Είναι ψιλοκλεμμένο το νικητήριο τραγούδι της Σουηδίας;

Είναι ψιλοκλεμμένο το νικητήριο τραγούδι της Σουηδίας; Facebook Twitter
9

Eντάξει, το μεγαλύτερο βασανιστήριο σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού όπως είναι η Γιουροβίζιον είναι πως όλα τα τραγούδια κάτι μας θυμίζουν και δεν μπορούμε πάντα να βρούμε τι. 

Κι ακόμα κι όταν βρίσκουμε, συνειδητοποιούμε πως το ίδιο τραγούδι θυμίζει άλλα πέντε, και μετά ξεκινά η επόμενη χώρα και βρισκόμαστε πάλι στο μηδέν, και πάλι απ' την αρχή. 

Πρέπει να πω ότι δεν είχα ακούσει ποτέ το Lovers In The Sun του David Guetta, που όπως διάβασα στο apotis4stis5 είναι το τραγούδι απ' το οποίο μοιάζει να επηρεάστηκε το Heroes. (Ακόμα και κάποια εφέ του βίντεοκλίπ του Guetta μεταφέρθηκαν στη σκηνή της Γιουροβίζιον.)

Είχα ακούσει μόνο το Heroes που κέρδισε χτες. 

Και μετά άκουσα αυτό:

LOVERS OF THE SUN-David Guetta Ft. Sam Martin

Είναι αλήθεια ότι το Heroes είναι σαν μια πιο γρήγορη εκδοχή του Lovers in the Sun, όχι μόνο μελωδικά αλλά και στο ύφος. 

Φυσικά αυτό δε σημαίνει κάτι. Ούτε η πρώτη φορά ήταν που το νικητήριο τραγούδι θύμιζε άλλο, ούτε φυσικά η τελευταία. 

Κάποιος μάλιστα έφτιαξε κι ένα πετυχημένο mashup με τα δύο τραγούδια. 

Και του χρόνου :)

ΥΓ. Και η ωραιότατη σκηνική παρουσία θύμισε σε κάποιους ένα επίσης ωραιότατο βιντεάκι που λέγεται THE ALCHEMY OF LIGHT. 

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

6 σχόλια
Μουσικά κλοπή δεν υφίσταται, πέρα από κάποιο guideline παρόμοιου ύφους και δομής (παραγεμισμένης με άλλες νότες και αρμονίες). Στο βίντεο έχουν ξεσηκώσει πραγματούδια όμως.
Αναρωτιέμαι αυτοί που πάτησαν αρνητικές και έχουν αποψάρα, ξέρουν μουσική πλην μελόντικας (ή πουλόφωνου);Γιατί προσωπικά παίζω κιθάρα-μπάσο και γράφω τραγούδια κοντά 30 χρόνια, οπότε μάλλον ξέρω τι λέω.
H Σουηδία ΔΕΝ νίκησε. Το τραγούδι που κέρδισε την ψήφο του κοινού με τεράστια διαφορά (80 βαθμοί!) ήταν της Ιταλίας. Οι κριτικές επιτροπές των βόρειων χωρών φρόντισαν να μαυρίσουν την Ιταλία για να βγει η Σουηδία. Τα χωριστά αποτελέσματα κοινού-επιτροπών για τον τελικό και τους δύο ημιτελικούς εδώ:http://eurovision-quotidien.com/les-resultats-separes-la-suede-ne-remporte-pas-les-televotes/Για την ιστορία, είναι η πρώτη φορά από τότε που επανήλθαν οι επιτροπές το 2009, που η ψήφος τους επιβάλλει διαφορετικό νικητή από αυτόν που έβγαλε το κοινό. Επίσης είναι σημαντικό ότι η Ελλάδα δεν συμμετείχε σε αυτό το αίσχος, αφού κοινό και επιτροπή έβγαλαν πρώτη την Ιταλία, αντί να δώσουν το 12άρι στην Κύπρο όπως συμβαίνει συνήθως.
Έτσι όπως τα λες! Η νίκη είναι κλεμμένη!Υπάρχουν επίσης υποψίες και για τη νίκη της Δανίας πρόπερσι, καθώς η EBU δεν τόλμησε να βγάλει αναλυτικά αποτελέσματα και τα έκανε γαργάρα. Φέτος όπως φαίνεται αποθρασύνθηκαν και μας πέταξαν και την αλήθεια στη μούρη. Σου λέει αυτά τα ζώα βλέπουν τόσο καιρό τι στήσιμο πέφτει και δε μιλάει κανείς, και δίκιο έχουν εδώ που τα λέμε, αν δεν τους γυρίσει ο κόσμος την πλάτη και δε σταματήσει να ψηφίζει γιατί να σταματήσουν κι αυτοί να στήνουν τα αποτελέσματα;
Μέχρι και το 2013 (όταν κέρδισε η Δανία) δεν ανέβαιναν στο site της Eurovision τα αναλυτικά αποτελέσματα επιτροπών και televoting ανά χώρα αλλά μόνο η τελική κατάταξη ξεχωριστά για το κοινό και τις επιτροπές από όλες τις χώρες αθροιστικά. Και όπως έγραψα από το 2009 μέχρι σήμερα ποτέ οι επιτροπές δεν επέβαλλαν διαφορετικό νικητή από το κοινό όπως έγινε φέτος. Το 2013 η Δανία ήταν πρώτη και στα δύο. Προσωπικά αν και δεν την είχα ψηφίσει, δεν αμφιβάλλω ότι ήταν το τραγούδι που «έκλεψε τις εντυπώσεις» εκείνη τη χρονιά (όπως ήταν φέτος το ιταλικό).Αναλυτικά η κατάταξη για κάθε μέλος των επιτροπών και το televoting της κάθε χώρας άρχισε να δημοσιεύεται από πέρσι.
Όταν στα ελληνικά τραγούδια που συμμετέχουν στη eurovision μια νότα μόνο θυμίζει ένα άλλο τραγούδι γίνεται το έλα να δεις. Τώρα που το τραγούδι αυτό είναι πιστή αντιγραφή (και μάλιστα νίκησε κιόλας) ενώ ακόμα και η περφόρμανς του είναι κλεμμένη θυμόμαστε ότι δεν υπάρχει παρθενογένεση και τα "έλα μωρέ, το έκανε δικό του" ή "οκ μοιάζει λίγο αλλά είναι ωραίος οπότε συγχωρείται" ή "α εμένα δε μου θυμίζει τίποτα, ίσως δυο νότες αλλά μέχρι εκεί". Τι κόμπλεξ κι αυτό!
Όντως μοιάζουν αρκετά και πολύ πιθανόν στα μαγαζιά να τα παίζουν το ένα πίσω απ' το άλλο.Το video clip του David Guetta είναι αδιάφορο και ξεπερασμένο(και μάπα)Αν κάτι μου θυμίζουν έντονα και τα δύο,είναι οτι γερνάω.Υ.Γ Ο Ray Liotta χρωστάει στον εαυτό του ένα ρόλο της προκοπής
Θυμιζει μεν στο υφος το Lovers of the sun (btw ισως το αγαπημενο μου του Guetta), αλλα νομιζω οτι το "ψιλοκλεμμενο" στον τιτλο ειναι καπως αστοχο! Έχει και πολλα δικα του στοιχεια και ειναι σιγουρα πολυ δημιουργικο σαν παρουσια!