Δείτε τη νεαρή Έλεν Μίρεν να αποστομώνει σεξιστή δημοσιογράφο που σχολιάζει τα φυσικά της προσόντα

Δείτε τη νεαρή Έλεν Μίρεν να αποστομώνει σεξιστή δημοσιογράφο που σχολιάζει τα φυσικά της προσόντα Facebook Twitter
0
Δείτε τη νεαρή Έλεν Μίρεν να αποστομώνει σεξιστή δημοσιογράφο που σχολιάζει τα φυσικά της προσόντα Facebook Twitter

Το 1975, η Έλεν Μίρεν ήταν ήδη μία ολοκληρωμένη, ταλαντούχα, παντοδύναμη ηθοποιός του Ηνωμένου Βασιλείου, μέλος του Βασιλικού Θεάτρου του Σαίξπηρ, η οποία είχε ήδη στο ενεργητικό της μερικές δυνατές τηλεοπτικές εμφανίσεις, ενώ ετοιμαζόταν να αναλάβει τον απαιτητικό ρόλο της Λαίδης Μάκβεθ. 

Για όλα αυτά και κυρίως για τη μοναδική περσόνα που από τότε ήταν στον χώρο της υποκριτικής, αλλά και της δημόσιας ζωής η Μίρεν, είχε αποδεχθεί την πρόσκληση του Michael Parkinson, για πολλά χρόνια παρουσιαστή ομώνυμου τηλεοπτικού σόου. Ίσως κι εκείνος τότε να υπέθετε ότι η Μίρεν θα προσπερνούσε ή θα δίσταζε να απαντήσει στα απανωτά σεξιστικά σχόλια με τα οποία την παρουσίασε στο τηλεοπτικό κοινό. 

 

Όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε και στο σχετικό βίντεο, η εισαγωγή που επιφυλάσσει στη Μίρεν δεν είναι ακριβώς κολακευτική. Την αποκαλεί "βασίλισσα του σεξ", χρησιμοποιεί τα λόγια ενός κριτικού της εποχής που της είχε γράψει ότι με τις ερμηνείες της προωθεί έναν "τσουλίστικο ερωτισμό" και την επαινεί για το πόσο πειστικά υποδύεται την πόρνη.

 

Αρχικά, η Μίρεν δείχνει να προσπαθεί να ξεπεράσει τη μία προσβολή μετά την άλλη, αλλά όταν το σχόλιο του παρουσιαστή γίνεται ακόμη πιο πικρόχολο και σεξιστικό αρχίζει το απολαυστικό "ξύλο" προς τον δημοσιογράφο, αντάξιο της μεγάλης ντίβας που είναι η Μίρεν. 

 

"Θεωρείσαι σοβαρή - εντός εισαγωγικών - ηθοποιός", της λέει σε κάποια στιγμή ο παρουσιαστής και εκείνη του απαντά: "Γιατί οι σοβαρές ηθοποιοί δεν επιτρέπεται να έχουν μεγάλα στήθη. Αυτό εννοείς;". 

 

Εκείνος, βέβαια, είχε από ώρα ξεκινήσει τις σχεδόν ανάρμοστες αναφορές και τα σχόλια για το σώμα της ηθοποιού, ρωτώντας την αν θεωρεί ότι τα φυσικά της προσόντα την έχουν βοηθήσει στη δουλειά που κάνει. 

 

"Εννοείς τα δάχτυλα μου; Έλα, φτύσ' το", του απαντά, για να της πει ότι θεωρεί αποσυντονιστικά για τους θεατές τα προσόντα της. η καλή ηθοποιός, πολύ σοβαρή πια και με ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της τη διάθεση να αποχωρήσει από το στούντιο, ωστόσο χωρίς νεύρα και εντάσεις του απαντά ότι δεν θέλει να πιστεύει ότι η σχέση ανάμεσα στον θεατή και τον ηθοποιό μπορεί να αποσυντονιστεί από κάτι τέτοιο και ότι δεν πιστεύει ότι έχει βρεθεί στη δύσκολη θέση να απαντά σε τόσο βαρετές ερωτήσεις.

 

'Ολο το βίντεο του 7λεπτου μνημειώδους διαλόγου της Μίρεν με τον κατάφορα σεξιστή και προσβλητικό δημοσιογράφο εδώ. 

 

 

Η ίδια, κάποια χρόνια μετά, σε συνέντευξη της στην "Telegraph" είχε αποκαλύψει ότι αυτή ήταν η πιο δύσκολη θέση που μπόρεσε να βρεθεί ποτέ, αλλά όταν είχε δει τη στιχομυθία με τον Πάρκινσον, δεν αρνήθηκε ότι καμάρωσε λίγο για τον εαυτό της και ότι δεδομένης της ηλικίας και της εμπειρίας της τα είχε πάει αρκετά καλά. 

 

"Αυτό ήταν το πρώτο τοκ σόου στο οποίο συμμετείχα και ήμουν τρομοκρατημένη. Το είδα μετά από καιρό και τότε είχα σκεφτεί, 'διάολε! τα πήγες μια χαρά'. Ήμουν τόσο νέα και άπειρη. Και αυτό ήταν ένας γαμημένος γέρος σεξιστής. Ήταν. Όσο κι αν το αρνείται ήταν", είχε πει θαρραλέα η Μίρεν τότε. 

 

Για την ιστορία: οι δυο τους συναντήθηκαν μετά από χρόνια, ώριμοι αμφότεροι, πάλι σε τηλεοπτικό πλατό και πάλι για συνέντευξη. Τα πράγματα κύλησαν ομαλότερα η αλήθεια είναι, αλλά και πάλι τη διαφορά την έκανε η Μίρεν, που έστω και αργά, έστω και με χιούμορ έθιξε το πώς της είχε συμπεριφερθεί τότε: σχολιάζοντας τα στήθη και τη σιλουέτα της, με σχόλια ικανά να κάνουν μια γυναίκα να μισήσει για πάντα κάποιον...

  

It's Viral
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ