0
NOWNESS

Η χαμένη Κόλαση του Henri-Georges Clouzot προβάλλεται τον Ιανουάριο

Στη σειρά του Nowness Directors' Cuts, η παριζιάνικη εταιρεία παραγωγής Lobster Films παρουσιάζει ένα απόσπασμα από ένα ημιτελές -και για πολλά χρόνια θεωρούμενο χαμένο- πρότζεκτ του 1964 από τον Γάλλο πρωτοπόρο κινηματογραφιστή Henri-Georges Clouzot.

Το υλικό του Clouzot που ανακαλύφθηκε το 2007 από τον συλλέκτη και ιδρυτή της Lobster Films, Serge Bromberg ήταν αποθηκευμένο σε 185 δοχεία στο CMC Archive στη Γαλλία, αναδιοργανώθηκε και είναι έτοιμο για την παγκόσμια έκδοση του. Ένα καινούργιο ηλεκτονικό σάουντρακ γράφτηκε ειδικά για το πρότζεκτ από τον Βρετανό μουσικό Rollo Smallcombe, ο οποίος επιμελήθηκε και το μοντάζ μαζί με την σκηνοθέτιδα του Fashion Film Festival, Marketa Uhlirova.

Πάροτι η Columbia Pictures έδωσε στον Clouzot απεριόριστο budget για το φιλμ, μια σειρά από αστοχίες και καθυστερήσεις, συμπεριλαμβανομένου και του εμφράγματος του ίδιου του σκηνοθέτη, οδήγησε στην εγκατάλειψη του πρότζεκτ μετά από δοκιμές έξι μηνών και γυρισμάτων τριών εβδομάδων στο πλατό. Το περισσότερο από το υπάρχον υλικό είναι μια συρραφή δοκιμαστικών σκηνών που απεικονίζουν την Αυστριακή σταρ Romy Schneider να παίρνει μια ατέλειωτη σειρά από νωχελικές και σαγηνευτικές πόζες.

Το Inferno Unseen κάνει την πρεμιέρα του στην Ιταλία στις 25 Ιανουαρίου 2018 στο Palazzo Grassi της Βενετίας ενώ θα προβληθεί στην Αμερική τον Απρίλιο του 2018 στο μουσείο Moving Image.

©Nowness

Nowness

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ