Βρέθηκε ο άντρας που έριξε τη γροθιά στο καγκουρό και είναι υπάλληλος σε ζωολογικό κήπο

Βρέθηκε ο άντρας που έριξε τη γροθιά στο καγκουρό και είναι υπάλληλος σε ζωολογικό κήπο Facebook Twitter
Φωτο: Greg Bloom
1

Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του άντρα που εμφανίζεται στο περίεργο viral βίντεο να ρίχνει γροθιά σε ένα καγκουρό για να σώσει τον αγαπημένο του σκύλο.

Σύμφωνα με την αυστραλιανή Daily Mail, πρόκειται για τον 34χρονο Greig Tonkins, o οποίος εργάζεται ως φροντιστής ελεφάντων στον ζωολογικό κήπο «Taronga Western Plains» στο Dubbo της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην Αυστραλία.


Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Ο Tonkins μαζί με μία παρέα φίλων του συμμετείχαν σε ένα κυνήγι αγριογούρουνων.

Βρέθηκε ο άντρας που έριξε τη γροθιά στο καγκουρό και είναι υπάλληλος σε ζωολογικό κήπο Facebook Twitter
Φωτο: Greg Bloom

Κάποια στιγμή, ένα καγκουρό έπιασε με λαβή- κεφαλοκλείδωμα το σκύλο του Tonkins, Μαξ, με τον ίδιο να σπεύδει προς βοήθεια, ρίχνοντας γροθιά στο μαρσιποφόρο που έμεινε ακίνητο για λίγα δευτερόλεπτα και έπειτα αποχώρησε.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το κυνήγι διοργανώθηκε για χάρη ενός βαριά άρρωστου φίλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα. Μαζί τους βρισκόταν και ένα φωτογράφος που απαθανάτισε το περιστατικό.

Μιλώντας στην Daily Mail, ένας από τους άντρες που συμμετείχαν στο σαφάρι, υποστήριξε ότι ο Tonkins χτύπησε το καγκουρό μόνο και μόνο για να προστατέψει το σκύλο του και να αποτρέψει πιθανή επίθεση σε κάποιο άλλο μέλος της παρέας.

«Ο σκύλος δεν έκανε τίποτα, προσπαθούσε μόνο να απελευθερωθεί από το καγκουρό και γι' αυτό επενέβη (σ.σ. ο Tonkins), υποστήριξε ο άντρας.

Βρέθηκε ο άντρας που έριξε τη γροθιά στο καγκουρό και είναι υπάλληλος σε ζωολογικό κήπο Facebook Twitter
Φωτο: Greg Bloom

Ένας εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου στον οποίο εργάζεται ο Tonkins τόνισε στη Daily Mail ότι εξετάζεται η λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου.

«Ο ζωολογικός κήπος Taronga Western Plains είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι ο Greig Tonkins εργάζεται σε εμάς ως υπάλληλος», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

«Η καλή συμπεριφορά απέναντι στα ζώα και η προστασία της άγριας ζωής της Αυστραλίας αποτελούν βασικές προτεραιότητες στην Taronga. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον κ. Tonkins, για να εξακριβώσουμε τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό και εξετάζουμε τη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου», ανέφερε ο ίδιος.

Παρά το γεγονός πως το βίντεο τραβήχτηκε το καλοκαίρι, έγινε viral πριν από μερικές μέρες όταν και ανέβηκε στο facebook.

Χιλιάδες χρήστες σχολίασαν αρνητικά την αντίδραση του Tonkins, με πολλά από τα σχόλια να περιέχουν ακόμη και βρισιές ή προσβολές.

Ο φίλος του Tonkins που μίλησε ανώνυμα στη «Daily Mail» δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος από τις αντιδράσεις και την έκταση που πήρε το θέμα στην Αυστραλία, ενώ αναρωτήθηκε γιατί κάποιοι χαίρονταν για τον τραυματισμό του σκυλιού, αλλά όχι του καγκουρό.

«Με αηδίασε το γεγονός του να είμαι μέλος μίας χώρας όπου οι άνθρωποι εύχονται σε έναν άλλο άνθρωπο και στο σκύλο του να πεθάνουν, όταν μάλιστα το καγκουρό δεν έπαθε το παραμικρό».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έχει ζητήσει σχόλιο και από τον Greig Tonkins.

It's Viral
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ