Ντύθηκαν οι φανς σαν καρναβάλια; Καλά έκαναν!

Ντύθηκαν οι φανς σαν καρναβάλια; Καλά έκαναν! Facebook Twitter
35
Ντύθηκαν οι φανς σαν καρναβάλια; Καλά έκαναν! Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Δεν συμφωνώ με όσους κατακρίνουν τους φανς που ντύθηκαν έξαλλα (όπως δεν κατακρίνω το 99% των έξαλλων εμφανίσεων της Gaga - η εμφάνισή της στο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν για μένα εξαίρεση).

Όπου υπήρξε φωτορεπορτάζ για τα Little Monsters του ΟΑΚΑ -και υπήρξαν δύο πολύ καλά: Το Καταγράψαμε και φωτογραφίσαμε την πιο σχολιασμένη συναυλία της χρονιάς και το Τα «little monsters» στη συναυλία της Lady Gaga, οι αντιδράσεις στο Facebook ή στα σχόλια ήταν όχι απλά απορριπτικές, αλλά σχεδόν εξοργισμένες. 

Ντύθηκαν οι φανς σαν καρναβάλια; Καλά έκαναν! Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Σαλιαμπούκου / ΓΚΡΕΚΑ
Ντύθηκαν οι φανς σαν καρναβάλια; Καλά έκαναν! Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Αφήνω τις υβριστικές απέξω. Το γενικό νόημα ήταν ότι ήρθαν τα καρναβάλια, ότι τα άρματα ξεκινούσαν απ' το ΟΑΚΑ, ότι είναι μασκαράδες για τις απόκριες κλπ. 

Παραβιάζουν θύρες ανοιχτές με τις εξυπνάδες που λένε. Λέτε αυτοί οι φανς που ντύθηκαν εκκεντρικά να μην το έκαναν με σκοπό να μεταμφιεστούν -όπως στις απόκριες- σε κάτι που τους αρέσει; Λέτε να νόμισαν ότι ντύθηκαν κανονικά και κομψά για να πάνε στην όπερα;  

Όταν πηγαίνεις στη συναυλία αγαπημένου σου ποπ καλλιτέχνη/χαμαιλέοντα  -και θες να το διασκεδάσεις, να κάνεις τους γύρω να χαμογελάσουν και ίσως και να σε προσέξει ο καλλιτέχνης-  είναι λογικό να αφήνεις τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου ελεύθερη.

Ντύθηκαν οι φανς σαν καρναβάλια; Καλά έκαναν! Facebook Twitter
Φωτο: Elizabeth Rovit / ΓΚΡΕΚΑ
Ντύθηκαν οι φανς σαν καρναβάλια; Καλά έκαναν! Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Σαλιαμπούκου / ΓΚΡΕΚΑ

Ας πούμε, στη συναυλία των KISS οι φανς ντύνονται τέρατα, ή στους AC/DC στην Αθήνα θυμάμαι άπειρους ντυμένους μαθητές και μαθήτριες. (Κι αυτές ήταν και ροκ συναυλίες!) 

Επίσης όμως, δεν καταλαβαίνω τι κακό έχει το καρναβάλι -με το περίεργο ντύσιμο, τη μουσικη και το χορό- και δεν καταλαβαίνω γιατί χρησιμοποιείται ο όρος υποτιμητικά. Μια ποπ διασκεδαστική συναυλία ήταν και όχι τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών ώστε να γκρινιάξουμε ή να χλευάσουμε λέγοντας ότι υπήρχε ατμόσφαιρα καρναβαλιού.

Η κοροϊδία περί αποκριών έχει νόημα όταν το άτομο άθελά του μας θυμίζει τις μεταμφιέσεις της Αποκριάς. Όταν το faux pas είναι ακούσιο. 

Κι ας μην ενθουσιάστηκαν οι μη φανς, κι ας μην γέμισε το ΟΑΚΑ

Ντύθηκαν οι φανς σαν καρναβάλια; Καλά έκαναν! Facebook Twitter

όσοι συνειδητά πήγαν στη συναυλία, ακούω πως το ευχαριστήθηκαν. Είτε μεταμφιέστηκαν είτε όχι, πέρασαν καλά.

Το μήνυμα της Gaga είναι "ο καθένας να είναι ο εαυτός του, και να είναι όπως θέλει".

Και γι' αυτό το λόγο μου άρεσαν όλοι οι φανς στις φωτογραφίες - μα όλοι. 

Ντύθηκαν οι φανς σαν καρναβάλια; Καλά έκαναν! Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ντύθηκαν οι φανς σαν καρναβάλια; Καλά έκαναν! Facebook Twitter
Φωτο: Elizabeth Rovit / ΓΚΡΕΚΑ

Το να εκπλησσόμαστε που χτες βράδυ ο καθένας ήταν ο εαυτός του -ή όπως ακριβώς ήθελε να είναι για μια νύχτα- είναι θεωρώ, εντελώς χωρίς νόημα... 

35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

14 σχόλια
Παρόλο που αδιαφόρησα με την Gaga και ότι συνεπαγόταν η συναυλία της, όταν είδα τις φωτογραφίες απο τις παρουσίες των φαν χάρηκα ειλικρινά. Τι σημασία έχει αν είναι καλαίσθητες, τερατουίτες ή εκκεντρικές; Το πιο σημαντικό ήταν ότι επιτέλους νέα παιδιά αποφάσισαν να εκφραστούν έχοντας σαν κίνητρο την διαφορετικότητα/μοναδικότητα που τους υποδεικνύει το ποπ είδωλο τους. Σε μία χώρα γεμάτη κομπλεξισμούς και μιμήσεις, κάτι είναι και αυτό...
Το οτι νέα παιδιά ακολουθούν ένα ποπ είδωλο στον τρόπο ένδυσης και στυλ γενικά το βρίσκω φυιολογικότατο. Λογικά αντιδράσεις θα υπήρχαν και για άλλους ποπ τραγουδιστές στο παρελθόν. Η Madonna στα νιάτα της πιστεύω οτι επίσης προκαλούσε και την ακολουθούσαν παιδάκια σαν αποχαυνωμένα. Απλά η gaga είναι το είδωλο του σήμερα και σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Για να έχει τόσο μεγάλη απήχηση, σημαίνει οτι ο κόσμος έχει ανάγκη απο κάτι τέτοιο. Είτε καλλιτεχνικά, είτε επειδή η gaga υποτίθεται οτι υποστηρίζει τη διαφορετικότητα. Αυτό που με θλίβει δεν είναι ουτε η gaga που κάνει τη δουλειά της και πουλάει μια χαρά ούτε οι fans παρότι δεν μου αρέσει η μουσική της ούτε η εικόνα της ούτε το στυλ της. Με θλίβουν πραγματικά, αυτοί οι οποίοι ντροπιάζουν το ανθρώπινο είδος και μπαίνουν σε σελίδες με βίντεο φώτο κλπ και γράφουν σχόλια κραξίματος. Ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω τι άνθρωπος πρέπει να είσαι για να μπείς στο youtube και να μπεις στη διαδικασία να γράψεις κάτι το οποίο θέλεις να προσβάλλει ή να στεναχωρήσει τον άλλον ο οποίος καλώς η κακώς εκτίθεται και εσύ είσαι πίσω απο το πληκτρολόγιο. Απλά αδιαφόρησε αν δεν σου αρέσει. Βγές και πες τη γνώμη σου ή γιατί διαφωνείς, αλλα μην προσβάλλεις. Εξοργίστηκα συγκεκριμένα με το σχολιασμό κάποιου ο οποίος εγραψε για ένα παιδί που έδωσε συνέντευξη και ήταν πιθανότατα gay: "Κρίμα που ο μπαμπάς του φώναζε αγόρι με χαρά στο μαιευτήριο" Το βρήκα τραγικό. (και οκ μπορεί και σύμφωνα με εμένα να έλεγε χαζομάρες - αλλα δεν μπήκα να τον κράξω ή αν τον έκραζα θα τον έκραζα για αυτό που είπε). Αλλά πόση ανάγκη να τονίσει τη βαρβατίλα του και την αντρίλα του είχε αυτός ο σχολιαστής?? Είναι σαν να προσπαθώ να βρω το αδύναμο σημείο κάποιου και να τον πατάω εκεί. Σκέφτηκα (ίσως το πήγα πολύ μακριά) αν διάβαζαν οι γονείς αυτού του παιδιού το σχόλιο πως θα αντιδρούσαν, δεν ξέρεις αν είναι όντως gay ο γιος τους, αν το έχουν αποδεχτεί, αν το γνωρίζουν κτλ. Γι'αυτό το βρήκα τέλος πάντων απάνθρωπο και ήθελα να το γράψω εδώ, γιατί εξοιργίστηκα και με το συγκεκριμένο και με εκατοντάδες παρόμοια σχόλια
Καλα ολα αυτα που λετε...και τρωγεστε γιατι ετσι ειναι οι Ελληνες δεν πανε να κοιταχτουν σε κανα καθρεφτη ολοσωμο να το βουλοσουν, η αλλη που αισθανεται καλα με τον εαυτο της τους φταιει. Αλλα καμμια αναφορα στο οτι μπορει και τραγουδαει και πιανει νοτες, μπα; Απο τα καραγκιοζιλικια του Συνταγματος επελεξα του ΟΑΚΑ διοτι προτιμω να δωσω 50 ευρω και να δω χαρουμενους ανθρωπους παρα ξεχασμενους καλλιτεχνες απο το Θεο.
Για οσους δε γουσταρουν Gaga, υπηρχε η εναλλακτικη του φεστιβαλ της ΚΝΕ - ο Παπακωνσταντινου ειπε για χιλιοστη φορα τα ιδια τραγουδια και οι περισσοτεροι καθονταν στο χωμα αδιαφορωντας και μασουλωντας ανοστα καλαμακια. Οι δε ενδυματολογικες επιλογες των παρευρισκομενων αξιζουν ξεχωριστο αρθρο.
Ναι και αυτό που κολλάει ακριβώς;Πήρες το αίμα σου πίσω τώρα από τον κολλητό;Ή μήπως σου μετέφερε το τι ακριβώς έγινε εκτός από την δική του προσωπική άποψη;Δεν πιάνω την λογική σου.Επί τη ευκαιρία άνοιξε βρες το ποιοι πήγαν στο συγκεκριμένο φεστιβάλ και θα δεις πως δεν είναι μόνο ο Παπακωνσταντίνου.Προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο μουσικά,αλλά τέλος πάντων.Αυτό περί της κριτικής,είτε της Gaga είτε του οποιουδήποτε.Ο καθείς κρίνεται στον χώρο του.Ούτε με έκοψε το τί φόρεσε η Gaga,και ούτε θα έπρεπε να μας νοιάζει,αυτό πλασάρει.Αν της έκανα κριτική θα ήταν στην μουσική της η οποία δεν μου αρέσει(προσωπική μου άποψη έτσι;) ή αν μου έσκαγε μύτη π.χ. με κανένα φόρεμα που γράφει πάνω Deicide με στρασάκια.Ούτε με έκοψε το τι φόρεσε όποιος πήγε και την είδε-αν τους έκρινα θα τους έκρινα από άλλα πράγματα.Τι είναι μία ή άλλη;Ή σου αρέσει η Gaga ή πας στο φεστιβάλ της ΚΝΕ(ω τι κατακριτέο)και μάλιστα όποιος πάει και εκεί πέρα είναι σαν ανάποδο γαμώτο;Γουάτ δε φακ;
Σου εξηγω οτι δεν πηγα εγω στον Παπακωνσταντινου, αλλα μεταφερω τις εντυπωσεις του κολλητου μου και της παρεας του, παρεμπιπτοντως αναφερω οτι ειχε την επιλογη να δει την Gaga.Το αρθρο αφορα το ντυσιμο και τα αξεσουαρ των φαν της Gaga και πολυ απλα προτεινα μια εναλλακτικη λυση που μπορει να ταιριαζει στην αισθητικη οσων τους κραζουν.Θα σε αφησω να τρωγεσαι με τα ρουχα σου (pun intended).
Η απάντηση στο κράξιμο...Είναι κράξιμο;Και μάλιστα κάτι παντελώς άκυρου;Μάλιστα.Κι εγώ είχα έναν τριτοξάδερφο ενός μπατζανάκη ενός θείου του περιπτερά στον άνω μαχαλά,πήγε σε μια συναυλία και δεν του άρεσε και από τότε το έχω δέσει σχοινί κορδόνι και το χρησιμοποιώ σαν χαρτί διαπραγμάτευσης.Good luck.
Την Gaga και τους φαν τους κράξανε και άτομα που τους κνίτες ούτε να γυρίσουν να τους κοιτάξουν,μην σου πω ότι τους κράζουν ακόμα περισσότερο.Η αναφορά εκτός από άκυρη,ήταν προσβλητική και βγάζει μεγαλύτερο κόμπλεξ από αυτούς που υποτίθεται σου χάλασαν την διάθεση.Indeed karma is a bitch.
Εκτός των άλλων ποσοι καλλιτεχνες εχουν πει απο σκηνης it s ok to be gay? Μην πουμε για την εγχωρια κουλτουρα, εντεχνη ή μη , ροκ , εναλλακτικη και χιπ χοπ ή σκυλο ποπ..... σ αυτο το θεμα .....τριτοκοσμικα Βαλκανια ΟΛΟΙ, παρ όλη την π(γ)οιότητα και τη χιπστερια....
Μόνο 15-20,000 κόσμο είχε? :o Δεν το λες επιτυχία σίγουρα! Η Gaga έχει συγκεκριμένο κοινό, δεν έπρεπε να το ρισκάρουν να κάνουν την συναυλία στο Ολυμπιακό στάδιο. Τέσπα, ο κυριος Δημοκίδης τα γράφει πολύ σωστά. Εγώ προσωπικά θεωρώ πως η Gaga είναι απίστευτα έξυπνη και ξέρει πολύ καλά τι κάνει και τι λέει. Δεν προκαλεί με αυτά που λέει αλλά με τις εμφανίσεις της. Αυτό πουλάει και γι'αυτες τις εμφανίσεις είναι γνωστή. Το κοινό της είναι συγκεκριμένο (έφηβοι που είναι θύματα bullying αλλά και άτομα που τους ενδιαφέρει η μόδα, με μεγάλο μέρος των fans να είναι gay- παλιά είχε περισσότερους fans αλλά ξενέρωσαν με τις αλλαγές από το 1ο στο 2ο άλμπουμ). Δεν προκαλεί με τις απόψεις της, γιατί πολύ απλά δεν έχει εκφράσει την γνώμη της ποτέ. Είναι μια πολύ καλή pop star. Ικανοποιεί τα media και τους fans της. Όσον αφορά τις εμφανίσεις των fans, δεν μου άρεσαν αλλά δεν μπορώ (εγώ και οποιοσδήποτε άλλος) να κρίνει τον τρόπο που θέλει να ντυθεί κάποιος στην συναυλία της αγαπημένης του καλλιτέχνιδας. Μπορεί να είναι διαφορετικής αισθητικής αλλά δεν παύει να είναι δικαιώμα του καθενός το πως θα ντυθεί για μια βραδιά. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να λένε "που πάει η νεολαία έτσι", που είναι το κακό?? Η συναυλία ήταν ένα πάρτι. Προτιμούν να βλέπουν τη νεολαία σε μπουζούκια μέσα στην παρακμή? Σεβασμός στην διαφορετικότητα και στο δικαίωμα του άλλου να κάνει και να ντύνεται όπως θέλει.
Λεει και απόψεις. Εχει ζητησει δημοσια στην Ουασινγκτον απ τον Ομπαμα την ισοτητα και προστασια των γκέι. Δεν είναι τυχαίο ότι την ακολουθούν...
Είτε πήγαιναν ντυμένοι με κουστούμια και τουαλέτες, είτε με το βρακί στο κεφάλι οι γνωστοί-άγνωστοι θα τους κράζανε.Άμα ο άλλος γουστάρε να ντυθεί με χρύσο spandex, έμενα:α. τι λόγος μου πέφτει;β. ποιόν τον ενδιαφέρει η γνώμη μου;γ. γιατί να με ενοχλεί; εμένα έβαλε να ντυθώ έτσι;Αυτό το κακό να πρέπει να ασχολούμαστε μονίμως με την κατσίκα του γείτονα ενώ η δικιά μας είναι στα μαύρα της τα χάλια, δε θα το καταλάβω ποτέ.ε ρε κάτι χοντρο-κουτσομπόλες που κρύβουν μερικοί-μερικοί μέσα τους.
εγω δεν θα επικεντρωθω στους φανς, αλλα στη ιδια την gaga. Πληγωνουν την καλη αισθητικη τα τερατισια βιντεοκλιπ της. Επιπλεον, το να φορα σπαλομπριζολες με 8€ το κιλο απο τον Μπαμπη, τον χασάπη, στον κοκκινο χαλι μπας κ γραψει μια ακομη φυλλαδα για την μουρη της, εκτος του οτι ειναι κακογουστο..... δεν ειναι μουσικη! Τραβαει το φακο επανω της για ασχετους λογους απο τα τραγουδια της ή τη φωνη της. Αλλα ξερει να παιζει το παιχνιδι των media , με τη lana del rey π.χ. θα ασχολουνταν τα δελτια των εννια τοσο πολυ;; Μαλλον οχι αφου η lana παρα ειναι ποιοτικη για να ασχοληθουν...
από τη μία θέλω να πατήσω όχι γιατι δεν μπορω να ακουω αλλο και την κουτση μαριώ να κατακρίνει την "επιφανειακή" και "εκκεντρική χωρις λόγο" γκαγκα παίζοντας το κουλτουριαρης, και απο την αλλη θελω να πατησω ναι γιατι ειμαι φαν της λανα. με διχασες..
Ρε σεις λυσσάξατε πια με τη Gaga! Αυτή ήταν, αυτή είναι και αυτή θα είναι μας αρέσει ή όχι. Και αυτό ήρθε να πουλήσει κι εδώ και από αυτό που βλέπω μια χαρά το πούλησε.Τώρα το αν έδωσαν 50 και 100 ευρώ κάποιοι για να τη δουν από κοντά ή αν ντύθηκαν σαν τη θεια μου την Ευτέρπη τις απόκριες επίσης καλά έκαναν γιατί 1ον δικά τους λεφτά είναι είτε τους περισσεύουν είτε όχι και μπορούν να τα διαθέσουν όπως νομίζουν και 2ον δεν ήρθαν σπίτι μας για επίσκεψη έτσι αλλά πήγαν σε μια συναυλία της πλέον εκκεντρικής ποπ σταρ του πλανήτη! Και το έκαναν τουλάχιστον γνωρίζοντας ότι ντύνονται καρναβάλια σε αντίθεση με κάτι κλαρινογαμπράκια που νομίζουν ότι είναι μούρες
Επειδη ημουν εκει, σου λεω οτι πισω μου ηταν μια παρεα 20χρονα καγκουρακια που πεταγαν σχολια για το τι ηθελαν να κανουν στην Gaga, μπροστα μου 2 στρεητ ζευγαρια και διπλα μια οικογενεια αλλοδαπων.
η πλειοψηφία του κοινού ήταν γκέι άνδρες και (στρέιτ) κοπέλες. Τα καγκουράκια θα πήγαν εκεί είτε με πρόσκληση είτε επειδή είναι κάγκουρες και πάνε όπου είναι της μόδας. Μπορεί να είδαν την κωλάρα της στην τηλεόραση (την έδειξαν ΟΛΑ τα κανάλια) και να ήθελαν να πάρουν μάτι σαν κάγκουρες που είναι. Όσον αφορά τα στρείτ ζευγάρια, ο άνδρας συνόδευσε την γυναίκα που ήταν fan. Mystery solved.
Δεν ημουν ποτε φαν της Gaga, ουτε και ακουω αυτο το ειδος μουσικης ετσι κ αλλιως, αλλα τα παιδια στις φωτο τα θεωρω απειρως πιο "καλοντυμενα" απο τους θαμωνες των μπουζουκομαγαζων που ντυνονται σαν ξ***λες λατερνες.
Θεωρώ πως το σωστό πρέπει να λέγεται - και γενικά προσπαθώ να είμαι δίκαιος.Πάντως, καλώς ή κακώς, δεν είναι μόνο ένα. Εκτός των άλλων δείτε και τα: Γιατί ξαφνικά οι Έλληνες σοκάρονται από την Gaga; http://www.lifo.gr/lifoland/you-send-it/52943Πώς ήταν η συναυλία της Lady Gaga στην Αθήνα http://www.lifo.gr/team/music/51558Περιμένοντας τη Lady Gaga στο Σύνταγμα... http://www.lifo.gr/guests/lol/51523 ]
ok το δέχομαι...αλλά ήρθαν όλα μετά το αρχικό που την κράζατε. όπως και να έχει καλό να προωθούμε την ανοχή στην διαφορετικότητα. δεν χρειάζεται να το δεχτούμε απλά να το ανεχτούμε χωρίς να το χλευάσουμε. και σας το λέω εγώ που πήγα στη συναυλία χωρίς να με τρελαίνει ούτε η περσόνα ούτε η μουσική της.
Ανοχή στη διαφορετικότητα πάντα! Αυτό δε σημαίνει υποχρεωτική ανοχή σε κάθε μαρκετινιστικο τερτίπι των σταρ...Θεωρώ απεγνωσμένο το 'σόου' στο αεροδρόμιο αλλά δεν θα κάνουμε και bullying στους φανς της (όπως μου εκαναν αυτοί, ξεχνώντας βέβαια τα περί ανοχής και online kindness που κηρύττει η Gaga). :)
οκ...ξανά το δέχομαι ότι δεν είναι ανάγκη να ανεχόμαστε τα μαρκετινίστικα τερτίπια. Οι εκφράσεις "Με την κωλάρα γυρισμένη για ώρα στις κάμερες, μήπως και την χάσουμε", "...τώρα απλώς φοράει τα λιγότερα που μπορεί και περιφέρει την κωλάρα..." δεν μου δείχνουν απλά μη ανοχή αλλά θάψιμο. όπως και να έχει δεν με πείραξαν τα άρθρα σας ούτε τα κραξίματά σας μια χαρά τα λέτε και μπορεί να συμφωνώ κιόλας μαζί σας. το θέμα μου είναι να μην ενισχύουμε έντονες αντιδράσεις για τέτοια θέματα ειδικά σε μία χώρα που λατρεύει τις ταμπέλες, τον χλευασμό του διαφορετικού και την περιθωριοποίησή του και όλα αυτά για να κρύψουμε την καφρίλα μας!ΑυτάA non Gaga Fan!
Μακριά απο μας το bullying. Αλλά όπως κάποιοι έχουν δικαίωμα να είναι ο 'εαυτός τους' (whatever that means) με στολή καρναβαλιού, έτσι κ κάποιοι άλλοι έχουν δικαίωμα να βρίσκουν αυτό το καρναβάλι εντελώς αντιαισθητικό και κιτς. Δηλαδή η ανοχή στη διαφορετικότητα σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχόμαστε κ το αισθητικό τους κριτήριο; Δε νομίζω.