Γιατί η σαδομαζοχιστική κοινότητα αντιπαθεί τον Κρίστιαν Γκρέι;

Γιατί η σαδομαζοχιστική κοινότητα αντιπαθεί τον Κρίστιαν Γκρέι; Facebook Twitter
1

Τα βιβλία και ακολούθως οι ταινίες «50 Αποχρώσεις του Γκρι» ήταν αναμφίβολα αυτά που σύστησαν τον όρο BDSM στο ευρύ κοινό, καθώς μέχρι τότε οι άνθρωποι που ήταν εξοικειωμένοι με την έννοια και τις πρακτικές ήταν οπωσδήποτε λιγότεροι. Ωστόσο, η σαδομαζοχιστική κοινότητα φαίνεται πως δεν συμπαθεί και πολύ τον Κρίστιαν Γκρέι -βασικό πρωταγωνιστή των ιστοριών. Όπως εξηγεί στο Quora ο σεξουαλικός εκπαιδευτής, Franklin Veaux, ο λόγος είναι «επειδή ο Κρίστιαν Γκρέι δεν είναι BDSM επαγγελματίας, κατασκοπεύει και είναι βασανιστής». 

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, ο Κρίστιαν Γκρέι είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που δημιούργησε μια συγγραφέας που δεν είχε καμία BDSM εμπειρία στην πραγματική ζωή για ένα κοινό που επίσης στερούνταν αντίστοιχης εμπειρίας. «Ο Γκρέι συστηματικά παραβιάζει όρια, αγνοεί την έννοια συγκατάθεση, κατασκοπεύει την Άνα, επιδίδεται σε αδέξιες και φοβερά επικίνδυνες δραστηριότητες, δεν μπορεί καν να επικοινωνήσει και, γενικά, επιδεικνύει πολλά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου ναρκισσιστικού βασανιστή», λέει. 

Το σημαντικότερο μειονέκτημα, όμως, εντοπίζεται στο ότι πρόκειται για έναν φανταστικό χαρακτήρα, που ακριβώς επειδή είναι αποκύημα της φαντασίας της συγγραφέα, γνωρίζει αυτομάτως τι θέλει η Άνα, γιατί κι αυτή είναι επίσης φανταστικός χαρακτήρας. Αυτό, ωστόσο, δεν συμβαίνει ποτέ στην αληθινή ζωή. «Το να μιλήσεις ανοιχτά στο σύντροφό σου για αυτά που θέλεις είναι απίστευτα τρομακτικό. Σε κάνει ευάλωτο. Ο σύντροφός σου μπορεί να σε απορρίψει. Μπορεί να νομίσει πως είσαι πολύ παράξενος. Μπορεί να γελάσει μαζί σου. Μπορεί ακόμη και να σε εγκαταλείψει», λέει ο Franklin. 

«Στην αληθινή ζωή, κανείς δεν μπορεί να διαβάσει τη σκέψη σου. Κανείς δεν γνωρίζει αυτόματα τι θέλεις χωρίς να το συζητήσεις μαζί του. Δεν μπορείς να περιμένεις να πάρεις αυτό που θες αν δεν το ζητήσεις... αλλά το να το ζητήσεις είναι τρομακτικό. Ο κόσμος στη σαδομαζοχιστική κοινότητα δεν συμπαθεί τον Κρίστιαν Γκρέι επειδή αναγνωρίζουμε αυτό που είναι: ένα αρπακτικό. Κατασκοπεύει και είναι βασανιστής. Ωστόσο τα κάνει και τα δύο με τρόπο που ταιριάζει απόλυτα στα γούστα του φανταστικού του θύματος. Στην BDSM κοινότητα ξέρουμε πολύ καλά πως ποτέ δεν λειτουργεί έτσι το πράγμα», καταλήγει.

Με πληροφορίες από Independent

It's Viral
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ