46 Μουσεία και 32.000 έργα τέχνης από όλο τον κόσμο στο Google Art Project

46 Μουσεία και 32.000 έργα τέχνης από όλο τον κόσμο στο Google Art Project Facebook Twitter
0

Ξεκίνησε το 2011, από την ιδέα μιας ομάδας προγραμματιστών της Google που αποφάσισαν να αξιοποιήσουν το 20% των εργάσιμων ωρών τους, όπως επιτρέπει η εταιρεία, σε κάποιο δημιουργικό project του ενδιαφέροντός τους.

Η ιδέα ήταν να κάνουν όσα περισσότερα έργα τέχνης προσβάσιμα στο κοινό του Internet εκμεταλλευόμενοι όλες τις τεχνολογίες, τα μέσα και το bandwidth που διαθέτει η Google.

Την 1η Φεβρουαρίου του 2011 το Google Art Project έκανε τα επίσημα εγκαίνιά του συμπεριλαμβάνοντας στην ψηφιακή συλλογή του αριστουργήματα από 17 μουσεία σε υψηλή ανάλυση. Μουσεία όπως η Tate Gallery του Λονδίνου, το Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης και το Uffizi της Φλωρεντίας.

Σήμερα το Google Art Project, περιλαμβάνει 32.000 έργα τέχνης από 46 μουσεία, όπου οι επισκέπτες όχι μόνο μπορούν να τα θαυμάσουν σε εικόνες και βίντεο υψηλής ανάλυσης, 3D και μέσω Virtual Reality, αλλά δίνει τη δυνατότητα εικονικής περιήγησης σε αρκετά από αυτά μέσω του Google street View. Σαν να ήσασταν εκεί!

Εφοδιαστείτε με μια γρήγορη σύνδεση στο Internet, κατά προτίμηση VDSL από τον ΟΤΕ και κάντε μια βουτιά στην παγκόσμια τέχνη από κάθε τύπο οθόνης όπου κι αν βρίσκεστε. Το Google Street View, ενα μνημειώδες έργο – τέκνο του ζευγαρώματος τέχνης και τεχνολογίας περιμένει να το ανακαλύψετε, με ένα κλικ εδώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ