Οι προφητείες της Baba Vanga.

Facebook Twitter
7

Ενοράσεις της Baba Vanga (1989).

Το σπίτι της Baba Vanga στο Petritch.

 

 

"Lelia Vanga", τραγούδι του Volodia Stoianov αφιερωμένο στην Baba Vanga. Ο τάφος της βρίσκεται στην εκκλησία Saint Petca (Αγία Παρασκευή) που χτίστηκε το 1992 σε ένα ορεινό σημείο κοντά στο υφαίστειο Kozhuh που υπέδειξε η ίδια. Οι τοιχογραφίες, παρ' ότι είναι το έργο του γνωστού βούλγαρου καλλιτέχνη Svetlin Rusev, δεν έτυχαν αποδοχής από την ορθόδοξη βουλγαρική Εκκλησία, λόγω της ρεαλιστικής τους απόδοσης.

 

Η εκκλησία Saint Petca. Φωτ. Katarina Stefanovic.

 

Το υφαίστειο Kozhuh.

 

Φωτ. Katarina Stefanovic. 

 

 Φωτ. Katarina Stefanovic.

 


Λαικό προσκύνημα στην κηδεία της Baba Vanga (στα πρώτα λεπτά του βουλγάρικου ντοκιμαντέρ).

 

Αριστ. η εικόνα της Baba Vanga, δεξ. η Αγία Παρασκευή. Φωτ. Katarina Stefanovic.

 

 

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK ΔΕΥΤΕΡΑ «Love Actually»: η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Οθόνες / «Love Actually»: Η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η λονδρέζικη χριστουγεννιάτικη κομεντί που εξελίχθηκε σε απαραίτητη χριστουγεννιάτικη προβολή για εκατομμύρια σινεφίλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μουσική / Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας στον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Μιχάλη Γελασάκη το 2009, όπου μιλάει για τον τελευταίο της δίσκο, τα «αδικημένα» τραγούδια της, τους νέους, τους φραγκοφονιάδες της γενιάς της και αφηγείται την ιστορία του τραγουδιού το «Μπαρ το ναυάγιο», που δεν ήταν μπαρ! Δημοσιεύεται στo Lifo.gr για πρώτη φορά, έξι χρόνια μετά τον θάνατό της.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ

σχόλια

7 σχόλια
Συμφωνώ με τον Άρη Δημοκίδη και επαυξάνω: κάθε μια σχεδόν απο τις προβλέψεις μπορεί να γίνει μόνη της ένα μυθιστόρημα.Ακόμη κι αν είναι τελείως φούμαρα, είναι άκρως εντυπωσιακές.Πολλές απο αυτές θα έπαιρνα όρκο ότι γράφτηκαν απο τον Ισαακ Ασίμοφ ή τον Αρθουρ Κλαρκ !Και είναι σίγουρα θαυμάσιες στο να μας υπενθυμίζουν λίγο, πόσο ευμετάβλητη, εφήμερη και πολύτιμη είναι η γη μας και η ζωή μας πάνω σε αυτήν.Η αγαπημένη μου είναι η 4308.
Από τον Παστίτσιο καλύτερη πάντως, αυτή αντί να λέει θα πάρουμε την Πόλη λέει "θα αποικίσουμε τον Άρη" Περισσότερες πιθανότητες έχει να συμβεί το δεύτερο.