0
NOWNESS

Kiss Me Deadly: Tο πιο ποιητικό, πεισιθάνατο πορνό που έχετε δει ποτέ

Σκίτσα ανατομίας που ζωντανεύουν και παλιομοδίτικα pinups που παίζουν με πεταλούδες παρουσιάζονται στην σημερινή μικρού μήκους ταινία LA Nocturne, που δημιουργήθηκε από τα κολάζ που φέρουν την υπογραφή της Jeneleen Floyd. Το animation έχει ως σκηνικό του τις σελίδες του τόμου The Los Angeles Book, ένα βιβλίο των φωτογράφων Max Yavno και Lee Shippey που εκδόθηκε το 1950 και βρέθηκε πρόσφατα σε ένα μαγαζί που ξεπουλούσε στην γειτονιά Floyd's SoCal του Echo Park. "Δεν είχα την πρόθεση να το χρησιμοποιήσω για κολάζ" εξηγεί η καλλιτέχνης της οποίας οι δημιουργίες παρουσιάστηκαν το 2012 στη Μπιενάλε Τεχνών στη Σαντορίνη και στην έκθεση με τίτλο "Kiss Me Deadly: Contemporary Neo-Noir from Los Angeles" που έγινε στη γκαλερί Paradise Row στο Λονδίνο. "Όταν ξεκίνησα να δουλεύω την ιδέα μου αμέσως πήγα και το πήρα από τη βιβλιοθήκη μου. Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το βιβλίο σαν αυτούσιο χαρακτήρα". Η έκθεση που επιμελήθηκε η Τεξανή σύμβουλος τέχνης Price Latimer Agah, εξετάζει τις αναπαραστάσεις του Χόλιγουντ και της ιστορίας του μέσα από έργα καλλιτεχνών όπως οι Jonah Freeman & Justin Lowe, Francesca Gabbiani, Mark Hagen και Glenn Kaino. "Έχει όλα τα στοιχεία ενός νεο-νουάρ" λέει η Agah για το σημερινό βίντεο. "Συμβολικές νύξεις, μια έντονη παλέτα, μουσική που σε προδιαθέτει, femmes fatales, αταίριαστο μοντάζ και μια σκοτεινή διάθεση απελπισίας και ρομαντισμού". Ρωτήσαμε τη Floyd για την λαμπερή πλευρά της ζωής στην Καλιφόρνια και για το Χόλιγουντ των φαντασιώσεών της.

—Ποιο κλασικό φιλμ για το Λος Άντζελες δεν σε κουράζει ποτέ να βλέπεις;

JF: Το Sunset Boulevard.

—Ποια femme fatale θαυμάζεις πιο πολύ;
JF: Την Jean Harlow—έβγαζε μια τρελή σιγουριά στην οθόνη και βεβαίως ήταν κι από το Kansas City.

—Σε ποια εποχή του Λος Άντζελες θα ήθελες να είχες ζήσει;
JF: Θα μου άρεσε πολύ να ζούσα εδώ μεταξύ του '20 και του '40 και να δω την πόλη στην αρχή της κινηματογραφικής της ανάπτυξης.

—Ποιο αυτοκίνητο ονειρεύεσαι να οδηγήσεις στη πόλη;
JF: Το να πετάς στους λόφους της πόλης με μία Aston Martin νομίζω πως θα ήταν ότι πιο ταιριαστό.

—Ποιο πρόσωπο -ζωντανό ή νεκρό- πιστεύεις ότι αντιπροσωπεύει καλύτερα το πνεύμα τη πόλης;
JF: Η Marilyn Monroe. Ενσωματώνει όλη την λάμψη και το τραγικό που είναι το Λος Άντζελες. Επανεφηύρε ολοκληρωτικά τον εαυτό της μετατρέποντας το ταπεινό ξεκίνημα της σε έναν από τους πιο σπουδαίους θρύλους. Είναι μια επικίνδυνη μεταμόρφωση που φαίνεται να συμβαίνει μόνο στο Χόλιγουντ.

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ