Σεισμός

Οι πρώτοι δίσκοι που αγάπησαν οι Plastic Flowers

Οι πρώτοι δίσκοι που αγάπησαν οι Plastic Flowers Facebook Twitter
0
Οι πρώτοι δίσκοι που αγάπησαν οι Plastic Flowers Facebook Twitter


Διονύσης Σαββόπουλος - Το Περιβόλι του Τρελού

Ήμουν 10 χρονών το 2000 και κάπου μετά τα Χριστούγεννα ο πατέρας έστειλε για επισκευή το πικάπ, μιας και αντιμετώπιζε προβλήματα και έχρηζε αντικατάστασης η βελόνα. Για να το τεστάρει τοποθέτησε το “Περιβόλι του Τρελού” του Διονύση Σαββόπουλου και αμέσως ήταν σαν να ξύπνησε κάτι μέσα μου. Μέχρι εκείνη την ηλικία δεν είχα ακούσει ποτέ ξανά κάτι αντίστοιχο και θυμάμαι το ρίγος που με διαπερνούσε όσο έβγαιναν οι μελωδίες της Θαλασσογραφίας απ’ τα ηχεία. Αγαπημένο μου κομμάτι θεωρώ ακόμη την “Ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη”.

Λίγους μήνες μετά κατάφερα να τον δω για πρώτη φορά live στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, κάτι που επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές μέσα στο 2001. Η εικόνα του ήταν σίγουρα κάτι το ιδιαίτερο, ειδικά στις συναυλίες που συνοδευόταν από ορχήστρα, ομάδες κρουστών ή χορωδία. Αποτέλεσε τον αγαπημένο μουσικό της παιδικής μου ηλικίας και όσο περνούσαν τα χρόνια εξερευνούσα σιγά-σιγά και την υπόλοιπη δισκογραφία του.

Νομίζω ότι όσα χρόνια και αν περάσουν, πάντα θα θυμάμαι το “Περιβόλι του Τρελού” ως τον πρώτο δίσκο που αγάπησα και άκουσα στο repeat. Ήταν η πρώτη φορά που ερχόμουν σε επαφή με τον Νιόνιο και θα παραμείνει χαραγμένη στη μνήμη μου. Δεν θα ξεχάσω επίσης ότι στο σχολείο με κορόιδευαν τα άλλα παιδάκια όταν τους έλεγα ότι μου αρέσει η μουσική του. Οι συμμαθητές μου άκουγαν διαφορετικά πράγματα εκείνη την περίοδο. - Γιώργος


 

 

Jethro Tull - Aqualung

Ήμουν στα πρώτα χρόνια του λυκείου όταν άκουσα για πρώτη φορά το "Aqualung". Δεν γνώριζα τους Jethro Tull, αλλά η είκονα που μου δημιούργησαν ερχόμενος σε επαφή με το εξώφυλλο, νομίζω ότι είναι ο καλύτερος πρόλογος: 1970, Λονδίνο, άστεγος, ελκυστική μιζέρια.

Είχα μόλις αρχίσει να ασχολούμαι με την μουσική, οπότε και τα πάντα μου φαίνονταν φρέσκα. Την προσοχή μου κέρδισε αρχικά το φλάουτο, η παρουσία του οποίου με έκανε να τους ξεχωρίσω αμέσως από τα υπόλοιπα ακούσματα. Είναι το τέταρτο άλμπουμ της μπάντας, ηχογραφημένο στο ίδιο στούντιο την ίδια περίοδο που οι Led Zeppelin ολοκλήρωναν το “4”, όποτε και με τον αέρα που κουβαλούσε, έπαιζε σχεδόν ότι επιθημούσε από rock και folk ως blues και psychedelic. Τι καλύτερο από το να κάνεις τα πρώτα βήματα σου αναζητώντας μουσική και να ανακαλύπτεις μια μπάντα που έχει αναμείξει όλα όσα επιθυμείς να ακούσεις από έναν δίσκο;

Σε γενικές γραμμές και λόγω της ηλικίας, οι Jethro Tull αποτέλεσαν μεγάλη έμπνευση για μένα και ύστερα από αρκετά ακούσματα ο δίσκος παραμένει σίγουρα στο Top 5 μου. Οι στίχοι δε, είναι ένα πολυδιάστατο παραμύθι για την κοινωνία και τη θρησκεία, ενώ παράλληλα ισορροπούν μεταξύ πολλαπλών συναισθημάτων και παραμένουν πιο επίκαιροι από ποτέ. - Άγγελος

 


 

________________

 

Το νέο EP των Plastic Flowers με τίτλο "Summer of 1992" κυκλοφόρησε στις αρχές του καλοκαιριού. Μπορείτε να το ακούσετε και να το κατεβάσετε στην σελίδα τους στο Bandcamp. 20 συλλεκτικές κασέτες του EP μόλις κυκλοφόρησαν.

To Lucy και το Cloudy Wastelands είναι δυο απο τα πέντε κομμάτια που περιλαμβάνονται στο "Summer of 1992".Το δεύτερο άλμπουμ τους αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στην χρονιά. Περισσότερα για την μουσική των Plastic Flowers στο Official website και στην σελίδα τους στο Facebook.

0

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM