Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα;

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
0
Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
King Dude

Live: King Dude, Foie Gras, Victory Collapse, 28/5, 20:00, Death Disco, Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, €12-15
Μετά την περσινή εντυπωσιακή εμφάνισή του στο Deathdisco, ο T.J. Cowgill επιστρέφει ξανά στην Αθήνα, την Πέμπτη 28 Μαΐου. Αυτήν τη φορά ο καλλιτέχνης καταλαμβάνει τη σκηνή με τους :Skull & dawn: στον ρόλο της μπάντας του. Παίζουν κομμάτια απ' όλη τη μουσική διαδρομή του, από το «Tonight's special death» μέχρι και τον επερχόμενο δίσκο του, που θα κυκλοφορήσει στις 16 Ιουνίου. Η μουσική του περιλαμβάνει πολλές και ποικίλες επιρροές και στα τραγούδια συνδυάζει ήχους από βρετανική folk, americana, κάντρι και μπλουζ. Η πρώτη του μπάντα ήταν οι Book of the Black Earth. Ξεκίνησαν το 2004 παίζοντας death metal και κυκλοφόρησαν τρεις δίσκους, με τελευταίο το «Cold Testament». Παράλληλα ,ο T.J. Cowgill δημιουργούσε μουσική ως King Dude, ενώ το 2010 κυκλοφόρησε το «Tonight's special death». Η αναγνώριση ήρθε έναν χρόνο αργότερα, το 2011, με το άλμπουμ «Love» και συγκεκριμένα με το κομμάτι «Lucifer's the light of the world». Στην Αθήνα θα συνεργαστεί επί σκηνής με τους :Skull & Dawn:, την μπάντα που παίζει americana dark folk/country μουσική και διηγείται ιστορίες φόνου και προδοσίας. Η μουσική τους πορεία ξεκίνησε το 2011. Ονομάζονταν Défilé des âmes και έπαιζαν αβανγκάρντ/φολκ μελωδίες. Από τότε, τόσο ο ήχος όσο και η σύνθεσή τους, άλλαξε, χωρίς όμως να σταματήσουν να εμφανίζονται ζωντανά και να γράφουν καινούργια τραγούδια. Μαζί τους και η Foie Gras, που έρχεται από το Σαν Φρανσίσκο με φoλκ συνθέσεις, ενώ το line up ολοκληρώνουν οι Victory Collapse. Πρόκειται για μια αθηναϊκή μπάντα με ψυχεδελικό ήχο που μετρά αρκετά χρόνια στην ελληνική μουσική σκηνή, με πολλές live εμφανίσεις και συναυλίες σε καταλήψεις, εκθέσεις αλλά και μεγάλα φεστιβάλ.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Oscar L

Party: Oscar L w/ Reset, 30/5, 23:30 , Sub Open Air Club, Oρφέως 182, Βοτανικός, €10 με ποτό (ελεύθερη είσοδος μέχρι τις 01:30)

Ο Ισπανός DJ και παραγωγός επιλέγει τη μουσική στα decks του Sub Club το Σάββατο 30 Μαΐου. Ο καλλιτέχνης που έχει εμφανιστεί σε μερικά από τα πιο μεγάλα φεστιβάλ στην Αμερική και στην Ευρώπη έρχεται και στην Αθήνα για να παίξει με techno και house ήχους. Οι περισσότερες παραγωγές και τα remixes του σε δισκογραφικές, όπως οι Τoolroom Records, Harem, Baroque, Spinnin, Nervous, NY Love, Pacha Records κ.ά., κατακτούν κορυφαίες θέσεις στο Beatport. Τη βραδιά στο Sub συμπληρώνουν οι DJs και παραγωγοί Steve Sai, Jon Tsamis, το ντουέτο των Always Late και ο Mattik. Ο Steve Sai ξεχωρίζει για τον συνδυασμό διαφορετικών ειδών μουσικής. Βρίσκεται για περισσότερο από 15 χρόνια στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή και μετρά αρκετές κυκλοφορίες σε γνωστές δισκογραφικές παγκόσμιας εμβέλειας, όπως οι Bonzai Progressive, Suffused Music, Friday Lights Exclusive, B2B Records και άλλες. Ο Jon Tsamis παίζει μουσική από το 1995 σε γνωστά αθηναϊκά κλαμπ, διοργανώνει mobile parties σε αποθήκες, υπόγεια γκαράζ και άλλους underground χώρους, ενώ εδώ και έξι χρόνια εργάζεται ως ραδιοφωνικός παραγωγός. Το line up ολοκληρώνουν ο Mattik, ο DJ και παραγωγός που παίζει techno minimal και house, αλλά και οι Always Late, το μουσικό σχήμα του Πάνου Μαυράκη και της Αρτέμης Μπαλασάκη.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Nicola Conte

Festival: 15ο Athens Technopolis Jazz Festival, 3/6-7/6, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, είσοδος ελεύθερη
Μουσικά σχήματα απ' όλο τον πλανήτη συγκεντρώνονται στον χώρο της Τεχνόπολης για το Athens Technopolis Jazz Festival που φέτος γιορτάζει τα 15α γενέθλια του. Από τις 3 μέχρι τις 7 Ιουνίου η Τεχνόπολη θα γεμίσει με τζαζ μελωδίες και καλλιτέχνες από Ελλάδα, Γερμανία, Κύπρο, Ουγγαρία, Πολωνία, Σουηδία, Λουξεμβούργο και πολλές ακόμη χώρες. Οι εμφανίσεις ξεκινούν την Τετάρτη 3 Ιουνίου με την Big Band του Δήμου Αθηναίων, που θα καλύψει ένα πολύ ευρύ φάσμα μουσικών ρευμάτων της τζαζ, και ακολουθεί ένα ακόμη συγκρότημα από την Αθήνα, οι Wonderfall Quartet, που παίζουν σύγχρονη vocal jazz, αλλά και ο Nicola Conte που θα ολοκληρώσει τη βραδιά. Στις 4 Ιουνίου στη σκηνή ανεβαίνει το σχήμα της Αθηνάς Κόντου από τη Γερμανία, το γκρουπ Andreas Rodosthenous Ethnic Jazz Ensemble από την Κύπρο, οι Nigun από την Ουγγαρία και οι Orange Trane από την Πολωνία. Τις επόμενες μέρες ακολουθούν οι Σουδοί Orfeas Wärdig Tsoukalas Quartets, οι Ελβετοί Gabriele Pezzoli Trio, οι Ισπανοί Gorka Benitez & David Xirgu, ενώ οι εμφανίσεις ολοκληρώνονται το Σάββατο 7 Ιουνίου με τους Yoav's Eshed Trio Millionaires από το Ισραήλ, το πολυεθνικό κουαρτέτο Hijaz και τον Τούρκο μουσικό Mercan Dede.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
The Black Keys

Black Keys

Οι Dan Auerbach και Patric Carney έρχονται στο TerraVibe Park στο πλαίσιο του Rockwave Festival.

30/5, 15:00, TerraVibe Park, Μαλακάσα, €42-60

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ