Ένα μπράβο στον Σύριζα (και χίλια έξτρα μπράβο στον Γλέζο)

Ένα μπράβο στον Σύριζα (και χίλια έξτρα μπράβο στον Γλέζο) Facebook Twitter
12

Δεν το περίμενα, επειδή στην βάναυση προεκλογική περίοδο που ζούμε το κάθε κόμμα κοιτάζει μόνο τα μικροπολιτικά του οφέλη. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκίμασε τους βουλευτές οι οποίοι -δεν αποκλείεται για να τον γλείψουν- στοχοποίησαν άλλους βουλευτές που ψήφισαν τον Πρόεδρο αλλά δεν είχαν ψηφίσει υπέρ του προϋπολογισμού. [Λες και για να θέλεις Πρόεδρο και όχι εκλογές έπρεπε να συμφωνείς με και να ψηφίζεις το κυβερνητικό πρόγραμμα. (Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως δεν πρέπει να ερευνηθούν τυχόν περίεργες υποθέσεις - το αντίθετο!)]

Σε ανακοίνωσή της λοιπόν, η Κουμουνδούρου τονίζει ότι δεν υιοθετεί αστήριχτα επιχειρήματα και γενικεύσεις χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, που αφήνουν ερωτηματικά για τη στάση των βουλευτών. 

Σε γραπτή τους δήλωση είχαν πει: 

"Η απόπειρα χρηματισμού, έστω και ενός βουλευτή (του Χαϊκάλη), έστω και μόνο η σοβαρή πιθανότητα αυτής της απόπειρας, δημιουργεί μια βαριά σκιά, δυστυχώς για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Αδιαμφισβήτητος τρόπος, να αρθεί αυτή η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές, είναι η αποχή τους από τις επόμενες ψηφοφορίες."

Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αντέδρασαν με μηνύσεις, αλλά όπως είπα αντέδρασε και το κόμμα που ωφελείται άμεσα απ' την λάσπη που πέταξαν οι Βουδούρης και Παραστατίδης.

Σε ανακοίνωσή της λοιπόν, η Κουμουνδούρου τονίζει ότι δεν υιοθετεί αστήριχτα επιχειρήματα και γενικεύσεις χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, που αφήνουν ερωτηματικά για τη στάση των βουλευτών. από όσο ορισμένοι την κοστολογούν». Και ότι καμία μεθόδευση δε θα μπορέσει να αλλοιώσει τη συνείδηση των βουλευτών.

«Τούτη την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα για να βγάλουμε τη χώρα από το βούρκο», συμπληρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Το γράφω άλλη μία, λέγοντας μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του εναντίον της ανθρωποφαγίας, και ελπίζω να την τηρήσει μέχρι τέλους:

«Τούτη την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα για να βγάλουμε τη χώρα από το βούρκο»

****

 

Χίλια μπράβο όμως αξίζει αυτή τη φορά ο Μανώλης Γλέζος του ΣΥΡΙΖΑ, που θέτει το κόμμα του προ των ευθυνών του, και του ζητά να μην δεχτεί στα ψηφοδέλτιά του τους Βουδούρη και Παραστατίδη (πράγμα το οποίο ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς, δεν αποκλείει) #:

 

Πολύ πιο σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί ο Μανώλης Γλέζος, ζητώντας ευθέως τον αποκλεισμό Βουδούρη και Παραστατίδη από τα ψηφοδέλτια του κόμματος και σημειώνοντας πως «είναι ανεπίτρεπτο βουλευτές της σημερινής βουλής να εξαπολύουν λάσπη εναντίον συναδέλφων τους [...] περί χρηματισμού τους έτσι χωρίς στοιχεία και ανεξέλεγκτα».
Χαρακτηρίζει τις επίμαχες δηλώσεις Βουδούρη και Παραστατίδη «μνημείο ηθικής πολιτικής παρακμής», προσθέτοντας πως πλέον «έχουμε φτάσει στον πάτο».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να υπηρετήσει τον Λαό και τον τόπο, ας αναρωτηθεί: Με τέτοιες συμπεριφορές θα υπηρετήσουμε το στόχο μας; Αυτοί οι δύο βουλευτές δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά του. Αν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι και να δείξουμε στον Ελληνικό Λαό ότι δεν μας ενδιαφέρει μόνο η εξουσία», καταλήγει ο κ. Γλέζος.

 

****

 

 

Και μια γελοιογραφία που μου άρεσε:

 

Ένα μπράβο στον Σύριζα (και χίλια έξτρα μπράβο στον Γλέζο) Facebook Twitter
Σημερινό, του Ανδρέα Πετρουλάκη απ' την Καθημερινή

 

 

12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

9 σχόλια
Πριν αλέκτωρ λαλήσει 3,ο a.tsipras στο twitter γράφει αυτό:H @renadourou βρήκε κονδύλι 3 εκ. ευρώ για δωρεάν ρεύμα.3 εκ.ευρώ, η προσφορά σε βουλευτή για να μείνουν λίγο ακόμα στις καρέκλες τους
Αυτά παθαινουν αυτοι που ανοιγουν τις πορτες και μαζευουν τη σαρα και τη μαρα του παλιου και νεου ΠΑΣΟΚ και των Ανελ με μονο στοχο την εξουσια (επειδή εχει γυαλισει το ματι τους για αυτην). Κατά τα αλλα, οσοι ξερουν τον Βουδουρη (και από τη θητεια του στο Ελληνικο τμημα των Γιατρων χωρις Σύνορα), δεν εκπλήσσονται για το επιπεδο στο οποιο συνεχως κατρακυλα στο ονομα της αμετρης φιλοδοξιας του για μια θεση στο Κοινοβουλιο, ακομη και συμμαχοντας με το διαβολο.
Ο Συριζα και ο ίδιος ο Τσίπρας δεν ήταν αυτοί που πρώτοι έκαναν λόγο για αποστασίες- μεθοδεύσεις- βρωμιές γύρω από την διαδικασία εκλογής ΠτΔ ΧΩΡΙΣ συγκεκριμένα στοιχεία;
Πράγματι το αξίζουν το μπράβο, επιτέλους μια υπεύθυνη στάση... Ελπίζω φυσικά να μην τους δούμε στα ψηφοδέλτια βλέπω αυτό δεν έχει αποκλειστεί ακόμα
Βιάστηκες Άρη:1. όπως δήλωσε Ο Αλέξης "Ο Παύλος Χαϊκάλης που, ό,τι κι αν κρύβει αυτή η βρομερή υπόθεση, πρέπει να επισημάνουμε πως έπραξε το καθήκον του"2. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που θα αποφασίσει τις συμμαχίες, τις συνεργασίες και τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.Άλλη φορά περίμενε λίγο, σε εκθέτουν οι κωλοτούμπες των πολιτικάντηδων.
Ότι υπάρχει διαφθορά στους περισσότερους τομείς της κοινωνίας μας, δυστυχώς το γνωρίζουμε όλοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Εάν δεν αλλάξουμε νοοτροπία εμείς οι ίδιοι, μην περιμένουμε να συμβεί αντίστοιχα αυτό από τον πολιτικό κόσμο. Φοβάμαι πως η πλειοψηφίας μας, που επικροτεί το καλογραμμένο κείμενο του Άρη, θα έπαιρνε τα μύρια και θα έκανε τουμπεκί, για να το πω και έτσι. Και αυτό δεν δείχνει μόνο πολιτική και οικονομική κρίση, αλλά και κρίση αξιών, ο καταλογισμός της οποίας δεν μπορεί να γίνει μόνο σε 300 άτομα, αλλά σε 11000000 κατά τη γνώμη μου.
Μακάρι να μπορούσα να σου δώσω 100 "ναι". Έχω κουραστεί να ακούω για το πόσο σάπια είναι η πολιτική σκηνή της Ελλάδας την στιγμή που εμείς οι ίδιοι την έχουμε διαμορφώσει έτσι. Αν το πείς βέβαια αυτό η πρώτη απάντηση που θα πάρεις είναι "εγώ δεν ψηφισα ποτε Πασοκ και ΝΔ".