'Οταν ο Κώστας Καραμανλής έγινε κουμπάρος.

'Οταν ο Κώστας Καραμανλής έγινε κουμπάρος. Facebook Twitter
3

Φωτ.  CNNTurk.

 

Ο Καραμανλής στο γάμο της Εσρά.

 

Μίνι σύνοδο κορυφής χαρακτήρισαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το γάμο της κόρης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εσρά.

Δεν ήταν μόνο οι πέντε χιλιάδες αστυνομικοί, τα ελικόπτερα και τα μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης που θύμιζαν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ήταν κυρίως οι υψηλοί προσκεκλημένοι και μάρτυρες του γάμου όπως ο Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα, ο ηγέτης του Πακιστάν στρατηγός Μουσάραφ και ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Αντριάν Ναστάζε.

Ο ίδιος ο Ερντογάν χαρακτήρισε το γάμο «συνάντηση των πολιτισμών» υπενθυμίζοντας ότι από τους τέσσερις μάρτυρες δυο ήταν χριστιανοί και δυο μουσουλμάνοι.

Και μπορεί ο γάμος της Εσρά να μην κατάφερε το τελειωτικό χτύπημα στη θεωρία του Χάντινγκτον περί σύγκρουσης πολιτισμών, σίγουρα όμως ικανοποίησε την επιθυμία του πατέρα της να στείλει ένα μήνυμα προς ανατολή και δύση.

Η τελετή χαρακτηρίστηκε σεμνή αν και είχε 7.500 προσκεκλημένους. Ο γάμος ήταν πολιτικός όπως επιβάλλει το κοσμικό καθεστώς της χώρας αλλά στο κοινό μπορούσες να διακρίνεις ουκ ολίγες γυναίκες με μουσουλμανική μαντίλα.

Μια από αυτές ήταν και η νύφη, η οποία σπουδάζει στις ΗΠΑ ακριβώς επειδή δεν μπορούσε να φορά την μαντίλα στα πανεπιστήμια της χώρας της.

Και η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων όμως δεν πέρασε απαρατήρητη.

«Πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος έγινε δεκτός υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής.

Την προηγούμενη ημέρα ο Ερντογάν του είχε χαρίσει αναμνηστικό δίσκο με την εικόνα της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

«Τηρήθηκε το πρωτόκολλο»

Για την ιστορία να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά οι υπηρεσίες εθιμοτυπικού κατάφεραν να αποφύγουν τα μίνι διπλωματικά επεισόδια που συνοδεύουν την οικογένεια Ερντογάν.

Θυμίζουμε ότι στον γάμο του γιου του Ερντογάν ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιχείρησε να φιλήσει το χέρι της νύφης.

Ενώ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του ζεύγους Ερντογάν στην Αθήνα, ο Κώστας Καραμανλής θέλησε να ασπαστεί την σύζυγου του Τούρκου πρωθυπουργού.

Δυο περιστατικά που σχολιάζονταν για ημέρες από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

 

'Οταν ο Κώστας Καραμανλής έγινε κουμπάρος. Facebook Twitter

Οι διαθέσιμες φωτογραφίες από τον γάμο, τόσο στα τουρκικά, όσο και στα διεθνή μέσα, είναι ελάχιστες, κι αυτές σε πολύ μικρή ανάλυση.

Πάνω φωτ. Yussef Allan/AFP. Για τις υπόλοιπες, βλ. arsiv.ntvmsnbc.com.

 

'Οταν ο Κώστας Καραμανλής έγινε κουμπάρος. Facebook Twitter

Βλ. yurttanhavadis.com.

 

'Οταν ο Κώστας Καραμανλής έγινε κουμπάρος. Facebook Twitter

To 2007 ήταν η σειρά της Kübra Gül, κόρης του σημερινού Προέδρου της Τουρκίας Abdullah Gül, να παντρευτεί τον Mehmet Sarımermer σε μια επίσης σεμνή πολιτική τελετή (και με 3.000 καλεσμένους λιγότερους). Βλ. yurttanhavadis.com. Βλ. religiousforums.com.

'Οταν ο Κώστας Καραμανλής έγινε κουμπάρος. Facebook Twitter

Abdullah Gül, Κώστας Καραμανλής, Recep Tayyip Erdoğan, Πέτρος Μολυβιάτης. Βλ. consilium.europa.eu.

 

'Οταν ο Κώστας Καραμανλής έγινε κουμπάρος. Facebook Twitter

Επίσκεψη στο μαυσολείο του Mustafa Kemal Atatürk στην 'Αγκυρα. Βλ. gencfb.org/forum, dw.de και hellenicrevenge.blogspot.com.

 

'Οταν ο Κώστας Καραμανλής έγινε κουμπάρος. Facebook Twitter

Βλ. rockandrollcircus.wordpress.com, dw.de, cnnturk.com, haber7.com και resimcim.net.

 

'Οταν ο Κώστας Καραμανλής έγινε κουμπάρος. Facebook Twitter

Βλ. toutsurlagrece.free.fr.

 

'Οταν ο Κώστας Καραμανλής έγινε κουμπάρος. Facebook Twitter

Πίσω στην πατρίδα. Ο Κώστας Καραμανλής με την οικογενειά του έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης. Βλ. Ds.Lewis.flickr.

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK ΔΕΥΤΕΡΑ «Love Actually»: η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Οθόνες / «Love Actually»: Η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η λονδρέζικη χριστουγεννιάτικη κομεντί που εξελίχθηκε σε απαραίτητη χριστουγεννιάτικη προβολή για εκατομμύρια σινεφίλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μουσική / Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας στον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Μιχάλη Γελασάκη το 2009, όπου μιλάει για τον τελευταίο της δίσκο, τα «αδικημένα» τραγούδια της, τους νέους, τους φραγκοφονιάδες της γενιάς της και αφηγείται την ιστορία του τραγουδιού το «Μπαρ το ναυάγιο», που δεν ήταν μπαρ! Δημοσιεύεται στo Lifo.gr για πρώτη φορά, έξι χρόνια μετά τον θάνατό της.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Κάθριν Χέμπορν: Η σταρ των μεγάλων αντιφάσεων

Σαν Σήμερα / Κάθριν Χέπμπορν: Η σταρ των μεγάλων αντιφάσεων

Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατό της στις 29 Ιουνίου του 2003 σε ηλικία 96 ετών, η Κάθριν Χέπμπορν παραμένει η εμβληματικότερη κινηματογραφική μορφή αυταπάρνησης και αδιαφορίας για το ασύλληπτης διάρκειας status της, υπονοώντας πως ήταν καταδικασμένη να γίνει, και να πεθάνει, σταρ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια