Απεργία την Πρωτομαγιά

ΓΚΑΛΟΠ: Συμφωνείτε να ξανανοίξει η ΕΡΤ με αύξηση του ανταποδοτικού τέλους;

ΓΚΑΛΟΠ: Συμφωνείτε να ξανανοίξει η ΕΡΤ με αύξηση του ανταποδοτικού τέλους; Facebook Twitter
Φωτ.: Menelaos Myrillas / SOOC
44

Πολύς λόγος έγινε σήμερα σχετικά με την δήλωση του υπεύθυνου για τα ΜΜΕ Υπουργού Νίκου Παππά για το επερχόμενο άνοιγμα της ΕΡΤ με ταυτόχρονη αύξηση του τέλους που θα πληρώνουμε γι' αυτήν μέσω της ΔΕΗ. 

Την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή το ν/σ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όπως δήλωσε νωρίτερα μιλώντας στον Σκάι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
Ο υπουργός προανήγγειλε την (μικρή όπως είπε) αύξηση του ανταποδοτικού τέλους προκειμένου η ΕΡΤ να λειτουργήσει και πάλι με όλα τα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα της. «Θα δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν. Νομίζω ότι μια μικρή αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος θα μπορούσε πάρα πολύ εύκολα να καλύψει όλες τις ανάγκες», τόνισε ο κ. Παππάς.
Σύμφωνα με τον υπουργό που μίλησε και για "εσωτερική αναδόμηση" στη λειτουργία, προτεραιότητα στις προσλήψεις θα έχουν όσοι απολύθηκαν από την παλιά ΕΡΤ.

Κάποιοι χάρηκαν επειδή τα φιμωμένα κανάλια θα επιστρέψουν όπως και οι απολυμένοι εργαζόμενοι στις δουλειές τους, άλλοι ενοχλήθηκαν που οι πολίτες θα είναι πάλι αυτοί που θα επιβαρυνθούν και μάλιστα εξτρά, για να δημιουργηθεί ένας οργανισμός που κατά τη γνώμη τους είναι μάλλον περιττός. 

Εσείς τι πιστεύετε για την πρόθεση του αρμόδιου Υπουργού;

44

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

20 σχόλια
Ας κάνουνε κανένα κανάλι στο Youtube με τα ήδη υπάρχοντα μέσα. Μπορεί να μην έχουν πρόσβαση άπαντες, αλλά τουλάχιστον δε χρειάζεται πρόσθετα έξοδα.
Κάποια σχόλια ξεχειλίζουν εμπάθεια. 1 ευρώ και κάτι είναι η αύξηση που προβλέπουν για ανασύσταση της ερτ από μηδενική βάση. Ντροπή και να το συζητάμε, όταν όλοι έχουμε δει τι έκτρωμα ήταν η νέριτ, η οποία θυμίζει επιεικώς τηλεόραση Βόρειας Κορέας. Μόνο την περίφημη συνέντευξη-διάγγελμα του Σαμαρά να θυμηθούμε, αρκεί.
Ενα ευρώ το είχε αυξήσει και ο Ρουσσόπουλος και όλοι μας (φαντάζομαι κι εσείς) είχαμε πέσει ΔΙΚΑΙΩΣ να τον φάμε. Και τότε δεν είχε αρχίσει κάν η κρίση. Γιατί δύο μέτρα και σταθμά;Οταν ο Συριζα έλεγε οτι θα ξανανοίξει την ΕΡΤ, εννοούσε ότι θα επιβάλλει φόρο για να την ξανανοίξει???Τα σχόλια, αγαπητέ μου, δεν ξεχειλίζουν εμπάθεια, αλλά αγανάκτηση για τον εμπαιγμό (και σε πληροφορώ ότι ψήφισα Σύριζα, αλλά έχω αρχίσει και ξενερώνω εντελώς)
Η νέριτ αναλογικά είναι πολύ ακριβότερη από την ερτ η οποία με 4 ευρώ (αντί για 3) διέθετε τετραπλάσια κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ορχήστρα, αλλά και δορυφορικό κανάλι.Τώρα στην επαρχία δεν υπάρχει σταθμός να παίξει το αγροτικό δελτίο καιρού, οι ομογενείς δεν βλέπουν ελληνική τηλεόραση, η νέριτ πληρώνει ένα σκασμό λεφτά στη digea για αναμετάδοση σήματος (ενώ είχε 1500 δικούς της αναμεταδότες).Στη θέση αυτών δημιουργήθηκε ένα έκτρωμα που το έτρεχε ο Φορτσάκης, όπου προσελήφθησαν όλοι οι γαλάζιοι ημέτεροι και όπου οι πρωθυπουργοί δίναν συνεντεύξεις-διαγγέλματα που θύμισαν επταετία.Μπορείς να είσαι σίγουρος ότι αν ο σύριζα δεν ανασυστήσει την ερτ με τρόπο αντικειμενικό και αξιοκρατικό, θα τσιρίξω επίσης. Εκεί θα φανούν τα μέτρα και τα σταθμά.Αλλά η υπεράσπιση μιας νέριτ με τη λογική των δύο μέτρων και σταθμών, νομίζω είναι από μόνη της αντιφατική.Προσωπικά πάντως ποτέ δεν είχα πρόβλημα για το ποσό αυτό καθαυτό. Όταν π.χ. ο ανεκδιήγητος Παναγόπουλος έδιωξε τον Κούλογλου επειδή έκανε εκπομπή για τη γενιά των 700 ευρώ, έκραξα όχι για το ποσό αλλά για την λογοκριτική κατάχρησή του από τους διοικούντες (που όπως αποδείχτηκε και δικαστικά, δεν ήταν η μόνη).
Γιατί δεν κάνετε ι το τέλος για την ΕΡΤ εθελοντικό?Να πληρώνει τη συνδρομή αυτή οποίος θέλει?Οι αλληλέγγυοι ας πούμε στον αγώνα των 3,500 βυσμάτων της να δίνουν τα 300 εκατομμύρια+ που κόστιζε το χρόνο.Να είναι πραγματικοί αλληλέγγυοι ρε παιδί μου, οχι μόνο με τη τσέπη των άλλων.
αυτη η αριστερά μονο για για καμμιά μαγκιά στους όρκους ειναι γιατι κατα τα άλλα δε φαινεται ιδαιτερα πρόθυμη να πειράξει το ευτραφες παπαδαριό παρόλο που εκει θα βρισκε πολυ χρημα για να ταίσει τους δουλευτάρηδες της Ερτ
εαν ειναι να μείνει οπως ειναι και να μετανομαστει σε ερτ κανενα προβλημα εαν ειναι να κληοσει το υπαρχον και να δημιουργησουν αμετρητα καναλια και ραδιοφωνα και να βολεφτουν καπιοι και να πληρωνουμε δημοσια τηλεοραση και να βλεπουμαι αηδιες
Πέρα από τη σαπίλα, το πρόβλημα με την ΕΡΤ είναι ότι έκλεισε με εντελώς αντισυνταγματικό τρόπο ("αποφασίζομεν & διατάσομεν"), ενώ υπήρχαν συμβόλαια της με κανάλια του εξωτερικού (και πληρώσαμε ρήτρες για το σπάσιμο/αθέτηση αυτών των συμβολαίων). Αυτό που χρειαζόταν ήταν ένα εκ-βάθρου ξεκαθάρισμα, να γίνει ένας παραγωγικός οργανισμός και όχι ο ρουσφετότοπος που ήταν. Δεν ξέρω (ειλικρινά) αν ο Τσίπρας προσπαθεί να διορθώσει τα "κακώς-κείμενα" (δλδ, να αναιρέσει τις ΠΝΠ του Σαμαρά) ή να βάλει τις πελατιακές του βάσεις για το μέλλον (σα νέο ΠΑΣΟΚ) - ελπίζω όχι το 2ο..
Έγραψα τι απεφάνθη το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, όχι ο Πρετεντέρης. Εκτός και αν πρέπει να το καταργήσουμε το ΣτΕ και να βάλουμε στη θέση του το Unfollow.
Καλή φάση... Άντε να αυξήσουν και μια την ΔΕΗ και μια το νερό και μια τους φόρους... Το κάθε [...] που απολύθηκε επειδή δεν έκανε τίποτα, να το φάμε στην μάπα πάλι.
Ναι γιατί ο πολιτισμός και η σωστή ενημέρωση είναι πάνω απ όλα και δεν μπορούμε να τα κοστολογούμε λες κ είναι χαρτί υγείας. Το πρόβλημά μας δεν ειναι τα 5-10 ευρώ το δίμηνο, αλλά η έλλειψη κουλτούρας, αισθητικής και Παιδείας.
Γιατί η ΕΡΤ είχε διδάξει αντικειμενική ενημέρωση, με αντικειμενικά άψογο γλείψιμο της εκάστοτε κυβέρνησης.Ας είμαστε ειλικρινείς, το έκτρωμα, όπως κατάντησε, της ΝΕΡΙΤ, σε τίποτα δεν διαφέρει σε ορθότητα ενημέρωσης και παροχή πολιτισμού από την ΕΡΤ πέραν του τίτλου.
Με συγχωρείς αλλά η Νέριτ θυμίζει σοβιετική τηλεόραση. Μη με βάζεις να λέω πανθομολογούμενα παραδείγματα. Ομολογία για την αποτυχία της έχουν εκφράσει ακόμη και στελέχη που συμμετείχαν στο στήσιμο του νέου φορέα, όπως ο Καψής.
Χωρις να συμφωνω η να διαφωνω ιδιαιτερα με το μετρο εχω να κανω μια παρατηρηση. Κλασικος Ελληνας υποστηριζει να ξανανοιξει η ΕΡΤ κ μολις -φυσιολογικα- ζητηθει να πληρωσει κατι θυμαται ολα τα αρνητικα και τους χαραμοφαηδες, τα βυσματα, τους θεοδωρακηδες και ολες τις ομορφιες.
πληρώνουν 1.5 ευρώ παραπάνω για να υπάρχει δημόσια ραδιοτηλεόραση. Τα άλλα είναι λαϊκισμός που δεν συνάδει με την ιδιότητα σου ως αναγνώστης του συγκεκριμένου site.
ως κομμουνιστής ,προφανώς και είμαι υπέρ των δημοσίων φορέων.Όχι όμως ,φίλε Renton,όπως λειτουργούν στην χώρα μας.Μην στρουθοκαμηλιζουμε.Δημόσιος φορέας στην Ελλάδα, ως τώρα τουλάχιστον,σήμαινε αιώνιο βόλεμα και αραλίκι.Και επειδή, και αυτή η κυβέρνηση της 'αριστεράς' δεν πρόκειται να αλλάξει αυτή την νοοτροπία...ΟΧΙ.
Σωστό, αφού οι γνωστοί μπαχαλάκηδες ξεχαρβάλωσαν την έννοια του Δημοσίου, το απαξίωσαν σε σημείο να μπορεί (ανάμεσα σε άλλα) να διανοηθεί Πρωθυπουργός να ρίξει μαύρο στην ΕΡΤ, ας τα κλείσουμε όλα, όπως άλλωστε οι ίδιοι βολεύονται τώρα... μπας και τους πάρει η γενικότητα της σαπίλας τις -Πολιτικές- ευθύνες. θα έλεγα, παρά την γαμάτη αυτή λογική, να περιμένουμε να δούμε το νομοσχέδιο.. και εφόσον περάσει, να δούμε τι θα σημαίνει στην πράξη. Μπορεί να έχεις δίκιο, μπορεί όμως και όχι. Γιατί στο μεταξύ, η "χωρίς ΕΡΤ" εποχή, κινήθηκε -δημοσιογραφικά/τηλεοπτικά- στο μαύρο φόντο εκείνης της βραδιάς, πράγμα που σε καμία ανάλυση εδώ μέσα δεν βλέπω να αναφέρεται.
δεν ξέρω Άρη που είχες δίκιο ποιος κομμουνιστής έχει αντιλήψεις τέτοιες που τσουβαλιάζουν υπαλλήλους θεωρώντας τους άχρηστους γιατί δημόσιοι υπάλληλοι ήταν και οι καθηγητές στο σχολείο και το πανεπιστήμιο σου, οι γιατροί που κατά καιρούς επισκέφτηκες εσύ ή κάποιος γνωστός σου, οι υπάλληλοι της ΕΡΤ πίσω από τις κάμερες που δεν έπαιρναν τους παχυλούς μισθούς των διευθυντών και των μεγαλοπαρουσιαστών και και και.
δεν τσουβαλιάζω φίλε μου.Σου λέω είμαι ,φυσικά, υπέρ των δημόσιων φορέων.Όχι όμως έτσι.Η κατάσταση στην ΕΡΤ ήταν για τα πανηγύρια.Αν είναι να ανοίξει ,πάλι με τα ίδια χάλια...ας μην ανοίξει...Είναι διαχρονικό το λάθος της αριστεράς να υπερασπίζεται, τον οποιδήποτε δημόσιο φορέα,μόνο και μόνο επειδή είναι δημόσιος.
Δηλαδη το 2015 που υπαρχει κοσμος και κοσμακης που δεν εχει να φαει, να συνενεσουμε για να ξαναπαρουν τις θεσεις ορισμενοι καλοβολεμενοι δημοσιογραφοι και πολλες δεκαδες κηπουροι(!) και μαλιστα να πληρωσουμε και απο την(ηδη τρυπια!)τσεπη μας γι'αυτους!!Ε, αυτο λεγεται και Θρασος!
Ψήφησα όχι αν και παρακολουθούσα συχνά ΕΡΤ βασικά για να λέω αλήθεια ήταν τα μόνα κανάλια που θα έβλεπα αν άνοιγα ποτέ την τηλεόραση. Θα παραδεχτώ ότι μ έχουν λείψει κάποιες εκπομπές αλλά αν ανοίξει με τα μισθολόγια της προηγούμενης ΕΡΤ και πληρώνω κάθε ανερχόμενο Θεοδωράκη προτιμώ να μου λείψουν οι εκπομπές …. :D