O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση

 O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση Facebook Twitter
Είναι πάρα πολύ δύσκολο και σπάνιο να «ευθυγραμμιστούν όλα τα αστέρια» για να συμβεί μια σπουδαία σκηνή skateboarding και ταυτόχρονα να είσαι ικανός να βγάλεις μια καλή φωτογραφία...
1

 

Αντί εισαγωγής, ένα κείμενο που έγραψε ο φωτογράφος Allen Ying  με το οποίο εξηγεί τις διαφορές ανάμεσα στα δυο διαφορετικά είδη φωτογραφιών που συνοδεύουν την συνέντευξη που παραχώρησε στο LIFO.gr

Είναι σημαντικό για εμένα να εξηγήσω ότι εκτιμώ την skateboard φωτογραφία με διαφορετικό τρόπο από τις άλλες φωτογραφίες που βγάζω. Η skateboard φωτογραφία είναι μοναδική και την χαρακτηρίζουν λεπτές αποχρώσεις οι οποίες την διαφοροποιούν από τα άλλα είδη φωτογραφίας . Είναι πάρα πολύ δύσκολο και σπάνιο να «ευθυγραμμιστούν όλα τα αστέρια» για να συμβεί μια σπουδαία σκηνή skateboarding και ταυτόχρονα να είσαι ικανός να βγάλεις μια καλή φωτογραφία, μέσα από την οποία θα καταφέρνεις να επικοινωνήσεις με την μαγεία αυτού που συμβαίνει την δεδομένη στιγμή. Υπάρχουν αμέτρητες λήψεις όπου τα παραπάνω δεν συμβαίνουν την ίδια χρονική στιγμή, και τότε σε μια στιγμή γίνεται αυτό που θες. Αισθάνομαι ότι η skateboard φωτογραφία κατέχει πολύ περισσότερη βαρύτητα και σημασία για τον συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό των skateboarders. Για εμένα, οι φωτογραφίες είναι μέρος μιας απίθανης ιστορίας και κίνηση, μεταφέρουν μηνύματα στις νεώτερες γενιές σχετικά με την διεύρυνση των ορίων, την αμφισβήτηση των αρχών, την καταπολέμηση της mainstream κουλτούρας.

Οι φωτογραφίες αυτές δεν έχουν την πρόθεση να αποτυπώσουν ολόκληρη την ιστορία των περιπετειών μας. Το γυμνό είναι μέρος της ελευθέριας που κάποια στιγμή εκφράζουμε και αυτό συνέβη στις αγαπημένες-μεμονωμένες φωτογραφίες που έβγαλα από τις πρόσφατες αποδράσεις μας.

Σχετικά με τις φωτογραφίες των φίλων μου, περνάμε απίθανα δραπετεύοντας από τις έντονες δραστηριότητες που έχουμε στην πόλη. Απλά τραβώντας φωτογραφίες εδώ και εκεί, υπάρχει εύκολα μια στοίβα από αστείες φωτογραφίες, και θα μπορούσες να βγάλεις τόνους από αυτές εάν απλά καθίσεις στην άκρη και τραβάς φωτογραφίες.

Αυτό που κάνει αυτές τις φωτογραφίες ιδιαίτερες σε εμένα είναι το πόσο αξιόλογοι είναι αυτοί οι φίλοι, και οι εμπειρίες τις οποίες έχουμε σε αυτές τις εξερευνήσεις που κάνουμε μαζί.

Καθένας από αυτούς είναι τόσο μοναδικός και ταλαντούχος, με μια πληθώρα δραστηριοτήτων στην πόλη, ενώ είναι επίσης πρόθυμοι να εξερευνήσουν σαν τις μαϊμούδες την φύση, ελεύθεροι και παράξενοι την ίδια στιγμή. Δεν είμαστε οι μόνοι εκεί έξω που κάνουμε όλα αυτά που περιέγραψα παραπάνω, όμως το να βρεις φίλους που να θέλουν αυτό το είδος της εξερεύνησης είναι σπάνιο. Δεν είναι πολύς καιρός που όλα αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες δεν ήταν κομμάτι της ζωής μου, έτσι ελπίζω να εμπνεύσουν και άλλους όταν τις δουν να μπουν σε αυτού του είδους τις περιπέτειες. Οι φωτογραφίες αυτές δεν έχουν την πρόθεση να αποτυπώσουν ολόκληρη την ιστορία των περιπετειών μας. Το γυμνό είναι μέρος της ελευθέριας που κάποια στιγμή εκφράζουμε και αυτό συνέβη στις αγαπημένες-μεμονωμένες φωτογραφίες που έβγαλα από τις πρόσφατες αποδράσεις μας.

 O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση Facebook Twitter

— Πες μας λίγα πράγματα σχετικά με την ιδέα που υπήρχε πίσω από την δημιουργία του 43 magazine

Η ιδέα πίσω από το 43 ήταν το skateboarding να αποκτήσει ένα περιοδικό που του αξίζει, αυτό θα το βοηθούσε να οδηγηθεί στην σωστή κατεύθυνση. Το skateboarding είναι μια όμορφη και μαγική δύναμη. Μπορεί να έχει ένα βαθύ αντίκτυπο στην ζωή κάποιου, όμως μεγάλωσε και μετατράπηκε σε αυτό το τρελό –εμπορικό πράγμα το οποίο είναι αρκετά μακριά από το πόσο απίθανο είναι και από το πως επηρεάζει τους ανθρώπους στην αρχή της εφηβείας τους, τα χρόνια που γίνεται η διάπλαση της προσωπικότητας τους. Πέρα από την αισθητική , υπάρχουν πολλαπλά στρώματα ιδεών στα οποία το 43 έχει σταθεί και θα μπορούσε να μας πάρει αρκετά ώστε να τα επεξεργαστεί κάποιος και να τα εξηγήσει όλα. Το κλειδί των ιδεών βρίσκεται στην δήλωση της αποστολής μας, στις σελίδες μας στο website , τα υπόλοιπα ευχόμαστε να καταφέρουν να τα αποκωδικοποιήσουν οι άνθρωποι όταν δουν το περιοδικό.

— Πότε ένα περιοδικό για το skate είναι καλό περιοδικό;

Όταν έχει καλή και λογική φωτογραφία, γράψιμο, σχεδιασμό, θεωρία και σκοπό ύπαρξης

 

— Το 43 είναι ένα ανεξάρτητο-δωρεάν περιοδικό για το skate. Πόσο εύκολο είναι να επιβιώσει στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς;

Δεν είναι εύκολο να πηγαίνεις κόντρα σε αυτό που κάνει σήμερα το skateboarding, για παράδειγμα δεν δεχόμαστε συνεργασίες με Nike, Converse, Adidas και Levis για να διαφημίσουμε τα προγράμματα που κάνουν για το skateboard όταν οι υπόλοιποι φαίνεται να δέχονται τα λεφτά τους με αντάλλαγμα την αξιοπιστία που κερδίζουν όταν συμπεριλάβουν στις διαφημίσεις τους το skateboarding.

 O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση Facebook Twitter

— Πες μας κάποια πράγματα για την ομάδα που βγάζει το 43 magazine. Τι είδους άνθρωποι υπάρχουν στην ομάδα; Είστε όλοι skaters;

Εκτός από τις συνεργασίες μας με φωτογράφους και συντάκτες , έχουμε ένα μεγάλο crew εθελοντών. O Cole Giordano είναι ο managing editor και κάποιοι άνθρωποι βοηθούν στο scanning ή δίνουν συμβουλές σχετικά με τον σχεδιασμό. Νομίζω ότι η μόνη από την ομάδα που δεν είναι skater είναι η copy editor, Christina Cheung.

— Ποια είναι η πιο ζωηρή ανάμνηση που έχεις από την παιδική σου ηλικία σχετικά με το skateboarding;

Έχω αρκετές. Τελευταία αυτή που μου έχει κολλήσει είναι το να κάνω skate στο κέντρο του Μανχάταν την νύχτα όταν ήμουν 15 ή 16. Μεγαλώνοντας σε μια απόσταση 45 λεπτών βόρεια του Μανχάταν, σε μια μικρότερη πόλη, μονόχρωμη και απλή, ήταν τόσο μοναδικά το να τσουλάς περιτριγυρισμένος από τα τεράστια κτίρια λίγο πριν πέσει η νύχτα.

— Κάνε ένα top5 από τους αγαπημένους σου skateboarder και ένα σύντομο σχόλιο για τον καθένα

Δεν μου αρέσουν οι λίστες, είναι δύσκολο να έχεις αγαπημένους ανθρώπους, όταν σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται τόσοι πολλοί

 O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση Facebook Twitter
Δεν είναι εύκολο να πηγαίνεις κόντρα σε αυτό που κάνει σήμερα το skateboarding, για παράδειγμα δεν δεχόμαστε συνεργασίες με Nike, Converse, Adidas και Levis για να διαφημίσουμε τα προγράμματα που κάνουν για το skateboard όταν οι υπόλοιποι φαίνεται να δέχονται τα λεφτά τους με αντάλλαγμα την αξιοπιστία που κερδίζουν όταν συμπεριλάβουν στις διαφημίσεις τους το skateboarding...

— Πες μας για το αγαπημένο σου spot για skateboarding στην Νέα Υόρκη.

Ένα από τα αγαπημένα μου ήταν το πάρκο της πλατείας Tompkins,  ένα flat μέρος για συνάντηση, skate και άραγμα, δημόσιο spot.

— Ποιο κατά την γνώμη σου είναι το πιο δύσκολο trick στο skateboard και γιατί;

Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η ερώτηση είναι γραμμένη από κάποιον που δεν κάνει skateboard. (σ.σ Ακριβώς!)

— Πες μου για την φιλία σου με τον Bryan Derballa.

Συναντηθήκαμε το 2000 στο San Francisco. Ήμουν 17 και πήγα να μείνω για 2 εβδομάδες με κάποιους μεγαλύτερους από το μέρος που μεγάλωσα, για να κάνω skate και να τσεκάρω το vibe της πόλης. Αυτός θυμάται περισσότερες λεπτομέρειες από ότι εγώ, όμως θυμάμαι να τον συναντώ και να πηγαίνουμε στα spots παρέα προσπαθώντας να τραβήξουμε φωτογραφίες- προσπαθούσα να γίνω αυτοδίδακτος φωτογράφος skateboard. Κάναμε skate μερικές μέρες και μέναμε στο δωμάτιο του στην φοιτητική εστία στο Berkeley. Είχαμε μια σύντομη συνάντηση στο San Francisco στα μέσα των 00’s. Μετακόμισε στην Νέα Υόρκη μερικά χρόνια αργότερα, όμως δεν βγαίναμε αρκετά μαζί, εγώ τραβούσα περισσότερο skate φωτογραφίες και εκείνος σκεφτόταν να ακολουθήσει την επαγγελματική φωτογραφία. Πριν μερικά χρόνια επανασυνδεθήκαμε μέσω κοινών φίλων που είχαν σχέση με το skate και το κολύμπι στην φύση.

— Σκέψου τον εαυτό σου ως ταξιδιώτη μέσα στον χρόνο που συναντά τον δεκαεξάχρονο εαυτό σου. Τι θα του έλεγες;

Μου αρέσουν πραγματικά όλες αυτές οι ταινίες και οι σειρές που έχουν να κάνουν με ταξίδια στον χρόνο, όπως το επεισόδιο των Simpsons για το Halloween, όπου ο Homer έχει μια τοστιέρα η οποία είναι μηχανή του χρόνου, κατά λάθος πηγαίνει στην Εποχή των Δεινοσαύρων και πατάει κάποιον από αυτούς κατά λάθος, και αυτό ήταν, όμως αλλάζει το μέλλον του έντονα. Έτσι, δεν θα του έλεγα το παραμικρό, αυτό θα μπορούσε να διαλύσει τα πάντα.

 O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση Facebook Twitter
Μια φωτογραφία από την παραλία και το φετινό καλοκαίρι. Είναι μια περίεργη σύνθεση για εμένα, όμως αγαπώ την παραλία, τους φίλους μου και αυτό που κάνουν

— Θα ήθελα την πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς... (σ. σ Του δίνω μια λίστα από λέξεις και αντί για αυτό δίνει την παρακάτω απάντηση. Μάλλον καλύτερα):

Δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα, έτσι θα έλεγα ότι μου αρέσει να πίνω και να κολυμπώ στο νερό, ακόμα και αν μεγάλο ποσοστό του νερού στον κόσμο είναι γεμάτο από αφύσικα σκατά όπως υπολείμματα φαρμάκων και μόλυνση από τα πλαστικά.

Βλέπω και βιώνω νέα μέρη, όμως φαίνεται ότι έχω πολλές φιλοδοξίες και στόχους με την δουλειά και την ζωή στην Νέα Υόρκη και μου αρέσει να ξοδεύω λεφτά και χρόνο και σε αυτές τις αηδίες τα αεροπορικά ταξίδια, όπου τα παρατάω όλα αυτά πολλές φορές. Υπάρχει τέτοιο μεγαλείο στην Νέα Υόρκη, από την κουλτούρα μέχρι το πολιτισμό της στα δάση, τις λίμνες, τα ποτάμια, φύση, παραλίες και βουνά, είναι πόλη προσβάσιμη με το αυτοκίνητο, με όλους αυτούς τους υπέροχους φίλους και την οικογένεια μου. Δεν δίνω σημασία στους πολιτικούς όμως τώρα τελευταία ενδιαφέρομαι για τον Bernie Sanders. Ελπίζω να γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

— Έχεις ποτέ βρεθεί στην Ελλάδα; Έχεις συναντήσει κάποιον Έλληνα skateboarder

Όχι.

— Θα μπορούσες να μας στείλεις μια φωτογραφία σου με κάτι που αγαπάς;

 O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση Facebook Twitter
 O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση Facebook Twitter
 O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση Facebook Twitter
Για εμένα, οι φωτογραφίες είναι μέρος μιας απίθανης ιστορίας και κίνηση, μεταφέρουν μηνύματα στις νεώτερες γενιές σχετικά με την διεύρυνση των ορίων, την αμφισβήτηση των αρχών, την καταπολέμηση της mainstream κουλτούρας...
 O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση Facebook Twitter
 O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση Facebook Twitter
 O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση Facebook Twitter

Όλες οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν απο τον Allen Ying στο LIFO.gr. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση τους

 

 ________________

 

Περισσότερα για τον Allen Ying στο site του.

Στο 43 magazine μπορείτε να διαβάσετε εκτός των άλλων μια συνέντευξη με τους δημιουργούς  του ευρωπαικού skateboard περιοδικού Free. Το blog του Allen Ying στο LoveBryan.com είναι εδώ.

 

 

Αρχείο
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια