Τα δικαιώματα των [ΜΠΙΠ!] στην Ελλάδα

Facebook Twitter
42

 

 

Ένας αναγνώστης μου έγραψε κάτι για το ελληνικό MTV το οποίο στην αρχή δεν μπορούσα να πιστέψω. 

Δεν θα σχολιάσω καν - ελπίζω απλώς οι υπεύθυνοι του ελληνικού MTV, να το διαβάσουν, να ντραπούν και να επανορθώσουν. 

Γράφει ο ItaloDisko.

Γεια σου Άρη,

Χθες το βράδυ [15/2] στο ΜΤV είδα μια αμερικανική εκπομπή που κυριολεκτικά με ΕΞΟΡΓΙΣΕ και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σου, εφόσον είσαι κάποιος που ενδιαφέρεται για τα πάντα.

Δεν γνωρίζω τον τίτλο της εκπομπής, ήταν ξένη και υποτιτλισμένη αντιλήφθηκα όμως γρήγορα το κονσεπτ, όπου σε μορφή reality-show ο ανοικτά γκέι παρουσιαστής-σύμβουλος διαπροσωπικών και σεξουαλικών θεμάτων, πηγαίνει σε διάφορα σχολεία/κολέγια και συζητάει τα προβλήματα των μαθητών.

Όχι, αυτό που με εξόργισε δεν ήταν η ίδια εκπομπή, κι η ανοικτότητα της σε θέματα ταμπού. Στην Αμερική τα σεξουαλικά ήθη και οι ατομικές ελευθερίες είναι τόσο πολύ μπροστά που φτάνουμε να συζητάμε ζητήματα που εδώ ακούγονται τουλάχιστον επιστημονική φαντασία.

Θα μου πεις, που το πρόβλημα; Ε, λοιπόν Άρη, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι δεν είμαστε κι εμείς εδώ μια τέτοια ανοικτή κοινωνία, αλλά το γεγονός ότι αυτή η εκπομπή (που σημειωτέον προβαλλόταν μετά τις 23.00 το βράδυ) ήταν υποτιτλισμένη στα ελληνικά και όποτε οι πρωταγωνιστές ανέφεραν τις λέξεις "λεσβία", "γκέι" κτλ, αυτές εμφανίζονταν με τελίτσες!!!!! Λογοκρινόταν κι η ίδια η λέξη!

Για να στο κάνω πιο λιανά, αν έλεγε η πρωταγωνίστρια "I feel alone because I no longer identify myself as strictly lesbian", στους υπότιτλους έγραφε "αισθάνομαι μόνη γιατί δεν θεωρώ πια τον εαυτό μου αποκλειστικά ..." !!!!!!

Οι λέξεις "lesbian", "gay", "homosexual" δεν μεταφράζονταν ποτέ στους υπότιτλους αλλά εμφανίζονταν με αποσιωπητικά [...]. Δεν λογοκρίθηκαν βρισιές - λογοκρίθηκαν οι ορθοί όροι!

Δεν τα έχω ακριβώς με το MTV που προφανώς προσπαθεί να αποφύγει το ενοχλητικό ΕΣΡ (άλλωστε στη σειρά "Γυμνάσιο Ντεγκράσι" που προβάλλεται πολύ καιρό τώρα από τον ίδιο σταθμό, οι όποιες γκέι περιπτύξεις "πιξελάρονται" επανειλημμένως, πολύ προτού ξεσπάσει το "σκάνδαλο" με το λογοκριμένο φιλί στο downton abbey), όμως δεν μπορώ παρά να αισθανθώ αποτροπιασμό για όλη αυτή την κοροϊδία.

ευχαριστώ που με άκουσες,
keep up the good work

ItaloDisko.

===

BONUS: 

 

Φίλε Άρη,

Έφριξα διαβάζοντας το σημερινό άρθρο που φιλοξενείς, για τη μεταφραστική λογοκρισία στην εκπομπή του ελληνικού MTV.

Και θυμήθηκα άλλη μια παρόμοια πρόσφατη περίπτωση λογοκρισίας. Πριν από ένα μήνα, το Star άρχισε να μεταδίδει την εκπομπή Mike and Molly. Στο πρώτο ή δεύτερο επεισόδιο της σειράς, ρωτά μια φίλη την άλλη αν έχει πάρει προφυλακτικό για το ραντεβού της. Στο διάλογο χρησιμοποίησαν τη λέξη condom, στη μετάφραση την απέδωσαν "σκουφάκι", μέσα σε εισαγωγικά. Έλεος!

Δηλαδή εν έτει 2013 θα είναι λέξη-ταμπού το προφυλακτικό; Θα πρέπει να τη λέμε με ναζάκια και χαχανητά μόνο, ή με νοήματα, αντί να μπει στην καθημερινότητά μας και να απομυθοποιηθεί; Οι μελέτες δείχνουν ότι οι έφηβοι και οι νέοι σε επικίνδυνα μεγάλα ποσοστά κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και μετάδοση ασθενειών. Το Σταρ δεν νιώθει καμία ευθύνη; Το κανάλι της Πετρούλας ξαφνικά βρήκε κάτι για να νιώσει σεμνότυφο;

Χ.

 

42

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Αγαπητοί συναναγνώστες, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι που διάβασα στο γνωστών εθνικιστικών αποκλίσεων site defencenet.grhttp://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B9-125000-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9Καλύπτει τη διαδήλωση υπέρ των gay γάμων στο Παρίσι, αλλά λέει ανακριβώς ότι ο Γερμανός Υπ. Εξ. είναι "παντρεμένος" ενώ στη Γερμανία υπάρχει μόνο Σύμφ. Συμβ. με το "αγόρι του". Ο παραπλήσιας και πάντως λογικής διαφοράς ηλικίας Μάικλ Μρόνζ, σίγουρα δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "το αγόρι του".Ακόμα χειρότερα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς είχε πει σε ανακοίνωσή του ότι ο συγγραφέας του Κόρπους Κρίστι Τέρενς Μακ Νάλυ "πατρεύτηκε το ζιγκολό του". Θα μπορούσε να πει κανείς και το φέρω ως παράδειγμα ότι ο Μπερλουσκόνι "παντρεύτηκε το πουτανάκι του " ;Αν διαβάσετε τα σχόλια στο link θα καταλάβετε φυσικά τις αντιλήψεις των σχολιαζόντων. Έστω, θεμιτό. Αλλά από αυτούς τους υπουργούς αγαπητέ μου γυρεύεις δανεικά και όχι από την Αγία, των τσιμεντωμένων Βουλευτών, Ρωσία.Η Ελλάδα μπορεί να μην αναγνωρίζει νομικά την ομοφυλόφιλη συμβίωση, αλλά αυτό δε δίνει το δικαίωμα σε κάποιους να προσβάλλουν εκείνους που την αναγνωρίζουν, εκείνους που έχουν συνάψει τέτοιους δεσμούς, ιδίως αν είναι Κυβερνητικά πρόσωπα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Ούτε να γίνεται αυτό ανεκτό.Στο κάτω-κάτω η Ρωσία δεν έχει υπογράψει ούτε τη συνθήκη της Λισσαβώνας, ούτε της Νίκαιας, που περιλαμβάνουν την αρχή της μη διάκρισης με βάσει το σεξουαλικό προσανατολισμό. Η Ελλάδα έχει υπογράψει φαρδιά-πλατειά.Θέλω να κλείσω με μια ελπίδα: η Ελληνική Συντήρηση νομίζει ότι παίζει σε άδειο γήπεδο. Ότι δεν υπάρχουν άλλοι. Έχει φτάσει σε σημείο μη-σοβαρότητος.Κερασάκι :http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=211913&catID=4http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=123570&show=YΑπλώς η Κύπρος είναι σοβαρή, ενώ η Ελληνική πολιτική τάξη είναι μη-σοβαρή.
Ειναι σαφες οτι επειδη στην Ελλαδα δεν υπαρχει ανοικτη σοβαρη συζητηση περι ομοφυλοφιλιας , τα σχετικα θεματα να παρουσιαζονται ως κουτσομπολιστικα. Για τον καθε ελληναρα φασιστοειδη (απο δεξια εως αριστερα), η ομοφυλοφιλια ειναι παιδεραστια, ζιγκολο, πορνεια κλπ.Αδυνατουν να σκεφτουν ισοτιμες σχεσεις μεταξυ ανδρων ή γυναικων, χωρις εγκληματα , σκανδαλα και κουτσομπολια. Ε ακουσαν πχ οτι ο γερμανος ΥπΕξ ειναι γκει....σου λεει κανας γερο-μπαμπαλης θα ναι που πληρωνει κανα αγορακι....Δεν εχουν ιδεα απο Ευρωπη κι αυτο φαινεται σε ολα , οχι μονο σ αυτο το θεμα..
Συμπερασμα ειναι οτι πρεπει να ξεφυγουμε απο την λανθασμενη εντυπωση οτι η ομοφυλοφιλια και η συζητηση περι αυτης ειναι παρανομη, κατακριτεα, και οπωσδηποτε ΟΧΙ ακαταλληλη για ανηλικους.Δε στηριζεται ΠΟΥΘΕΝΑ νομικα ακομη και στο συντηρητικο μας κρατος μια τετοια πεποιθηση.
το καλύτερο από όλα είναι αυτό με την Αμερική ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! οι ελάχιστες εξαιρέσεις δεν την αλλάζουν από το να είναι μια ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ συντηρητική κοινωνία.
Παρ ολα αυτα ο προεδρος της προωθει τον πληρη πολιτικο γαμο για ομοφυλα ζευγαρια. Εδω δεν αναμεταδοθηκε ουτε το σχετικο κομματι στην εναρκτηρια ομιλια του.
Εδώ λογοκρίνουν κ τη λέξη μαλακας στις ελληνικές βιντεοταινίες του 80,αυτό το ΕΣΡ θελεΙ να επιστρέψουμε στην εποχή της χούντας,μου φαίνεται ότι οι τρομοκράτες πρέπει να χτυπήσουν κατά Υμηττό μεριά,και όπου αλλού υπάρχουν πομποί
Το ΕΣΡ κατατάσει το MTV όπως και τον αδελφό σταθμό NICKELODEON ως νεανικό σταθμό. Αυτός είναι ο λόγος που πιξελάρονται σκηνές ομοφυλοφιλικού περιεχομένου ή σκηνές όπου κάποιος καπνίζει. Τέτοιου είδους σκηνές είναι ¨ακατάλληλες¨για παιδιά, νεανίδες και εφήβους και για αυτό το λόγο ακούγονται τα ΜΠΙΠ ή δεν εμφανίζονται συγκεκριμένες λέξεις. Ο σταθμός απλά ακολουθεί μία συμβιβαστική πολιτική επ΄αυτού. Το μόνο ουσιώδες για τους ιθύνοντες είναι να έχουν αρκετό υλικό για τα διαφημιστικά μπλοκ![Απ.Άρη: Εννοείς ότι είναι οδηγία του ΕΣΡ να παίζονται σειρές και ντοκιμαντέρ με γκέι, να ακούγονται ολοκάθαρα οι λέξεις απ' τα χείλη των ανθρώπων, αλλά να μην γράφονται στους υπότιτλους; Πολύ αμφιβάλλω ότι υπάρχει τέτοιος κανονισμός - πόσω μάλλον για εκπομπές μετά τις 23.00 το βράδυ που έχουν ήδη και την κατάλληλη σήμανση! :)]
Όχι δεν είναι οδηγία του ΕΣΡ να παίζονται σειρές με γκέι. Οδηγία του μητρικού καναλιού είναι να παίζονται αυτές οι σειρές, εδώ στην Γερμανία παίζουν το ίδιο πρόγραμμα. Απλά είναι πολύ προσεκτικοί επειδή θα πέσει πρόστιμο. Αλλά και μετά τις 23.00 το βράδυ το MTV θεωρείται ακόμη νεανικός σταθμός.
Η απαγορευση του καπνισματος σε εκπομπες , ειδικα για νεους ειναι θεσμοθετημενη πολιτικη σε ολη την Ευρωπη. Δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ τετοια "αναλογη" πολιτικη για την ομοφυλοφιλια και αυτο επιβεβαιωνεται απο τους ελληνικους νόμους και τις δικαστικες αποφασεις.Αυτο ειναι το προβλημα, η λογοκρισια ειτε γινεται παρανομα απο το ΕΣΡ με το ετσι θελω, είτε "προληπτικα" απο τα ιδια τα μεσα. Και αυτη η συμεπριφορα παραπλανει τους πολιτες να πιστευουν οτι η ομοφυλοφιλια ειναι κατι ακαταλληλο για ανηλικους. ΛΑΘΟΣ. Αυτο ειναι εναντια στους νόμους μας και ειναι σαφης διακριση σε βαρος πολιτων. Το οτι στην Ελλαδα περναει ακομα ως φυσιολογικο, δε σημαινει οτι εχει νομικη ή κανονιστικη βαση.ΚΑΜΙΑ σχεση με το βλαβερο για την υγεια καπνισμα, ή ο,τιδηποτε αλλο.
Τα -πιο πατος δεν παει-ριαλιτι τυπου jersey shore που προβαλλει το mtv προωθουν υποδειγματικα προτυπα για παιδια και εφηβους ας πουμε και η λεξη γκει ειναι που θα μας διαφθειρει τη νεολαια.Λογικοτατο.
[email protected]Αυτη ειναι η διευθυνση τους, γραψτε ολοι οτι θα τους μποϊκοταρουμε...ακομα καλυτερα θα ηταν να επικοινωνησουν οι οργανωσεις με τους διαφημιζομενους στο καναλι και να τους ενημερωσουν για μποϊκοταζ. Οταν χασουν λεφτα απο διαφημισεις θα μας υπολογισουν περισσοτερο! Ετσι γινεται εξω!Δεν ειναι λυση γι ακομα μια φορα να κλεισουμε την τηλεοραση, να κλεισουμε εξω την "κακη" κοινωνια και να κρυφτουμε στα γκετο και τις παρεες μας "απαξιώντας" να ασχοληθουμε...ειμαστε τελευταιοι στην Ευρωπη , γιατι???
Μη γελιομαστε η γενικοτερη στροφη προς τον συντηρητισμο ειναι φανερη...μας κυβερναει αλλωστε η λαικη δεξια του πατρις θρησκεια οικογενεια + τους αχρωμους Πασοκ Δημαρ.Περα απο αυτο το ΕΣΡ ηταν μεχρι προσφατα η αιτια καταδιωξης σε καθε θετικη παρουσιαση της ομοφυλοφιλιας (προσεξτε οτι δε λογοκριναν ΠΟΤΕ αρνητικες αναφορες). Οχι ομως πια...τα γκέι φιλια παιζονται κανονικοτατα ολες τις ωρες και οποιαδηποτε αναφορα δεν μπορει να λογοκριθει πλεον.Ομως τα καναλια εμφανιζονται πλεον πιο συντηρητικα ΧΩΡΙΣ να υπαρχει πια ο λογος. Εχω παρει τηλεφωνο πριν 2 χρονια για το λογοκριμενο φιλι στο βιντεο κλιπ της Katy Perry, οπως και σε εκπομπες που κανουν τα ζευγαρια αφιερωση και εμφανιζονται τα ονοματα τους στην οθονη. Και στα δυο μουσικα καναλια. Τις περισσοτερες φορες δεν ανεβαζαν την αφιερωση μου με δυο αντρικα ονοματα. Αφου εκανα φασαρια , οι υπευθυνοι των σταθμων, αφου στην αρχη με βεβαιωναν οτι καποιο λαθος εγινε και οτι δεν ειναι ομοφοβικοι, στη συνεχεια μου παραδεχονταν οτι απο το φοβο του ΕΣΡ απεφευγαν οποιαδηποτε νυξη στην ομοφυλοφιλια , ειδικα στην αντρικη (ναι μου το τονισαν αυτο)!!!Οταν τους ανεφερα οτι τα σχετικα προστιμα του ΕΣΡ ακυρωθηκαν, μου απαντουσαν οτι και παλι θα τους κυνηγουσαν και οτι εστω κι αν νικουσαν τα δικαστικα εξοδα ηταν μεγαλα!!!Απ την αλλη μου ειπαν ξεδιαντροπα οτι τους περισσοτερους ομοφυλοφιλους στην Ελλαδα δε τους πειραζει η λογοκρισια, κι οτι τελος παντων υποστηριζουν πολλους γκέι καλλιτεχνες(παντα στα κρυφα βεβαια).Ο ενας εκπροσωπος που μου μιλησε ηταν ο ιδιος γκέι οπως μου ειπε...θεωρουσε δηλαδη το οτι ειχε δουλεια ως γκει, και δεν ηταν πληρως αποκλεισμενος απο την κοινωνια ως κατι αρκετο !!!!Τους τελευταιους μηνες γινεται σε Ευρωπη και Αμερικη τεραστια συζητηση για τα δικαιωματα των γκέι, κι εδω εχει τεχνηεντως αποκρυβει καθε τετοια ειδηση, τοσο απο κομματα οσο κι απο Μεσα.Βγαλτε τα ολα στη φορα, δε θα μας κουκουλωσουν εν ετει 2013.Αρχιστε γραφοντας στο MTV...οσο το ανεχομαστε τοσο χειροτεροι θα γινονται!!!
πάντως το MTV παγκοσμίως φημίζεται για την τάση του να είναι παρα πολύ πολιτικά ορθό και να λογοκρίνει ότι πιστεύει ότι μπορεί να προκαλέσει...[Απ. Άρη: Δε συμφωνώ καθόλου! Έχει τη φήμη του πιο gay friendly καναλιού (εξ ου και έπαιζε αυτή την εκπομπή που το ελληνικό mtv πετσόκοψε! Άλλο πολιτικά ορθό [πχ. να κόψει τη λέξη faggot (βρισιά τύπου πούστης) που θα ήταν προσβλητική για τους γκέι] και άλλο να κόψει τη λέξη γκέι - κάτι που είναι πέρα από κάθε νοσηρή φαντασία.]
Απ σε Άρη: το MTV έχει αλλάξει στίχους σε τραγούδια, έχει απαγορέψει video clips- ακόμα και βιντεοκλίπς των Queen etc. Έχει περιορίσει εκπομπές του. Υπάρχει ακόμα και ανάλογο lima στην "ωικιπεδια". (Ναι χρησιμοποιώ greeklish convertor εξού και η αστεία γραφή)[Aπ. Άρη: Μπράβο για τον greeklish convertor! Έχεις τα δίκια σου, λογοκρίνουν βρισιές, αναφορές σε όπλα, ρατσιστικές λέξεις, αναφορές σε ναρκωτικά και πολλά άλλα. Είναι υπερβολικά προσεκτικό ίσως το αμερικάνικο, αλλά λογοκρίνει πράγματα που θεωρεί "κακά". Σίγουρα δεν λογοκρίνει τη λέξη "γκέι". Αντίθετα κάνουν ολόκληρες εκπομπές για να δείξουν ότι δεν είναι κάτι κακό. Εδώ στην Ελλάδα -ΕΝΑ ΝΕΑΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ!- φέρεται σαν αυστηρός 90χρονος λογοκριτής και σβήνει τη λέξη, δημιουργώντας στους θεατές του συνειρμούς των γκέι με τα άλλα "κακά" που λογοκρίνονται (βρισιές, όπλα, ναρκωτικά κλπ.)]
δεν λογοκρίνουν μονο βρισιές, λογοκρίνουν ότι πιστεύουν ότι μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις. Επομένως, και το ελληνικό MTV ακολουθεί την ίδια πολιτική πιστεύοντας ότι η λέξη gay μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις. Δεν συμφωνώ με αυτό που έκαναν. Απλά δεν με ξάφνιασαν.[Απ. Ναι, με μια διαφορά (και γι' αυτό με ξάφνιασαν εμένα). Η διαφορά είναι στο ότι έξω λογοκρίνουν ότι θεωρούν ότι θα προκαλέσει ΔΙΚΑΙΕΣ αντιδράσεις. Όλο το χριστιανικό ρεπουμπλικανικό λόμπι αντιδρά για την "γκέι ατζέντα" του MTV και τις εκπομπές που είναι υπέρ των γκέι δικαιωμάτων - παρ' όλα αυτά ποτέ δεν λογόκριναν κάτι, γιατί θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος, σε αντίθεση με τις ίσως δικαιολογημένες αντιδράσεις για όπλα, ναρκωτικά κλπ. Το ίδιο και για ένα σωρό άλλα προχωρημένα πράγματα του MTV στα οποία ποτέ δεν έκανε πίσω, επειδή θεωρούσε πως τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ό,τι σημαντικότερο.Οπότε το θέμα είναι αν το ελληνικό MTV θεωρεί ότι η αναφορά και μόνο της λέξης γκέι θα προκαλούσε ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ αντιδράσεις ή αν το ίδιο είναι ομοφοβικό.]
Άμα θέλετε να κράξετε, τουλάχιστον κράξτε εκεί που πρέπει και κράξτε στο ΕΣΡ και σε όσους υποστηρίζουν αυτό τον ταλιμπανικό θεσμό ελέγχου. Το mtv ξέρει σε ποιά χώρα/σύστημα λειτουργεί, εσείς?
χρονια τωρα η τελεβιζιον μαζευει τους πιο στενομυαλους, φελλους, μιμητες κλπ κλπ.καιρος να βρει την πραγματικη θεση της στο σαλονι, τραπεζακι για τα κουρασμενα ποδια
H Ελληνική τηλεόραση είναι τόσο τρελή που ο Χάρυ Πότερ είναι ακατάλληλος για παιδιά ενώ το CSI Miami κατάλληλο (με επιθυμητή τη γονική συναίνεση)
Κάτι δεν πάει καλά εδώ και καιρό γενικότερα με την λογοκρισία στην τηλεόραση γενικά. Από λογοκριμένες εκδόσεις ταινιών όταν αφορά σκηνές βίας (το διαπίστωσα πριν από λίγους μήνες στο Terminator 2)μέχρι και "αλλοιωμένες" μεταφράσεις στους υπότιτλους. πχ μια σκουπιδοταινία του Rob Schneider στο Star, όπου η λέξη "rape" φαινόταν στους υπότιτλους ως "βασανισμός" ή "ταλαιπωρία". Λόγω αυτής της κατάστασης η τηλεόρασή μου μένει ανοιχτή μόνο και μόνο ως backround noise όσο σερφάρω στο internet...
Κατ΄ αρχάς ας πάρουμε τα πράγματα με μια σειρά... Η αμερικανή κοινωνία σε ΜΕΡΙΚΕΣ πόλεις και κοινωνίες είναι ανοιχτή, όπως ήταν εδώ και πολλά χρόνια, ενώ σε άλλες είναι πιο κλειστή και από φονταμενταλιστικές κοινωνίες και επιδίδεται ακόμα σε κυνήγι μαγισσών. ΦΥΣΙΚΑ και η ανατολική Ευρώπη και κυρίως οι χώρες Γιουροβίζιον (πού βασιλεύει η διαφθορά, το τουρκομπαρόκ, τα μπουζούκια, το ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε, η αυθαιρεσία και τέλος πάντων ενδιαφέρονται μόνο γιά την Γιουροβίζιον ενώ βουλίαζουν στα σκατά) είναι σε πολύ χειρότερη μοίρα, συνεχίζοντας να ρίχνουν ότι δεν θέλουν να δουν κάτω από το χαλί και να εγκαθιδρύουν θρησκευτικές δημοκρατίες. Κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας έχουν πολύ λιγότερα δικαιώματα σε αυτήν γιατί κατάγονται από την Σμύρνη την Πόλη η το Κάιρο από τον εκάστοτε άχρηστο χρυσαυγίτη πού δεν έχει σηκώσει ποτέ ένα ψωμάκι να το πάει από εδώ μέχρι εκεί και δεν θα το κάνει ποτέ γιατί ο μπαμπάς/θείος/θεία/μπατζανάκης θα τον διορίσει στο δημόσιο.Ας το πάρουμε χαμπάρι.. αυτή η χώρα ήταν, είναι και θα είναι θέρετρο και μην σας χαλάνε τα ΜΜΕ πού λογοκρίνουν λέξεις ή φράσεις γιατί αντίστοιχα ενοχλούν τις μαμάδες σας/μπαμπάδες σας που ΔΕΝ λογοκρίνουν αυτές τις λέξεις ή φράσεις. Και ας μην κάνουμε όλοι τους απελευθερωμένους η τους προχωρημένους γιατί τα είδαμε τα χαΐρια εδώ και 20 χρόνια και πού κατέληξαν αυτά τα λαμπρά έργα και το τι ζητεί αυτή η χώρα για το μέλλον της. Και ακόμα τα βλέπουμε άλλωστε..Είναι μια πολύ ωραία γωνιά της Γής πού όμως ο πληθυσμός της έχει αποφασίσει να κάνει τούμπες για το γερμανικό πεντόευρο πουρμπουάρ και να είναι γεμάτη ταβέρνες και γωνιακά καφετζίδικα πού σερβίρουν καφέ ίδιο σχεδόν με αυτόν πού σερβίρουν στα μνημόσυνα και να παραχωρούν ακόμα και το σπιτάκι του σκύλου (αφού κάψουν ζωντανό τον σκύλο) για room to let. Ένα βδελυρό, ανάξιο, ανίερο room to let, μέσα στην λιγοστή υπέροχη ύπαιθρο πού δυστυχώς χάνεται στις άναρχες και γυφτοκρατούμενες πόλεις της. Αν θέλατε επανάσταση για δικαιώματα στην ελευθερία του λόγου, θα έπρεπε να είχατε ξεκινήσει από πολύ νωρίτερα. Τώρα είναι πλέον αργά… Και ο τελευταίος ας κλείσει την πόρτα.Υ.γ. Όσο για τον φίλο πού σχολίασε το θέμα του γερμανού υπουργού εξωτερικών και του συντρόφου του, θα ήθελα να του πω ότι τώρα πια πού απόκτησε σκούρο πρόεδρο η Αμερική, τώρα πού ο γερμανός υπέξ εμφανίστηκε σε εκδήλωση του κόμματος με τον σύντροφό του ΕΛΕΥΘΕΡΑ, το μόνο πού μένει για να γίνει αυτό στην Ελλάδα/Ψωροκώσταινα είναι να βγει ο ήλιος απ’ την δύση… μετά από αυτό, ΙΣΩΣ μπορέσουν και στην Ελλάδα/Ψωροκώσταινα τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να παντρεύονται χωρίς την άδεια της εκκλησίας πού θα τα είχε κάψει έτσι και αλλιώς πριν τον γάμο… ΥΓ2. Αν είστε εντάξει με τον εαυτό σας και την γραμμή σας δεν θα βάλετε τελίτσες στην λέξη σκατά και δεν θα λογοκρίνετε το κείμενο… Ευχαριστώ και περιμένω..
Καλό το σχόλιό σου, αλλά δε συμφωνώ με το τώρα είναι αργά. Γιατί χθες ήταν νωρίς, γιατί είχαμε ανοιχτό το Σκοπιανό! (Και τώρα το έχουμε ! ) Και πάντα η κυρίαρχη Ελληνική κουλτούρα ήταν εχθρική και όσοι έχουν κάνει το παραμικρό για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, το έκαναν σε πολύ εχθρικό περιβάλλον. Ας σταματήσουμε τις αλληλοκατηγορίες και τις μεμψιμοιρίες.Το χθες ήταν νωρίς, τώρα είναι αργά, άρα ποτέ δεν υπάρχει κατάλληλος χρόνος δεν υφίσταται, όσο υπάρχουν οι άνθρωποι που αισθάνονται άβολα στην υπάρχουσα κατάσταση. Το αν θα μας κάψουν, ή θα γυρεύουμε άσυλο σε άλλες χώρες, είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Εν κατακλείδι, όσο μπορούμε, κάτι να κάνουμε. Αν κάποιοι θέλουν να πάρουν των οματιών τους, κατανοητό. Εδώ το κάνουν τόσοι και τόσοι, πόσο μάλλον όταν υπάρχει ένας επί πλέον λόγος.
Καλά χαλάρωσε λιγάκι, δεν είναι και ακριβώς έτσι τα πράγματα.Το ότι έγιναν 2 ουσιαστικά βήματα στο εξωτερικό ή σε 5-10 περιοχές μπορούν να χαμουρεύονται και οι γκέι/λεσβίες ελεύθερα στο δρόμο δεν λέει και πολλά.Τα πράγματα θ' αλλάξουν όταν περάσουν 1-2 γενιές (για προφανείς λόγους).Και επίσης αυτή η μπούρδα για τον τεμπέλη/βυσματία/βολεμένο χρυσαυγήτη που περιμένει διορισμό στο δημόσιο είναι εκτός τόπου και χρόνου.Ανέκαθεν η ΧΑ είχε νεαρής ηλικίας μέλη τα οποία ήταν σαν την ΚΝΕ από την ανάποδη και ξέρουμε όλοι ότι μέχρι και πριν την κρίση η ΧΑ είχε μηδενική παρουσία.Δεν ξέρω που ζεις αλλά το να κατηγορείς μέλη της ΧΑ για χώσιμο στο δημόσιο από τα πλάγια και λοιπά βύσματα δείχνει ότι δεν είσαι από εδώ γύρω.Να τα έλεγες για τους πασόκους (κυρίως) και ΝΔτες να το δεχτώ αλλά για την ΧΑ που δεν γέμιζαν ούτε πούλμαν; Καταντάς γελοίος και μάλλον κράζεις για να κράξεις. Δεν έχεις ιδέα ποιον πρέπει να κατηγορήσεις (ή γιατί) και κάνεις μεγαλύτερο κακό στο τέλος μιας και δίνεις αφορμές να βγουν από πάνω τα λάθος άτομα.
Τι σας προκαλεί έκπληξη; Βυθιζόμαστε σε νέο Μεσαίωνα μέρα με τη μέρα. Εδώ ακόμη και οι "ελληναράδες" ένα νέο Βυζάντιο ονειρεύονται (τόσο φτάνει το μυαλό τους).
"Στην Αμερική τα σεξουαλικά ήθη και οι ατομικές ελευθερίες είναι τόσο πολύ μπροστά..." Προφανώς εννοείς τις πολιτείες που βρέχονται από ωκεανό κι όχι ολόκληρη τη χώρα.
Yπερβολικό σε βρίσκω. Μπορεί να είναι 4 οι Πολιτείες με πολιτικό γάμο ομοφυλοφίλων, αλλά σχεδόν σε όλες υπάρχουν διάφοροι τύποι αναγνώρισης της συμβίωσης και των παρελκομένων της. Και ουσιαστική ισότητα πρόσβασης στα αγαθά, πλην κάποιων πάντοτε εξαιρέσεων (εννοείται ότι έγκλημα υπάρχει και θα υπάρψει όσο υπάρχουν άνθρωποι) Στο τελευταίο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος οι ανοικτά gay σύνεδροι ανέρχονταν περίπου στο 7% παναμερικανικά, κάτι βαθειά δημοκρατικό, αφού προσεγγίζει το ποσοστό στον πληθυσμό.
Ήδη έχω μια ιδέα. Να ποστάρουμε το βίντεο της εκπομπής σε ξένα sites υπό τον τίτλο: "πώς παρουσιάζονται οι εκπομπές του MTV στην Ελλάδα" Κάτι τέτοιο απαιτούν και από το Euronews, από ό,τι έχω καταλάβει. Όπως είναι το Αγγλόφωνο και το Αραβόφωνο Al Jazeera (μη χέσω)
Αγαπητέ cheesemonger σε θα πεινάσουνε, διότι απλούστατα στηρίζονται αποκλειστικά στη διαπλοκή με το πολιτικό σύστημα και όχι στις πωλήσεις του προϊόντος τους. Αυτοί που λέγανε τα πρώτα χρόνια "δε με νοιάζει τί παίρνει η Μενεγάκη γιατί δεν την πληρώνω εγώ" ΝΟΜΙΖΑΝ ότι δεν την πληρώνουν αυτοί. Βέβαια, όταν πέσει πια πολύ κάτω το κύρος των ΜΜΕ σε ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, τότε κάποια αλλαγή ίσως γίνει. Προς το παρόν, όταν μπορώ, βλέπω ιντερνετικά Euronews in Greek.H ανοησία που λογοκρίνει την ίδια την ύπαρξη μιας κοινωνικής ομάδας, χαίρει δυσανάλογου κύρους στην Ελληνική κοινωνία. Ο δήμαρχος που έφαγε τα λεφτά που είχε δώσει ο ΟΠΑΠ για να γίνει ένα γήπεδο στη μνήμη των παιδιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, σήμερα διώκεται. Είναι ελεεινό αυτό που έκανε. Αλλά όλοι αυτοί ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ ελεεινοί. Νόμιζαν ότι έχουν τέτοια ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ γιατί αυτοί λύνουν και δένουν. Αυτοί είναι η πλειοψηφία, οι κανονικοί, ο εθνικός κορμός. Αυτοί είναι ΟΛΟΙ. Σε ποιόν να δώσουν λογαριασμό; Στους αδερφό-φραγκους, όπου παντρεύονται και οι γκαίηδες ; Γι' αυτό κι εγώ λέω συχνά ότι όλοι αυτοί σήμερα γυρεύουν δανεικά από ομοφυλόφιλους υπουργούς, παντρεμένους με άντρες. Ένα χάος χωρίζει τις Αξίες όσων σέβονται την ελευθερία, την ισότητα, την αξιοπρέπεια όλων, μα όλων των πολιτών, από εκείνους που χασκογελούν και συχνά-πυκνά βρίζουν, ή επιτίθενται σε κάποιον επειδή είναι ομοφυλόφιλος. Κίναιδο να αποκαλέσουν αύριο το Γερμανό Υπ. Εξ. αλλιώς να σταματήσουν να αποκαλούν και εμένα. Αλλά ξέρεις ότι δε θα γίνει. Εδώ είναι το μικροκλίμα, η κύστη.Το ζήτημα είναι πώς να εργαστούμε, για να σπάσει αυτή η γελοία, συν τοις άλλοις τσιμεντόπλακα που μας καλύπτει; Διότι όσο κι αν είναι ζοφερή και κάποτε τραγική, μια γελοιότητα πάντα τη χρωματίζει σαν επίμονος λεκές, που δε βγαίνει.
Δημητρη η τσιμεντοπλακα δε θα σπασει γιατι οι ιδιοι οι Ελληνες γκέι προτιμουν την αφανεια και τη μιση ζωη ουσιαστικα. Ετσι εχουν μια ψευδαισθηση ισοτητας, οτι και καλα δεν ειναι τιποτα τρομερο να εισαι γκέι κι ας μη το κανουμε θεμα...οταν φυσικα παρουσιαζεσαι παντου ως στρειτ εκτος απο καποια γκετο!Το προβλημα ειναι πως μια ολοκληρη Ευρωπη παει προς μια κατευθυνση κι ενω εμεις παμε απ την αλλη (Ρωσια, Σερβια, Αλβανια) , παρολο που ανηκουμε στην πρωτη ομαδα!!!
Όχι ακριβώς. Η παρουσία ενός out ατόμου σε δημόσια θέση θα άλλαζε πολλά στην Ελλάδα. Δεν θεωρώ ότι η Ελλάδα είναι υπερβολικά ομοφοβική κοινωνία (με την έννοια ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερα). Η ελληνική κοινωνία δέχεται τους/τις gay/λεσβίες, αρκεί να μη μιλάνε δημόσια γι' αυτό. Πολλά δημόσια πρόσωπα στην Ελλάδα είναι gay/λεσβίες, και όλοι το ξέρουμε, αλλά παριστάνουμε ότι δεν το ξέρουμε. Νομίζω ότι από τη στιγμή που κάποιος θα έκανε την αρχή, θα άλλαζαν πολλά σε επίπεδο ψυχολογίας.Από την άλλη, όσα δικαιώματα και όσους νόμους κι αν ψηφίσεις εναντίον -ξέρω γω- των διακρίσεων, εάν η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να δεχτεί κάποια πράγματα, θα έχεις καταφέρει μια τρύπα στο νερό.