Το πρώτο Personnal Computer.

Facebook Twitter
3

Αριστερά, το model 5150 της IBM και δεξιά ο Hal 9000 από την ταινία 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος.

Man and Computer (1965), μία διαπαιδαγωγική ταινία της IBM για τη χρήση των υπολογιστών και ειδικότερα του IBM System/360.

 

Ανάμεσα στις διαφημίσεις της εποχής αναγνωρίζεται ο Don Estridge, "father of the PC", όπως ονομάστηκε, επειδή διήυθυνε την ομάδα της IBM που ανέπτυξε το 5150 τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή που έφερε την επανάσταση των PC.

Ο πρώτος υπολογιστής που τραγούδησε ήταν ο IBM 7094 (το 1961). Το τραγούδι που επιλέχθηκε ήταν το "Daisy Bell" γραμμένο από τον Harry Dacre το 1892. Αυτή η επίδοση ενέπνευσε μία ανάλογη σκηνή στην ταινία 2001: A Space Odyssey.

 

2001: A Space Odyssey (1968), η ταινία του Stanley Kubrick.

 

Ο υπολογιστής Hal 9000.

 


Η ανταρσία του Hal 9000.

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK ΔΕΥΤΕΡΑ «Love Actually»: η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Οθόνες / «Love Actually»: Η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η λονδρέζικη χριστουγεννιάτικη κομεντί που εξελίχθηκε σε απαραίτητη χριστουγεννιάτικη προβολή για εκατομμύρια σινεφίλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μουσική / Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας στον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Μιχάλη Γελασάκη το 2009, όπου μιλάει για τον τελευταίο της δίσκο, τα «αδικημένα» τραγούδια της, τους νέους, τους φραγκοφονιάδες της γενιάς της και αφηγείται την ιστορία του τραγουδιού το «Μπαρ το ναυάγιο», που δεν ήταν μπαρ! Δημοσιεύεται στo Lifo.gr για πρώτη φορά, έξι χρόνια μετά τον θάνατό της.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ

σχόλια

1 σχόλια