0
NOWNESS

Η ωδή του κορυφαίου σχεδιαστή φωτιστικών Μιχάλη Αναστασιάδη στον ηλεκτρικό γλόμπο

Εμπνευσμένη από την παράδοση του νηπιαγωγείου -τότε που μοιραζόμασταν τα αγαπημένα μας καθημερινά πράγματα- η σειρά Show & Tell ζητά από τους κορυφαίους σχεδιαστές του σήμερα να μας μιλήσουν για τα παραμελημένα, ασήμαντα αντικείμενα που τους εμπνέουν. Αντί για τα υψηλής σχεδίασης αντικείμενα που γεμίζουν τις εκθέσεις και τα καταστήματα πρωτοτύπων, το Show & Tell εξερευνά την ομορφιά και αυθεντικότητα των καθημερινών αντικειμένων που μας περιβάλλουν.

Για το πρώτο επεισόδιο, σκηνοθετημένο από τον Emile Rafael, ο Κύπριος σχεδιαστής φωτιστικών Michael Anastassiades που ζει στο Λονδίνο, επιλέγει τον κοινό λαμπτήρα πυρακτώσεως που φωτίζει τις μέρες του και επηρεάζει την καλλιτεχνική του δημιουργία. Σύμφωνα με τον Anastassiades, η λάμπα στην μοναχική της μορφή είναι εξαιρετικά υποτιμημένη και οι δημιουργίες του τιμούν την καθαρότητα του σφαιρικού της σχήματος.

"Πιστεύω ότι είναι ένα μαγικό αντικείμενο"λέει ο σχεδιαστής. "Έχει δύο διαφορετικές φόρμες, μία όταν είναι σβηστή και μια άλλη όταν είναι αναμμένη, και οι δύο αυτές μορφές είναι πολύ διαφορετικές. Σκέψου τις εμπειρίες που περιβάλλουν την λειτουργία της· ξαφνικά υπάρχει κίνηση, σκιά και έρχονται στην επιφάνεια όλα τα αντικείμενα που φωτίζονται απ' αυτή" συνεχίζει, "και ολόκληρος ο κόσμος, τον οποίο τότε μπορούμε να αντιληφθούμε από την δική μας σκοπιά."

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ