To κανάλι Fox ισχυρίζεται ότι θα αποκαλύψει την ταυτότητα του άντρα που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν

To κανάλι Fox ισχυρίζεται ότι θα αποκαλύψει την ταυτότητα του άντρα που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν Facebook Twitter
2

To Fox News Channel θα παρουσιάσει στις 11 και 12 Νοεμβρίου μια αποκλειστική συνέντευξη με τον άντρα που ισχυρίζεται ότι ήταν υπεύθυνος για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ο άντρας αυτός, μέλος της μυστικής ομάδας Navy Seal 6, θα περιγράψει τα γεγονότα που οδήγησαν στον εντοπισμό του Μπιν Λάντεν και τις λεπτομέρειες της βραδιάς εκείνης.

Ο άντρας αυτός, του οποίου η ταυτότητα είναι ακόμη άγνωστη, έκανε πρωτοσέλιδα φέτος τον Μάρτιο με μια συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Esquire με τίτλο "ο άντρας που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν... την έχει πατήσει". Από τον Σεπτέμβριο η συνέντευξη βρίσκεται ονλάιν και μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Το αφιέρωμα του Esquire προκάλεσε αντιδράσεις για δύο λόγους: ο ένας είναι η κατάληξη της επικεφαλίδας του άρθρου: «...την έχει πατήσει». Ο άντρας που δηλώνει ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον Μπιν Λάντεν έφυγε από τον στρατό μετά από 16 χρόνια υπηρεσίας και αντί να επιβραβευθεί για τις υπηρεσίες του, δεν έχει ούτε ιατρική ασφάλεια, κάτι που από το περιοδικό χαρακτηρίζεται ως «εντυπωσιακή αποτυχία της κυβέρνησης των ΗΠΑ να βοηθήσει τους πιο έμπειρους και καταρτισμένους πολεμιστές να συνεχίσουν τη ζωή τους.» Η απάντηση του στρατού, η οποία δημοσιεύτηκε στους NavyTimes, ήταν ότι ο συγκεκριμένος «ήξερε πολύ καλά ότι φεύγει από το στρατό πριν συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια υπηρεσίας και ότι έτσι δεν θα λάμβανε ούτε σύνταξη ούτε ασφάλεια. Έφυγε στα 16 χρόνια ενώ ήξερε πολύ καλά ότι το όριο είναι 20.»

To κανάλι Fox ισχυρίζεται ότι θα αποκαλύψει την ταυτότητα του άντρα που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν Facebook Twitter
Ο εξοπλισμός του "shooter"

Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι η μαρτυρία του άντρα αμφισβητήθηκε από συναδέλφους του που ήταν στην ίδια ομάδα. Ο "shooter", όπως αποκαλείται από το Esquire, περιγράφει την εξής ιστορία: βρέθηκε πρώτος πρόσωπο με πρόσωπο με τον Μπιν Λάντεν στο υπνοδωμάτιο του τρίτου ορόφου. Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα ήταν όρθιος και ένα όπλο βρισκόταν «κοντά του» και μόνο τότε o πεζοναύτης πυροβόλησε δύο φορές στοχεύοντας το μέτωπο του Μπιν Λάντεν, σκοτώνοντας τον ακαριαία. Αυτή η ιστορία έρχεται σε αντιπαράθεση με μια μαρτυρία ενός άλλου πεζοναύτη της ίδιας ομάδας που έγραψε ένα βιβλίο για το θέμα με τίτλο «no easy day». Ένα ακόμη μέλος της ομάδας μίλησε στο CNN και διέψευσε την ιστορία του "shooter", περιγράφοντας εντελώς διαφορετικές συνθήκες: σύμφωνα με αυτόν, ο "point man" ανέβηκε τρέχοντας τις σκάλες και είδε το κεφάλι του Μπιν Λάντεν να προεξέχει πίσω από την πόρτα του υπνοδωματίου του. Τον πυροβόλησε αμέσως και τον τραυμάτισε βαριά. Τότε μπήκε μέσα στο δωμάτιο και είδε δύο γυναίκες. Τις τύλιξε με τα χέρια του για να απορροφήσει τυχόν έκρηξη, σε περίπτωση που ήταν ζωσμένες με εκρηκτικές ύλες. Δύο ακόμη πεζοναύτες μπήκαν στο δωμάτιο και βλέποντας τον Μπιν Λάντεν βαριά τραυματισμένο στο πάτωμα, τον σκότωσαν με πυροβολισμούς στο στήθος.

Είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να μάθουμε τι ακριβώς έγινε σε εκείνα τα λεπτά και το γεγονός ότι οι άντρες αυτοί μιλούν ανώνυμα συσκοτίζει τα πράγματα περισσότερο. Η απόφαση ενός από αυτούς να αποκαλύψει την ταυτότητα του είναι περίεργη, αφού έτσι το πιο πιθανό να γίνει νούμερο ένα στόχος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η εκπομπή θα φέρει τηλεθέαση.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ο "point man" ανέβηκε τρέχοντας τις σκάλες.Είδε το κεφάλι του Μπιν Λάντεν να προεξέχει πίσω από το κρεβάτι.Περπατώντας στις μύτες πήγε από πίσω του και των σκούντησε με το δάχτυλο.Ακολούθησε μια επική κλοτσοπατινάδα μεταξύ τους,με τους δύο άντρες να χτυπάν ο ένα τον άλλο με ότι έβρισκαν μπροστά τους.Παντόφλες,λαμπατέρ,κιθάρες,περιοδικά,τηλεκοντρόλ...Τις στιγμές που τα πρόσωπα τους ήταν σχεδόν κολλητά,ο point man τραβούσε τις τρίχες από το μούσι του τρομοκράτη και αυτός με τη σειρά του,του τσιμπούσε τα μάγουλα Λίγο μετά ο στρατιώτης κάνοντας μια στροφή στον αέρα έριξε μια καρατια στο στήθος του Μπιν Λάντεν και αυτός έπεσε από το ανοιχτό παράθυρο του 16οροφου κτηρίου.Οι τέντες στους δυο τελευταίους ορόφους έκοψαν τη φόρα από τη πτώση,με αποτέλεσμα ο Μπιν Λάντεν να πέσει ζωντανός...αλλα μέσα σε ένα εκτροφείο κροκοδείλων
Ο Μπιν Λάντεν γλίτωσε τη τελευταία στιγμή από τα δόντια του τεράστιου ερπετού βάζοντας ένα λοστο στο ανοιχτό του στόμα (του κροκόδειλου).Ο στρατιώτης κατέβηκε τις σκάλες τρέχοντας.Το ασανσέρ ήτανε πιασμένο στον τέταρτο από ένα ζευγάρι που μετακόμιζε.Ο Λάντεν άρπαξε ένα σκούτερ και ο point man ένα παλιό Honda με στρογγυλο φανάρι.Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό μέσα στα στενά,ανάμεσα σε μπουγάδες,κλουβιά με πτηνά και φιδεμπορες.Η καταδίωξη συνεχίστηκε αρκετή ώρα μέχρι που φτάσανε σε μια ανοιγοκλειομενη γέφυρα τη στιγμή που άνοιγε.Ο Λάντεν πρόλαβε και πήδηξε στην απέναντι πλευρά ενω ο στρατιώτης έπεσε με το παπάκι του στο καΐκι που περνούσε το ρέμα.Ο τρομοκράτης πανηγύριζε κοιτώντας προς τα πίσω και δεν είδε τον Φιλιππινέζο με το γαλατάδικο βαν μπροστά του που φρέναρε απότομα καθώς είδε ένα γατάκι.Έστριψε το σκούτερ το τελευταίο δευτερόλεπτο,μπήκε στο αντίθετο ρεύμα,χτυπήθηκε από διερχόμενη νταλίκα και εκσφενδονίστηκε σε παρακείμενη γιγαντιαία μπετονιέρα