H Gigi Hadid αποστομώνει follower στο Instagram που σχολιάζει το σώμα της

H Gigi Hadid αποστομώνει follower στο Instagram που σχολιάζει το σώμα της Facebook Twitter
0

Ήταν από τα μοντέλα που είχε κάνει τη διαφορά, υπερασπιζόμενη τις καμπύλες και όχι τις ιδανικές αναλογίες ως αποτέλεσμα στέρησης και εμμονής με τη ζυγαριά. Φέτος το καλοκαίρι, όμως, η Gigi Hadid  θα βρισκόταν και πάλι στη δύσκολη θέση να υπερασπιστεί το σώμα της - και ύστερα από σχόλιο follower στο Instagram - που ούτε λίγο ούτε πολύ την επέκρινε για το ότι μπήκε στη διαδικασία να χάσει κιλά, χάνοντας μαζί και αυτό που την έκανε ξεχωριστή σε σχέση με τα άλλα μοντέλα που προωθούν ανορεξικά πρότυπα. 

this week's mood board, via @trevorstones x

A photo posted by Gigi Hadid (@gigihadid) on

Η Hadid, όμως, δεν αδιαφόρησε και δεν έχασε τον χρόνο της. Η απάντηση της ήταν άμεση και αυστηρή, επιχειρώντας να υπερασπιστεί όχι μόνο την όποια αλλαγή στη σιλουέτα της, αλλά και όλα εκείνα τα κορίτσια, που με ή χωρίς λόγο, αισθάνονται άβολα με το σώμα τους. "Το λένε ενηλικίωση. Αγαπούσα το σώμα μου ως 17χρονη αθλήτρια και αγαπώ το σώμα μου τώρα. Ναι, έχασα κάποια από τα κιλά της εφηβείας, ενώ διαμορφώνεται και η μυϊκή μου μάζα μετά από τόσα χρόνια εντατικής προπόνησης στο βόλεϊ. Το άγχος της δουλειάς με επηρεάζει, αλλά δεν ήταν πρόθεση μου να αλλάξω το σώμα μου ή να χάσω κιλά. Τρώω κανονικά και ό,τι θέλω και νιώθω δυνατή και υγιής. Το σχόλιο σου δεν πρόκειται να με πτοήσει", έγραψε η Hadid και συνέχισε: "Ωστόσο, την επόμενη φορά που θα γράψεις κάτι τέτοιο, σκέψου όλα εκείνα τα νεαρά κορίτσια που μπορεί να διαβάζουν τέτοια επικριτικά σχόλια, ενώ παράλληλα μεγαλώνουν και βλέπουν το σώμα τους να αλλάζει". 

Και φυσικά δεν στάθηκε εκεί. Μετά τις φωτογραφίες που πυροδότησαν το σχόλιο αναγνώστη ότι αδυνάτισε, η Hadid ανέβασε ένα μακροσκελές κείμενο στο Instagram στο οποίο παραδέχεται τα αυτονόητα: ότι έχει στήθος, γλουτούς, πόδια και ότι μπορεί αυτό το σχόλιο να της έριξε για λίγο το ηθικό, αλλά δεν πρόκειται να αισθανθεί ντροπή για το σώμα της, ούτε για τον τρόπο που αυτό αλλάζει, ακόμη κι αν δεν είναι το καλύτερο δυνατό που μπορεί να συναντήσει κανείς στα catwalks. 

A photo posted by Gigi Hadid (@gigihadid) on

A photo posted by Gigi Hadid (@gigihadid) on

Όλα αυτά, σε μία φάση, όπου η βιομηχανία της μόδας, μαζί με κάποιες εκπροσώπους της φαίνεται να αλλάζει, όχι όμως και οι συνήθειες του αναγνωστικού κοινού που μετά από δεκαετίες πλύσης εγκεφάλου για το ιδανικό γυναικείο σώμα χρησιμοποιούν την ίδια σκληρή, επικριτική γλώσσα, την ίδια φρασεολογία και ρητορική, από την οποία προσπαθούν να απαγκιστρωθούν τόσο οι γυναίκες όσο και οι εργαζόμενοι στον χώρο της μόδας. 

A photo posted by Gigi Hadid (@gigihadid) on

It's Viral
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ