζωής του κ χώρισαν από βλακεία; Εγώ δηλαδή δεν μπορώ να ελπίζω ότι θα ξαναείμαι η γυναίκα της ζωής κάποιου όπως ήμουν για τον πρώην μου; Μου δόθηκε η ευκαιρία και πάει την έχασα;
Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!- απογοητευμένη

Δε νομίζω ότι είπα ότι ισχύει για τους περισσότερους άντρες, είπα ότι ισχύει για κάποιους άντρες, και φυσικά δεν αποκλείει τις γυναίκες. Εσύ το έκανες «όλοι οι άντρες» και «καμία γυναίκα, εκτός από σένα».


Επίσης, αυτή η άποψη δεν έχει σχέση με αυτό που συνέβη σε σένα. Έγραψα για τους άντρες που δεν δεσμεύονται με μια γυναίκα που τους ταιριάζει και με την οποία δεν έχουν κανένα πρόβλημα, μόνο και μόνο επειδή έχουν πειστεί από το λάιφσταϊλ/κοινωνική πίεση αντρικής κυριαρχίας, ότι πρέπει να πάνε με πολλές πρώτα, γιατί είναι κελεπούρια, και καταλήγουν να παντρεύονται όποια τυχαίνει να είναι γύρω τους στα 35. Εσύ δεν επέλεξες να χωρίσεις. Σε άφησε κάποιος επειδή δεν ήθελε να είναι μαζί σου. Δεν έχει καμία σχέση η δική σου ιστορία με τη γενική μου θεωρία.


Ψυχραιμία. Ο άντρας της ζωής και η γυναίκα της ζωής είναι αυτοί που προκύπτουν να είναι, και όχι αυτοί που αποφασίσαμε ότι είναι στα 28 μας, που είμαστε ακόμα στην αρχή της ζωής, και δεν αντιστοιχεί ένας στον καθέναν. Ο άντρας της ζωής σου δεν θα σου τύχει σα λαχείο. Τον άντρα της ζωής σου θα τον ψάξεις, θα τον αναγνωρίσεις, και μετά θα τον ΚΑΝΕΙΣ άντρα της ζωής σου. Με προσπάθεια, μεγάλη, επειδή το θέλεις.


Αν δεν σε χώριζε αυτός που σε χώρισε, δεν θα καταλάβαινες ότι ήσουν ζηλιάρα, εγωίστρια και ότι έκανες πολλά λάθη. Από την άλλη, όσο ήσουν μαζί του, ήσουν όλα αυτά και αυτός δεν τα άντεχε, οπότε η σχέση ήταν καταδικασμένη. Άρα, προκύπτει ξεκάθαρα ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν η σχέση της ζωής σου. Φαντασιώνεσαι ότι αν ήσουν αυτή που είσαι τώρα, η σχέση που χάλασε θα λειτουργούσε, μόνο που δεν πάει έτσι. Αυτό θα γινόταν μόνο αν η γιαγιά σου είχε καρούλια. Είσαι αυτή που είσαι τώρα, επειδή χώρισες.


Τώρα τι κάνουμε, είναι το θέμα. Τώρα, κοιτάμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα από ό,τι έγινε, για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη στην επόμενη σχέση. Αυτό κάνουμε, και είναι άγιο, και πολύ καλό, και είναι το μόνο που αξίζει να προσπαθήσεις να κάνεις.


__________________
7.


Αγαπημένη μου α,μπα,είμαι 20.Γνωρίζω μερικά παιδιά εδώ και μήνες με τα οποία απλά κάνουμε παρέα και βγαίνουμε.Μια φορά που ήμασταν έξω,ένας από αυτούς είπε κάτι σε μια φίλη μου που την ενόχλησε σε σημείο που τώρα να τον αντιπαθεί πολύ. Αν ήμουν εγώ στη θέση της,όπως και της το είπα, δεν θα με επηρέαζε καθόλου και δεν θα έδινα σημασία, καθώς με αυτά τα παιδιά οι σχέσεις μας είναι κυρίως επιφανειακές και πιστεύω οτι δίνει σημασία σε πράγματα που δεν αξίζουν και συγχύζεται. Συνεχίζουμε να κάνουμε παρέα με αυτό το παιδί και εγώ δεν έχω αλλάξει τη συμπεριφορά μου προς αυτόν γιατί μου είναι συμπαθής και αυτό που είπε στη φίλη μου το θεωρώ πολύ ασήμαντο και δεν συμμετέχω όταν τον κατηγορεί.Σε μια κουβέντα μας μου είπε πως κανονικά θα έπρεπε να με έχει ενοχλήσει και εμένα, γιατί όπως μου είπε "ο,τι κάνουν στις φίλες μου είναι σα να το κάνουν σε μένα". Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένη γιατί αληθινά πιστεύω οτι αν στεναχωρήσουν κάποιον που αγαπώ στεναχωρούν και εμένα, αλλά νομίζω οτι εξαρτάται από τη σοβαρότητα του θέματος. Δηλαδή τι σημαίνει να είσαι φίλος?να συμφωνείς με τον άλλο χωρίς να το θες μόνο και μόνο για να μην τον στεναχωρήσεις ή μην παρεξηγηθεί?δηλαδή να μην λέω την γνώμη μου? ούτε εγώ είμαι η αλάνθαστη, αλλά όταν βλέπω οτι η φίλη μου εκνευρίζεται άδικα ή αυτά που κάνει να μην της κάνουν καλό να μην της το λέω? και όταν κάποιος παρεξηγηθεί με έναν στενό μας φίλο ή δυο φίλοι μας χωρίσουν μεταξύ τους, εμείς τι πρέπει να κάνουμε;Συγνώμη αν σε κούρασα.- friends for ever

Φλερτάρεις με την αλήθεια, αλλά δεν δέχεσαι να δεσμευτείς με την αλήθεια, γιατί λίγο πολύ προτιμάς να κάνεις αυτό που σε βολεύει περισσότερο. Είσαι σε ένα ενδιάμεση, γκρίζα ζώνη, και μεταξύ του να στενοχωρήσεις τον εαυτό σου, ή να στενοχωρήσεις τη φίλη σου, προτιμάς να στενοχωρήσεις τη φίλη σου – κι έχεις και τα κατάλληλα επιχειρήματα.


Λες ότι αληθινά πιστεύεις ότι αν στενοχωρήσουν κάποιον που αγαπάς, στενοχωριέσαι κι εσύ, αλλά ότι «αυτό εξαρτάται από τη σοβαρότητα του θέματος». Μέχρι εκεί καλά τα πήγαινες, και μετά δίνεις μια κλωτσιά στο οικοδόμημα και το ρίχνεις στο γκρεμό.


Ποιος ορίζει τη σοβαρότητα του θέματος; Έτσι όπως επιχειρηματολογείς, αυτό που λες είναι ότι φυσικά, εσύ την ορίζεις! Ποιος άλλος; Εμ, εκεί είναι που κάνεις το λάθος (ή την προσωπική σου παραδοχή, όπως το πάρει κανείς). Όντως, οι διαφωνίες πρέπει να κορυφώνονται ανάλογα με τη σοβαρότητα του θέματος, μόνο που για τη φίλη σου αυτό που έγινε είναι πάρα πολύ σοβαρό, και ένας λόγος που είναι σοβαρό γι' αυτήν και όχι για σένα, είναι ότι συνέβη σε αυτήν, και όχι σε σένα. Το να λες σε κάποιον «εμένα δε μου φάνηκε σοβαρό αυτό που συνέβη σε σένα» είναι ακύρωση των συναισθημάτων του, είναι πατρονάρισμα, πασπαλισμένο με λίγη αδιαφορία. Λες ξεκάθαρα ότι η κοπέλα είναι φίλη σου, και οι άλλοι είναι απλά παρέα. Οι φίλοι δεν ξεπετάνε τα συναισθήματα των φίλων τους ανάλογα με το αν συμφωνούν ή όχι με τη σοβαρότητα, αλλά προσπαθούν να καταλάβουν γιατί ο φίλος στενοχωρήθηκε. Ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνουν, πρέπει να κάνουν την προσπάθεια, και το λιγότερο, να σεβαστούν τη στενοχώρια τους, χωρίς να την ξεγράφουν με μια μονοκοντυλιά.


Ο φίλος δεν είναι αυτός που συμφωνεί με τα πάντα ή που δεν λέει τη γνώμη του για να μη δημιουργήσει προβλήματα. Φίλος είναι αυτός που αφουγκράζεται με προσοχή τα συναισθήματα του άλλου και δεν τα ακυρώνει, τα παίρνει στα σοβαρά, και τα συζητάει για να καταλάβει. Κάτι ενόχλησε τη φίλη σου πάρα πολύ, κάτι την χτύπησε σε ευαίσθητο σημείο. Αυτό είναι το σημαντικό της υπόθεσης, τι έχει μέσα στην ψυχούλα της που την πείραξε τόσο πολύ ένα σχόλιο. Αυτό κοίτα να μάθεις για να στηρίξεις τη φίλη σου, και η συμπεριφορά σου απέναντι στον τυχαίο με τον οποίο κάνετε περιστασιακά παρέα είναι δευτερεύον.


ΥΓ. 1. Μου φαίνεται ύποπτο ότι δεν λες τι ήταν αυτό που ειπώθηκε. Φοβάσαι ότι θα σου πούμε ότι η φίλη σου έχει δίκιο;


ΥΓ. 2. Αν ήμουν εξαιρετικά καχύποπτη θα έλεγα ότι αυτή η «περιστασιακή παρέα» είναι για σένα πιο σημαντική απ' όσο λες, και ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να μην χαλάσεις τις σχέσεις σου με αυτή. Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής θεωρείς ότι είναι θεμιτό να υπάρχουν παράλληλες απώλειες. Αλλά μόνο αν ήμουν εξαιρετικά καχύποπτη. Που δεν είμαι. Μόνο μερικές φορές.

50

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

18 σχόλια
Σχετικά με την ερώτηση Νο 5...Θα έπρεπε να υπάρχει και ένα υστερόγραφο π.χ. "Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε!Ονομάζομαι τάδε και κατάγομαι από τον πλανήτη <Όνειρο-Απατηλό> όπου ισχύει ειρήνη χιλιάδες χρόνια τώρα.Μόλις ήρθα στον κόσμο σας και προσπαθώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο διαφορετικές οι καταστάσεις..."
#3 Επειδή παραπάνω συγκρίθηκαν κάπως το pole dancing με το latin, υπάρχει μια διαφορά: στο latin χορεύεις σε ζευγάρια. Είναι τελείως διαφορετικό να επικοινωνείς στο χορό με έναν παρτενέρ, από το να χορεύεις μόνος σου γύρω από μια μπάρα. Στην πρώτη περίπτωση αυτή η επικοινωνία είναι αρκετή για να πάρεις ευχαρίστηση από το χορό, στη δεύτερη χρειάζεσαι το (δυνητικό) βλέμμα θεατών.
Βασικά δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα τι εννοείς... εννοείς ότι οι ντάμες και οι καβαλιέροι στα λάτιν δεν επιδιώκουν την αυτοπροβολή; Ότι όταν χορεύουν δεν σκέφτονται να πετάξουν λίγο πιο έξω τα οπίσθια για να γουστάρουν οι γύρω και να τους θαυμάζουν; Βασικά διδάσκω και λάτιν πάνω από μια δεκαετία και ξέρω πόσοι ικανοποιούνται από τον χορό και πόσοι από το πόσο ωραίοι δείχνουν. Επίσης *αν κατάλαβα καλά, λες ότι δεν μπορείς να πάρεις ευχαρίστηση χορεύοντας μόνος σου γύρω από μια μπάρα γιατί δεν έχεις επικοινωνία με κάποιον παρτενέρ; Δηλαδή όταν χορεύεις σόλο δεν μπορείς να πάρεις την ευχαρίστηση που παίρνεις όταν χορεύεις σε ζευγάρι; Φυσικά και μπορείς!
Είναι πολύ πετυχημένο το 2ο υστερόγραφο της #7 και νομίζω και το ζουμί της ερώτησης. Νομίζω δε χρειάζεται να είναι κανείς καχύποπτος για να το σκεφτεί, όση ώρα το διάβαζα αυτό σκεφτόμου. Ίσως αν η κοπέλα της ερώτησης παραδεχτεί στον εαυτό της ότι όντως για κάποιο λόγο είναι σημαντική αυτή η παρέα, να τα βρει και με τη φίλη της. Να της εξηγήσει δηλαδή ότι κοίτα να δεις, εγώ γουστάρω το Μήτσο από την παρέα, και γι' αυτό θέλω να τους βλέπω. Αν πάλι ο λόγος είναι κάτι για το οποίο δε νιώθει και πολύ περήφανη (π.χ. μας κερνάνε τα ποτά μας) τότε η συνειδητοποίηση αυτή ίσως να τη βοηθήσει να δώσει προτεραιότητα στη φίλη της.
Αυτό που βγαίνουν όλες οι γυναίκες να υπερασπιστούν το pole dancing και αμέσως γίνονται defensive δεν μπορώ να το καταλάβω. Ναι, όπως λέει και η Α,μπα είναι ΚΑΙ γυμναστική. Και στο σεξ γυμνάζεσαι, αλλά γυμναστική δεν θα το πεις ποτέ.Ας σκεφτούμε μόνο τον λόγο που ξαφνικά έγινε τόσο μόδα και αυξήθηκε η απήχηση του. Είναι επειδή ''είναι πολύ δύσκολη γυμναστική'' , ή επειδή βλέπουμε τις ημίγυμνες γκομενάρες με τις κορμάρες τους και καυλώνουμε;Μάλλον το δεύτερο. Και το ξέρουν και οι γυναίκες αυτό και γι αυτό ασχολούνται εξαρχής.
Εμένα πάλι αυτό το ότι έγινε σούπερ μόδα εν μία νυκτί είναι που με οδηγεί στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα.Δηλαδή, με ημίγυμνες γκομενάρες καυλώνουν οι άνθρωποι εδώ και πολύυυυυυυυυ καιρό. Τα... ευαγή ιδρύματα της Συγγρού υπάρχουν εδώ και δεκαετίες! Γιατί το pole dancing έγινε μόδα τώρα ξαφνικά; Το 2010 συνειδητοποιήσαμε τι ανάβει του άντρες;Αντιθέτως, αυτό που αποτελεί πρόσφατη μόδα είναι όλες αυτές οι τάσεις με το well being, ολιστικές ιατρικές κλπ., και γυμναστικές όπως yoga, pilates κλπ, που αντικατέστησαν το κλασικό aerobic των 80's. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το aerial dancing που βλέπεις ξαφνικά παντού! Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το pole dancing, σε μια τάση μάλλον αποσεξουαλικοποίησής του, θα έλεγα. Ε, από κοντά βρήκαν ευκαιρία και όσες το βλέπουν με τον... παραδοσιακότερο τρόπο, αλλά βρήκαν εύκαιρη δικαιολογία να το απενοχοποιήσουν.
Δεν ήταν γνωστό στον κόσμο μέχρι πρόσφατα (εδώ μιλάω από προσωπική εμπειρία και στο περιβάλλον το δικό μου, οπότε μπορεί και να είμαι λάθος). Συμφωνώ κατά κάποιον τρόπο με το τελευταίο που λες, αλλά πιστεύω ότι το ότι χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση, ότι βοηθά στο σώμα, δεν είναι ο λόγος που το ξεκινάν. Είναι η δικαιολογία που θα πουν σε κάποιον όταν θα τις πει τσούλες (προφανώς κακώς).
Ως γυναίκα να σου εξηγήσω γιατί γίνομαι defensive. Γιατί η κάθετη άποψη: "ΌποιΑ κάνει pole dancing το κάνει γιατί θέλει να καυλώνει τους άντρες", συνεπάγεται αναπόφευκτα το "ΌποιΑ θέλει να καυλώνει τους άντρες είναι πουτάνα". Αυτή η αλληλουχία σκέψεων δημιουργεί μια προκατάληψη. Με αυτές τις δηλώσεις δημιουργούνται και άλλα ταμπού για τις γυναίκες, και άλλη καταπίεση. Πώς να το πω... είναι όπως όταν λες όποια κάνει σεξ εκτός σχέσης είναι πουτάνα, ενώ ο άντρας όχι. Δημιουργείς κόμπλεξ εκεί που δεν υπάρχουν. Ε καλά... μόδα... μόδα είναι και οι άντρες μπαμπουίνοι με το δάσος του αμαζονίου στο πρόσωπο. Δεν το λες και ωραίο αυτό το θέαμα. (τώρα παρεπιπτόντως κάνω το ίδιο κακό στους άντρες, δημιουργώ κόμπλεξ σε μερικούς μουσάτους)Ε και στην τελική επειδή εσείς καυλώνετε με την yoga, το beach volley, το pole dancing, το wind surfing, εμείς τι να κάνουμε; να αρχίσουμε πλέξιμο;....τα γυαλιά μυωπίας, το κόκκινο κραγιόν, τις γόβες, τα στενά φορέματα, τα μακρυά φορέματα, το σοφιστικέ στυλ, το femme fatale στυλ....
@khadijaΚάνεις λογικά άλματα, δεν είπα πως όποια κάνει pole dancing είναι πουτάνα. Γενικά το pole dancing μου θυμίζει λίγο (ναι, έχει πολλές διαφορές το ξέρω) την γυναίκα που θα ανέβει στο τραπέζι στο κλαμπ. Μπορεί να το κάνει για τον εαυτό της και για να περάσει καλά, αλλά ταυτόχρονα ξέρει πως θα τραβήξει την προσοχή, είτε είναι αυτός ο σκοπός της είτε όχι. Είδες, αυτά που μας καυλώνουν τα έβαλες συγκεκριμένα και βρήκες και πολλά. Σκέψου και εμάς που πρέπει να ψάξουμε πολύ λιγότερο απτά πράγματα :P
The Wise guy από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι όλες οι γυναίκες υπερασπιζόμαστε το pole dancing; Απλά λέμε αυτά που ξέρουμε για το συγκεκριμένο άθλημα-χορό. Εσύ όμως για πες μας όταν καυλώνεις από τις ημίγυμνες γκομενάρες, κάνεις σεξ για να γυμνάζεσαι, που γυμναστική δεν το λες ή παίζεις μαλακία που επίσης γυμνάζεσαι αλλά γυμναστική δεν το λες.
@toso oso Έκρινα με βάση την μεγάλη πλειοψηφία (και τα upvotes) των σχολίων εδώ. Ίσως παρορμητικά λόγω του μικρού δείγματος. Την αδικαιολόγητη επίθεση στο τέλος δεν την κατάλαβα.
Συγνώμη The Wise Guy. Δεν ήταν επίθεση, απλά αστειεύτηκα χρησιμοποιώντας τα δικά σου λόγια. Αποτυχημένα μάλλον γιατί μόνο ο/η Varaw myges κατάλαβε το αστείο.
@allesgoed Δεν ήξερα τι είναι οι μιλονγκες οπότε δεν ξέρω να σου απαντήσω :P Πάντως από την πρώτη απάντηση κρατάω μια επιφύλαξη, αλλά εγώ τα τελευταία 2 με 3 χρόνια το πρωτοάκουσα το pole dancing.
@ The Wise GuyΣε καμία περίπτωση δεν σε κατηγορώ ότι είπες ή ότι εννοείς κάτι τέτοιο. Βασικά με αυτήν την φωτογραφία δεν θα μπορούσα να σε κατηγορήσω για τίποτα :pΠροσπαθώ να σου εξηγήσω γιατί σπεύδω προς υπεράσπιση, αφού αυτό ρώτησες. Για να υπερασπιστώ το δικαίωμα του καθενός, ανεξαρτήτως φύλου, να μπορέσει να ασχοληθεί με μια δραστηριότητα, χωρίς τον φόβο ότι αμέσως θα του κολλήσουν μια ταμπέλα, η οποία θα είναι και ανασταλτικός παράγοντας πολλές φορές. Κρίμα δεν είναι;
@Khadija.dΣτο τελευταίο έχεις απόλυτο δίκιο.Απλά δεν μπορούμε να αγνοούμε ότι πολλές γυναίκες το ξεκινάνε όχι για την γυμναστική αλλά για τους υπόλοιπους λόγους.
Μή μασάς, κάνε παρέα με οποιον νιώθεις ότι θέλεις. Η στάση της φίλης σου είναι χειριστική και παιδική. Ξέρεις πόσους φίλους παρατησα γιατί κάποια καλή φίλη είχε πρόβλημα μαζί τους και το μετάνιωσα γιατί μετά και η καλή φίλη αποδείχθηκε μάπα το καρπούζι; Μου έλεγε "μα καλά πώς κάνεις παρέα μαζί του/της όταν έχει συμβεί με μένα και αυτόν/ην το τάδε; Να ξεκόβεις αν ενοχλεί κάτι εσένα, όχι κάποιον άλλον.
#3: Είναι πασίγνωστη πλέον η ατάκα του Ryan Gosling από την ταινία του 2011 "Crazy, Stupid, Love": "The battle of the sexes is over. We won the second women started doing pole dancing as exercise".Εντάξει, Ryan, αυτό πόνεσε, ξέρεις.Το pole dancing, όπως το μαρτυρά και η ίδια η λέξη, δεν είναι άθλημα, είναι χορός. Η άθληση αποσκοπεί στην εκτόνωση μέσω της εκγύμνασης (ατομικής ή ομαδικής), ο χορός αποσκοπεί στην εκτόνωση μέσω της έκφρασης (ατομικής ή ομαδικής). Ανάλογα με το είδος του χορού, επικοινωνούνται διαφορετικά συναισθήματα κι ανάγκες. Προσωπικά, κατατάσσω το pole dancing στην ίδια συνομοταξία με το χορό της κοιλιάς: και οι δύο μορφές χορού με συνεχή πρακτική κι εξάσκηση κάνουν τέλειους κοιλιακούς αλλά, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, δεν είναι αυτό το βαθύτερο κίνητρο ενασχόλησης. Αν ο χορός γενικά είναι τέχνη και η τέχνη υπηρετεί το συναίσθημα, έτσι κι αυτές οι μορφές χορού επικοινωνούν κι εξυπηρετούν συγκεκριμένα συναισθήματα. Μέσα σ'αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, δυσκολεύομαι να δεχτώ ως αντεπιχείρημα μιας pole dancer ότι διάλεξε τη συγκεκριμένη μορφή χορού "επειδή κάνει τέλειους κοιλιακούς". Άλλωστε, μην ξεχνάμε την παντοδύναμη επιρροή της ποπ κουλτούρας. Όπως η Shakira επανέφερε τον χορό της κοιλιάς στις αίθουσες χορού με τις επιτυχίες της "Whenever, wherever" και "Hips Don't Lie", έτσι και η Britney Spears, αφού έπαθε πρώτα μια νευρική κρίση και ξύρισε το κεφάλι της, στη συνέχεια φόρεσε περούκα και ψηλοτάκουνα κι έκανε αναπάντεχη μόδα το pole dancing με το "Gimme More" το 2007, ευφυώς αυτοσαρκαζόμενη με το "It's Britney, bitch" στην αρχή του βίντεοκλιπ. Ακολούθησαν έπειτα και άλλες, όπως η Kate Moss και ειλικρινά δεν ξέρω πόσες άλλες celebrities ή wannabes γλίτωσαν στο τσακ το διάστρεμμα αστραγάλου.Αυτές είναι μερικές σκέψεις μου πάνω στο θέμα όπως προέκυψαν από την έξωθεν παρατήρηση ετών :)
Ωωω. Σ'ευχαριστώ, Louie, με κόμπλαρες λιγάκι για να είμαι ειλικρινής! Αστροναύτης κι εσύ; Έχετε γνωριστεί με το συνάδελφο εδώ μέσα; Είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά, τον ξέρουμε χρόνια.:)
Μια παρατήρηση αν και καπου το αναφέρεις κι εσύ. Το πολ ντάνσινγκ της Κέτι Μος στο βιντεοκλιπ του I just don't know what to do with myself των White Stripes δεν ξεπερνιέται και προυπάρχει της Μπρίτνεϊ αφού βγήκε το 2003. Καλή ανάλυση πάντως. Και δε βρίσκω καθόλου αισθησιακό το πολ ντάνσινγκ
Σ'ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση και τη γενικότερη τοποθέτησή σου,πολυνίκη. Ομολογώ πως δεν γνώριζα ότι το pole dancing της Moss ήταν προγενέστερο. Απλώς το είχα κι αυτό γενικά υπόψη μου, όταν έγραφα το σχόλιο :)
#3 Λενα που λες ειχαμε αυτη την κουβεντα πριν καιρο στο smoking room (καπνιστηριο ειναι δοκιμος ορος;) με κατι συναδελφισσες. Μια εκανε pole dancing και αλλη μια ηθελε να ξεκινησει. Δεν ειχα καμια ορεξη να ανακατευτω στη συζητηση γιατι ενα ρημαδοτσιγαρο ηθελα να καπνισω πριν ξανανεβω παλι στους τρελους του 8ου. Αφου εξεφρασαν την αγαπη τους προς το αθλημα και ανελυσαν ποσο καλη γυμναστικη ειναι γυρισαν και με κοιταγαν για σχολιο με ενα επιθετικο υφος "ελα πες μας τη συντηρητικη μαλακια σου". Θα μου πεις, αρχη λενφου. Θα συνφωνησω. Λιγο αργοτερα φιλη μου λεει οτι θελει να ξεκινησει pole dancing γιατι η κουνιαδα της που το κανει εχει κανει απιστευτο σωμα. Απανταω μια γενικοτητα για τα οφελη του χορου. Επιμενει αναλυοντας μου ακομα περισσοτερο τι καλη γυμναστικη ειναι.Μην τα πολυλογω, το ιδιο σκηνικο επαναληφθηκε και αλλες φορες γιατι ειναι της μοδας. Τα λογια ειναι παντα για τη γυμναστικη. Τα βλεμματα και το υφος ομως ειναι παντα για το σεξουαλικο κομματι.
"Πως το λετε εσεις εδω γιατι ξεχασα πως το λεμε εμεις εκει". Δικαιο εχεις πολυνικη. Αν μας ακουσεις τους Ελληνες στη δουλεια πως μιλαμε μεταξυ μας θα γελας. Ακριβως οπως κοροιδευουν στις ελληνικες ταινιες του 60. Και συνεχιζω στο ιδιο μοτιβο: μια φορα ειχαμε meeting ενας ελληνας project manager, μια ελληνιδα business analyst και εγω γραμματεας (administrative assistant με λενε) και ειπαμε να τα πουμε στα ελληνικα. Μετα απο 10' εγκαταλειψαμε την προσπαθεια και το γυρισαμε στα αγγλικα.
Ακριβώς. Άλλο ένα από τα θέματα παγίδα...που όλοι καραδοκούν για να δείξουν πόσο ανοιχτόμυαλοι είναι. Άλλ αγαπημένα οι τρανσέξουαλ, οι μετανάστες, ο θηλασμός.....Τόσο αναμενόμενο το τί θα ακούσεις....
#2 Απ' όσο καταλαβαίνω, ειδικά η εν λόγω φράση, το "πριν 4 χρόνια θα είχε τελείως άλλο νόημα, αλλά ας το αφήσουμε" δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με το θέμα των γονιών. Είναι απλώς ένα αστειάκι για την διαμόρφωση της πολιτικής κατάστασης στη χώρα τα χρόνια της κρίσης, τις συχνές αλλαγές κυβέρνησης κλπ. Νομίζω δεν εννοεί ότι πριν 4 χρόνια ένιωθε αλλιώς για τους γονείς του.Γι'αυτό παρακάτω, στην αναφορά στην Κων/πούλου γράφει "χοχο, οκ.. όχι άλλο, το υπόσχομαι!" Όχι άλλο αστείο περί πολιτικής δλδ, γιατί αυτό είναι το δεύτερο.
Κι εγώ έτσι νομίζω, βρε Iris. Σ'αυτό συντείνει και το γεγονός ότι ο "Βαγγέλας" (μήπως άλλος ένας, -προφητικός τότε-, πολιτικός συνειρμός;) μας ξεκαθαρίζει από την αρχή πως δεν θα έκανε παρέα με τον πατέρα και τη μάνα του "με καμία κυβέρνηση"! :D
#3 Τι μου θύμησες τώρα..! Προ δεκαετίας βρισκόμουν στας Βόρειας Ευρώπας και είπα να το ρίξω στη γυμναστική. Πάω λοιπόν η καλή σου στο γυμναστήριο το οποίο διέθετε ποικίλα αθλήματα και δεν ήμουν σίγουρη για το τι να επιλέξω. Τότε δεν είχα την παραμικρή ιδέα για το pole dancing, δεν το είχα καν ακούσει. Ο κύριος λοιπόν στη γραμματεία προσπάθησε να με ενημερώσει γι αυτό. Κάτι που δεν μίλαγε κανείς τη μητρική του γλώσσα, κάτι η ασχετοσύνη μου, δεν καταλάβαινα χριστό τα περί του αθλήματος τούτου.. απηυδισμένος λοιπόν ο κυριούλης, με βάζει να δώ σχετικό βίντεο στο youtube.. Ε!..έπαθα σοκ! Δεν ξέρω τι συνειρμοί ήρθαν στο μυαλό μου και μην τα πολυλογώ έφυγα τρέχοντας και δεν ξαναπάτησα..Σημ: Τα χρόνια πέρασαν όμως κι αξιαγάπητη φίλη ασχολήθηκε επισταμένως με το άθλημα. Βρέθηκα κι εγώ σε επιδείξεις να χειροκροτώ γεμάτη ενθουσιασμό! Σας πληροφορώ λοιπόν με πάσα βεβαιότητα ότι στη συγκεκριμένη τουλάχιστον επίδειξη δεν υπήρχαν ούτε τακούνια, ούτε φτερά και πούπουλα.. Τα πάντα τελικά είναι θέμα στυλ.
"Συνήθως στις φυλακές καταλήγουν αυτοί που δεν σέβονται τα όρια των άλλων και της κοινωνίας. Κλέψανε, βιάσανε, σκοτώσανε. Πως λοιπόν περιμένεις μέσα στη φυλακή να αλλάξουν ριζικά νοοτροπία; "Και τότε η δικαιολογία των "έξω" ποιά είναι; Όπως έχει πει κι ο αγαπημένος Frank Underwood στο House Of Cards, ζούμε στην εποχή που είτε είσαι ο κυνηγός είτε το θήραμα. Και σας το λέει αυτό ένα θήραμα
#3 Κατά την ταπεινή μου άποψη, το να χαρακτηρίζουμε το pole dancing ως κάτι που έχει να κάνει καθαρά με σεξ, είναι σαν να κατηγορούμε τον Οπενχάιμερ ή τον Αϊνστάιν για την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Το pole dancing είναι συνδυασμός χορού και αθλήματος και ασχολούνται και άντρες με αυτό. Είναι τόσο γυναικείο "άθλημα" όσο είναι και ο χορός. Γι’ αυτό δεν θα ακούσεις και πολλούς άντρες να ασχολούνται, γιατί αν πάνε θα τους πουν ή ομοφυλόφιλους ή go go boys. Όπως και αν πάει μια γυναίκα, το πρώτο που θα σκεφτεί η συντριπτική πλειοψηφία είναι αυτόματα “στριπτιτζού”.Το θέμα της επιβεβαίωσης υπάρχει παντού και νομίζω είναι εντονότερο στις γυναίκες. Ναι θέλουν επιβεβαίωση και να είναι οι καλύτερες και οι πιο όμορφες και οι πιο σέξυ και και και. Και σε σχολή λάτιν να πας, τα ίδια θα δεις, ελάχιστες πάνε γιατί απλά αντλούν αθώα ευχαρίστηση από την κίνηση μέσα στον ρυθμό και τον γλυκό πόνο της κούρασης. Και όλες περιμένουν την στιγμή μιας εκδήλωσης που θα μπορέσουν να βάλουν δύο πανιά ύφασμα με φτερά και πούπουλα και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα πέδιλα, να τις θαυμάσουν αποφεύγοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο να τις κακοχαρακτηρίσουν, καθώς απλά φοράνε την στολή του λάτιν και δεν κάνουν κάτι κακό. Για να απαντήσω στην πρώτη ερώτησή σου, ναι, θα το ξεκινούσε μια κοπέλα απλά για άθλημα, εγώ. Θέλω να πάω κάποια στιγμή καθαρά και μόνο για προσωπική διασκέδαση, γιατί μου αρέσει ο χορός και η γυμναστική και να δοκιμάζω καινούρια πράγματα και να ανακαλύπτω τις δυνατότητες του σώματός μου (όπως και του μυαλού μου). Επίσης θα πάω με μακριά φόρμα και αν μου πούνε να βάλω αυτά τα παπούτσια, απλά θα αρνηθώ γιατί δεν βρίσκω τον λόγο. Τα παπούτσια δεν είναι μέρος της στολής, δεν είναι pointe που φοράνε οι μπαλαρίνες και δεν μπορούν με κανέναν άλλο τρόπο να χορέψουν στις μύτες. Για να απαντήσω στην δεύτερη ερώτησή σου, αν η κοπέλα έχει θέματα κόμπλεξ, και νόμπελ να πάρει, και ολυμπιακό μετάλλιο, πάντα θα τα συζητάει και πάντα θα αναζητά επιβεβαίωση και θαυμασμό και να έρχεται με κάθε τρόπο η συζήτηση γύρω από αυτήν. Είναι η ανθρώπινη φύση.
Μπορεί έτσι να ισχύει για σένα. Αλλά γιατί δεν παραδεχόμαστε (επιτέλους) άντρες/γυναίκες ότι κάποια πράγματα τα κάνουμε για να τονώσουμε τη σεξουαλικότητά μας και πρέπει όλο ενοχή να σπεύσουμε να τα δικαιολογήσουμε? Οι φίλες της κοπέλας μπορεί να θέλουν να κάνουν pole dancing για να αισθάνονται πιο επιθυμητές και να το διατυμπανίζουν στην παρέα τους. Και λοιπόν? Επίσης, δεν ξέρω πως είναι στο pole dancing αλλά latin με φόρμα και αθλητικά δεν θα μπορούσες να χορέψεις : )
@GuardianΑυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να ξεχωρίσουμε τον άνθρωπο και τα κίνητρά του από την μια, από το ίδιο το πράγμα από την άλλη. Ένα μαχαίρι είναι ταυτόχρονα ένα θανατηφόρο όπλο όσο και ένα χρήσιμο εργαλείο. Εξαρτάται τι είδους χρήση θα κάνει ο καθένας.Ναι όντως, οι συγκεκριμένες κοπέλες μπορεί να το κάνουν για να αισθάνονται πιο επιθυμητές, για τονώσουν την σεξουαλικότητά τους, και so what? Θα είναι λάθος να τις κατηγορήσουμε γι' αυτό.Τα ψηλοτάκουνα είναι άκρως απαραίτητα στο λατιν για την σωστή στάση του σώματος και την σωστή τεχνική και πρέπει να είσαι δάσκαλος ή επαγγελματιίας για να το καταφέρνεις και με σαγιονάρες. Στο μάθημα μια χαρά είναι η φόρμα. Αν μιλάς για επιδείξεις, ε ναι προφανώς πρέπει να βάλεις φόρεμα. Εγώ πάντως το ανέφερα για να δείξω πως κάνουμε όλη αυτή την συζήτηση μόνο για το pole dancing. Αν στο μήνυμα αντικαταστήσουμε το pole dancing με λάτιν, η κοπέλα δεν θα έπαιρνε πιστεύω την ίδια απάντηση. Ενώ την ίδια ακριβώς τόνωση της σεξουαλικότητας επιδιώκουν και πολλοί που επιλέγουν λάτιν και όχι pole dancing, κανείς δεν κατακρίνει αυτούς και το λάτιν ως πρόστυχο.
Στις περισσότερες φορές για pole πάντως πρέπει να φοράς σορτσάκι και κοντή μπλούζα μόνο και μόνο για μην γλυστράς στη μπάρα. Τώρα αν υπάσχουν σχολές που πρέπει να φοράς ψηλοτάκουνο δεν ξέρω. Και γιατί όλες οι γυναίκες που το κάνουν να θεωρείται ότι θέλουν να τονήσουν τη σεξουαλικότητά τους ( πράγμα που δεν θεωρώ κακό έτσι κι αλλιώς). Ξέρω πολλές κοπέλες που έχουν δοκιμάσει πολλά ήδη χορού και γυμναστικής και ένα απο αυτά ήταν κι αυτό. Δεν είναι τόσο τρομερό πια.
#4 Η ιδέα για την αντρική σελίδα να είναι γεμάτη με ό,τι νεώτερο από τον κόσμο των προφυλακτικών, θεματολογία τύπου: μποξεράκια ή σλιπάκια, τι θα την ανάψει περισσότερο, και 10 τρόποι να της προκαλέσεις πολλαπλούς οργασμούς, απορρίπτεται ως αντίστροφη αναπαραγωγή του προτύπου που μας έχει ταλαιπωρήσει. ;-)
#3Προσωπικά δεν το θεωρώ είδος γυμναστικής (εκτός κι αν διδάσκεται στη Γυμναστική Ακαδημία οπότε διορθώστε με) και το συνδέω αυτομάτως με την κύρια χρήση του: χορεύω σχεδόν ή τελείως γυμνή γύρω από ένα φαλλικό σύμβολο με σκοπό να αποσπάσω χρήματα από άγνωστους ιδρωμένους, πνιγμένους στο ποτό και τη λαγνεία άντρες, που πέφτουν τόσο χαμηλά ώστε να εξαγοράζουν το να δουν γυμνή μια γυναίκα. Και αντί να διεκδικήσουμε να μην υπάρχει καν, το μετατρέπουμε και σε 'ευπρεπές' χόμπι, με κοπέλες όπως τις φίλες σου να προσπαθούν να φανούν αυτονόητα σεξουαλικές στα μάτια των άλλων.Το μόνο θετικό που μπορώ να σκεφτώ είναι τα ατελείωτα βιντεάκια στο διαδίκτυο, με τις wannabe ανάφτρες να γκρεμοτσακίζονται στα σαλόνια τους μαζί με τον στύλο, τρελό γέλιο, η σεκάνς λάγνα ματιά-βλέμμα τρόμου μπροστά στο μοιραίο.
ούτε κααν! Απλά μάλλον δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ παραπάνω με το να το ψάξεις και απλά κατακρίνεις ένα στερεότυπο που έχεις στο μυαλό σου! Απαιτεί τρομερή φυσική κατάσταση, δύναμη και ελαστικότητα όπως προαναφέρθηκε.
#3 Το pole dancing εκτός από το ότι πρέπει να είσαι πολύ γυμνασμένος για να το κάνεις, είναι χορός και θέαμα.Επίσης το κάνουν και άντρες και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό.https://youtu.be/FerVRgeDido
Ετοιμαζόμουν να ανεβάσω αυτό καριβώς το βίντεο! Κι εγώ βρίσκω φοβερό τον τύπο. Κι έχω δει πολλά ακόμη βίντεο με άνδρες, πολλοί από τους οποίους σαφώς αξίζουν!Προσωπικά, όσες γυναίκες έγω δει να το κάνουν και να δίνει αίσθηση πραγματικά τέχνης/χορού ή/και αθλήματος, το έκαναν ντυμένες στο στυλ που το κάνουν και οι άνδρες, με φανελάκι, κολάν, και σίγουρα ξυπόλητες - πολύ μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.Με 35ποντο και κάργα βάψιμο νόμιζα ότι το κάνουν μόνο στο στριπτιτζάδικα, αλήθεια υπάρχουν σχολές που το διδάσκουν έτσι; Σε αυτήν την περίπτωση είναι καθαρό teasing, άσχετα που και πάλι χρειάζεται εξαιρετική φυσική κατάσταση. (Δεν είμαι καθόλου κατά του teasing, απλώς έτσι είναι.) Όταν το βλέπω με τον τρόπο που περιέγραψα παραπάνω δεν είναι περισσότερο (ή λιγότερο) ερωτικά φορτισμένο από τον μοντέρνο χορό και διάφορες γυμναστικές επιδείξεις.
#4Αυτοανάφλεξη με τον εύστροφο, σαφή και χιουμοριστικό λόγο, τι θα ΄λεγες να βρεις τρόπο, συνεργάτιδες, ή ό,τι άλλο χρειάζεσαι τέλος πάντων, να ξεκινήσεις κάτι καλό, όπως το περιγράφεις? Πίστεψέ με θα είμαστε πολλές που θα το κλικάρουμε / διαβάζουμε κι εγώ δεσμεύομαι να σου στείλω ένα άρθρο με θεματολογία τύπου: "bitch or bimbo, υπάρχει και τρίτος δρόμος" αφού βρω έναν λίγο καλύτερο και ίσως εξελληνισμένο τίτλο! Να είσαι καλά!