0
LIFO PICKS

Η πιο διάσημη φωτογράφος της Χιλής

Η Paz Errázuriz θεωρείται η σημαντικότερη Χιλιανή φωτογράφος. Αν και ξεκίνησε ως αυτοδίδακτη, κατάφερε να δημιουργήσει τη δική της υπογραφή στη φωτογραφία. Αργότερα βέβαια έκανε και σπουδές στο International Center of Photography της Νέας Υόρκης και έπειτα συνίδρυσε την Ένωση Ανεξάρτητων Φωτογράφων της Χιλής.

Ήταν επικίνδυνο για τον οποιονδήποτε να απαθανατίσει τη ζωή στη Χιλή τα χρόνια του Πινοσέτ - πόσο μάλλον μια γυναίκα που ήταν αποφασισμένη να δείξει το υπογάστριο της κοινωνίας. Οι φωτογραφίες της Errázuriz για τους απόκληρους, τους μαχητές και τους περφόρμερ των τσίρκο είναι κάποιες από τις πιο συγκλονιστικές και συναρπαστικές της δουλειές. Η ίδια λέει: «Είναι θέματα που η κοινωνία δεν εξετάζει και η πρόθεσή μου είναι να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να τολμούν να δουν»

Η Paz Errázuriz έλαβε πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Ansel Adams 1995 και το βραβείο PhotoEspaña το 2015. Εκπροσώπησε επίσης τη Χιλή στην 56η Μπιενάλε της Βενετίας το 2015. Αυτή η συνέντευξη παρουσιάζεται στο πλαίσιο του φετινού Paris Photo 2017 που γίνεται στο Grand Palais Paris.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ