Είναι η Demy η Ελληνίδα Μαντόνα;

Είναι η Demy η Ελληνίδα Μαντόνα; Facebook Twitter
10

Κρατιέμαι απ' το πρωί για να μην γράψω για την επίσημη κυκλοφορία του (μισού) άλμπουμ της Μαντόνα στο Itunes, απ' την ίδια, μετά τη διαρροή αρκετών demo απ' το άλμπουμ της. 

Τα τραγούδια που παρουσίασε σήμερα το πρωί (και χρησιμοποίησα για πρώτη φορά στα χρονικά τον λογαριασμό του στο iTunes για να αγοράσω κάτι) είναι ενδεικτικά ενός δίσκου που ίσως για πρώτη φορά μετά το Like a Prayer θα αποτελείται από τραγούδια από τελείως διαφορετικά είδη:

Ενδοσκοπικές μπαλάντες μπλέκονται με dancehall ρέγκε, η χάουζ της δεκαετίας του '90 με την τραπ του 2015, η παλιομοδίτικη ποπ/ροκ με την r'n'b και το ραπ. Ήδη άρχισαν να γράφουν ότι είναι ο καλύτερος δίσκος της εδώ και 20 χρόνια, και ίσως να μην έχουν και άδικο. 

Από σήμερα, τα έξι κομμάτια του επερχόμενου άλμπουμ Rebel Heart διατίθενται στο iTunes, με την προπαραγγελία του άλμπουμ. Τον Φεβρουάριο θα δοθούν κι άλλα τραγούδια σ' όσους προπαρήγγειλαν το cd ψηφιακά, και τον Μάρτιο θα κυκλοφορήσει ολόκληρο το άλμπουμ. Με άλλα λόγια: άλλα ήθη κι άλλα έθιμα. Η δισκογραφία ήταν κάποτε τόσο πιο απλή. Έβγαζες ένα single μερικές εβδομάδες πριν τον δίσκο, μετά τον δίσκο, και μετά σταδιακά τα επόμενα singles. Το σημερινό μπέρδεμα με τα τραγούδια της Madonna είναι μεν αντισυμβατικό αλλά είναι μιας πρώτης τάξεως διαφήμιση. 

Ω, λοιπόν, η έκπληξη όταν διαπίστωσα σήμερα ότι την πρωτότυπη καμπάνια της Μαντόνα (6 τραγούδια απ' τον νέο δίσκο με τη μία, σήμερα συγκεκριμένα) έγινε ταυτόχρονα και στην Ελλάδα, στο περίπου, απ' την νεαρή τραγουδίστρια Demy. 

"Έξι τραγούδια απ' το νέο άλμπουμ της Demy" διάβασα πριν λίγο σε μια ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ στο LIFO.gr νωρίτερα, και νόμισα ότι με τη λέξη Demy εννοούσε τη Μαντόνα με κάποιον χαϊδευτικό τρόπο. 

Κι όμως. Σήμερα, 20 Δεκεμβρίου του 2015, η Demy έβγαλε στο youtube με τη μία έξι τραγούδια απ' τον επερχόμενο δίσκο. Το σκέφτηκε πριν την Madonna; Το αποφάσισε αμέσως μετά τη δημοσιότητα που πήρε η κίνηση της Αμερικανίδας τραγουδίστριας; Το αποφάσισαν ταυτόχρονα και είναι μια απίθανη σύμπτωση;

Τα 6 νέα τραγούδια της Demy (Δεν τα άκουσα, δική σας η ευθύνη)

Και τα 6 νέα τραγούδια της Madonna (Τα άκουσα, και το χάρηκα)

Σε κάθε περίπτωση, από σήμερα στη μουσική το να δώσεις λιγότρα από 6 τραγούδια με τη μία στους φανς σου θα θεωρείται ντροπιαστική τσιγγουνιά. 

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

9 σχόλια
Η Demy είναι, για μένα, καλύτερη από τη Madonna.δεν μεγάλωσα με τα ακούσματα της δεύτερης, ακούω και αγαπάω Demy.Να πω και την αλήθεια ΠΟΤΕ δεν με συγκίνησε κάποιο τραγούδι της κυρίας Τσικόνε. Μάρκετινγκ πολύ λέμε.Demy I love you!PS. Μακάρι ν' αποδειχτεί ότι η Demy ήταν πρώτη στη κίνηση ματ με τα τραγούδια και την αντέγραψε η Madonna!
παιδια η κινηση της ντεμυ δεν ηταν απομιμηση της μαντονα. οι κινησεις και των δυο ηταν απομιμηση της beyonce η οποια το αρχισε ολο αυτο πέρσι δημοσιευοντας χωρις προειδοποιηση και μαζικα 13 τραγουδια και 13 βιντεο (!).. μετα το εκανε και η αζελια μπανκς, τωρα η μαντονα (they pulled a beyonce οπως λεει πλεον κι ο λαος) εε και η ντέμυ θα το ειδε στο ιντερνετ και σκεφτηκε πο πο τελεια κινηση, δεν την εχει σκεφτει κανεις αλλος στην ελλαδα! (ξεχνωντας οτι μιλαμε για τραγικα διαφορετικα μεγεθη καλλιτεχνων)
μπορει να μην παιχτουν στα διεθνη ραδιωφωνα και να μην ανεβουν στα charts ενα ειναι σιγουρο οτι ηταν αρκετα εξυπνη καταλαβαινοντας 15 χρονια πριν οτι η δισκογραφια εχει πεθανει και οτι αρπαξει ειναι απο τα show/tour για αυτο τα κανει και τοσο προσεγμενα , και εκει τα μαζευει ολα ....go madge
Η Madonna επέστρεψε με διάθεση κώδικας Da Vinci. Η γραμματοσειρά του album θυμίζει Erotica. Η φωτογράφιση θυμίζει Bedtime Stories και το νέο album θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο (μήνας που κυκλοφόρησε το Ray Of Light). Α, εφόσον υπολείπονται 13 ακόμη κομμάτια, παίζει πάλι με τον αριθμό των κομματιών του Ray Of Light παρότι στο "σήμερα" θα έχουμε 19 στο σύνολο. Living For Love, Ghosttown και Devil Pray!!!
Εν τω μεταξυ πατησα το λινκ ν'ακουσω τα τραγουδια της Demy, ξεκιναει το τραγουδι, ακουω μια αντρικη φωνη και λεω "Α, αυτος θα ειναι ο Ρόντινο Ονέιρο που αναφερεται στο εξωφυλλο, καποιος ισπανος τραγουδοποιος".