0
NOWNESS

Εντυπωσιακή τεχνική και κομψότητα από μία σπουδαία μπαλαρίνα

«Μ' ενδιαφέρουν πολύ οι φυσικές θυσίες που επιβάλλεται να κάνει μια μπαλαρίνα» λέει ο Βρετανός σκηνοθέτης Andrew Margetson αναφερόμενος στην πρωταγωνίστρια της ταινίας του, την κορυφαία του Royal Ballet, Lauren Cuthbertson. «Πίσω από τη μεγαλειώδη ομορφιά και την αβίαστη χάρη μιας πρώτης μπαλαρίνας κρύβεται αναπόφευκτος πόνος, τραυματισμοί και σωματικές βλάβες.»

Η Cuthbertson που εκπαιδεύτηκε στις σχολές The Royal Ballet Lower and Upper Schools, εντάχθηκε στο Royal Ballet το 2002 και το 2008 έγινε η νεώτερη κυρία χορεύτρια του. Κέρδισε την αναγνώριση με τους ρόλους της στα έργα Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Λίμνη των Κύκνων και Ωραία Κοιμωμένη και πρωταγωνίστησε στο Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων σε μια χορογραφία που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτήν από τον Christopher Wheeldon.

Εκτός όμως από αυτά τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα, η Cuthbertson είχε άτυχες στιγμές με αρκετούς σοβαρούς τραυματισμούς -το τελευταίο ήταν ένα στραμπούληγμα στο πόδι που υπέστη κατά τη διάρκεια πρόβας για το ρόλο της στο Μανόν το 2014. Η ταινία του Margetson καταγράφει τη εντυπωσιακή τεχνικότητα και την κομψότητα του στυλ της Cuthbertson, σε μια απλή, μοντέρνα χορογραφία.

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ