«Μπράβο, καλά τα έχωσες στο πουλημένο κανάλι (στα φιλόξενα στούντιο του οποίου ξημεροβραδιάζεσαι!)»

«Μπράβο, καλά τα έχωσες στο πουλημένο κανάλι (στα φιλόξενα στούντιο του οποίου ξημεροβραδιάζεσαι!)» Facebook Twitter
22

Υπάρχουν κάποιοι που χωρίς καν λόγο, απλά για να κάνουν ντόρο, τσακώνονται με τον παρουσιαστή (πχ. ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Παπαδάκη). Σε κάποια περίοδο που ο Πρετεντέρης είχε χάσει κάθε ίχνος αμεροληψίας, ο ΣΥΡΙΖΑ μποϊκόταρε το Μέγκα και κανένα στέλεχός του δεν εμφανιζόταν στις εκπομπές του. Σεβαστό. Κάποιες άλλες φορές, πολιτικοί ευρισκόμενοι σε εκπομπές καναλιού, μίλησαν για τις άδειες, τις συχνότητες και τα χρέη των καναλιών, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους παρουσιαστές. Επίσης σεβαστό, και χρήσιμο. 

Όμως το να βγαίνεις ωραιότατα σε ένα κανάλι (που υποτίθεται μισείς) και να μιλάς κανονικά, αλλά αν σε στριμώξουν μόνο τότε ξαφνικά να θυμηθείς τα χρέη του, είναι σχεδόν αισχρό. Θυμήσου τα και στηλίτευσέ τα απ' την αρχή, εφόσον αποφάσισες να πας. Η κουτοπονηριά φτάνει σε άλλο επίπεδο βέβαια απ' αυτούς που πηγαίνουν στο κανάλι με σκοπό να το κράξουν για να αυτοπροβληθούν. Ξέρουν πολύ καλά ότι θα γίνουν ήρωες στα μάτια των ψηφοφόρων τους, και το εκμεταλλεύονται με κάθε τρόπο, ξεπερνώντας κάθε όριο ευγένειας. 

Κι όλα αυτά λάιβ στον αέρα, με το ένα μάτι στο μόνιτορ, για να βεβαιωθούν ότι το τηλεοπτικό κοινό βλέπει το πόσο γενναίοι είναι και πώς ξεμπροστιάζουν τους αλήτες ρουφιάνους δημοσιογράφους. 

Πολλοί θέλησαν να παίξουν το ρόλο του μικρού αλλά τίμιου Δαυίδ που τα έβαλε με τον τερατώδη Γολιάθ των «πουλημένων συστημικών καναλιών». Ο Κατρούγκαλος έτσι έγινε γνωστός από την Ανατροπή (πόσο ηθικός έμοιαζε τότε!), η Ραχήλ Μακρή έπαιξε το χαρτί αυτό σε διάφορα κανάλια -ακόμη και στην Ελεονώρα Μελέτη του Έψιλον!- ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου τα έβαλε με τη Σία Κοσιώνη σχολιάζοντας προσωπικά της πράγματα όπως με το ποιον είναι αρραβωνιασμένη. Δεν χρειάζεται καν να πω τι έχουν πει οι χρυσαυγίτες τις λίγες φορές που τους κάλεσαν στα «τσοντοκάναλα».

Κι όλα αυτά λάιβ στον αέρα, με το ένα μάτι στο μόνιτορ, για να βεβαιωθούν ότι το τηλεοπτικό κοινό βλέπει το πόσο γενναίοι είναι και πώς ξεμπροστιάζουν τους αλήτες ρουφιάνους δημοσιογράφους. Ξέρουν ότι το χώσιμό τους στον «συστημικό» δημοσιογράφο θα αναπαραχθεί παντού και θα γίνει λάιβ στο YouTube με τίτλους όπως «Ο τάδε ξεφτυλίζει τον κουρέλα δημοσιογράφο!» Ακόμα κι αν το βιντεάκι δείχνει μια αγενέστατη Κωνσταντοπούλου να λέει «Τι είπατε; Τι είπατε; Τι είπατε» χωρίς να ακούει τι λέει η δημοσιογράφος, οι φανς βλέπουν θρίαμβο του Καλού εναντίον του Σατανά. 

Το κατάλαβαν το κόλπο όλοι όσοι θέλουν να αυτοπροβληθούν, ειδικά όταν τους κάνουν δύσκολες ερωτήσεις, αρχίζουν να προσβάλλουν τον/την παρουσιαστή/ια και κατορθώνουν και να βγουν απ' τη δύσκολη θέση, και να «καταπιούν ζωντανούς» τους Γερμανοτσολιάδες. 

Το έκανε χτες μια κυρία του ΣΥΡΙΖΑ Αυλωνίτου στον Μπογδάνο. «Κλάψε, κλάψε» του έλεγε, «είσαι κλαψιάρης, δε θέλω τέτοιον άντρα». (Αν αυτό δεν ήταν χυδαίος σεξισμός δεν ξέρω τι είναι.) Η ίδια ακριβώς κυρία ήταν στον ΣΚΑΪ και προχτές το βράδυ, σε άλλη εκπομπή - δυστυχώς όχι της Αννίτας Πάνια. Δυο μέρες στη σειρά διαφημιζόταν απ' τον κακό ΣΚΑΪ, προσβάλλοντας κι από πάνω χοντρά και το κανάλι και τον Μπογδάνο. 

Θα ντραπεί για αυτά που είπε; Όχι βέβαια. Θα της πουν οι δικοί της «μπράβο, καλά τα έχωσες στο πουλημένο κανάλι (στα φιλόξενα στούντιο του οποίου ξημεροβραδιάζεσαι!)», ενώ βιντεάκια θα ξεφυτρώσουν σύντομα για το πώς διέλυσε και έκανε λιώμα τον Μπογδάνο. 

Όποιος θέλει πραγματικά να πολεμήσει τα συστημικά μέσα δεν το κάνει απλώς για το θεαθήναι, αποκαλώντας κλαψιάρη έναν δημοσιογράφο. Το κάνει με την πολιτική του.

Κι ενώ ήταν μια μάλλον άγνωστη υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ που απ' το 1996 που προσπάθησε κάποιες φορές δεν εκλέχτηκε ποτέ βουλευτής άμεσα με την ψήφο του λαού, τώρα την έμαθαν περισσότεροι, και την πρόσεξε και ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας που θα καταρτίσει τις λίστες των ψηφοδελτίων...

Το θέμα όμως δεν είναι να τα βάζεις με τους δημοσιογράφους ή τους καναλάρχες στον αέρα της εκπομπής, αλλά στην πράξη, στη Βουλή! Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει πρήξει με τις -σωστές- υποσχέσεις του να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, να υποχρεώσει τα κανάλια να πληρώσουν τα χρέη τους, να δώσει πανάκριβες νέες τηλεοπτικές άδειες και όλα αυτά. Τι έκανε;

Τίποτα. Οι επτά μήνες πέρασαν, κανένας καναλάρχης δεν πήγε φυλακή (έτσι άφηναν να εννοηθεί ότι θα έκαναν), κανένα κανάλι δεν έκλεισε, κανένας δεν εξόφλησε τα χρέη του, καμία άδεια δεν δόθηκε. Και λίγες μέρες πριν τις εκλογές, η «διαβούλευση» του νομοσχεδίου που υποτίθεται θα τα έλυνε όλα, πήρε κι άλλη παράταση, με την ελπίδα πως έτσι θα στηρίξουν τα κανάλια τον ΣΥΡΙΖΑ κατά την προεκλογική περίοδο. 

Όποιος θέλει πραγματικά να πολεμήσει τα συστημικά μέσα δεν το κάνει απλώς για το θεαθήναι, αποκαλώντας κλαψιάρη έναν δημοσιογράφο. Το κάνει με την πολιτική του. 

22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

16 σχόλια
Αγαπητέ Άρη. Αν πραγματικά θεωρείς ότι το κανάλι που σε κάλεσαν είναι συστημικό και πουλημένο απλά δεν πας. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο τρόποι στη σύγρονη εποχή του ίντερνετ και της πληροφόρησης για να περάσεις το μήνυμά σου. Όταν μάλιστα έχεις σαν κόμμα δικιά σου εφημερίδα και δικό ραδιοφωνικό σταθμό δεν χρειάζεται καν να πηγαίνεις σε αυτά τα κανάλια. Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιώμαστε.
Εχεις δικιο να επισημαινεις- κ να καυτηριαζεις αυτο το γεγονος γιατι εχει καταντησει τηλεοπτικο-οχι μονο- φαινομενο. Και στη Βουλη εχουμε πανω-κατω τα ιδια ευτραπελα, με γενικο αποτελεσμα μια θλιβερη υποβαθμιση του επιπεδου συζητησης, καταπατησης διαλογου με προσωπικες προσβολες, που οταν μαλιστα εκφραζεται απο τους εκλεγμενους εκπροσωπους μας (εδω γελαμε και κλαιμε) αντικατοπτριζει ακριβως την καταντια και την κατρακυλα μας ως λαος. Εχουμε γινει γελοιοι. Αισθανομαι πια ντροπη να μ εκπροσωπει αυτο το κρατος, να βλεπω τετοια πραγματα στην τηλεοραση, στις ειδησεις, σ ενημερωτικες εκπομπες που πια οντως δεν εχουν καμμια διαφορα με αυτες της Ανιτα Πανια. Με κανει να αγανακτω με τη χωρα μου, να θελω να δραπετευσω απο αυτην, να μην αισθανομαι κομματι της, να νιωθω εξοριστη και απογοητευμενη απ ολα. Και το χειροτερο ειναι οτι, σ αυτη την καταντια που φτασαμε πια, που δεν εχει παρακατω, δεν υπαρχει καμμια διεξοδος πολιτικής ή ελπιδας για να κανουμε υπομονη. Δεν παμε κατα διαολου, φτασαμε (που διαβασα καπου).Δεν ξερω τι να ψηφισω πια. Νιωθω ματαιοτητα οτι κανεις πια δεν μπορει ή θελει ν αλλαξει κατι απ αυτη την τραγικη κατασταση στην οποια εχουμε περιελθει.Kαι τελος, το μονο που καταφερνει αυτη η τακτικη ειναι να φανατιζει, να πολωνει, να βαθαινει το ρηγμα στην κοινωνια μας, το μισος - το μονο που καταφερνει ειναι να στρεφει ολο και περισσοτερο κοσμο(ανενημερωτο και με αγνοια κινδυνου) προς την ακροδεξιαthe light at the end of the tunnel is a train
ενω ο γραφικος λεβεντης που στις λιγες φορες που τον καλουν,ενω ειχε 25 χρονια εμπαργκο,απανταει σε ολα,παντα ευγενικος και λεγοντας και το παραπονο του κοσμια χωρις φανφαρες και λαικιστικες ατακες.αλλα ο λαος ακομα θεωρει γελοιο το λεβεντη και σοβαρους τους αλλους.
Ας αναφερουμε οτι και ο ιδιος ο ΣΚΑΪ δεν ειναι ακριβως ο χαμενος της υποθεσης, αφου μ'αυτα και μ'αυτα οι γελωτοποιοι Συριζαιοι του χαριζουν αφθονα νουμερακια τηλεθεασης. Χεστηκαν στο ΣΚΑΪ αν τους βριζει η οποια Αυλωνιτου - τζερτζελο να γινεται, να μας συζητανε αυριο, καλη ωρα.
Άρη αναφέρεις αρκετές φορές την λέξη πολιτική στο άρθρο σου. Δυστυχώς όμως λίγοι πολιτικοί έχουν την ικανότητα να ασκήσουν πολιτική σήμερα, εκ των οποίων ελάχιστοι ασκούν σωστή πολιτική. Η κατάσταση είναι εκτός των ορίων αντοχής του κόσμου και πολύ φοβάμαι ότι κάτι κακό θα συμβεί. Αρχικά επιθυμώ σε αυτές τις εκλογές η αποχή να ξεπεράσει το 50% μπας και γίνει γνωστό ότι δεν μας εκφράζουν αυτά τα κόμματα.
Σιγά πια που προσβλήθηκε ο Μπογδάνος και το κανάλι; Και στην τελική καλά του είπε. Γιατί αυτό του αξίζει του Μπογδάνου. Υποτίθεται ότι είναι σοβαρός δημοσιογράφος ο συγκεκριμένος που το παίζει και γκόμενος κιόλας; Μην τρελαθούμε. Αδυνατώ να τον παρακολουθήσω γιατί μου προκαλεί αναγούλα! Από την άλλη οι πολιτικοί αν δεν γούσταραν αυτοπροβολή απλά θα αρνιόντουσαν να εμφανιστούν ακόμα και στον Μπογδάνο!!!!
Και μενα μου τη δινει ο Μπογδανος που κανει σαν χαζοχαρουμενο, αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν το επαιξε καθολου γκομενος. Το βιντεο το ειδες; Η τυπισσα ηταν απαραδεκτη και φτηνη.
Σκασίλα μου τι ήταν η τύπισσα. Ότι κι αν ήταν καλά του είπε. Γιατί ο Μπογδάνος λέει καλύτερα; Αυτή είναι η σοβαρή τηλεόραση που θέλουν να μας περάσουν; Με ηλίθιους δημοσιογράφους που το παίζουν γκόμενοι;
Μην αποπαίρνετε την κα Αυλωνίτου. Αφήστε να γελάσει λίγο το χειλάκι μας (εις βάρος της πάντα). Με χαρά θα καλωσορίσουμε την κα Χατζηχρήστου και την κα Λογοθετίδη που ελπίζω να ακολουθήσουν.
Μια χαρα τα λες βρε Αρη! Δυστυχώς η πλειοψηφια των πολιτικών ετσι συμπεριφερεται και πιθανον στα διαλείματα να χαριεντιζονται κιολας για το τι ωραιο καυγα εστησαν. Γενικα, ο,τι και αν ψηφιζει καποιος ειναι πολυ δυσκολο να επιλέξει αυτους που θα τον εκπροσωπούν, εχοντας ττουλάχιστον την αίσθηση οτι ο σταυρος του δεν παει χαμενος.Με τα μνημόνια δυστυχώς "νομιμοποιηθηκε" και το "χωσιμο" και αναλογα την ιδεολογική πεποιθηση του καθενός, επικροτείται το "χωσιμο" του δικου μας και οταν ερχεται απο την αλλη πλευρα ... παπαπαπα ο απολιτιστος, ο αγενης, ο σπαστικός, ο γραφικός κλπ Μακαρι κάποτε να αποκτησουμε την ικανότητα να καταδικαζουμε αυτη την συμπεριφορά από οποια πλευρα και αν εκφραζεται.
Άρη τι περίμενες, κάτι περισσότερο; Οι Συριζαίοι και όσοι θεωρούν ότι η αριστερά εκφράζεται μέσω του Σύριζα άγαπούν αυτές τις μεθόδους. Φωνές, βρισιές (αν ανταποδώσεις είσαι σεξιστής, φασίστας και γερμανοτσολιάς και ναιναίκας) όλα για το θεαθήναι αλλα ουσία τίποτα. Γελάει ο κόσμος, όταν θα γεράσουν θα τα θυμούνται αυτά και θα ντρέπονται.
Και πάλι εξαιρετικός Άρη.Αναρωτιέται κανείς αν σκοπεύουν να κάνουν οποιαδήποτε στιγμή κάτι ουσιαστικό για τη σαπίλα των καναλιών, ή απλώς θα κρατάνε τα "ράμματα για τη γούνα τους" ως άσους στο μανίκι για τις δύσκολες στιγμές, όπως λες. Σαν να ανακαλύπτεις ότι ο/η σύζυγος σε κερατώνει και, αντί να τον χωρίσεις, να μένεις μαζί του, χωρίς όμως και να τον συγχωρείς - έτσι ώστε σε κάθε διαφωνία και κάθε δικό του παράπονο να έχεις έτοιμη την ατάκα "μιλάς κι εσύ που..."
Μπραβο ρε Αρη πολυ σωστα τα λες! Ολα μα ολα γινονται για την αυτοπροβολη! Ψωναρες ολες και ολοι πια σε αυτη τη χωρα ο καθρ ενας κοιταει να γινει φιρμα. Γιατι δεν κανουν κανεα εργο, κατι σωστο για να τους θυμωμαστε και να τους μνημονευσουμε και κανουν ολο καραγκιοζιλικια και πεφτουν ακομη πιο χαμηλα?? Ας πρι καποιος στην κα Αυλωνιτου, οτι εφοσον δεν ειναι ο ταλαντουχος Αυλωνιτης(παρεμπιπτοντως η καλυτερη ερμηνεια μεθυσου ολων των εποχων ;))ας παψει το θεατρο και τα κωμικοτραγικα και ας σοβαρευτει! Κανενας σοβαρος και μετρημενος δεν θα βγει σε αυτη τη χωρα??
Έχω την εντύπωση ότι την καλύτερη ερμηνεία μέθυσου την είχε κάνει ο Ορέστης Μακρής και όχι ο Αυλωνίτης (εκτός αν υπάρχει κάποια ταινία που μου διαφεύγει). Κατά τ' αλλα συμφωνώ σε γενικές γραμμές με το σχόλιο.
Ωχ ναι καλε σε εκεινη την ταινια που ειχε πεθανει η γυναικα του και επινε κ νομιζε οτι αν γυρισει σπιτι θα την βρει εκει! Εχεις δικαιο σορρυ! Ο Αυλωνιτης ειναι αυτος που φορουσε τα παντελονια του μεχρι πανω στα αυτια ο γλυκουλης!!