Το selfie των μαθητών στην παρέλαση και η υπερβολική αντίδραση της μητέρας

Το selfie των μαθητών στην παρέλαση και η υπερβολική αντίδραση της μητέρας Facebook Twitter
29

Συγγνώμη κιόλας, αλλά πόσο ανόητο είναι το μεγάλο (!) θέμα που έχει προκύψει με την (χαβαλεδιάρικη, εφηβικής επαναστατικότητας) σέλφι που έβγαλαν κάποιοι μαθητές στην παρέλαση δαγκώνοντας τις γραβάτες τους.

Η είδηση: "Με τριήμερη αποβολή τιμωρήθηκαν δύο μαθητές του 2ου Λυκείου Τρικάλων επειδή την ώρα της παρέλασης κοντοστάθηκαν για να βγάλουν σέλφι μπροστά στην εξέδρα των επισήμων. Παρελαύνοντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων έβγαλαν τη φωτογραφία δαγκώνοντας τις γραβάτες τους με φόντο την εξέδρα."

Κάπου εδώ θα μπορούσε να είχε τελειώσει το θέμα. Μου ακούγεται πολύ λογικό ότι έφηβοι θέλησαν να κάνουν μια τρέντι σκανταλιά και να έχουν μετά να δείχνουν τη σέλφι στους συμμαθητές τους που θα τους θεωρήσουν και πολύ κουλ - τέτοια κάνει κανείς στην εφηβεία και δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Μου ακούγεται επίσης πολύ λογικό που υπήρξε μια άλφα τιμωρία απ' το σχολείο - ούτε το κεφάλι θα τους πάρουν, ούτε λεφτά τους ζητούν, ούτε στη φυλακή θα τους βάλουν. Δεν προσέβαλλαν οι μαθητές τους νεκρούς ή την επέτειο, μια πλάκα έκαναν, με τις ανάλογες συνέπειες. 

Εκεί όμως αρχίζει η γκρίνια, πχ. "Αυτό ήταν το πρόβλημα; Και όχι τα κάγκελα που υπήρχαν στην παρέλαση;"

ΟΚ, όμως το ότι τα κάγκελα ήταν μεγαλύτερο πρόβλημα από μια εφηβική ανοησία δεν έχει κάποια σημασία όταν μιλάμε για μια τιμωρία που επέβαλλε το εν λόγω σχολείο. Δηλαδή τι θα έπρεπε; Να ρίξει ο Σύλλογος Καθηγητών πενθήμερη αποβολή στον Σαμαρά επειδή έβαλε τα κάγκελα; Το σχολείο είχε ευθύνη (και δικαιοδοσία) για τους μαθητές του, και με αυτούς ασχολήθηκε.

Ακόμα πιο άσχετη μου φάνηκε η αντίδραση της μητέρας του ενός μαθητή, όχι γιατί τον υποστήριξε (μπράβο της, για τη δημόσια στήριξή της: ό,τι κι αν κάνουν τα παιδιά, ευτυχώς οι μάνες είναι πάντα στο πλευρό τους), αλλά γιατί το χόντρυνε δραματικά και χωρίς λόγο.

Μόνο γέλιο προκαλεί η δήλωσή της «Ο γιος μου έκανε πολιτική αντίσταση στο καθεστώς», (πλήρης δήλωση «Ο γιος μου δεν πρόσβαλε το Σχολείο, ούτε τους αγωνιστές του΄40, αλλά αντέδρασε με τον δικό του τρόπο με πολιτική αντίσταση στο σημερινό καθεστώς και μόνο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων»). 

[Αυτό φυσικά προκάλεσε άφθονα σχόλιο και πολύ γέλιο: "Πολιτική αντίσταση η σέλφι;;Βάλτον μετά και στο facebook 8 ώρες τη μέρα μπας και... ανατρέψει το 'καθεστώς'. / Πολιτική αντίσταση τα selfies; Δηλαδή το duckface είναι η άλωση της Βαστίλης; / "Ο γιός μου ο αγωνιστής, παλεύει με το smartphone τις αδικίες του κόσμου" / Τα παιδιά έχουν κάθε δικαιολογία. Η μάνα όχι, έγραψε κάποιος στον τοίχο. / "Τυφλα να εχουν οι αγωνες του 21 και του 40. Αυτες ειναι επαναστασεις! Απο εδω και περα οταν περναω μπροστα απο την βουλη θα βγαζω selfie οπως ο συντροφος στα Τρικαλα." / Σαχλαμάρες. Τα παιδιά έκαναν του κεφαλιού τους και ξαφνικά έγινε πολιτική κίνηση διαμαρτυρίας. Ας δεχτούμε επιτέλους ότι κάθε πράξη έχει και την ανάλογη αντίδραση και να μην κρυβόμαστε πίσω από διακαιολογίες τύπου "πολιτική αντίδραση" και βλακείες. Αν ήταν μάγκες ας μην πηγαίνανε στην παρέλαση.]

Ακόμα χειρότερο βρήκα το γεγονός ότι η ίδια τονίζει πως θα κινηθεί νομικά ζητώντας να δει τα πρακτικά της συνεδρίασης. Για μια τριήμερη αποβολή απ' το σχολείο. Θα κινηθεί νομικά...

Καλή η υποστήριξη απ' τις μαμάδες, αλλά ας έχουμε και λίγη αυτογνωσία: Πολέμησε το καθεστώς το παιδί βγάζοντας μια αντιστασιακή selfie ενάντια στο σύστημα καθώς έκανε παρέλαση, έφαγε αποβολή, δεν θα πάει σχολείο για τρεις ημέρες - αρκεί, τελείωσε το θέμα. Η στοργική και καλοπροαίρετη μητέρα το κάνει για καλό, αλλά με αντίθετο αποτέλεσμα. 

Και, σε κάθε περίπτωση, οι σπουδαίοι αγωνιστές, όταν κάνουν πολιτική αντίσταση στο καθεστώς ξέρουν να δέχονται και τις συνέπειες. Χωρίς παρεμβολές απ' τις μαμάδες τους. 

29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

17 σχόλια
Μιλάμε εδώ στην Ελλάδα παλεύουμε για τα αυτονόητα. Αυτονόητο είναι για μένα ότι ένας έφηβος θα κάνει τη χαζομαρούλα του στη παρέλαση και όπου αλλού γιατί είναι στη φύση της ηλικίας του. Και επίσης αυτονόητη πρέπει να είναι και η "τιμωρία" της αποβολής από το σχολείο για λίγες μέρες γιατί είναι στα πλαίσια του δικού του ρόλου. Της υπενθύμισης κάποιων κανόνων που υπάρχουν στη κοινωνία. Δεν μπορεί το σχολείο να επιτρέψει τα πάντα. Αλλιώς θα το διαλύσουμε το μαγαζί. Εσύ σαν έφηβος θα κάνεις τη πλάκα σου, το σχολείο όμως θα σου υπενθυμίσει ότι φίλε στη κοινωνία αύριο που θα βγεις και θα πας σε μια επιχείρηση π.χ. να δουλέψεις δεν θα μπορείς να κάνεις ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι γιατί θα φας μια ωραία απόλυση και θα πεινάς μετά. Άραγε αυτή η μητέρα το καταλαβαίνει αυτό;
Έλεος! Σιγά την αντίσταση! Δάγκωμα γραβάτας και selfie μπροστά στους επισήμους!!! και ναι, νέοι είναι και σαχλαμάρες θα κάνουνε, γιατί έτσι είναι η εφηβεία, και ναι, το θυμόμαστε κι εμείς, γιατί κι εμείς υπήρξαμε νέοι και τις βλακείες μας τις κάναμε... Και να με συγχωρείτε δηλαδή, αλλά και τις τιμωρίες μας τις φάγαμε και υπερβολικές ήτανε και οι γονείς μας, στην καλύτερη των περιπτώσεων, μας κοίταζαν υποτιμητικά με βλέμμα του τύπου "όλο βλακείες κάνεις".... Και το χαιρόμασταν και το καυχιόμασταν και στρεφόμασταν ενάντια σε γονείς, καθηγητές και σχολείο και δεν περιμέναμε ούτε υποστήριξη, ούτε επιβράβευση, ούτε κλαιγόμασταν γιατί μέσα από αυτές - ας ήταν και βλακώδεις συγκρούσεις - μάθαμε να αυτονομούμαστε και να διαμορφώνουμε τη δική μας προσωπικότητα... ..
Μα αν πολεμάς το καθεστώς αυτό θα σε τιμωρήσει αμυνόμενο (αν δεν σε τιμωρήσει τότε κολοκύθια πόλεμο κάνεις) οπότε η τιμωρία είναι παράσημο που πρέπει να φοριέται υπερήφανα!
Διαβάζω για "έλλειψη σεβασμού", "σαχλαμάρες" κ.λπ. λες κι όλοι γεννηθήκαμε ενήλικοι. Έχουμε ξεχάσει τι θα πει έφηβος. Εμείς στο γυμνάσιο όταν τραγουδούσαμε τον εθνικό ύμνο λέγαμε "και σαν πρώτα, φάε καρότα, σέλινο και μαϊντανό" και στο τέλος κάναμε και "παμ". Και δεν ήμασταν ένα και δύο πιτσιρίκια αλλά όλο το σχολείο. Αυτό δεν με εμπόδισε σαν ενήλικα να έχω εθνική συνείδηση, ούτε μεγάλωσα κοροϊδεύοντας τις παραδόσεις. Υπερβολική η τιμωρία των παιδιών και υπερβολικές διαστάσεις έχει πάρει το ζήτημα, με σκοπό να περνάει λάθος μήνυμα για όλες τις πλευρές.
Ως καθηγητρια, δεν ειμαι αντιθετη στην πραξη του σχολειου. Τα παιδια εχουν ξεφυγει τελειως πλεον, κυριως γιατι δεν υπαρχει κανενα φρενο πλεον απο σχολειο και οικογενεια. Τα παιδια για να παρουν μερος στην παρελαση εχασαν ουκ ολιγες ωρες απο τα μαθηματα για τις προβες (για να χασουν μαθημα μαλλον) και αντι να παρελασουν απλα ειπαν να κοντοσταθουν να βγαλουν σελφι. Δε λεω οτι ειναι κατι τρελο - σιγα τα αυγα - αλλα ουτε και κατι που πρεπει να γινει συνηθειο. Με ποιο τροπο να τους κοψει τον αερα το σχολειο? με αποβολη! Τριημερη μου φαινεται πολυ, αλλα και το τιποτα μου φαινεται λαθος. Εχουμε κοψει στους καθηγητες και στα σχολεια πλεον το δικαιωμα της επιπληξης στους μαθητες (οπως να βγει καποιος απο ταξη κλπ) γιατι ερχεται ο γονιος και ζηταει τα ρεστα απο τον καθηγητη αντι να τον στηριξει!
Παράλογο 1ο: "Τα παιδιά έχασαν ουκ ολίγες ώρες για πρόβες"Δηλαδή, το σχολείο για να βγει μια "καλή εικόνα με καλό βήμα" στην παρέλαση, για να μην του πουν πως "ήταν το σχολείο με το χειρότερο βήμα" και νιώσει πως δεν έκανε την δουλειά του ο υπεύθυνος παρέλασης καθηγητής, χάνουν μαθήματα σε μια χρονιά που η ύλη έτσι και αλλιώς δεν βγαίνει ούτε ο Γιουσέιν Μπολτ των καθηγητών να είσαι. Παράλογο 2ο: "αντί να παρελάσουν έβγαλαν σέλφι"Εγώ είχα την εντύπωση πως ενώ ήδη έκαναν παρέλαση, σταμάτησαν για μια σέλφι και συνέχισαν πάλι. Αν δεν πήγαιναν καν όπως προτρέπει ένα σχόλιο πιο πάνω, πάλι κάποια τιμωρία θα είχαν να υποστούν, πως τολμάνε να μην κάνουν τα στρατιωτάκια με αφορμή την -σημαντική στην ουσία της κατά τα άλλα- επέτειο; Παράλογο 3ο: Η αποβολή και γενικά αυτού του τύπου τιμωρία, σχέση σχολείου/μαθητή είναι ακόμα ο σωστός τρόπος διαπαιδαγώγησης. Έτσι μαθαίνουν τα παιδιά, αν τους απομονώσεις, τους κουνήσεις -και δείξεις με- το δάχτυλο και τους τρίξεις τα δόντια, καταλαβαίνουν το τεράστιο σφάλμα τους και γίνονται καλύτεροι άνθρωποι. Η ουσιαστική επικοινωνία και ανάλυση του όποιου λάθους δεν χρειάζεται, αυτά είναι ψευτοπροοδευτικά!Αυτό βέβαια είναι παγκόσμιο παράλογο, οπότε στο δίνω.Εγώ θυμάμαι απ' το σχολείο.. τα παιδιά που έτρωγαν αποβολές έγιναν μετά ήσυχα και υπάκουα, σωστοί και άξιοι στρατιώτες που δεν αμφισβητούσαν τίποτα, ούτε καν το νόημα της -αυτού του τύπου- παρέλασης σε ένα σχολείο που έτσι και αλλιώς δεν είχε παράλογα, δεν είχε τίποτα να σε καταπιέσει, να αμφισβητήσεις! Όταν έκαναν κάτι πραγματικά λάθος και όχι απλά μια σέλφι, είχαν όλο τον χρόνο και όλα τα ερεθίσματα στην μοναξιά τους να σκεφτούν τι είναι αυτό που έκαναν λάθος! Είχαν τόσο χρόνο και καθόλου θυμό για την απομόνωση τους που κατέληγαν σε καφετέριες με εξωσχολικούς να πίνουν μπάφους. Εκεί να δεις ερεθίσματα και τροφή για σκέψη!Και τέλος πάντων που ακούστηκε τα παιδιά να μην φέρονται σαν ενήλικες.. νισάφι πια! Έχουμε και μια σοβαροφάνεια εδώ πέρα τι νομίζετε! Αύριο μεθαύριο που θα βγείτε στην κοινωνία... θα έχετε μια εικόνα να κοιτάξετε, μια ομοιομορφία στρατιωτικού τύπου και πρέπει να σας το μάθουμε. Επίσης... πλακίτσες, παιχνίδια, έρωτες και άλλα τέτοια παιδιάστικα πράγματα δεν έχει, ξεχάστε τα, έχετε εξετάσεις που κρίνουν το μέλλον σας στο τέλος του χρόνου, δεν έχουμε χρόνο για αυτά, άντε για καμιά παρέλαση μόνο! Και μην μου πει κανείς ότι δεν παίζει ρόλο η εικόνα αλλά η ουσία του κάθε πράγματος, ότι η επίπεδη επίπληξη της αποβολής δεν έχει κανένα άλλο νόημα εκτός του "παραδειγματισμού" στους υπολοίπους, να κρατηθεί η τάξη (πολύ σημαντικό το νόμος και τάξη, το χει πει και ο Δένδιας) με κάθε κόστος γιατί θα του πω πως είναι λαϊκιστής! Η λέξη λαϊκιστής άλλωστε είναι σαν τις σέλφι, χωράει παντού.
"σε κάθε περίπτωση, οι σπουδαίοι αγωνιστές, όταν κάνουν πολιτική αντίσταση στο καθεστώς ξέρουν να δέχονται και τις συνέπειες. Χωρίς παρεμβολές απ' τις μαμάδες τους" Αυτην ακριβως την φραση επρεπε να πει η μανα στο γιο της αμα ήθελε να είναι σωστή.... και οχι να του χαϊδευει τα αυτια... Οφείλει να διαπαιδαγωγήσει το παιδι της!!! Ειναι οπως τους κακους μαθητες που αντι να τα ψαλουν στο παιδι τους που δεν διαβαζει, τα ψαλουν στον δασκαλο που δεν του βαζει βαθμους...
Δεν ειμαι πολυ σιγουρος οτι ειναι καθηκον της μανας να υπερασπιζεται Παντα και χωρις σκεψη οτι κανει το παιδι της. Καθηκον της ειναι, λεω εγω, να προσπαθησει να το κανει σωστο ανθρωπο και υπευθυνο πολιτη. Και οταν λες "Μπραβο" στο παιδι σου, ακομα και οταν κανει σαχλαμαρες(σαν τη συγκεκριμενη), τοτε μονο υπεθυνοτητα δεν τους διδασκεις. Ποσο μαλλον οταν αναζητας νομικα τους "τιμωρους" της "ηρωικης" πραξης τους!
Η μάνα είναι απλώς [...]. Αν θέλεις να κάνεις μια πράξη αντίστασης στο πολιτικό καθεστώς, ΑΠΛΆ ΔΕΝ ΣΤΈΛΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΊ ΣΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΆΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΈΛΑΣΗ. όλα τα υπόλοιπα είναι φτηνές λαϊκιστικες δικαιολογίες.
Η μάνα μπορεί να υπερέβαλε, σύμφωνοι αλλά σίγουρα πιο πολύ υπερέβαλαν αυτοί που απέβαλαν τα παιδιά. Δεν βλέπω πως προσέβαλαν τόσο πολύ πια τον οποιονδήποτε η την ίδια την επέτειο με μια σελφι για να αποβληθούν. Όσοι συμφωνείτε με την αποβολή έχετε προφανώς το αλάθητο, δεν έτυχε ποτέ να κάνετε κάτι απερίσκεπτο σ' αυτήν την ηλικία ούτε αργότερα. Μέσα στον ενθουσιασμό έβγαλε μια σελφι με τον φίλο του χωρίς να το πολυσκεφτεί, τι πιο φυσικό; Τι θα έπρεπε να παριστάνουν; τα στρατιωτάκια; 14χρονοί μαθητές είναι το 2014. Μιλάμε για ένα στιγμιαίο πολύ πολύ μικρό ατόπημα. Που είναι η τρομερή προσβολή πια; Κατά την γνώμη μου μπερδεύουν οι καθηγητές το σοβαρό με την σοβαροφάνεια. Κολλάνε στους τύπους και χάνουν την ουσία που είναι η διαπαιδαγώγηση. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να καλύπτουν τα νώτα τους οι κύριοι και τίποτε άλλο. Σίγουρα όχι το παιδαγωγικό αποτέλεσμα που είναι άθλιο. Το γεγονός ότι την δουλειά τους την κάνουν τα φροντιστήρια π.χ, αυτό είναι σοβαρό, η ποιότητα της εκπαίδευσης.Μπορεί για σας Κ. Άρη, η αποβολή να μην είναι τίποτα σπουδαίο, εγώ διαφωνώ απόλυτα. Ένα παιδί δεν μπορεί να μην νοιώθει άσχημα. Τι καταλαβαίνει; μένει μόνος, εκτός, μακριά από τα άλλα παιδιά επειδή έκανε κάτι άσχημο, τον αποβάλει η κοινωνία του, είναι εγκληματίας, αυτό καταλαβαίνει ένα παιδί. Είναι άλλωστε η πιο σοβαρή ποινή μετά την οριστική αποβολή. Συνήθως τρώει και την κατσάδα από το σπίτι. Αυτές οι 3 μέρες δεν περνάνε ευχάριστα. Είναι ενοχικές για οποιοδήποτε μαθητή ακόμα και για τον πιο παραβατικό. Χάνει τα μαθήματα, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα αν οι γονείς δουλεύουν, το σχολείο γίνεται ακόμα πιο εχθρικό.
Κι αν είναι 3η Λυκείου? Αν είναι 17?Δηλαδή τα πιο μικρά τι θα έπρεπε να κάνουν? Αυτό δείχνει και την πειθαρχία που υπάρχει και το σεβασμό στα σχολείο.
@JohnnyP Η ποινή είναι εντελώς δυσανάλογη με το γεγονός, μια παρατήρηση αρκούσε. Αν έκαναν κάτι πραγματικά προσβλητικό όπως μια μουντζα, η αυτά που βρήκα στο youtube: μεσαίο δάχτυλο, μεθυσμένοι η ακόμα στριπτίζ τότε τι θα του επιβαλόταν; Κρεμάλα στο Σύνταγμα; Εσύ από μια σέλφι, μπορείς να συμπεράνεις ότι δεν έχουν σεβασμό ούτε πειθαρχία; Μου θυμίζει ότι οι ίδιοι καθηγητές η άλλοι με το ίδιο αυτό σκεπτικό, πριν λίγα χρόνια έκριναν μαθητές απροσάρμοστοι και αναξιοπρεπή, τους έδιναν αποβολές με βάση το κουρεμά τους η ένα σκουλαρίκι στην μύτη. Σήμερα, το έχουν ξεχάσει.
ε τοτε να σταματαγε να παρει και τυροπιτα αν του ερχοταν μια λιγουρα κατα την διαρκεια της παρελασης,με την λογικη σου δεν θα επρεπε να υπαρχει τιμωρια για τιποτα
@JohnyP Τώρα όμως δεν λένε πια τίποτα για το σκουλαρίκι. Πότε είχανε δίκιο τότε η τώρα; Έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια, να ρίξουν τόσες αποβολές να σας πρήξουν; για να καταλάβουν ότι τα παιδιά δεν έκαναν κανένα κακό με το σκουλαρίκι; τόσο τυφλοί πια; Αυτή είναι η σοφία τους; να αντιστέκονται σε κάθε αλλαγή και μετά να πρήζουν τους επόμενους; Αμφιβάλεις ότι το σέλφι θα περνάει απαρατήρητο σε 2 χρόνια; Δηλαδή εσύ δεν έκανες χαβαλέ εκεί που δε έπρεπε; δεν λούφαρες όσο μπορούσες; Οπως κάθε φυσιολογικό έφηβο. Αυτό σημαίνει ότι ήσουν κολόπαιδο; Όχι βέβαια. Αυτό δεν λέει τίποτα μα τίποτα για το ήθος σου. Η ηθική είναι αλλού, το να είσαι καλός άνθρωπος είναι αλλού, δεν φαίνεται από ένα σελφι. Και οι καθηγητές να μετάδώσουν γνώση όχι ηθικολογίες.Αυτά που λες τα λέγανε ΟΛΟΙ οι κολόγεροι ανέκαθεν. Γράφεις: Είναι ντροπή όμως πολλοί έχουν ισοπεδώσει τα πάντα και δεν σέβονται τίποτα. Και Πλάτωνας στην Πολιτεία: "Οι σημερινοί νέοι είναι χειρότεροι από παλιά. Δεν σέβονται τους γονιούς, τους νόμους, είναι αγενείς, ανάγωγοι ανυπόμονοί. Είναι αναξιόπιστοι". Θες και άλλα;Εσύ όμως, πότε πρόλαβες να γεράσεις στα 30;
Πρέπει να συμβαδίζουμε και λίγο με την εποχή μας. Κάνουμε χαβαλέ αλλά χωρίς να εκτιθέμεθα δημόσια σε επίσημες εκδηλώσεις. Έκανα φασαρία στην τάξη, δεν ήμουν μαθητής πρότυπο αλλά μιλάω με όλους γιατί έβαζα όρια και όποτε αντιπροσώπευα κι άλλους ήμουν πάντα κύριος. Τώρα βλέπει ο καθηγητής το παιδί να καπνίζει και δε λέει τίποτα ούτε στο παιδί ούτε στο γονιό. Πρέπει να κρατάμε τα όρια και να υπάρχει πάνω απ όλα σεβασμός
5.2.2015**ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ**Ήρθαν απαντήσεις σε μερικά απ' τα σχόλια, όμως η κυρία που τις ανέβασε αντί για 'απάντηση' πάτησε 'αναφορά' οπότε δυστυχώς δεν εμφανίζονται. Αν θα ήθελε θα την παρακαλούσα να τα ξαναγράψει, πατώντας 'απάντηση' στο κάθε σχόλιο που επιθυμεί να σχολιάσει. Φυσικά μπορεί να μου γράψει για να μας μεταφέρει την δική της πλευρά. Το ημέιλ μου είναι [email protected]. Βάζω εδώ τα αθέατα σχόλια που έστειλε, ώστε να υπάρχουν σε κάθε περίπτωση εδώ πέρα: Προς τους σχολιαστές - ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ? ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ......ΣΥΜΦΩΝΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ .....ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣΠρος το σχόλιο που λέει: "Κι αν είναι 3η Λυκείου? Αν είναι 17?Δηλαδή τα πιο μικρά τι θα έπρεπε να κάνουν? Αυτό δείχνει και την πειθαρχία που υπάρχει και το σεβασμό στα σχολείο"ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΟΤΑΝ Ο 17ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΕΙ ΤΙΜΗ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΤΑΜΗΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΜΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ....ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΛΑΙΚΙΣΤΡΙΑ ΜΑΝΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΞΙΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ....ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕΓια το σχόλιο "ε τοτε να σταματαγε να παρει και τυροπιτα αν του ερχοταν μια λιγουρα κατα την διαρκεια της παρελασης,με την λογικη σου δεν θα επρεπε να υπαρχει τιμωρια για τιποτα"ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ....ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ...ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ...ΕΙΜΑΙ Η ΚΑΚΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ 6 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΙΠΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΕ ΑΥΤΕΠΑΓΚΕΛΤΗ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑ ...ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΩΝ ΓΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ....ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 6 ΩΡΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ? ΚΥΡΙΑ ? ΚΑΙ Η ΠΡΑΞΗ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΤΑΜΗΛΟ ΚΤΛ ΚΤΛΚαι τέλος, για το σχόλιο "Πρέπει να συμβαδίζουμε και λίγο με την εποχή μας. Κάνουμε χαβαλέ αλλά χωρίς να εκτιθέμεθα δημόσια σε επίσημες εκδηλώσεις. Έκανα φασαρία στην τάξη, δεν ήμουν μαθητής πρότυπο αλλά μιλάω με όλους γιατί έβαζα όρια και όποτε αντιπροσώπευα κι άλλους ήμουν πάντα κύριος. Τώρα βλέπει ο καθηγητής το παιδί να καπνίζει και δε λέει τίποτα ούτε στο παιδί ούτε στο γονιό. Πρέπει να κρατάμε τα όρια και να υπάρχει πάνω απ όλα σεβασμός"ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΕΛΦΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΧΑΣΚΟΓΕΛΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ?
Η κυρία Σαββουλίδη ξαναέγραψε και εξηγεί την κατάσταση, πράγμα καλό, γιατί λύνει και κάποιες παρεξηγήσεις και μας κάνει να κατανοήσουμε πολύ καλύτερα το όλο θέμα. Την ευχαριστώ θερμά για τις διευκρινίσεις, και που φωτίζει το ζήτημα από διαφορετική πλευρά:ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΗ .......ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΒΗΜΑ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ....ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ( ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΑΙΡΕΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΛΙΚΟ ΟΤΑΝ ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΕΝΙΛΗΚΑ ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΝΩΜΗΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΜΑ ΑΠΛΟ ....ΚΥΡΙΑ ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗ Ο ΓΙΟΣ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΟΒΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΩ .......ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΩΝ ........ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΟΤΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΜΕ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΩΡΙΜΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ( Η ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ) ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΟΥΤΖΩΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΑΝ ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΑΝΕ ΤΟΠΟ ΓΙΑΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ...ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΑΡΗΛΑΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΔΑΓΚΩΣΑΝ ΤΗΝ ΓΡΑΒΑΤΑ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΕΛΦΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΜΗΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ........ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΕΦΟΣΟΝ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΡΕΖΙΛΕΥΤΟΥΝ ΕΚΒΙΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΘΥΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ...ΟΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ....ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ .......ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΤΑΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΟ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ....ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΟΥ ...ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΗΡΞΕ ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΠΑ ....ΝΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ? ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ...ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΑΔΙΚΙΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΕΛΦΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Τα παιδιά είναι παιδιά και κάνουν πλάκες, πολύ χαίρομαι για αυτό.Η μάνα είναι μάνα και υποστηρίζει το παιδί της, επίσης χαίρομαι για αυτό, ακόμα και αν υπερβάλλει.Το σχολείο ως σχολείο, όντως τα παιδιά έχει δικαιοδοσία να τιμωρήσει και αυτό θα κάνει . Το ότι αυτή είναι η μόνη ενέργεια σε αυτήν την παρωδία με κάγκελα βέβαια, δεν είναι ελπιδοφόρο.Θα ήταν ευχάριστη έκπληξη, αν αντί να τρομοκρατούν τα παιδιά με απουσίες αν τυχόν δεν σεβαστούν με την παρουσία και το άριστο βήμα τους, έκαναν κάτι διαφορετικό για να τιμήσουν τους ήρωες του 40, κάτι που τελικά θα έμενε και στα παιδιά πιο πολύ, κάτι που δεν θα άφηνε ούτε ένα παιδί του σχολείου με την αμφιβολία για το τι γιορτάζουμε την 28η και τι την 25η. Η είδηση της ημέρας όμως, είναι ότι αυτό θεωρείται η είδηση της ημέρας.Περαστικά.