0
NOWNESS

Χαράζοντας πρόσωπα στους τοίχους του Πεκίνου

Ο καλλιτέχνης Vhils είναι περισσότερο γνωστός για την ιδιαίτερη τεχνική του στα γκράφιτι που μετατρέπει τους τοίχους των πόλεων μέσα στις οποίες δουλεύει στον προσωπικό του καμβά. Σκαλίζοντας τις προσόψεις παλιών κτηρίων, δημιουργεί εντυπωσιακά ντελικάτα πορτρέτα από την γειτονιά στην οποία κατοικεί προσωρινά το κάθε πρότζεκτ. Σε ένα καινούργιο φιλμ γυρισμένο με αφορμή της έκθεσης Imprint στο Beijing's CAFA Art Museum, της πρώτης προσωπικής του έκθεσης στην πόλη, ο σκηνοθέτης José Pando Lucas που ζει στη Λισσαβόνα, αποτυπώνει μια περιπλάνηση υφής στην πόλη στο δρόμο για την έκθεση και περιλαμβάνει και τη διαδικασία επιλογής του υλικού της. Εδώ μας μιλάει για το πρότζεκτ:


«Βασισμένη στην οπτική αφήγηση που ο Vhils δημιουργεί πάνω σε τοίχους από το 2007 οπότε και ξεκίνησε με τη σειρά του Scratching the Surface, η Imprint είναι μια μοναδική έκθεση – installation βασισμένη σε ένα μοναδικό μέσο - την χαρακτηριστική χάραξη των τοίχων του καλλιτέχνη.


»Αποτελούμενη από περίπου 70 πορτρέτα, η έκθεση είναι μια κεντρική δήλωση που επιδιώκει να επεκτείνει τη θεμελιώδη προϋπόθεση της σειράς αυτής: την πράξη του να δουλεύεις ουσιαστικά με την ίδια την πόλη ως πρωταρχικό υλικό, εστιάζοντας ταυτόχρονα στην έννοια της αμοιβαίας διαμόρφωσης με την οποία η Πόλη και οι πολίτες της αναπτύσσουν έναν κοινό χαρακτήρα. Το Imprint είναι ταυτόχρονα μια αναλυτική ματιά στα χαρακτηριστικά της σύγχρονης αστικής ζωής αλλά και μια ποιητική χειρονομία που υπογραμμίζει τη μεταμόρφωση της ταυτότητας στο επίκεντρο αυτού του νέου κεφαλαίου στην ανάπτυξη του ανθρώπινου είδους».

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ