0
LIFO PICKS

«Αυτή είμαι!»: Δυνατό μήνυμα για όλους τους transgender, από τη γνωστή trans ακτιβίστρια και τραγουδίστρια Shea Diamond

Η γνωστή transgender τραγουδίστρια, ακτιβίστρια και πρώην τρόφιμος φυλακών, Shea Diamond, έχει αντιμετωπίσει από νωρίς στη ζωή της την προκατάληψη. Σε αυτό το βίντεο που περιλαμβάνει πλάνα από το clip του single της "I Am Her", επιχειρεί να δώσει συμβουλές σε έναν νεότερο εαυτό της.

«Το τραγούδι "I Am Her" μιλά για την απόρριψη και τη μοναξιά. Διαγνώστηκα με δυσφορία ταυτότητας φύλου (η κατάσταση όπου υπάρχει ασυμβατότητα ανάμεσα στο βιολογικό και το κοινωνικό φύλο ενός ατόμου, η οποία αναγνωρίστηκε επίσημα ως παθολογική μόλις το 2012). Ήμουν διατεθειμένη να κάνω τα πάντα για να είμαι γυναίκα. Χρειαζόμουν άμεσα εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου, όμως δεν διέθετα τους πόρους για μια τόσο ακριβή επέμβαση. Έκανα ένοπλη ληστεία, ήμουν ερασιτέχνης και με συνέλαβαν αμέσως. Πέρασα 10 χρόνια σε ανδρικές φυλακές. Για μια τρανς, η κακοποίηση κάθε είδους που δέχεται σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο. 

»Όταν ήμουν στη φυλακή, άρχισα να γράφω τραγούδια για να μπορώ να πω πράγματα που δεν θα έλεγα ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια. Η μουσική μου περνά μηνύματα κατανόησης και ελπίδας. Έγινα ακτιβίστρια γιατί δεν είχα άλλη επιλογή. Αν μπορούσα να στείλω ένα μήνυμα στον νεότερο εαυτό μου αυτό θα ήταν να συνεχίσει να παλεύει. Πρέπει να παλεύεις για τα δικαιώματά σου και για να είσαι ο εαυτός σου».

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ