0
NOWNESS

Το Underground Κάιρο που δεν φαντάζεσαι: ράπερς, μυστικά πάρτι, μόδα, λαχτάρα για ζωή

Ο σκηνοθέτης Selim El Sadek μας οδηγεί σε μία ξενάγηση στους δρόμους του Καίρου με τη μικρού μήκους ταινία του για μία ανερχόμενη  γενιά νεαρών Αιγύπτιων που εκφράζονται μέσα από τη ραπ μουσική, το χορό και την ανορθόδοξη μόδα μετατρέποντας τη πόλη τους σε μια δημιουργική σκηνή σε μια περίοδο συγκρούσεων και πολιτικής ανισορροπίας. Εδώ ο σκηνοθέτης μοιράζεται την έμπνευσή του για την ταινία:

«Τα τελευταία έξι χρόνια, ήταν ένας ανεμοστρόβιλος για τη γενιά μας. Σε νεαρή ηλικία, έχουμε βιώσει το θυμό, τη νίκη, την ελπίδα, την ήττα και αφάνταστη θλίψη. Αυτό το ταχέως μεταβαλλόμενο μείγμα συναισθημάτων προκάλεσε σύγχυση αλλά βοήθησε να διαμορφώσουμε τις ταυτότητές μας σε αυτό που είναι σήμερα.

»Ήθελα να κινηματογραφίσω όλους εκείνους που εξακολουθούν να αγωνίζονται ενάντια σε ό,τι καταπιέζει τα δικαιώματά τους και διεκδικούν χώρο για τον εαυτό τους. Όλοι οι χαρακτήρες παίζουν μία εκδοχή του εαυτού τους, η οποία ενισχύεται από το βλέμμα της κάμερας, αλλά είναι αλήθινή ως προς την κοσμοθεωρία τους.»

©Nowness

  

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ