Η λίστα με τους 20 πιο φιλικούς προορισμούς σε τουρίστες παγκοσμίως- Η θέση της Ελλάδας

Η λίστα με τους 20 πιο φιλικούς προορισμούς σε τουρίστες παγκοσμίως- Η θέση της Ελλάδας Facebook Twitter
0

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δημοσίευσε την ετήσια έκθεση «Travel and Tourism Competitiveness Report 2017» που αξιολογεί τις πιο φιλικές και τις πιο «εχθρικές» χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, απέναντι στους τουρίστες.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η Ισπανία βρίσκεται για ακόμη μία χρονιά στην κορυφή της λίστας, με την Ευρώπη να καταλαμβάνει συνολικά έξι θέσεις στο Top 10- Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο συγκαταλέγονται επίσης στις δέκα πιο φιλικές. Σύμφωνα με την έκθεση, μέσα στο 2016 η Ευρώπη προσέλκυσε 620 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες από τα συνολικά 1.2 δισεκατομμύρια ανθρώπων που ταξίδεψαν. 

Στις πιο «εχθρικές» χώρες, καταλαμβάνοντας τις τελευταίες θέσεις της λίστας, συγκαταλέγονται οι Μαυριτανία, Κονγκό, Μπουρούντι, Τσαντ και Υεμένη.

Η Ελλάδα είναι 24η στη λίστα, έναντι της 31ης θέσης το 2015, με βαθμολογία 4.5, η οποία προκύπτει από την ανάλυση δεδομένων σε 14 διαφορετικούς τομείς.

Το άλμα της Ελλάδας αποδίδεται στις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα στην αξιοποίηση των φυσικών πόρων (32η θέση, 14 θέσεις πάνω), είτε άμεσα μέσω ισχυρότερης ψηφιακής ζήτησης (19η θέση) είτε έμμεσα μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος (39η θέση, 22 θέσεις πάνω) και της εμπορικής δραστηριότητα (43η θέση, 19 θέσεις πάνω). Ταυτόχρονα, η ανταγωνιστικότητα έχει αυξηθεί σημαντικά (90η θέση, 23 θέσεις επάνω) λόγω της μείωσης του κόστους σε υπηρεσίες φιλοξενίας για διεθνείς τουρίστες, το μειωμένο κόστος καυσίμων και τη μειωμένη φορολογία σε εισιτήρια και χρεώσεις αεροδρομίων. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, οι πολιτικές αυτές συνέβαλαν στην προσέλκυση περισσότερων διεθνών αφίξεων, αλλά επέφεραν μεικτά αποτελέσματα όσον αφορά στα έσοδα. «Για την αύξηση των αφίξεων και των εσόδων, η Ελλάδα θα πρέπει να αποκτήσει πιο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, με λιγότερα εμπόδια για τις ξένες άμεσες επενδύσεις, μειωμένη φορολογία κερδών και περισσότερη αποτελεσματικότητα του νομοθετικού πλαισίου. Επίσης να γίνει πιο δεκτική στα πληροφοριακά συστήματα, ενώ η βελτίωση του καθεστώτος visa συνιστά επίσης μέτρο που θα είχε αντίκτυπο στα έσοδα και στις διεθνείς αφίξεις με μικρό ύψος επένδυσης», σχολιάζει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. 

Αυτοί είναι οι 20 πιο «φιλικοί» τουριστικοί προορισμοί:  

1. Ισπανία

2. Γαλλία

3. Γερμανία

4. Ιαπωνία

5. Ηνωμένο Βασίλειο

6. ΗΠΑ

7. Αυστραλία

8. Ιταλία

9. Καναδάς

10. Ελβετία 

11. Χονγκ Κονγκ

12. Αυστρία

13. Σιγκαπούρη

14. Πορτογαλία

15. Κίνα

16. Νέα Ζηλανδία

17. Ολλανδία

18. Νορβηγία

19. Ν. Κορέα

20. Σουηδία

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM
Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ