ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η ενοχλητική αλήθεια για έναν απ' τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς της γενιάς του

Η ενοχλητική αλήθεια για έναν απ' τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς της γενιάς του Facebook Twitter
1

 

Σχεδόν αγνώριστος ήταν ο Jonathan Rhys Meyers στις φωτογραφίες των παπαράτσι που τον απαθανάτισαν, μεθυσμένο, να αγοράζει βότκα και να προσπαθεί να την πιει απ' το καπάκι. 

Οι φωτογραφίες του ηθοποιού και πρώην μοντέλου δεν θύμιζαν και πολύ τον πρωταγωνιστή των Tudors, του Velvet Goldmine (τι ωραία ταινία) και του Match Point του Γούντι Άλλεν. 

Οι εικόνες που τον δείχνουν λιώμα μέρα μεσημέρι (με το παλτό ανάποδα, το ποτό χυμένο στη μπλούζα του, τα μαγαζιά του ανοιχτά κλπ) μοιράστηκαν, συζητήθηκαν, τον ντρόπιασαν. Δεν έχει νόημα να τις βάλω όλες κι εγώ. 

Για χρόνια, πολλοί πίστευαν ότι ο 37χρονος σήμερα Ιρλανδός θα έκανε μεγάλη καριέρα, με πολλές ταινίες, Όσκαρ, λάμψη, λεφτά. Και σε ένα βαθμό τα είχε όλα αυτά, και αν ήθελε θα είχε ακόμα περισσότερα. Όπως όμως συμβαίνει με πολλούς νέους και φερέλπιδες ηθοποιούς που νιώθουν την πίεση να μεγαλουργήσουν (και μετά να μεγαλουργήσουν κι άλλο), ο Rhys Meyers αντί να χαρεί την επιτυχία, τη δόξα και τα λεφτά, μπλέχτηκε ακόμα περισσότερο, ψάχνοντας μάταια το επιπλέον. 

 

Το αποτέλεσμα: Εδώ και δέκα χρόνια περνά μερόνυχτα ολόκληρα πιωμένος σπίτι του, βγαίνοντας μόνο για να πάρει κι άλλα ποτά, κάτι που έγινε και τις προάλλες. Συνελήφθη σε αεροδρόμια, πήγε για αποτοξίνωση και ξανακύλησε, συνελήφθη και πάλι, τα γνωστά. Το έχουν πάθει πολλοί που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την επιτυχία, όπως ο Χηθ Λέτζερ, που χάθηκε οριστικά. Το έπαθε και ο Wes Bentley (o νεαρός-θαύμα του American Beauty), που απομονώθηκε για πάνω από μια δεκαετία λόγω της ηρωϊνης και τελικά πριν μερικά χρόνια κατάφερε και επανήλθε, σιγά σιγά, με μικρότερους ρόλους φυσικά.   

Σήμερα το πρωί ο Rhys Meyers έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τη δημοσιότητα που πήραν οι πρόσφατες φωτογραφίες του. Βγήκε απ' το σπίτι, έκανε τα ψώνια (σε σακούλα αυτή τη φορά, δεν βλέπουμε τι αγόρασε) και έμοιαζε σοβαρός.

Οι φωτογράφοι ήταν εκεί για να τον τραβήξουν, κι εμείς εδώ για να καταβροχθίσουμε την εξέλιξη του στραβοπατήματός του. 

Το Χόλιγουντ, όπως διαβάζω παντού, είναι μουδιασμένο και σοκαρισμένο, αλλά δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Εκατοντάδες γνωστοί ηθοποιοί -και τώρα που μιλάμε- βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, απλώς τη ζούνε πίσω από κλειστές πόρτες. Άλλοι ζητούν βοήθεια και με κόπο καθαρίζουν, άλλοι παθαίνουν κατάθλιψη, μερικοί αυτοκτονούν (όπως ο σπουδαίος Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, ή ο επίσης σπουδαίος Ρόμπιν Γουίλιαμς).

Σε κάθε περίπτωση αδυνατώ να καταλάβω το σοκ για το ότι ένας άνθρωπος έχει πρόβλημα αλκοολισμού και φωτογραφήθηκε χωρίς να το γνωρίζει μεθυσμένος και σε κακό χάλι. Εξάλλου το να είσαι μεθυσμένος και σε κακό χάλι είναι πασίγνωστες συνέπειες απώλειες του αλκοολισμού. Είναι κρίμα, ναι, αλλά σοκ όχι.

Στην πραγματικότητα, η πηγή όλων αυτών βρίσκεται στην ψυχική υγεία του κάθε ανθρώπου. Αν μπορεί να βγει ένα μήνυμα απ' τις εικόνες του Rhys Meyers, ας είναι αυτό: Όλα αυτά μπορούν να φτιάξουν, και η ψυχική υγεία και τα προβλήματα εθισμού. Και δεν χρειάζεται ούτε να είσαι πάμπλουτος για να τα καταφέρεις, ούτε διάσημος, ούτε σέξι.

Μπροστά στον πόνο αλλά και την ελπίδα είμαστε όλοι ίσοι.

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια