Enτεκνου διάλογοι

Enτεκνου διάλογοι Facebook Twitter
0

 

eνTechno Facts...

4ο στη σειρά ενtechno που πραγματοποιείται και 3ο στο στο Six Dogs. Στο πρώτο είχαν τη φαεινή ιδέα να μη σταματήσει ποτέ η μουσική.

71 καλλιτέχνες έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής από 7 χώρες.

7 οι ξένοι καλλιτέχνες που έρχονται φέτος.

3 είναι οι διοργανωτές: Νεκτάριος Ιωαννίδης, Παναγιώτης Πιλαφάς και Δώρα Ανδρουλιδάκη.

“Τι είναι Techno” ήταν ο τίτλος του περσινού βίντεο. 4400 ψυχές έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα το φεστιβάλ.

30€ έχει το εισιτήριο για το διήμερο και 20€ για την ημέρα.

24 ώρες μουσικής περιελάμβανε το περσινό διήμερο.

16 ώρες έπαιξε ο Alexi Delano πέρυσι. Είναι το μεγαλύτερο σετ που έχει γίνει ποτέ στο Six Dogs. Μην προσπαθήσετε να βγάλετε άκρη με τις ώρες. Στην techno μετριέται αλλιώς ο χρόνος.

To μικρότερο set απ' όλα ανήκει στον Έλληνα Lemo. Απλά κράσαρε το laptop του. Μην σου τύχει.

10 άτομα θα εργάζονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Στα 140 bpm πρέπει να φθάνει ο ρυθμός της μουσικής και αυτό μέχρι την ηλικία των 35.

4 φορές έχει ανέβει στα decks ο Mr Statik, κατά κόσμον, Στάθης Καλατζής.

 

 

O Bodj και ο Conforce από την ντιτζεομάνα Ολλανδία.

 

Τι κρύβεται πίσω από κάθε σου ψευδώνυμο;

Το “Silent Harbour” συμβολίζει αφηρημένα, βαθιά, πνευματικά διαμορφωμένα τοπία, με ολίγον από τέκνο. Η εστίαση εδώ είναι στο sound design. H ιδέα πίσω από το project ήταν η πλήρης αποσύνδεση από τα πάντα. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ατμοσφαρική μουσική με ελάχιστα ψηφιακά εργαλεία. Στο “Conforce” πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει μια βαθιά, ευφυής τέκνο με συναίσθημα, αλλά και αρκετά δυνατή για τα κλαπ. Αυθεντική house που επικεντρώνεται στο dancefloor. Mερικές φορές είναι πιο μελωδική, άλλες φορές «βαράει» πιο δυνατά. Είναι σίγουρα το πιο πολυποίκιλο project μου, το οποίο συνδυάζει διαφορετικές τεχνικές παραγωγής. Δεν υπάρχει μια μοναδική συνταγή από πίσω. Στο “Versalife” η experimental electro έρχεται με μια περίεργη διαστροφή. Μιλάμε για ατμοσφαιρική, off beat μουσική, με oldschool electro επιρροές που όμως συνδυάζει και ότι πιο μοντέρνο κυκλοφορεί.

Ποια είναι η καλλιτεχνική σου προσέγγιση σε ένα live set και ποιά σε ένα dj set;

Η καλλιτεχνική μου προσέγγιση είμαι εγώ, 100%, χωρίς περιττές βλακείες. Ένα πολυποίκιλο set με 4/4 μουσική που βαθαίνει με μια δόση μελωδικών στοιχείων. Τα live sets θα έπρεπε να αποκαλούνται “performances”. Όπως ένας dj παρουσιάζει τραγούδια άλλων καλλιτεχνών, έτσι και εγώ παρουσιάζω τα δικά μου με ένα ελεύθερο τρόπο ώστε να μπορώ να διαχειρίζομαι διαφορετικά στοιχεία κατά τη διάρκεια του show. Πάντα όμως υπάρχει χώρος για αυτοσχεδιασμό. Ως dj τώρα, προσπαθώ να φτιάχνω ένα πάρτυ με κομμάτια που γουστάρω πραγματικά. Προσπαθώ πάντα να διαισθάνομαι το vibe του κοινού και να προσαρμόζομαι ανάλογα, αλλά δεν συμβιβάζομαι και πολύ. Στα dj set δεν κυριαρχεί μόνο ένα είδος, δεν παίζεις αυστηρά μόνο τέκνο ή electro π.χ.. Mου αρέσουν πολλά διαφορετικά είδη ηλεκτρονικής μουσικής και ένα dj set είναι ένας καλός τρόπος να το δείχνω αυτό και να βοηθάω τους ανθρώπους να ξεφεύγουν από την πραγματικότητα έστω για λίγο.

Μετά την πρώτη σου επιτυχημένη εμφάνισή στο Six D.O.G.S. τον Ιανουάριο, τι να περιμένει το αθηναϊκό κοινό;

Ακριβώς την ίδια συνταγή! (γέλια) Νέα μουσική και ασφαλώς ενθουσιασμό. Τα νέα κομμάτια είναι πιο σκληρά και δυνατά, αλλά διαθέτουν ακόμα μια συναισθηματική πτυχή.

O Δανός Kenneth Christiansen, παραγωγός, dj, συνιδιοκτήτης του club Culture Box και ιδιοκτήτης των labels Echocord & Echocord Colour απαντά στις ερωτήσεις του Mr. Statik.

Πόσο δύσκολο είναι να διοικείς ένα διάσημο label τόσα χρόνια σε μια πόλη μάλιστα που δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις «Μέκκες» της ηλεκτρονικής μουσικής κουλτούρας;

Δεν είναι ιδιαιτέρως δύσκολο. Ξεκίνησα το label μου Echocord περίπου 10 χρόνια πριν, σε μια περίοδο που ήταν πολύ εύκολο να ξεκινήσεις κάτι τέτοιο. Δούλευα –για 10 χρόνια μάλιστα- σε ένα δισκοπωλείο οπότε ήξερα πολλούς καλλιτέχνες, μου έδιναν demos και είχα αναπτύξει ένα δίκτυο ήδη από πριν. Έστειλα τo demo του πρώτου μου καλλιτέχνη Mikkel Metal στους καλούς μου φίλους Wolfang και Michael στην Kompakt και θέλησαν αμέσως να αναλάβουν τη διανομή. Το label μου δεν έκανε ποτέ όνομα στην Κοπεγχάγη, τους πιο πολλούς δίσκους μου τους πουλάω στο εξωτερικό άλλωστε. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες μου είναι από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Πως καταφέρνεις εκτός από τα label σου να διαχειρίζεσαι και ένα μεγάλο club; Τι σου δίνει έμπνευση;

Το club Culture Box στο οποίο είμαι συνιδιοκτήτης είναι μια άλλη υπόθεση. Το έχω με τον καλό μου φίλο Loke 8 χρόνια τώρα και μπορώ να πω ότι υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές. Όταν ξεκινήσαμε δεν υπήρχε τίποτα άλλο στην Κοπεγχάγη για να ακούσεις underground ηλεκτρονική μουσική. Τώρα υπάρχουν πολλά μπαρ, μικρότερα κλαμπ, διοργανώνονται πάρτι και φεστιβάλ, κάτι το οποίο δυσκολεύει εμάς στο να μαζεύουμε κόσμο κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Παρόλ’ αυτά, με όπλο το καλό μας μουσικό πρόγραμμα και τις διασυνδέσεις μας σε όλο τον κόσμο, έχουμε πια γίνει πολύ γνωστοί και σεβαστοί στη Δανία και σε όλο τον κόσμο. Όσο αφορά στο τι με εμπνέει, εξακολουθώ να παίρνω έμπνευση από τη μουσική, αλλά και από το κοινό μας. Σου δίνει αρκετή ενέργεια να βλέπεις τόσους ανθρώπους να διασκεδάζουν με τη μουσική που σου αρέσει!

Έχει περάσει καιρός από την τελευταία σου επίσκεψη στην Αθήνα και αυτό ήταν προ κρίσης. Πόσο επηρεασμένη περιμένεις να δεις την πόλη και ποίες είναι οι προσδοκίες σου από το ενTechnoFestival;

Δεν ξέρω κατά πόσο θα βρω την πόλη επηρεασμένη από την οικονομική κρίση. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ανυπομονώ πραγματικά να παίξω στην Αθήνα και ιδιαίτερα στο Six D.O.G.S. για το οποίο ακούω συνέχεια καλά σχόλια. Και φυσικά είναι πολύ όμορφα όταν παίζεις σε ένα φεστιβάλ με πολύ προσεγμένο πρόγραμμα.

O Runner σε μια στιχομυθία με τον ολλανδό dj Delta Funktionen

 

Τι κρύβεται πίσω από το όνομά σου;Φράγματα, Γερμανικό υπόβαθρο... Πάρε και κατάλαβε!

Πώς προτιμάς να παίζεις αυτή την περίοδο; Βινύλλιο/ Serato/ CDJ/ Ableton Live;Mόνο βινύλιο.

Τι είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό από την τελευταία σου επίσκεψη στην Αθήνα;Σκυλιά να κοιμούνται πλάι μου στο dj-booth.

Προπώληση: Six d.o.g.s - Αβραμιώτου 6-8,Μοναστηράκι. Ηabeat Record store-Θεμιστοκλεόυς 46, Εξάρχεια. e-ticket: www.residentadvisor & http://event2ticket.gr/events/4th-entechno-festival. Τιμή εισιτηρίου: 20€ ημερήσιο, €30 διήμερο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ