«To Instagram μου έσωσε τη ζωή»: Η ιστορία μιας 22χρονης που έφτασε να ζυγίζει 30 κιλά και σώθηκε από βέβαιο θάνατο

«To Instagram μου έσωσε τη ζωή»: Η ιστορία μιας 22χρονης που έφτασε να ζυγίζει 30 κιλά και σώθηκε από βέβαιο θάνατο Facebook Twitter
1

Η Emelle Lewis, 22 ετών, από το Huddersfield μπήκε στον άγριο κόσμο της νευρικής ανορεξίας, όταν ήταν μόλις 15 χρονών. Όπως τα περισσότερα κορίτσια που πέφτουν στα δίχτυα της ύπουλης διαταραχής πίστευε ότι ήταν "χοντρή και άσχημη", όπως η ίδια εξομολογείται και ότι το να χάσει βάρος ήταν ο μόνος τρόπος για να γίνει αποδεκτή από τους φίλους και τις παρέες της.

«To Instagram μου έσωσε τη ζωή»: Η ιστορία μιας 22χρονης που έφτασε να ζυγίζει 30 κιλά και σώθηκε από βέβαιο θάνατο Facebook Twitter

Οι γονείς της την έβλεπαν να ακολουθεί vegan διατροφή, να γυμνάζεται σε εξοντωτικούς ρυθμούς και να συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα. Όταν έφτασε να ζυγίζει περίπου 30 κιλά, η νεαρή κοπέλα, βρισκόταν ήδη κοντά στον θάνατο. Όπως αποκαλύπτει εκείνο που την έσωσε τότε, πέρα από τις απανωτές εισαγωγές σε νοσοκομεία, τη σίτιση με σωληνάκια και τις συμβουλευτικές συνεδρίες με ψυχολόγους, ήταν το Instagram. 

«To Instagram μου έσωσε τη ζωή»: Η ιστορία μιας 22χρονης που έφτασε να ζυγίζει 30 κιλά και σώθηκε από βέβαιο θάνατο Facebook Twitter

Και μπορεί οι στατιστικές και οι έρευνες να επιμένουν ότι το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο είναι εκείνο που προκαλεί το μεγαλύτερο άγχος στους νέους και για θέματα εικόνας και εξωτερικής εμφάνισης, όμως η 22χρονη ισχυρίζεται ότι αυτό ήταν που της έσωσε τη ζωή, καθώς όταν έδινε τη δική της μάχη, άρχισε να ακολουθεί λογαριασμούς άλλων κοριτσιών που αντιμετώπισαν με θάρρος τη νευρική ανορεξία.

Σύντομα, η Emelle άρχισε να κερδίζει βάρος, να τρώει κανονικά και να προσπαθεί να κερδίσει ξανά τη ζωή της. Όπως αποκαλύπτει δεν ήταν εύκολη αυτή η προσπάθεια. Για την ακρίβεια, η Emelle υποτροπίασε τουλάχιστον 7 φορές από τη μέρα που αποφάσισε ότι δεν θέλει να πεθάνει - όμως, όπως εξηγεί είχε το Instagram. Παρακολουθούσε τις προσπάθειες και τις υποτροπές κοριτσιών που περνούσαν ακριβώς τα ίδια με εκείνη στάδια και φρόντιζε να κρατά το δικό της φωτογραφικό ημερολόγιο στη δική της σελίδα. 

Little bit about me... So I've been suffering with anorexia for 6 years now and as of May 2016 I've been on the road to recovery. I decided to join the gym and regain my health through weight training and eating correctly again. The picture above is my current physique and where I'm at now. Maintaining at a healthy weight and starting to see small changes to my body shape. However this isn't where I stop/maintain. I still want to gain more mass so that means increasing my calories ?? never thought I'd see the day where I actually want to gain weight and choose to eat more food ? just goes to show that we are always capable of overcoming any fears we may have? #edrecovery #anorexiarecovery #mentalhealth #strongnotskinny #girlswholift #healthspo #nevergiveup #gains

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emelle Lewis (@emellegetswell) στις

«Όχι ότι δεν έχω ακόμη κακές μέρες, όπου θεωρώ ότι η εικόνα του σώματός μου δεν είναι αυτή που θα ήθελα. Είμαι περήφανη, όμως, για όσα κατάφερα και περήφανη για το σώμα μου. Συγκινούμαι όταν βλέπω τον εαυτό μου να κερδίζει σταδιακά βάρος, να γίνομαι δυνατή και είναι μόνο κέρδος να γνωρίζω ότι όλο αυτό το κατάφερα μόνη μου», λέει σήμερα η νεαρή γυναίκα που η ιστορία της έχει γίνει viral. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Η νευρική ανορεξία είναι μια σοβαρή αρρώστια που αντιμετωπίζεται (δύσκολα) με νοσοκομειακή αγωγή και μακρόχρονη ψυχολογική υποστήριξη.Όλες αυτές οι βλακείες ότι "το ίνσταγκραμ μου έσωσε την ζωή" είναι μαρκετινίστικα ψέμματα. Δηλαδή αν στο ίνσταγκραμ είχαν βρεθεί τυχαία 5 μουρλοί που θα της έγραφαν "πωπω, τι χοντρή που είσαι" τι θα είχε γίνει;Η ζωή σου εξαρτάται από το τι θα σου σχολιάσει ο κάθε τυχαίος κάτω από μια φωτογραφία; Ειδικά όταν είσαι ευάλωτος χαρακτήρας με μικρή αυτοπεποίθηση (το βασικό συστατικό για την νευρική ανορεξία) το μακράν χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να εκτεθείς στην κρίση και στα σχόλια του κάθε ψυχάκια ηλίθιου που κυκλοφορεί εκεί έξω.Δεν θα με εξέπλησσε καθόλου αν όλη αυτή η ιστορία είναι fake. Ισως ο λογ/σμος στο ινσταγκραμ έγινε κατόπιν εορτής (αφού δλδ είχει θεραπευτεί η κοπέλα), ή ίσως κάποιος καλός άνθρωπος άσκησε αυστηρή λογοκρισία στα σχόλια.Σε κάθε περίπτωση, οι πηχιαίοι τίτλοι "το ινσταγκραμ μου έσωσε την ζωή" είναι πληρωμένες καταχωρίσεις και εξυπηρετούν οποιοδήποτε άλλο συμφέρον παρά του ανθρώπου που υποφέρει.Υ.Γ. Και μετά κοροιδεύουμε εκείνους που φοράνε φυλαχτά για το μάτι, ή πίνουν αγιασμό, η φιλάνε τις παντούφλες του παίσιου. Αν συνεχιστεί η ιστορία με το "...μου έσωσε την ζωή", σε λίγο καιρό θα φτιάχνουμε λογαριασμό στα σόσιαλ για να θεραπευτούμε από πάσα νόσο και πάσα μαλακία.