Για πρώτη φορά γραμματόσημο με τον ακτιβιστή Harvey Milk

Για πρώτη φορά γραμματόσημο με τον ακτιβιστή Harvey Milk Facebook Twitter
1

Η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε την κυκλοφορία και απεκάλυψε το σχέδιο του γραμματοσήμου που θα είναι αφιερωμένο στον Harvey Milk. Το γραμματόσημο θα κυκλοφορήσει στις 22 Μαΐου και θα απεικονίζει το πορτρέτο του πολιτικού και ακτιβιστή που δολοφονήθηκε 27 Νοεμβρίου του 1978.

Πρόκειται για μια κίνηση που σκοπό έχει να τιμήσει την προσφορά και τον αγώνα του για τα δικαιώματα της LGTB κοινότητας και το αντίκτυπο που ο Harvey Milk είχε σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Μilk υπήρξε ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος εκλεγμένος πολιτικός και τώρα θα γίνει και ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος πολιτικός που θα κυκλοφορήσει σε γραμματόσημα. 

Το σχέδιο δημοσιοποιήθηκε λίγες μέρες πριν, άλλα η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί να συμπέσει με την ημέρα "Ηarvey Milk" που κάθε χρόνο γιορτάζεται στην Καλιφόρνια.

Για πρώτη φορά γραμματόσημο με τον ακτιβιστή Harvey Milk Facebook Twitter
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Και εδώ ακόμη συζητάμε (τι συζητάμε δλδ έχουμε ήδη αποφασίσει) αν τα ομόφυλλα ζευγάρια θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο συμβόλαιο συμβίωσης... 'Ωραια κίνηση πάντως. Είναι θετικό να βλέπεις πως σε κάποια μέρη του κόσμου υπάρχουν σημάδια προόδου.