0
LIFO PICKS

Βαρανάσι: Μια πόλη πέρα από τη ζωή

Το Βαρανάσι θεωρείται πόλη ιερή από τους Ινδουιστές, τους Βουδιστές, και τους Τζαϊνιστές. Πρόκειται πιθανά για την παλαιότερη πόλη του κόσμου, μιας και κατοικείται αδιάλειπτα τα τελευταία 3.000 χρόνια. Στη Μπενάρες, όπως είναι το άλλο όνομα της πόλης, καταφθάνουν κάθε χρόνο, τουλάχιστον 1 εκατομμύριο πιστοί. Κάποιοι από αυτούς, θέλουν απλά να εξαγνιστούν από τις αμαρτίες τους βουτώντας στα ιερά για αυτούς νερά του Γάγγη. Ενώ άλλοι, καταφθάνουν μετά από ταξίδι ημερών, εβδομάδων ή και μηνών, για να αφήσουν εδώ την τελευταία τους πνοή.

Η καθημερινότητα και ο πολιτισμός στο Βαρανάσι είναι στενά συνδεδεμένα με τον ποταμό Γάγγη και τη θρησκευτική του σημασία.

Η αφήγηση σε αυτή τη μικρού μήκους ταινία προέρχεται από τον διάσημο φιλόσοφο Alan Watts και το διάσημη φράση του για τη ζωή και το θάνατο: "Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα λανθασμένο με το να είσαι άρρωστος ή να πεθάνεις. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι καλό να συνεχίσουν να ζουν όλα. Ένα απλό παράδειγμα είναι αν επιτρέπαμε σε όλους να συνεχίσουν να ζουν, θα είχαμε υπερπληθυσμό. Έτσι λοιπόν, ένα πρόσωπο που πεθαίνει με έναν τρόπο είναι αξιέπαινο γιατί κάνει χώρο για επόμενους."

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ