ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τα επόμενα 7 θαύματα του κόσμου

Τα επόμενα 7 θαύματα του κόσμου Facebook Twitter
5

Τα επτά θαύματα του κόσμου λειτουργούσαν ουσιαστικά σαν το Lonely Planet για την Αρχαία Ελλάδα. Η λίστα περιελάμβανε τα πιο επιβλητικά κτίρια της αρχαιότητας που έκοβαν την ανάσα.

Χιλιάδες χρόνια μετά, μόνο ένα από αυτά εξακολουθεί να προκαλεί τουριστικό ενδιαφέρον, η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, ενώ τα υπόλοιπα έχουν καταστραφεί και κάποια έχουν ξεχαστεί εντελώς.

Η New7Wonders Foundation οργάνωσε διεθνές δημοψήφισμα το 2007 για να ανανεωθεί η λίστα. Όμως οι προσθήκες δεν ήταν όλες νέα κτίρια, αφού το Μάτσου Πίτσου, το Κολοσσαίο και το Ταζ Μαχάλ βρίσκονταν στον κατάλογο. Το site The Financialist συνέταξε τη λίστα με τα επτά θαύματα του μέλλοντος, η οποία περιλαμβάνει κτίρια που έχουν κατασκευαστεί όλα μετά το 2000. Τα κριτήρια που λήφθηκαν υπόψη ήταν τεχνικά και αισθητικά.

Απολαύστε τα και προγραμματίστε κάποια επίσκεψη!

Τα επόμενα 7 θαύματα του κόσμου Facebook Twitter
Burj Khalifa, Ντουμπάι.Αρχιτέκτονες: Adrian Smith, Skidmore, Owings & Merrill. Έτος κατασκευής: 2010.Είναι στη λίστα γιατί...: είναι το ψηλότερο ανθρώπινο κατασκεύασμα στον κόσμο (160 όροφοι).
Τα επόμενα 7 θαύματα του κόσμου Facebook Twitter
Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου (aka η Φωλιά του Πουλιού).Αρχιτέκτονες: Herzog & de Meuron.Έτος κατασκευής: 2008.Είναι στη λίστα γιατί...: είναι το μεγαλύτερο ατσάλινο κατασκεύασμα στον κόσμο. Κεντρικό spot των Ολυμπιακών του Πεκίνου το 2008, Χωρητικότητα 91.000 θέσεων.
Τα επόμενα 7 θαύματα του κόσμου Facebook Twitter
30-St-Mary-Axe (aka Το Αγγουράκι), Λονδίνο.Αρχιτέκτονες: Foster και συνεργάτες.Έτος κατασκευής: 2004.Είναι στη λίστα γιατί...: η μοναδική του αρχιτεκτονική και η σύγχρονη τεχνολογία αφήνουν ήλιο και αέρα να ανανεώνονται. Βρίσκεται στην οικονομική περιοχή του Λονδίνου, είναι 40όροφο και κέρδισε το Βραβείο της Βασιλικής Ακαδημίας Αρχιτεκτόνων το 2004.
Τα επόμενα 7 θαύματα του κόσμου Facebook Twitter
The Shard (Το Θραύσμα), Λονδίνο.Αρχιτέκτονες: Renzo Piano.Έτος κατασκευής: 2012.Είναι στη λίστα γιατί...: είναι αμφιλεγόμενο από τη γέννησή του και μεταμόρφωσε την εικόνα του Λονδίνου από ψηλά.
Τα επόμενα 7 θαύματα του κόσμου Facebook Twitter
Walt Disney Concert Hall, Λος Άντζελες.Αρχιτέκτονες: Frank Gehry.Έτος κατασκευής: 2003.Είναι στη λίστα γιατί...: η υψηλή του αισθητική και ο περίπλοκος, ανατομικός σχεδιασμός του κέρδισαν το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker.
Τα επόμενα 7 θαύματα του κόσμου Facebook Twitter
One World Trade Center (aka ο Πύργος της Ελευθερίας), Νέα Υόρκη.Αρχιτέκτονες: David Childs (Skidmore, Owings & Merrill).Έτος κατασκευής: 2013 (υπολογίζεται).Είναι στη λίστα γιατί...: το κτίριο που αντικαθιστά τους Δίδυμους Πύργους, με την ολοκλήρωσή του θα είναι το ψηλότερο στο Δυτικό Ημισφαίριο και το τρίτο ψηλότερο στον κόσμο.
Τα επόμενα 7 θαύματα του κόσμου Facebook Twitter
Κέντρο Επιστημών Phaeno, Wolfsburg, Γερμανία.Αρχιτέκτονες: Zaha Hadid.Έτος κατασκευής: 2005.Είναι στη λίστα γιατί...: οι New York Times το αποκάλεσαν "το είδος του κτιρίου που αλλάζει ριζικά την εικόνα του μέλλοντος". Η Hadid είναι η πρώτη γυναίκα που κερδίζει Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker.
Φωτογραφία
5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κόσμος μας μέσα απο τα βραβεία του World Press Photo 2024

Φωτογραφία / Ο κόσμος μας μέσα από 28 βραβευμένες φωτογραφίες του World Press Photo 2024

Αντιπροσωπεύοντας τις πιο προβεβλημένες αλλά και παραγνωρισμένες ιστορίες, τα βραβευμένα έργα στρέφουν το βλέμμα σε μερικά από τα πιο σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα.
THE LIFO TEAM
Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Φωτογραφία / Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο, λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Χάρη στην αυτοπεποίθηση και το θάρρος του, δημιούργησε κάποιες από τις πιο εμβληματικές εικόνες πολέμου του 20ού αιώνα αλλά και σουρεαλιστικές, πνευματώδεις φωτογραφίες δρόμου. Είναι περισσότερο γνωστός για τη ζεστή και ανθρώπινη αποτύπωση της καθημερινής Βρετανίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πηνελόπη Γερασίμου

Οι Αθηναίοι / Πηνελόπη Γερασίμου: «Βαρεθήκαμε στα υπόγεια, η διασκέδαση πρέπει να στραφεί προς το φως»

Η μουσική είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη δουλειά της, τα τελευταία χρόνια καταγράφει με τον φακό της μερικά από τα πιο σημαντικά events της Aθήνας. Η φωτογράφος που γνωρίζει καλά πώς κινείται η νύχτα της πόλης ξέρει πως πια παίζουν και πάρτι στα οποία δεν «χωράει», γιατί εκείνοι που τα διοργανώνουν δεν θέλουν να τα μάθει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

5 σχόλια
Όντως είναι θαύματα της μηχανικής. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη μανία με το ύψος. Η ομορφιά μπορεί είναι επιβλητική ακόμη και αν απλώνεται. Πχ το Galaxy Soho στο Πεκίνο http://www.lifo.gr/team/omorfia/33707 είναι σαν να έρχεται από άλλο πλανήτη, μοιάζει όντως διαφορετικό. Ίσως να μην είναι θαύμα της μηχανικής, αλλά σε εμπνέει αυτός ο ασύδοτος φουτουρισμός.
Θαύματα αρχιτεκτονικής είναι!Κ συνεργασίας πολλών ανθρώπων από διαφορετικές χώρες.Έτυχε να δουλέψω στο Burj Khalifa την περίοδο της κατασκευής, 15.000 άνθρωποι δουλευαμε καθημερινά,από όλα τα μέρη του κόσμου, με τη ζέστη και τις αντιξοότητες της Ανατολής,για να δημιουργηθεί αυτό το επιβλητικό κτήριο.Εξάλλου και τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου,μεγαλουργήματα δεν ήταν?http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%80%CF%84%CE%AC_%CE%B8%CE%B1%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85_%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85
Επιβλητικα μεν, αλλα για να χαρακτηριστουν θαυμα απαιτειται κατι ξεχωριστο που νομιζω κανενα απο τα παραπανω εκφραζει. Επιτευγματα της μηχανικης ειναι σιγουρα, θαυματα δε θα ελεγα...