Ο Matthieu Soudet φωτογραφίζει γυμνά κορίτσια μέσα στην άγρια φύση [NSFW]

Ο Matthieu Soudet φωτογραφίζει γυμνά κορίτσια μέσα στην άγρια φύση [NSFW] Facebook Twitter
Θέλω να υπενθυμίσω στους ανθρώπους ότι αυτό που βλέπουν στις φωτογραφίες μου, αυτό υπάρχει γύρω μου, πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν την ζωή εάν δεν μπορούν να το δουν. Σχετικά με εμένα, αυτός είναι ο ρόλος μου: Δεν χρησιμοποιώ τίποτα εκτός από την πραγματικότητα για να δημιουργήσω τον προσωπικό μου κόσμο...
1

  

Τι θυμάσαι από τις πρώτες φωτογραφίες που έβγαλες στην Νορμανδία σε ηλικία 9 ετών;

Δεν έχω αρκετές μνήμες από την παιδική ηλικία αλλά αυτές που σχετίζονται με την φωτογραφία παραμένουν ζωηρές. Ήμουν καλός μαθητής στο σχολείο όμως απέφευγα να πάω όσο περισσότερο μπορούσα.

Επίσης, περιπλανιόμουν στα δάση με την ασημένια φωτογραφική μηχανή μου, προσπαθώντας να ανακαλύψω την άγρια φύση. Θυμάμαι ότι ήμουν κρυμμένος και αρκετά κοντά σε ένα ζαρκάδι, παρακολουθώντας το να κινείται ελεύθερα, θυμάμαι αυτή την αίσθηση του να είσαι αόρατος και να παρακολουθείς αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να δουν: Την άγρια φύση από πολύ κοντά. Μου άρεσε πραγματικά, το να βρίσκομαι μέσα έναν άγνωστο κόσμο, μακριά από τον κόσμο των ανθρώπων.

Γιατί έγινες φωτογράφος;

Πήρα μια μηχανή στα χέρια μου, την παλιά Canon του πατέρα μου, και κατάλαβα ότι αυτό ήταν που ήθελα να κάνω. Ακούγεται παράξενο, όμως αυτό ήταν. Ήταν το κλειδί μου για την είσοδο μου σε μαγικούς κόσμους

Προτιμώ δυο ώρες σκληρής δουλειάς κατά την διάρκεια μιας λήψης παρά δέκα λεπτά photoshop.

Έγραψες στην σελίδα σου στο Facebook: «Για αρκετό καιρό προσπαθούσα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους με τις φωτογραφίες μου. Τελικά, άρχισα να φωτογραφίζω για τον εαυτό μου». Θα μπορούσες να μας πεις περισσότερο για αυτό; Πως άλλαξε η οπτική σου πάνω σε αυτό το ζήτημα; 

Από τότε που ξεκίνησα την φωτογραφία, είχα την ανάγκη να δείχνω τις φωτογραφίες μου και να ακούω τις κριτικές . Αυτό ήταν κάτι καλό γιατί με τον καιρό γινόμουν όλο και καλύτερος. Πήρα την βοήθεια από πολλούς έμπειρους ανθρώπους από όλους τους κλάδους της visualart. Οι κακές κριτικές με πλήγωναν βαθιά έτσι προσπαθούσα σκληρά να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που βρίσκονταν γύρω μου.

Όμως από κάποιο σημείο και μετά έχασα την ευχαρίστηση που αντλούσα από το να βγάζω φωτογραφίες. Σταμάτησα για ένα χρονικό διάστημα. Δεν αισθανόμουν πια την ανάγκη να δημιουργήσω. Είχα πολλά διαλλείματα στην σύντομη ενασχόληση μου με την φωτογραφία. Και αυτά τα διαλλείματα μου έκαναν τελικά καλό. Μετά από ένα χρονικό διάστημα η αγάπη μου για την φωτογραφία επέστρεψε με φυσικό τρόπο. Είχα ένα roadtrip το περασμένο καλοκαίρι με έναν φίλο μου και ξεκίνησα να φωτογραφίζω για πάρτη μου. Έφτασα σε ένα σημείο να λαμβάνω ελάχιστα υπόψη μου το τι λένε οι άνθρωποι για τις φωτογραφίες μου.


Ο Matthieu Soudet φωτογραφίζει γυμνά κορίτσια μέσα στην άγρια φύση [NSFW] Facebook Twitter

Όταν είδα κάποιες από τις φωτογραφίες σου σκέφτηκα ότι είσαι μεγάλος θαυμαστής του Ryan McGinley. Έχει αποτελέσει ο φωτογράφος πηγή έμπνευσης για την δουλειά σου;

Ανακάλυψα τον Ryan McGinley επειδή οι άνθρωποι μου έλεγαν ότι η δουλειά μου θυμίζει την δική του. Έτσι ήμουν περίεργος να ρίξω μια ματιά σε αυτή. Αγαπώ τις φωτογραφίες του, αλλά δεν θα έλεγα ότι θα μπορούσαν να γίνουν πηγή έμπνευσης για την δουλειά μου.

Το σχόλιο σου για μια από τις αγαπημένες μου φωτογραφίες είναι: « Εάν πιστεύεται ότι έχω προσθέσει με το Photoshop ξένα στοιχεία στις φωτογραφίες μου, νομίζω ότι αυτό σημαίνει ότι κατάφερα αυτό που ήθελα με αυτή την φωτογραφία». Θα μπορούσες να μας πεις περισσότερα για την φωτογραφία και το σχόλιο που έκανες;

Πόσταρα αυτή την φωτογραφία η οποία είναι μέρος μιας σειράς φωτογραφιών που έβγαλα νύχτα. Πήρα μηνύματα και σχόλια που με ρωτούσαν: «Έκανες photoshop τα αστέρια;» ή σχόλια που διαβεβαίωναν ότι πρόκειται για καλό photoshop! Πάντα ήμουν περήφανος για το εξής γεγονός: Ποτέ δεν πρόσθεσα στην φωτογραφίες μου το παραμικρό. Παίζω με τα χρώματα, την φωτεινότητα, και το contrast, και αυτό είναι. Προτιμώ δυο ώρες σκληρής δουλειάς κατά την διάρκεια μιας λήψης παρά δέκα λεπτά photoshop.

Έτσι, θέλω να υπενθυμίσω στους ανθρώπους ότι αυτό που βλέπουν στις φωτογραφίες μου, αυτό υπάρχει γύρω μου, πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν την ζωή εάν δεν μπορούν να το δουν. Σχετικά με εμένα, αυτός είναι ο ρόλος μου: Δεν χρησιμοποιώ τίποτα εκτός από την πραγματικότητα για να δημιουργήσω τον προσωπικό μου κόσμο, αυτός θα μπορούσε να είναι ο κόσμος του κάθε ανθρώπου. Και είναι γεγονός ότι αυτό είναι ο κόσμος.

Άφησες την Νορμανδία για το Παρίσι για να ακολουθήσεις το όνειρο σου. Θα μπορούσες να θυμηθείς την πρώτη σου μέρα στο Παρίσι και τις δυσκολίες που αντιμετώπισες;

Έφτασα στο Παρίσι με πολλά όνειρα, και πολλά προτζεκτς στο μυαλό μου. Είχα πειστεί ότι θα μπορούσα να προσαρμοστώ στην νέα ζωή. Έκανα λάθος. Γρήγορα απογοητεύτηκα. Κόλλησα σε ένα μικρό διαμέρισμα, ήμουν κολλημένος και τρελαμένος. Πέρασα μήνες που δεν έκανα τίποτα. Έπειτα συνειδητοποίησα ότι για να τα βγάλω πέρα στο Παρίσι, χρειαζόταν να είμαι συνεχώς απασχολημένος.

Δούλεψα περισσότερο, σκεφτόμουν λιγότερο, αυτή είναι η ζωή στην πόλη… Συναντήθηκα με πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους. Για εμένα αυτό είναι το μόνο ενδιαφέρον στις μεγάλες πόλεις.Μετά από 5 χρόνια, δεν έχω συνηθίσει το Παρίσι. Νομίζω ότι ποτέ δεν θα το συνηθίσω. Χρειάζεται να αφήνω το Παρίσι όταν αυτό είναι εφικτό και να πηγαίνω στην Νορμανδία όποτε μπορώ. Είμαι στο Παρίσι επειδή υπάρχουν άνθρωποι που μου δίνουν δουλειά αυτή την στιγμή. Θα το αφήσω όταν μου δοθεί η ευκαιρία.

Ο Matthieu Soudet φωτογραφίζει γυμνά κορίτσια μέσα στην άγρια φύση [NSFW] Facebook Twitter
Πόσταρα αυτή την φωτογραφία η οποία είναι μέρος μιας σειράς φωτογραφιών που έβγαλα νύχτα. Πήρα μηνύματα και σχόλια που με ρωτούσαν: «Έκανες photoshop τα αστέρια;» ή σχόλια που διαβεβαίωναν ότι πρόκειται για καλό photoshop! Πάντα ήμουν περήφανος για το εξής γεγονός: Ποτέ δεν πρόσθεσα στην φωτογραφίες μου το παραμικρό...

  

Μια λίστα με πέντε αγαπημένους σου φωτογράφους.

Είναι δύσκολο για εμένα να κάνω ένα top5. Εκτιμώ την δουλειά πολλών καλλιτεχνών. Ένα top 5 με τυχαία σειρά:

Jeff Bark: Αντιπροσωπεύει αυτό που θα ήθελα να καταφέρω. Είναι ένας αληθινός καλλιτέχνης , με ένα ισχυρό προσωπικό σύμπαν, τώρα δουλεύει για την βιομηχανία της μόδας, και καταφέρνει να προσαρμόσει τον δικό του κόσμο μέσα στον κόσμο της μόδας. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην προσωπική και την εμπορική δουλειά του

Gregory Crewdson: Βρίσκω τον εαυτό μου στα θέματα που προσεγγίζει και αγαπώ τους φωτισμούς των φωτογραφιών του

Jeff Wall: Η αισθητική του είναι θαυμάσια

Philip-LorcaDicorcia: Όπως οι Bark και Crewdson, είναι ένας από τους καλύτερους αφηγητές, που αντιπροσωπεύει την «σκηνική φωτογραφία». Όλη η έμπνευση του προέρχεται από τον ζωγράφο Hopper.

Sébastien "LETURK" Salamand: Είναι φίλος μου, ένα εκπληκτικό πρόσωπο και τρομερός καλλιτέχνης. Έχει δημιουργήσει τα πάντα μόνος του και τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να τον σταματήσει. Τον θαυμάζω για αυτό. Θα ήθελα να αναφέρω και τους : PaoloRoversi, WilliamEggleston, SebastioSalgado, NeilKrug, RenHang, RyanMcGinley, GregoryColbert, ReubenWu, FannyLatour-Lambert, … και τόσους πολλούς που δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή.

Πότε ένα γυμνό μοντέλο είναι καλό μοντέλο;

Ένα καλό γυμνό μοντέλο θα πρέπει να γνωρίζει και να αποδέχεται ολοκληρωτικά το σώμα της(ή το σώμα του, αλλά ας αναφερθούμε στις γυναίκες γιατί συνήθως αυτές φωτογραφίζω). Ένα καλό μοντέλο, και αυτό είναι γενικότερα για τα μοντέλα όχι μόνο για αυτά που κάνουν γυμνό, ξέρει το διαφορετικό αποτέλεσμα που έχει το φως στο πρόσωπο της και σώμα της, και ξέρει πως ακριβώς πέφτει το φως επάνω της.

Θα πρέπει να γνωρίζει τι είναι αυτό που έχω υπόψη μου χωρίς να κοιτάζει την οθόνη της κάμερας, και να αισθάνεται αυτό που θέλω να εκφράσω. Δεν είναι απλά ένα αντικείμενο, είναι επίσης ηθοποιός όπως και εγώ είμαι δημιουργός.

Πες μας για το τελευταίο σου roadtrip μερικά πράγματα.

Ήμουν με ένα καλό φίλο, τον YaniVandenberghe, με τον οποίο μοιράζομαι την άποψη μου για την τέχνη και….τα περισσότερα πράγματα στον κόσμο! Είχαμε ένα αυτοκίνητο, σκηνές και κάμερες. Διασχίσαμε την Γαλλία, από την Νορμανδία έως την Ισπανία. Ξέραμε από πού θα ξεκινήσουμε και που θα τελειώναμε το ταξίδι, τα υπόλοιπα τα αφήσαμε στην τύχη.

Απλά ακολουθήσαμε την ομορφιά. Είχαμε αρκετές στάσεις στην Γαλλία, είδαμε θαυμάσια τοπία, υπέροχο φως, είχαμε εμπειρίες από τις οποίες αντλήσαμε χαρά από τα απλά πράγματα και περάσαμε μέσα από δύσκολες καταστάσεις, όπως το να προσπαθούμε μια ολόκληρη νύχτα να βρούμε ένα ασφαλές μέρος να κοιμηθούμε επειδή θέλαμε να κατασκηνώσουμε στην φύση, αλλά όπου και να πηγαίναμε απαγορευόταν το κάμπινγκ. Μόνο στον δρόμο αισθάνομαι αληθινά ζωντανός. Είναι κάτι που μου λείπει και θα κάνω το ίδιο ξανά αυτό το καλοκαίρι.

Ο Matthieu Soudet φωτογραφίζει γυμνά κορίτσια μέσα στην άγρια φύση [NSFW] Facebook Twitter

Τι θεωρείς πρόκληση στην δουλειά σου;

Δεν είχαμε την άδεια να κάνουμε γυμνές φωτογραφήσεις δημόσια, και στα ιδιωτικά μέρη δεν είχαμε την άδεια να φωτογραφίσουμε χωρίς εξουσιοδότηση. Έτσι…ούτε μια φωτογραφία που έχω βγάλει δεν είναι νόμιμη!

Πόσο σημαντικά είναι τα social media στη αναγνώριση της δουλειάς σου;

Πολλές από τις επαφές για την δουλειά μου τις έκανα από την σελίδα μου στο Facebook. Μέσω του Facebook έκλεισα καινούριες συνεργασίες, βρήκα πολλά από τα μοντέλα μου. Θα έλεγα λοιπόν ότι είναι σημαντικά τα socialmedia ,όμως θα για να βάλουμε τα πράγματα στις σωστές διαστάσεις θα έλεγα: Απλά βοηθούν, δεν είναι ζωτικής σημασίας.

Έχεις ποτέ ακούσει και ακολουθήσει μια καλή συμβουλή στην δουλειά σου;

Οι ταινίες του Disney κάποτε μου είπαν: Ακολούθησε την καρδιά σου. Χα, χα. Αλλά για να σοβαρευτούμε, μια από τις καλύτερες συμβουλές που άκουσα είναι: Μην αναλύεις υπερβολικά την δουλειά σου, απλά κάνε την. Δεν είμαι σίγουρος αν την έχω ακολουθήσει … απλά το σκέφτομαι. Για να δούμε…

Θέλω την πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς:

Νορμανδία - Σπίτι

Παρίσι – Κουραστικό

Αγάπη-Πάθος

Ευτυχία-Απλότητα

Σχολείο- Απουσία

Νοσταλγία- Roadtrips

Φως-Μαγεία

Μόδα-McQueen

Φήμη-Κάποια μέρα

Φόβος- Τύφλωση

Μέλλον-Άγνωστο

Ολοκλήρωσε τις φράσεις:

Η τέχνη είναι…άχρηστη σε έναν τέλειο κόσμο, όμως κανένας κόσμος δεν είναι τέλειος χωρίς την Τέχνη.

Η ζωή μου…μόλις ξεκίνησε.

Η φωτογραφία είναι…ο τρόπος να βάλω σε κίνηση το μυαλό μου.

Πες μας για τα μελλοντικά σου σχέδια.

Η λέξη που διαλέγεις όταν μιλάς για το μέλλον λέει πολλά. Έχω να δουλέψω σκληρότερα, να συνεχίσω να πειραματίζομαι και θα δούμε τι θα συμβεί.

Σας ευχαριστώ πολύ!

 

Ο Matthieu Soudet φωτογραφίζει γυμνά κορίτσια μέσα στην άγρια φύση [NSFW] Facebook Twitter
Ο Matthieu Soudet φωτογραφίζει γυμνά κορίτσια μέσα στην άγρια φύση [NSFW] Facebook Twitter
Μόνο στον δρόμο αισθάνομαι αληθινά ζωντανός...
Ο Matthieu Soudet φωτογραφίζει γυμνά κορίτσια μέσα στην άγρια φύση [NSFW] Facebook Twitter
Ο Matthieu Soudet φωτογραφίζει γυμνά κορίτσια μέσα στην άγρια φύση [NSFW] Facebook Twitter
Δεν είχαμε την άδεια να κάνουμε γυμνές φωτογραφήσεις δημόσια, και στα ιδιωτικά μέρη δεν είχαμε την άδεια να φωτογραφίσουμε χωρίς εξουσιοδότηση. Έτσι…ούτε μια φωτογραφία που έχω βγάλει δεν είναι νόμιμη...
Ο Matthieu Soudet φωτογραφίζει γυμνά κορίτσια μέσα στην άγρια φύση [NSFW] Facebook Twitter
Ο Matthieu Soudet φωτογραφίζει γυμνά κορίτσια μέσα στην άγρια φύση [NSFW] Facebook Twitter

Matthieu Soudet

Facebook

Αρχείο
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια