"Τόσα χρόνια κι εμείς νομίζαμε ότι είναι οι άπλυτοι της LIFO που βρωμίζουν τους τοίχους... Αλλά δεν είναι!!!"

"Τόσα χρόνια κι εμείς νομίζαμε ότι είναι οι άπλυτοι της LIFO που βρωμίζουν τους τοίχους... Αλλά δεν είναι!!!" Facebook Twitter
12
"Τόσα χρόνια κι εμείς νομίζαμε ότι είναι οι άπλυτοι της LIFO που βρωμίζουν τους τοίχους... Αλλά δεν είναι!!!" Facebook Twitter

Ίσως έχετε δει στους δρόμους tags που γράφουν Lifo. Προϋπήρχαν του Μέσου που διαβάζετε αυτή τη στιγμή - και δεν ξέρω κιόλας μήπως ο εκδότης μας ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος εμπνεύστηκε για το όνομά μας κι από κει όταν έφτιαξε τη Λάιφο. 

Όχι πως χρειαζόμουν αφορμή για να γελάσω με την καρδιά μου, αλλά ο Άλεξ Δ. με ενημέρωσε πως πρώτα μας έβρισαν και μας κατηγόρησαν πως "βρωμίζουμε την Αθήνα" και πως μετά μας αθώωσαν ευτυχώς, βρίζοντάς μας πάλι.

Πρώτα ήταν Τα Χάλια της Μακεδονίας που (αντί πρώτα να κοιτάξουν τα δικά τους τα χάλια) εξοργίστηκαν που για να διαφημίσουμε τη Λάιφο είμαστε όλοι μ' ένα σπρέι στο χέρι!

"Τόσα χρόνια κι εμείς νομίζαμε ότι είναι οι άπλυτοι της LIFO που βρωμίζουν τους τοίχους... Αλλά δεν είναι!!!" Facebook Twitter

Aυτό έστειλε αναγνώστης του Ta Xalia Tis Makedonias στο εν λόγω μπλογκ - και το μπλογκ το δημοσίευσε. 

(Ο αναγνώστης είναι Θεός πάντως γιατί φωτογράφιζε κάθε Lifo που έβλεπε στην Αθήνα και έφτιαξε πορτφόλιο.) 

Το δε "Tα Χάλια" -ίσως και εκ των υστέρων- κράτησε αποστάσεις, βρίζοντας ταυτόχρονα όποιους ταγκάρουν:

σημείωση taxalia: δεν ανοίξαμε τις φωτογραφίες για τις παραθέσουμε μία μία, γιατί είναι εμφανές περί τίνους πρόκειται...Επίσης, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ούτε αν αυτά γίνονται με την έγκριση του περιοδικού από μέλη του ή αν οι βρωμιστές θέλουν να "διαφημίσουν" το περιοδικό ή κάτι άλλο με το ίδιο όνομα. Ό,τι και να ΄ναι πάντως, είναι ...αηδία και ευλόγως η απάντηση κάθε κανονικού ανθρώπου σε αυτούς που βρωμίζουν τα πάντα είναι απλά "σκατά στα μούτρα σας βρωμιάρηδες" !

Ένας αθυρόστομος αναγνώστης εξήγησε ότι καλώς ή κακώς η LIFO και το LIFO.gr δεν έχουν σχέση με τα tags.

"Τόσα χρόνια κι εμείς νομίζαμε ότι είναι οι άπλυτοι της LIFO που βρωμίζουν τους τοίχους... Αλλά δεν είναι!!!" Facebook Twitter

Λίγο μετά, το πολύ σημαντικό αυτό θέμα έπιασε και ο πατριωτικός, ακροδεξιός "ΣΤΟΧΟΣ"!

"Τόσα χρόνια κι εμείς νομίζαμε ότι είναι οι άπλυτοι της LIFO που βρωμίζουν τους τοίχους... Αλλά δεν είναι!!!" Facebook Twitter

Παρ' ό,τι αποδέχεται ότι δεν φταίμε εμείς, μας αποκαλεί άπλυτους (κι όμως, κάνω κάθε μέρα μπάνιο κύριε πρόεδρε!).

Επίσης, αποκάλυψε ότι γνωστός και βραβευμένος σκηνοθέτης φωτογράφισε όλα τα tags:

"Το πρωί αναγνώστης του taxalia από την Αθήνα -γνωστός και βραβευμένος σκηνοθέτης μάλιστα- μας έστειλε καμιά δεκαπενταριά φωτογραφίες, από βρωμίσματα τοίχων (κάποιοι τα βαφτίζουν γκραφίτι, απορουμε... πως ειναι δυνατον
να λερώνει το περιοδικό με το ίδιο όνομα τους τοίχους. Σχολιάσαμε ότι προφανώς ΔΕΝ εννοούν οι βρωμιστές το γνωστό περιοδικό, αλλά κάτι άλλο.
Το το είναι το άλλο, αλλά κυρίως ποιά είναι η ποιότητα των ανθρώπων που βρωμίζουν τους τοίχους και τις δυνατότητες συνεννόησης μαζί τους, τα απαντά γλαφυρότατα σχολιαστής κάτω από την ανάρτηση. 

Το βάζουμε αυτούσιο, γιατί έτσι πρέπει, για να κατανοήσετε για ποιό λόγο δεν μπορεί κανείς να βρει άκρη:

 re bastardoi oi lifo einai crew kai iparxoun prin vgei to periodiko..opios de goustarei to graffiti kai tis tagies borei na paei na pethanei

...

άντε τώρα να τον πετύχεις τον τύπο και να του ζητήσεις ευγενικά να μη λερώνει ξένους τοίχους και δημόσια περιουσία. Θα σε ξεκοιλιάσει επειδή να 'ούμ, είσαι μπάσταρδος και δεν καταλαβαίνεις ότι οι lifo είναι crew κι όποιος δεν γουστάρει τις ταγκιές (εκ του tag), να πάει να ψοφήσει να ούμ, γιατί η ποτάνα η κενωνία αδικεύει τους νέους, που είναι κουλ κι έτσι να ούμ......"

 

=====

Δύο σχόλια:

1) Πεθαίνω να μάθω ποιος είναι ο γνωστός και βραβευμένος Αθηναίος σκηνοθέτης που διαβάζει το "Ta Xalia tis Makedonias" και μάλιστα στέλνει εκεί φωτογραφίες που έβγαλε.

2) Πεθαίνω και για τον τίτλο: "Περιοδικό βρώμισε όλη την Αθήνα. Γιατί;" κυρίως επειδή μου θυμίζει μια απ' τις πιο εμβληματικές διαφημίσεις που θυμάμαι απ' τα παιδικά μου χρόνια, και έπαιζε στην ΕΡΤ στα '80ς: Ένας μοτοσικλετιστής μάρσαρε δυνατά το βράδυ, πολλά φώτα άναβαν στις πολυκατοικίες, και η φωνή του εκφωνητή έλεγε ενοχλημένη: "Τους ξύπνησες όλους. Γιατί;"

12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

6 σχόλια
Συγγνωμη κυριε Δημοκιδη, αλλα ασχετα απο το ποιον των μπλογκ αυτων και των ιδεολογιων των εμπλεκομενων, η μονη απαραδεκτη και αντικοινωνικη συμπεριφορα σε ολη αυτη την ενδιαφερουσα ανταλλαγη ειναι του νεαρου, που θεωρει οτι μπορει να βρωμιζει οπου και οποτε γουσταρει γιατι παραγει και κοινωνικο εργο ως crew.Και γιαυτο δεν παμε μπροστα ως κοινωνια, γιατι με τετοιες νοοτροπιες δεν ειμαστε κοινωνια. Κοινωνια σημαινει σεβομαι τους αλλους ανθρωπους και δεν μουτζουρωνω τους τοιχους γιατι δεν μου αρεσει το ασπρο η το γκρι η οτιδηποτε αλλο θεωρω οτι μου χαλαει την αισθητικη μου και ας μην ειναι δικος μου ο τοιχος! Υπαρχει και ενα οριο στην αλητεια.Το οτι το επισημαινουν πιθανως ψεκασμενοι δεν αναιρει το επιχειρημα.
Like it or not,το graffiti έχει συγκεκριμένη νοοτροπία από πίσω.Και μέσα σε αυτήν την νοοτροπία είναι και το tagging.Αν είναι όμορφο ή άσχημο για τα μάτια κάποιων ή αν είναι καθ'όλα νόμιμο,είναι άσχετο.Κάποιους άλλους δεν τους ενοχλεί και για κάποιους άλλους είναι κάτι σαν παιχνίδι ανάμεσα στους writers.Για τα «βασανίζομαι» δεν βλέπω να λέγεται κάτι,αντιθέτως έχουν γίνει και urban legend οι πιθανοί λόγοι εμφάνισής τους.
1ον από πού κι ως που οι γκραφιτάδες είναι «βρωμιστές»;;;;2ον το «να 'ούμ» είναι παρωχημένη αργκό μιας άλλης εποχής. Επομένως όποιος επιθυμεί να μαϊμουδίσει τη σλάνγκ των παιδιών που ομορφαίνουν τους απαίσιους αστικούς τοίχους –aka βρωμιστές (εκ του βρωμίζω…)– χρειάζεται εντατικότατα μαθήματα νέο-αργκό! 3ον ομοίως οι καταφρονητές των graffiti kids (all over) καλό θα ήταν να μειώσουν τη συχνότητα παρακολούθησης δραματικών ταινιών της δεκαετίας του ’60, διότι η φράση «να πάει να ψοφήσει να ούμ, γιατί η ποτάνα η κενωνία αδικεύει τους νέους, που είναι κουλ κι έτσι να ούμ...» είναι copy-paste από σενάριο με πρωταγωνιστή τον Ξανθόπουλο… και σε καμία περίπτωση ρήση των σύγχρονων καλλιτεχνών των εν λόγω «κατάπτυστων» τοιχογραφημάτων! 4ον Τιμή μας και καμάρι μας που διαβάζουμε/ακολουθούμε/ σχολιάζουμε/αγαπάμε LIFO!!! Κι όποιος δεν γουστάρει την «απλυσιά» μας… υπάρχουν [πιθανόν] κι αλλού πορτοκαλιές… πάντως σε τούτο δω το χωραφάκι ότι έχουμε το λέμε νέτα, σκέτα και χωρίς «αποσμητικό»!!! Ωωωωχ! Τα ’πα και ξαλάφρωσα!!!;)
εντάξει, κι εμένα μ' αρέσει το γκραφιτι και το καλοσχεδιασμένο ταγκ, αλλά οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δείχνουν όντως κάτι βρώμικο... άλλο η τέχνη του δρόμου κι άλλο έδωσα το ποσκα στον παππού με το πάρκινσον...