Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας

Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
9

Οδηγίες: φτιάξτε ένα από τα παρακάτω εύκολα, γρήγορα κοκτέιλ. Μετά διαβάστε παρακάτω, και στο τέλος απαντήστε στην ερώτηση. Οι αναλογίες είναι κατά βούληση. Να πιούμε θέλουμε, όχι να ανοίξουμε μπαρ.

 

Η Ελευθεριάζουσα

Δύο σφηνάκια μπέρμπον σε ποτήρι με παγάκια
Ένα σφηνάκι χυμός λεμόνι
1 κουταλάκι μέλι
Συμπληρώνετε με χυμό πορτοκάλι
Ένα κλωναράκι δεντρολίβανο

Βαμμένο κόκκινο

Ένα ποτήρι κρασί
Περιέ με γεύση λεμόνι
Λίγη ζάχαρη
Συμπληρώνετε με σόδα

 

Τσάι στο μπαλκόνι

Έτοιμο ice tea με γεύση φρούτου σε ψηλό ποτήρι με παγάκια
Δύο σφηνάκια τζιν
Μια φέτα ροδάκινο
Συμπληρώνετε με σόδα

Βασιλικός και τα μάτια σου

Ζάχαρη σε χαμηλό ποτήρι
8 φύλλα βασιλικού ελαφρώς λιωμένα (τα πατάτε λίγο μέσα στο ποτήρι)
Ουίσκι, πολλά παγάκια

Το αγγούρι που πίνεται

Λεπτές φέτες αγγούρι σε ένα ποτήρι
Θυμάρι φρέσκο, ελαφρώς λιωμένο
Δύο σφηνάκια βότκα
Συμπληρώνετε με σόδα

Και τώρα, η ερώτηση

 

Τι κάνει τα παιδικά καλοκαίρια τόσο αξέχαστα; Πολλά μπορεί να πει κανείς, αλλά θα επιχειρήσω να το συνοψίσω ως εξής: ότι χαιρόμασταν με αυτά που είχαμε. Δεν φανταζόμασταν ένα ιδανικό καλοκαίρι, για να απογοητευτούμε με την πραγματικότητα. Το καρπούζι ήταν τέλειο, το παγωτό το απόγευμα ήταν ένα σκέτο θαύμα, η θάλασσα γαλάζιο μυστήριο. Δεν μας ένοιαζε τι κάνουν οι άλλοι αυτή τη στιγμή, αν υπάρχουν καλύτερα εξοχικά από τα δικά μας, πώς θα ήταν αν ήταν εδώ ο Τάκης ή ο Μάκης ή μια άγνωστη που μας σημάδεψε μια μέρα στο μετρό.

 

Τώρα μάθαμε να θέλουμε, και θέλουμε όλα αυτά που δεν έχουμε.

 

Ρώτησα και πήρα απαντήσεις: αν επικεντρωθείς μόνο σ' αυτά που έχεις, τι είναι αυτό που κάνει το καλοκαίρι τέλειο; Ευτυχώς, είναι πολλά αυτά που έχουμε και μας αρέσουν.

Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter

«Οι γυναίκες. Οι γυναίκες με κοντά σόρτς, φούστες και λοιπά.»

«Οι περισσότερες αυτοκτονίες συμβαίνουν το χειμώνα. Σκέψου το.»

«Τα καλοκαιρινά χιτς. Τα ακούω το χειμώνα και γίνεται πάλι καλοκαίρι.»

«Ο ήλιος. Η ευτυχία είναι στον αέρα, σαν χειροπιαστή. Ακούγεται βλακεία, αλλά έτσι είναι στο μυαλό μου. »

«Λιγότερη τηλεόραση. »

«Η παγωμένη μπίρα. »

«Όταν διαλέγω αντηλιακό. Να μυρίζει ωραία ή να είναι ασφαλές; »

«Τα κουτσομπολίστικα περιοδικά στη παραλία. Εκεί δεν έχω τύψεις που δεν διαβάζω κάτι καλύτερο. »

«Τρώω ψητό καλαμπόκι. »

Κι εσείς;

Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Γεύση
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

8 σχόλια
Ελληνικός καφές το απόγευμα μετά τη σιέστα στα σκαλοπάτια της κουζίνας της μαμάς.Ή χυμός πορτοκάλι βερίκοκο και μήλο (η μπλε Αμίτα, που είναι η μόνη που αγόραζε ο μπαμπάς).Και βουτιές σε παραλίες με πολύ ήλιο και πολλή ησυχία, να κοιτάζεις με τις ώρες το βυθό με αναπνευστήρα και να χαζεύεις δαχτυλάκια με κόκκινα νύχια μέσα σε τιρκουάζ νερό όταν έχει μουλιάσει μέχρι και ο εγκέφαλος.
τα βραδυα στο χωριο να χαζευω τον (εναστρο εκει) ουρανοηλιος, ουζακι & χωριατικη μετα τη θαλασσαπου ξεχναω τι μερα ειναι, πόσο έχει ο μηναςμεσημεριανος υπνοςκαρπουζι, σταφυλι, ροδακινα και συκαααααα!ηλιοβασιλεμα στη θαλασσα, (αυγη μετα απο ξενυχτι όποτε)..τα απολυτως απαραιτητα: ζιν φουστα, σαγιοναρες, μαγιωα, μπιστοκαλι/ βαφτικά κτλ στα αζητητααισθανομαι ήδη πολυ ευτυχισμενη:)