Πώς περάσαμε στους 30 Seconds to Mars, στο Terra Vibe

Πώς περάσαμε στους 30 Seconds to Mars, στο Terra Vibe Facebook Twitter
Φωτογραφία: Χριστίνα Αλώση
2

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ

Πώς περάσαμε στους 30 Seconds to Mars, στο Terra Vibe Facebook Twitter
Φωτο: Χριστίνα Αλώση

Τετάρτη βράδυ, ώρα 18:30. Έξω από τον συναυλιακό χώρο του Terra Vibe Park είναι παρκαρισμένα δεκάδες αμάξια, αυτοσχέδιες καντίνες, μερικά περίπτερα με T-shirt, πουλόβερ και τσάντες σε διάφορα σχέδια και χρώματα και λίγο πιο πάνω λεωφορεία που έχουν έρθει από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι πόρτες στον προαύλιο χώρο της συναυλίας έχουν ανοίξει νωρίτερα για να περάσουν οι VIP  και το κοινό. Είναι νωρίς ακόμα. Η μικρή σκηνή του Terra Vibe παίζει διάφορα rock μουσικά κομμάτια, γύρω υπάρχουν με έναν πρόχειρο υπολογισμό χίλια άτομα, περίπου, διασκορπισμένα μπροστά στη σκηνή. Δεν αφήνουν να τους πάρει τις θέσεις κανείς. Κανένας δεν θα παραχωρήσει μια θέση μπροστά στην σκηνή για να χάσει την ευκαιρία να δει σε απόσταση αναπνοής τους 30 Seconds to Mars. Η γνωστή αμερικανική μπάντα που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο Top 3 της αμερικανικής Rock μουσικής, επιστρέφει στην Ελλάδα μετά την πρώτη της εμφάνιση το 2011 στο Φάληρο, για την προώθηση του τελευταίου τους album: Love, Lust, Faith and Dreams.

8:40, ο χώρος έχει γεμίσει τριγύρω, και στη σκηνή με σειρά εμφανίσεως μπαίνουν οι Tomo Milicevic, Shannon Leto και ο frontman τους Jared Leto. Αυτός ο πολυτάλαντος χαμαιλέοντας που έχει καταφέρει να παντρέψει πανέμορφα το rock με την pop και electro μουσική. Εμφανίζεται  φορώντας κατάλευκα σεντόνια όπως θα έλεγε κάποιος άσχετος (όπως εγώ) που δεν γνωρίζει από μόδα. Μαλλιά βαμμένα στο χρώμα του pink. Μαύρα γυαλιά ηλίου. Χαιρετίζει τους Έλληνες και την Ελλάδα και ευχαριστεί τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί για να τον ακούσει. Έχει πάρει πάνω του όλη την μουσική αρένα και προσφέρει αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Προσφέρει show.

Πώς περάσαμε στους 30 Seconds to Mars, στο Terra Vibe Facebook Twitter
Φωτο: Χριστίνα Αλώση

Ο σαραντατριάχρονος τραγουδιστής και ηθοποιός που μόλις και μετά βίας τον κάνεις τριαντάρη, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο απόγειο της καριέρας του. Συνθέτει τραγούδια και μουσική, κάνει ενδιαφέρουσες μουσικές αλχημείες, τα album του γίνονται πολύ-πλατινένια, πρωταγωνιστεί σε ταινίες με μεγάλη εμπορική επιτυχία (Requiem for a Dream, Mr. Nobody, Dallas buyers club) ενώ πριν από περίπου δυο χρόνια κατάφερε να κερδίσει το  βραβείο Όσκαρ για τον Β’ καλύτερο ανδρικό ρολό. Είναι αδιαμφισβήτητα από τους πιο επιτυχημένους άντρες του πλανήτη. Κάθε χρόνο καταφέρνει με το ιδιαίτερο στυλ του να μεταμορφώνεται κυριολεκτικά, αφήνοντας μακριά η κοντά μαλλιά, βάφοντας τα κάθε φορά με κάθε είδους χρώμα. Ενώ είναι εντυπωσιακή και συχνή αυξομείωση του βάρους λόγω των δύσκολων απαιτήσεων που έχουν οι ρόλοι του στο σινεμά.

Η συναυλία κράτησε μιάμιση ώρα, περίπου, δηλαδή γύρω στα δεκαπέντε τραγούδια. Παλιές και καινούριες επιτυχίες όπως το The Kill, Kings and Queen, Up in the air, δέθηκαν εξαιρετικά με to μουσικόφιλο κοινό και τα διάφορα εφέ που εμφανίζονταν επί σκηνής σε κάθε αλλαγή μουσικής. Φρόντισε να αποζημιώσει τους θαυμαστές κι θαυμάστριες του, αφού διαρκώς ζητούσε από το κοινό να του πει ποιο τραγούδι θέλει να ακούσει. Σε κάποιο σημείο έχοντας ανεβάσει πάνω στο stage έναν θαυμαστή του είπε κοιτώντας την κάμερα «shut the fuck up» κάτι που μου θύμισε τη φωνή του διάσημου ήρωα των comic, Joker. Λίγο αργότερα που το έψαξα, είδα ότι το όντως έκανε τον συγκεκριμένο ρόλο καθώς το 2016 θα πρωταγωνιστήσει ξανά στην μεγάλη οθόνη στην ταινία Suicide Squad.

Πώς περάσαμε στους 30 Seconds to Mars, στο Terra Vibe Facebook Twitter
Φωτο: Χριστίνα Αλώση
 

Τέλος, ανέβασε επί σκηνής παρά πολλούς θεατές οπού τραγούδησαν όλοι μαζί το τελευταίο τραγούδι της βραδιάς. Μίλησε για την Ελλάδα και την Δημοκρατία. Είπε ότι έχει ταξιδέψει μικρός μαζί με τον αδελφό του και την μητέρα του στην Ελλάδα και  θυμάται πολλά. Είναι λάτρης της ελληνικής μυθολογίας (μην ξεχνάτε ότι είχε παίξει και τον Ηφαιστίωνα, τον πιστό φίλο του Μέγα Αλέξανδρου στην ταινία του Όλιβερ Στόουν) και νιώθει πως χρεωστάει όλος ο πλανήτης στην Ελλάδα, γιατί γέννησε την δημοκρατία. Αστειεύτηκε αργότερα, λέγοντας ότι το Leto είναι ελληνικό.  Ενώ στο τέλος είπε πως θα θυμάται πάντα το βράδυ αυτό γιατί με το τέλος της συναυλίας τελειώνει και η προώθηση του τελευταίου πολύ-αγαπημένου τους album.

(Δεν ξέρω πόσο τρελή σύμπτωση ήταν ότι την ημέρα που έπαιζε ο "Ηφαιστίωνας" του Stone στη Μαλακάσα αποκαλύφθηκε το μυστικό της Αμφίπολης..).

Πώς περάσαμε στους 30 Seconds to Mars, στο Terra Vibe Facebook Twitter
Φωτο: Χριστίνα Αλώση
Πώς περάσαμε στους 30 Seconds to Mars, στο Terra Vibe Facebook Twitter
Φωτο: Χριστίνα Αλώση
Πώς περάσαμε στους 30 Seconds to Mars, στο Terra Vibe Facebook Twitter
Φωτο: Χριστίνα Αλώση
Πώς περάσαμε στους 30 Seconds to Mars, στο Terra Vibe Facebook Twitter
Φωτο: Χριστίνα Αλώση
Πώς περάσαμε στους 30 Seconds to Mars, στο Terra Vibe Facebook Twitter
Φωτο: Χριστίνα Αλώση
Πώς περάσαμε στους 30 Seconds to Mars, στο Terra Vibe Facebook Twitter
Φωτο: Χριστίνα Αλώση
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια