Τότε που ο Γρ. Μιχαλόπουλος -που πέθανε σήμερα- ήταν ο πιο επικίνδυνος Έλληνας πολίτης

Facebook Twitter
24

 

Στη δεκαετία του '80, όταν ήμουν μικρός δημοσιογράφος in the making, ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος φάνταζε στα μάτια μου ως ο πιο τρομακτικός Έλληνας πολίτης. 

Ήταν ο φιλοχουντικός δημιουργός της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα, που πριν να καταλήξει η γραφική και αστεία εφημερίδα των σημερινών ψεκασμών ήταν για δεκαετίες όργανο της ΕΠΕΝ και του πρώην δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου. 

Τρόμαζα τότε βλέποντας τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας, μη μπορώντας να πιστέψω ότι υπήρχαν άνθρωποι που επιθυμούσαν την κατάλυση της (όποιας) Δημοκρατίας και την αντικατάστασή της -όχι με αυτόνομες ομάδες πολιτών που θα αποφάσιζαν για τις γειτονιές τους, όπως θέλουν οι αναρχικοί, αλλά- με ένα στρατιωτικό καθεστώς, αστυνομοκρατούμενο και υπερσυντηρητικό. 

Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος θεωρούνταν τότε απ' τους δημοκρατικούς πολίτες ο Σατανάς αυτοπροσώπως. Κι ο ίδιος δεν βοηθούσε και πολύ την εικόνα του. Αξέχαστα θα μου μείνουν τα δικαστήρια στα οποία συρόταν για εκβιασμούς και άλλες κακουργηματικές πράξεις, αλλά και οι προκλητικές δηλώσεις του, που τις έβρισκα ως παιδί όχι απλώς ανατριχιαστικές αλλά και επικίνδυνες. 

Σήμερα που διάβασα ότι ο Μιχαλόπουλος πέθανε στα 74 του, δεν μπόρεσα, κι ούτε έπεισα τον εαυτό μου να ανακουφιστεί. Δεν ήταν πια δημόσιος κίνδυνος ο Μιχαλόπουλος αλλά ένας ακίνδυνος ηλικιωμένος.

Τώρα οι ακροδεξιοί νοσταλγοί στρατιωτικών πραξικοπημάτων δεν είναι στη φυλακή - είναι στην Ελληνική Βουλή. 

Κι η Ελεύθερη Ώρα, με τις παραεκκλησιαστικές της εμμονές, τα αστεία λογοπαίγνια και τις συνωμοσιολογικές της 'αποκαλύψεις' μόνο γέλιο προκαλουσε τα τελευταία χρόνια - και μια, επιφανειακή έστω, θλίψη. 

Το αν ο Μιχαλόπουλος κράτησε ζωντανή τη φλόγα της χουντικής νοοτροπίας - φέρνοντάς μας εμμέσως ως κληρονομιά του τη Χρυσή Αυγή δεν το ξέρω. Το ότι όμως ο ίδιος σήμερα μοιάζει σαν καλοκάγαθος γραφικός γεράκος με παλιομοδίτικες απόψεις, είναι γεγονός. 

Ως παιδί δεν φανταζόμουν ότι θα εμφανιζόταν κάτι πιο τρομακτικό απ' την Ελεύθερη Ώρα του Μιχαλόπουλου. Και όμως, τα καταφέραμε! Νομιμοποιήσαμε τον τρόμο - και τώρα κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε...

Εύχομαι ειλικρινά ο Θεός (στον οποίο πίστευε, όπως έλεγε, ο Μιχαλόπουλος) να τον συγχωρέσει. 

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Μετά από τέσσερα χρόνια θα απαντήσω, περίμενα να δω πόσο χαμηλά θα πέσει η ανθρωπινή μισαλλοδοξία να καταλάβω τη δύναμη που δίνει το πληκτρολόγια ο φραπές και το τσιγάρο μπροστά σε έναν υπολογιστή για να λέει ο κάθε μικρόψυχος την ανοησία του.Εγώ δούλεψα μαζί του πάνω από δέκα χρόνια και μπορώ να σας βεβαιώσω ότι Γρήγορης ήταν τίμιος με τους εργαζόμένους του.Μπορεί να μην περνάμε πολλά λεφτά αλλά πάντα μας πλήρωνε στην ώρα τουΠοτέ δεν μας ρώτησε για τις πολιτικές μας πεποιθήσεις αν και γνώριζε ότι πολλοί εργαζόμενοι ήταν αριστεροί ΠΟΤΕ δεν είπε κουβέντα ούτε ειρωνεύτηκε ούτε χλεύασε.Αντίθετα έβγαλε στην αγορά πολλά παιδία που τα έμαθε να μιλούν στο μικρόφωνο να γραφούν και να σχολιάζουν και αυτά τα καλόπαιδα όταν πήγαν στα «μεγάλα» μέσα επικοινωνίας ξέχασαν από πού ξεκίνησαν.Όταν έκλεισε η εταιρία στο συμβόλαιο υπήρχε παράγραφος που έλεγε θα πουληθεί σε ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ πακέτο με τους εργαζόμενους Έτσι 120 οικογένειες σώθηκαν από την ανεργία .Θα μπορούσα να σας πω δεκάδες περιστατικά που έζησα όλα αυτά τα χρόνια για να σας αποδείξω πόσο το αδικείτε.Αλλά θα μου πείτε ήταν χουντικός έτσι δεν είναι!Οκ σκατά στον τάφο του τότε!!!!!Φάτε μνημόνια κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και την Φράου Μέρκελ αφήστε τον Γ Μιχαλόπουλο ήσυχο, δεν του αξίζει ..Εύχομαι σε όλους μας δύναμη για το 2017
Γιγαντιαίος Αρκάς-Τριπολιτσώτης Greg Μιχαλόπουλος στην φοβερή και τρομερή τηλεοπτική εκπομπή του, "Αφύλακτη Διάβαση" όταν έλεγε την τιτανοτεράστια φράση "τα καρακόλια" !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η Ελεύθερη Ώρα τότε ήταν το καταφύγιο όλων όσων έφεραν ετικέτα με τίτλο 'ακροδεξιός', 'χουντικός', 'βασιλόφρων' ή 'εθνικιστής'. Καθημερινή εφημερίδα του χώρου. Στήριξε την ΕΠΕΝ στις ευρωεκλογές του 84, όταν πήρε 2.5% και μία έδρα. Κατόπιν στράφηκε εναντίον της και το κόμμα εκείνο έσβησε με ένα ταπεινό 0.5% στις βουλευτικές εκλογές του 85. Σας παραθέτω τα νούμερα για να στηρίξω το επιχείρημα του Άρη Κων. για το τι ήταν εκείνη η εποχή σε σύγκριση με την τωρινή χρυσαυγίτικη πραγματικότητα. Ο εκλιπών είχε και τηλεοπτικό κανάλι το ΤΗΛΕ-ΤΩΡΑ, όπου εμφανίζονταν διάφορες προσωπικότητες του ''χώρου'', όπως ο Δενδρινός και ο... Μιχαλολιάκος. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν το ίδιο με τους Χρυσαυγίτες ο Μιχαλόπουλος, ούτε ναζί ήταν, ούτε φασίστας, ούτε τίποτα. Αλλά δυστυχώς με τα μέσα που διέθετε ζέστανε κι εκείνος το αυγό του φιδιού κάποτε...
ο μακαριτης ειχε κανει φυλακη για χρονια γιατι επιανε μεγαλοεπιχειρηματιες και τους ελεγε οτι τους ειδε σε λιστες τις 17Ν και οτι μπορει να τους βγαλει με το αζημιωτο,καταφερε και απεσπασε πολλα εκατομμυρια δραχμες πριν τον τσιμπησουν.και φασιστας και λαμογιο.
Αυτό είναι γεγονός και δείχνει ότι όσοι κάνουν μαθήματα εντιμότητας, ψευτοπατριωτισμού και εθνικοφροσύνης στους άλλους κουνώντας το δάχτυλο, δεν είναι πάντα άγιοι.
Νομιμοποιήσαμε τον τρόμο - και τώρα κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε... Πηγή: www.lifo.grΣυμφωνώ απόλυτα. Κάτι αντίστοιχο που θυμήθηκα,τότε στις δόξες του Καρατζαφέρη, ήμασταν μια παρέα και λέγαμε μισοσοβαρά-μισοαστεία "τι θα κάνουμε αν βγει το ΛΑΟΣ", κλπ. Τώρα....;
Ακόμα και σήμερα θυμάμαι ένα χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο, από τότε που πήγαινα σχολείο. [Ήταν τέλη της δεκαετίας του '80, δεν μπορούσε να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση και η μία εκλογική αναμέτρηση διαδεχόταν την άλλη (κυβερνήσεις Τζανετάκη, Ζολώτα, κτλ)]: "ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΛΕ ΑΠΕΤΥΧΑΝ - ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΛΟΧΑΓΩΝ" (!!) Αναμφίβολα ακούγεται γελοίο, αλλά έστω και για τους λάθος λόγους, το πρώτο μέρος της διαπίστωσης αποδείχθηκε (δυστυχώς) προφητικό.
Ευχης εργον θα ηταν σημερα-το σωτηριον ετος 2013-να ηταν ενας Μιχαλοπουλος το εφιαλτικοτερο που θα υπηρχε στην χωρα. Μπροστα στους σημερινους εφιαλτες(τους σουπερ νομιμοποιημενους απ'τον-φευ!-σοφο λαο),τα καταφεραμε να κανουμε τον μακαριτη να φανταζει αγιος!
Κάτι συμπτώσεις όμως.Δυο δυο, στον άλλο κόσμο δυο δυο :Σύμφωνα με το euroweekly ο 89χρονος ιδιοκτήτης της MediaMarkt Otto Beisheim,ο οποίος έπασχε από μια ανίατη ασθένεια, αυτοκτόνησε στο σπίτι του στη Βαυαρία. Ο επιχειρηματίας ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γερμανίας χάρει στην ιδέα του να φέρει το «Cash and Carry». Ήταν ιδιοκτήτης και συνιδιοκτήτης επιχειρήσεων όπως η Media Markt, η Makro, η Saturn, η Real και τα Kaufhof, και συνιδρυτής του ομίλου Metro. Υπήρξε μέλος της προσωπικής φρουράς του Αδόλφου Χίτλερ, ενώ αργότερα απέκτησε της ελβετική υπηκοότητα προκειμένου να πληρώνει λιγότερους φόρους. Δεν είχε παιδιά και η περιουσία του θα διανεμηθεί σε ιδρύματα. Πηγή: www.lifo.gr
σε πειραζει να σε ρωτησω τι σχεση ενας ακραιος, αντιδραστικος, υπερσυντηρητικος(συμπληρωστε κατα βουληση)με εναν επιχειρηματια? Που οτι και αν ηταν, και δε ξερω τι ηταν, δημιουργησε θεσεις εργασιας και επαναστατικοποιησε την αγορα(τα cash and carry καταστηματα χονδρικης ειναι κατι επαναστατικο και βοηθαει τους μικρους επαγγελματιες να επιβιωσουν και να ειναι ανταγωνιστικοι αλλα μαλλον δεν εχεις καποιον στο περιβαλλοξν σου)Το ηταν ναζι στα νιατα του ειναι αποκρουστικο, αλλα οι περισσοτεροι γερμανοι καπου ηταν, αλλα, τον κρινεις σαν επιχειρηματια η σαν ανθρωπο?
Σαν κάτι αποκρουστικό, όπως ακριβώς ανέφερες. Δες μόνο απ τη βιογραφία του πως στα 89 του ήταν τόσο απελπιστικά μόνος ώστε η περιουσία του-ευτυχώς-θα καταλήξει σε ιδρύματα.Δες ακόμη ότι σε όλο αυτό το πακετάκι, αντι να βοηθήσει συνανθρώπους του, πήρε Ελβετική υπηκοότητα για να πληρώνει λιγότερους φόρους. Η κοινή σχέση λοιπόν που με ρωτας ταυτίζεται 100% με την έννοια "καθήκια του κερατά", απ αυτές τις περιπτώσεις που παρακαλάς να υπάρχει Θεός για τα περαιτέρω.
Ναι, ο Θεός του μακαρίτη ας τον συγχωρέσει.Επιτρέψτε μου να σας πω, ότι ο Μιχαλόπουλος έμοιαζε στη φρασεολογία και στη γενικότερη συμπεριφορά περισσότερο με τους σημερινούς ανεξάρτητους καμμένους και τους συριζοαμεσοδημοκράτες. Ήταν το ίδιο γραφικός.
Μήπως κατά τύχη διακρίνετε κάποια γραφικότητα και σε όσους, χωρίς αφορμή, όταν ακούνε κάποιο άσχετο σχόλιο για ακροδεξιούς/χουντικούς/νεοναζί πετάγονται να συμπληρώσουν "ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ";
cheesemongerνομίζω ότι δεν καταλάβατε το νόημα του σχολίου μου. Ο Μιχαλόπουλος τότε φαινόταν ένας αποκρουστικός και επικίνδυνος χουντικός. Με τα σημερινά δεδομένα, που οι φασίστες της Χρυσής Αυγής αλωνίζουν στη Βουλή και στην κοινωνία, ο μακαρίτης, κατά τη γνώμη μου, αν μιλούσε θα ήταν περισσότερο κοντά στην εθνικοπατριωτική φρασεολογία της υπερβολής και τη νοοτροπία των ανελ και σύριζα. ΑΛυπάμαι αν σας χαλάει, αλλά αυτό πιστεύω.
Εχει δικιο η Ληδα στο ότι οι προαναφερόμενοι έχουνε κοινό το οτι πουλάνε λαικισμο, δημαγωγία, ευκολή αντίδραση σε άτομα περιορισμένης αντίληψης και δεν έχουν κανένα μα απολύτος κανένα εργο να επιδείξουν. Ούτε ενα δήμο, ούτε καν τα δοντια τους όπως λεει ο Πανουσης δεν μπορουν να φτιάξουν. Μόνο φθηνή αντίδραση και καταστροφολογία. Δεν είναι τυχαίο ότι ΣΥΡΙΖΑ και Καμμένο φλερτάρουν και συμφωνουν πιο συχνα απ'οτι διαφωνουν. Ολους τους πολιτικους ρίχνουν στην πυρά, έκτος βέβαια απο τον Τσαβεζ που έχει ένα τεράστιο πετρελαικο πλουτο πίσω του. Η γκρίνια είναι το πιο ευκολο, όταν περνας απο την θεωρία στην πράξη εκεί φαινεται η μαγκιά, και αυτην την είδαμε τις φορες που τα άτομα αυτά είχαν πόστά ευθύνής.
@SitarcosΔηλαδή εσένα ποια υπαρκτη διακυβερνηση σ'αυτον τον γαλαξία παραδέχεσαι; της Αργεντινης; του φιντελ καστρο; η μήπως νομίζεις ότι ο Τσίπρας θα επανεφευρέσει την παγκοσμια πολιτικη τάξη με το δικο του μοναδικο μοντέλο; Θα φέρει τον παγκοσμιο τσιπρισμο; Μιλάμε για τον ανθρωπο που δεν ξερει αγγλικά, που δεν έχει δουλέψει στην ζωη του και δεν έχει διοικήσει ούτε ένα περίπτερο, έτσι;
Ειναι δυνατον να λετε οτι η φρασεολογια και (πολυ περισσοτερο) η συμπεριφορα του συγχωρεμενου και της Χ.Α. μοιαζουν με αυτες του Συριζα; Ειστε με τα καλα σας κυρια μου;