Μία είναι η Μadonna γατάκια! Κι αυτά είναι τα γυμνά πορτρέτα της (NSFW)

Μία είναι η Μadonna γατάκια! Κι αυτά είναι τα γυμνά πορτρέτα της (NSFW) Facebook Twitter
17

 

 

O Lee Friedlander είναι Αμερικανός φωτογράφος και ζωγράφος. Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1934 στο Αμπερντίν της Ουάσιγκτον. Ήδη από τα 14 του, αρχίζει να τον απασχολεί η φωτογραφία και τελικά σπουδάζει στο Art Center της Καλιφόρνια. Μετακομίζοντας στην Ν.Υόρκη, οι πρώτες του δουλειές είναι πορτρέτα μουσικών της τζαζ και εξώφυλλα δίσκων. Παρέα με μια μικρή leica κινείται και φωτογραφίζει πολύ στον δρόμο την συγχρονη ζωή, αφίσες, αντανακλάσεις καταστημάτων, αυτοπορτρέτα.


Το 1963 στο International Center of Photography της Ν.Υορκης πραγματοποιεί την πρώτη του ατομική έκθεση. Ακολουθεί το 1967 η ιστορική ομαδική έκθεση στο ΜοΜΑ ,"New Documents", παρέα με τους Garry Winogrand και Diane Arbus. Έχει κερδίσει δύο φορές την υποτροφία Guggenheim, το 1962 και το 1977 . Έχει επίσης κερδίσει το Hasselblad Award το 2005 όπως και το Mac Arthur Foundation Award το 1990 και έχει εκδώσει πάνω απο 20 βιβλία-λευκώματα με τη δουλειά του.


Το 1979 μέσω αγγελίας γνωρίζει την άγνωστη τότε, 20χρονη Madonna η οποία εργαζόταν ως χορεύτρια και την πληρώνει 25$ να του ποζάρει γυμνή. Τη φωτογραφίζει μερικά γυμνά πορτρέτα με ασπρόμαυρο φιλμ. Ο Friedlander θυμάται ότι "ήταν καλό μοντέλο, φαινόταν άνετη και με αυτοπεποίθηση, ήταν ένα σοφό κορίτσι του δρόμου". Τον Σεπτέμβριο του 1985 έξι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο Αμερικάνικο Playboy.

Το 2009 μία από τις εικόνες με τον τίτλο "Nude", μεγέθους 33 x 21.9εκ. καδραρισμένη και υπογεγραμμένη, σε δημοπρασία του οίκου Christie's στην Νέα Υόρκη πωλήθηκε 37.500$.

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

13 σχόλια
Η οικογενεια της, ηταν φανατικοι καθολικοι, οι οποιοι ως γνωστον ηταν αντιθετοι στην αποτριχωση για αισθητικους λογους και πιστευω οτι ειναι ενας απο τους λογους που την επηρεασαν. Για τον Friedlander βεβαια θα ηταν αισθητικο κελεπουρι, να βρει ομορφο μοντελλο με τετοια ακατεργαστη τριχοφυια.
Πολύ ωραίες φωτογραφίες, πολύ δυνατό πρόσωπο... η τρίχα στο από κάτω πάει καλά - για την τρίχα στη μασχάλη αλα Βαμβακούλας δεν υπήρχε λύση??