0
LIFO PICKS

Πρεμιέρα στο LIFO.gr: Ένα weird clip του Κώστα Γούναρη για το «Lab Rat» του Μάνου Αγγελάκη

Το πρώτο LP του Μάνου Αγγελάκη με τίτλο The Circle of Influence αποτελείται από 12 κομμάτια, με επιρροές από διάφορες περιοχές του vintage rock, του funk και των blues. Το πρώτο single με τίτλο «Someday» έχει ήδη κυκλοφορήσει διαδικτυακά ενώ το δεύτερο single έχει τίτλο «Lab Rat» και το video clip του σκηνοθετήθηκε από τον Κώστα Γούναρη.

Λέει ο μουσικός για το πρώτο του ολοκληρωμένο δισκογραφικό βήμα: «Για μένα το The Circle of Influence είναι ένα εκατομμύριο μικρά πράγματα που με συνθέτουν. Ήθελα τα δύο πρώτα singles να είναι εκ διαμέτρου αντίθετα, να φαίνεται ότι απέχουν χιλιόμετρα, ενώ είναι παράλληλα μέρος ενός συνόλου. Το "Someday" είναι εσωστρεφές και μαζεμένο. Αντίθετα, το "Lab Rat" είναι εξωστρεφές και απλά με κάνει να κουνιέμαι. Αυτή η αντίθεση ήθελα εξαρχής να οπτικοποιηθεί. Ήθελα το clip να διαθέτει οπωσδήποτε μια γυναίκα. Τη γυναίκα που τσαλακώνεται και τελικά σε τσαλακώνει. Από τότε που είδα το "Τώρα πια, ξυπνάω με τον ήλιο", την τελευταία μικρού μήκους ταινία του Κώστα Γούναρη, κατάλαβα ότι έχουμε κάποια κοινά. Μου είχαν τραβήξει το ενδιαφέρον οι θεματικές των ταινιών του, αλλά και το πόσο οικείοι φαίνονται οι χαρακτήρες του. 

Πρεμιέρα στο LIFO.gr: Ένα weird clip του Κώστα Γούναρη για το «Lab Rat» του Μάνου Αγγελάκη Facebook Twitter

Ο σκηνοθέτης του clip Κώστας Γούναρης συμπληρώνει: «Ο Μάνος είναι ένας καλλιτέχνης που η μουσική του σε στέλνει προς west coast. Το "Lab Rat" και νομίζω όλος του ο δίσκος θα μπορούσε να έχει καλιφορνέζικες ρίζες. Οπότε θεώρησα ότι πρέπει να έχει έναν τέτοιο χαρακτήρα και στην οπτικοποίησή του, μαζί όμως με το κυρίαρχο ελληνικό νεομπαρόκ στοιχείο. Ήθελα να δοκιμάσω να μεταμορφώσω τη γυναίκα της ιστορίας μέσω του χορού. Σαν η μουσική του "Lab Rat" να μπαίνει μέσα της και να κυριεύει σιγά σιγά όλα τα μέλη του σώματός της και κατ' επέκταση και το μυαλό της. Άλλωστε αυτό δε μας κάνει η καλή μουσική;».

Το album κυκλοφορεί ήδη σε φυσική μορφή από την Bashment Records και σύντομα θα κυκλοφορήσει ψηφιακά.

 

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ