0
LIFO VIDEOS

Συνέβη στην Αθήνα: Drag Acro Yoga Extravaganza

O δάσκαλος yoga και χορού Γιώργος Ανδρουλάκης και η Aphrodite HGW κάνουν acro yoga ειδικά για τον φακό του Lifo.gr στο Spiti Yoga (Λεωχάρους 6, Αθήνα). Σας συνιστούμε να μην προσπαθήσετε στο σπίτι τα ακροβατικά που παρακολουθείτε στο βίντεο. Ωστόσο, αν σας ενδιαφέρει η ακροβατική γιόγκα διαβάστε παρακάτω:

Η Acro Yoga είναι μια τεχνική που αναμειγνύει τη σοφία της Yoga, τη δυναμική ισχύ των ακροβατικών και τη φροντίδα των θεραπευτικών τεχνών. Ο συνδυασμός των τριών αυτών στοιχείων θέτει τις βάσεις για μια πρακτική που καλλιεργεί δύναμη, εμπιστοσύνη, ισορροπία και όρεξη για παιχνίδι.

Η Acro Yoga αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία:

Solar Acrobatics: Πρόκειται για το πιο δυναμικό μέρος της Acro yoga που χρησιμοποιεί ακροβατικές τεχνικές για ενδυνάμωση, ευελιξία, εμπιστοσύνη και ομαδική δουλειά μεταξύ των ασκούμενων.

Lunar Healing Arts: Περιλαμβάνει πρακτικές Ταϊλανδικής μάλαξης, διατάσεις, therapeutic flying και partner Yoga.

Yoga: Εμπεριέχει τις σωματικές, αναπνευστικές και πνευματικές πρακτικές της παραδοσιακής Yoga.
Υπάρχουν τρεις βασικοί ρόλοι στην πρακτική της Acro Yoga:

Βάση: Αυτός που διατηρεί τα περισσότερα σημεία επαφής με το έδαφος. Τα κύρια σημεία επαφής του με τον flyer είναι οι παλάμες και τα πέλματα. Χαρακτηριστικό μιας καλής βάσης είναι να μπορεί να υποστηρίξει τον flyer και να του εμπνεύσει εμπιστοσύνη.

Flyer: Αυτός που βρίσκεται στον αέρα στηριζόμενος από τη βάση. Στο Solar (ακροβατικό) κομμάτι της πρακτικής, ο flyer μπορεί να κινηθεί σε μια σειρά από δυναμικές θέσεις χρησιμοποιώντας τη βάση αλλά διατηρώντας ταυτόχρονα την ανεξαρτησία του, ενώ στο Lunar (θεραπευτικό) καλείται να αφεθεί στη βαρύτητα και στο χειρισμό από τη βάση. Ένας καλός flyer χρειάζεται ισορροπία, αυτοπεποίθηση και δυνατό κέντρο. Βασικότερη όμως προϋπόθεση είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ flyer και βάσης.
Spotter: Είναι αυτός που έχει μια αντικειμενική οπτική του flyer και της βάσης και αποτελεί το δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους. Η θέση αυτή του προσφέρει τη δυνατότητα να διορθώσει πιθανά λάθη και να καθοδηγήσει και τους δύο έτσι ώστε να εξελιχθεί η πρακτική τους με ασφάλεια. Ο κάθε άνθρωπος έχει μια φυσική ροπή προς έναν από αυτούς τους ρόλους, ιδανικά όμως, εμβαθύνοντας σε αυτή την πρακτική, μαθαίνει να λειτουργεί και στους τρεις.

Το ερχόμενο Σάββατo 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ένα Acro yoga session με δάσκαλο τον George Androulakis στο The Social Yogis Project, Κειριαδών 13 Κάτω Πετράλωνα, Αθήνα. Έχει κόστος 20€ και χρειάζεται κράτηση θέσης.

Πληροφορίες 6975908742 και εδώ


Ο Γιώργος γεννήθηκε το 1986 στην Kρήτη όπου και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την κίνηση. Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (2009). Συνέχισε τις σπουδές του στη σχολή δασκάλων Υoga "Yoga & Budo Center", υπό την καθοδήγηση του Ανδρέα Προβελέγγιου, από όπου και αποφοίτησε το 2010. Το 2011 φοίτησε στο International Training Massage school (ITM) στην Chiang Mai της Ταϊλάνδης όπου παρακολούθησε το πρόγραμμα Certified Advanced Practitioner and Teacher (CAPT). Επιπλέον, το 2013 ο Γιώργος παρακολούθησε το πρόγραμμα διδασκαλίας Swaha Aerial Yoga και το 2014 έλαβε την επίσημη πιστοποίησή του σαν δάσκαλος Acro Yoga. Παράλληλα, το 2014 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική (Π.Κ.Ι.) και το βελονισμό.

Lifo Videos

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ