0
NOWNESS

Το θαύμα της ζωής ντυμένο με την αριστουργηματική μουσική των Tindersticks

Tο Minute Bodies: The Intimate World of F Percy Smith (ένα στιγμιότυπο του οποίου βλέπουμε εδώ), συνδυάζει αρχειακό υλικό του πρωτοπόρου φυσιολάτρη και εφευρέτη κινηματογραφιστή που διασώθηκε από το British Film Institute υπό την επιμέλεια του "αρχηγού" των Tindersticks, Stuart Staples και soundtrack μουσική του group που γράφτηκε για το πρότζεκτ. Εδώ, ο Staples μιλάει γι' αυτό:

«Στις αρχές του εικοστού αιώνα, ο Percy Smith δεν θεωρούνταν ούτε ειδικός ούτε καλλιτέχνης, ίσως περισσότερο ένας φανατικός, ένας εκπαιδευτής – ακόμα και διασκεδαστής. Σήμερα, σχεδόν ξεχασμένος, είναι αναμφισβήτητα μια σπουδαία μορφή του Βρετανικού κινηματογράφου. Στα τρία χρόνια που αφιέρωσα να επιμελούμαι, να μοντάρω και να συνθέτω μουσική για τη δουλειά του ώστε να φτιάξω το Minute Bodies, κατέληξα να τον σκέφτομαι σαν ένας είδος προσκόπου ενθουσιασμένου με τα έντομα και τη φύση.

»Δεν ήταν απλώς ένας καλός φωτογράφος, ήταν κάποιος που η αφοσίωση του να αποτυπώσει και να μοιραστεί αυτά που κανείς δεν είχε δει μέχρι τότε -και όλα αυτά σε μια εποχή που η κινούμενη εικόνα δεν ήταν κάτι το δεδομένο- του έδινε το κίνητρο να γίνει εφευρετικός.

»Σχεδόν ένα αιώνα μετά, νιώθω πως η δουλειά του είναι κατά κάποιο τρόπο παγιδευμένη στον καιρό της και στη φόρμα του εκπαιδευτικού φιλμ για το οποίο φτιάχτηκε. Εγώ αντίθετα, ενδιαφέρθηκα για τις ιδιαίτερες στιγμές ανάμεσα στον ίδιο και τα θέματα του και ξεκίνησα να τα απελευθερώνω».

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ