Καινούριος NAR - "Χίλια Συγγνώμη"

Καινούριος NAR - "Χίλια Συγγνώμη" Facebook Twitter
0

Καινούριος NAR - "Χίλια Συγγνώμη" Facebook Twitter

 To στυλ του NAR είναι τόσο αναγνωρίσιμο, που η υπογραφή ίσως και να περισσεύει.

Ωστόσο, χρειάζεται να έχει κανείς εκπαιδευμένο μάτι για να εντοπίσει τα έργα του στην Θεσσαλονίκη.


O Θεσσαλονικιός δημιουργός επιμένει να δημιουργεί σχεδόν πάντα στο σκοτάδι, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Οι κατάμαυρες σήμα κατατεθέν φράσεις του από μαζούτ ("η ανακάλυψη μου") κοσμούν τα πιο καβατζωμένα στενά στα δυτικά της πόλης. Κάτω από την Γιαννιτσών, στην Μοναστηρίου, στις παρυφές του πολύβουου κέντρου διασκεδάσεως της Βαλαωρίτου, και φυσικά στα αγαπημένα του εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης, τις δικές του γκαλερί.

Καινούριος NAR - "Χίλια Συγγνώμη" Facebook Twitter

Όχι τυχαία.


"Η αλήθεια είναι ότι οι μεγάλες φράσεις πρέπει να είναι σε μέρη που φαίνονται κι από μακριά, αλλιώς χάνουν το νόημα τους. Για τα υπόλοιπα δεν με νοιάζει και τόσο" μου λέει, και συνεχίζει

 

"Διαλέγω τα κατάλληλα μέρη για να βάφω με την ησυχία μου το βράδυ. Δεν έχω καμία όρεξη να δίνω εξηγήσεις στους μπάτσους τι κάνω και γιατί.

Η πόλη έχει πολλά ωραία στενά για βάψιμο, αλλά λίγοι είναι αυτοί που τα γνωρίζουν γιατί όλοι νοιάζονται πρωτίστως να βλέπει ο κόσμος αυτά που κάνουν, άσχετα αν το παίζουν ότι βάφουν για την πάρτη τους."

 

Αυτό το καλοκαίρι ο ιδιαίτερος street artist 'στολίζει' τα μπετά που βράζουν με την γνωστή του ειρωνική μελαγχολία, και πηγαίνει το όλο θέμα ένα βήμα παραπάνω με το συγκλονιστικό έργο "Χίλια Συγγνώμη".

Καινούριος NAR - "Χίλια Συγγνώμη" Facebook Twitter
Καινούριος NAR - "Χίλια Συγγνώμη" Facebook Twitter

Μέσα στο ερημωμένο εργοστάσιο της ΑΓΝΟ, ένα ολόκληρο δωμάτιο γέμισε με χίλιες – κυριολεκτικά- συγγνώμες, που μοιάζουν σαν μία γραπτή τιμωρία εξιλέωσης.
Κι όμως , το νόημα των χιλίων απολογιών βρίσκεται αλλού:

"Παρατήρησα κάποιον που έλεγε τη φράση ''χίλια συγνώμη'', και άρχισα να σκέφτομαι κατά πόσο το εννοούσε.

Τα εννοούμε ποτέ αυτά που λέμε, ή βγαίνουν αυτοματικά από το στόμα μας;
Αποφάσισα να δω πώς είναι να γράφεις χίλια συγγνώμη. Ήταν αρκετά βασανιστικό.

Μου πήρε μία ολόκληρη μέρα για να το τελειώσω, ταλαιπωρήθηκα και με το ύψος..

Στο τέλος βγήκαν και παραπάνω, κάπου 1040 αν θυμάμαι καλά"

 

Καινούριος NAR - "Χίλια Συγγνώμη" Facebook Twitter
“Αυτές οι κριτικές τύπου “το τάδε είναι εκατό χρόνια μπροστά, είναι πολύ μπροστά” κτλ, και όλη αυτή η υπερβολή για πράγματα που στην πραγματικότητα όλοι μας ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να γίνουν, με ενοχλεί."
Καινούριος NAR - "Χίλια Συγγνώμη" Facebook Twitter
"Το να γράφεις απλά το όνομα σου στους τοίχους μου φαίνεται πλέον ανούσιο. Και εγωιστικό πολύ. Πάντα μου φαινόταν δηλαδή, αλλά τώρα δεν ντρέπομαι να το πω. Μου φαίνεται… μαλακία. Το όνομα σου σκέτο δεν είναι εξήγηση. Πες τι νιώθεις και γράψτο!"

Για την τριλογία "Μπατίρης, Χαμένος, Χωρίς μέλλον"

 

Καινούριος NAR - "Χίλια Συγγνώμη" Facebook Twitter

 

"Άμα δεν έχεις ζήσει την φτώχεια δεν ξέρεις τι σημαίνει μπατίρης, κι εγώ την έχω ζήσει.

Προς το παρόν είμαι λίγο χαμένος στο τι να κάνω και πώς να προχωρήσω στις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε.

Θα δούμε.."

 

Καινούριος NAR - "Χίλια Συγγνώμη" Facebook Twitter

 

"Δεν ξέρω αν είναι μελαγχολία ή απαισιοδοξία αυτό που βγάζω, είναι όμως η πραγματικότητα. Είμαι ρεαλιστής. Δεν ελπίζω, αλλά ονειρεύομαι κι έτσι μόνο μπορώ να δημιουργώ.

 

Ζω την πραγματικότητα και είμαι έτοιμος για οτιδήποτε. Όλοι θέλουν να βλέπουν χαμογελαστά πρόσωπα, να πουλάνε ελπίδα. Ας γίνουμε λίγο περισσότερο ειλικρινείς όμως."

Καινούριος NAR - "Χίλια Συγγνώμη" Facebook Twitter
“Aυτά που γράφω είναι μέρος της ζωής μου. Aυτό που αισθάνομαι. Κάποια είναι ίσως αρκετά προσωπικά, και κάποια ειρωνικά, αλλά θέλω να εκφράζω πάντα αυτό που νιώθω” Ψέμα – Αθήνα

 

Καινούριος NAR - "Χίλια Συγγνώμη" Facebook Twitter

 

Καινούριος NAR - "Χίλια Συγγνώμη" Facebook Twitter
Λίγο περισσότερο χρώμα, από την συμμετοχή του NAR στην καινούρια τοιχογραφία στην δυτική είσοδο της πόληςαυτό θέλω να κάνω αυτό που νιώθω....

 

Καινούριος NAR - "Χίλια Συγγνώμη" Facebook Twitter

 

____________________

*Αυτό το διάστημα ο NAR ετοιμάζει την πρώτη του ατομική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Gallery Sarri 12 στην Αθήνα, τον ερχόμενο Οκτώβρη

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM