Η ιστορία της 23χρονης Κωνσταντίνας Λία που είναι transgender μοντέλο και έκανε για πρώτη φορά πασαρέλα στη Μύκονο

Η ιστορία της 23χρονης Κωνσταντίνας Λία που είναι transgender μοντέλο και έκανε για πρώτη φορά πασαρέλα στη Μύκονο Facebook Twitter
3

Η Κωνσταντίνα Λία είναι transgender μοντέλο και πρόσφατα ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στην πασαρέλα σε επίδειξη στην Μύκονο. Η 23χρονη αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της, μιλώντας στην κάμερα του Mykonos Live TV, όπου αποκάλυψε λεπτομέρειες για την ζωή της, τους φίλους της, την απόφασή τη, το πώς το διαχειρίστηκαν οι γονείς της αλλά και τα σχέδια της για το μέλλον.

«Αντιμετώπισα δυσκολίες αλλά αυτές είναι που με έκαναν πιο δυνατή ώστε να στέκομαι τώρα και να είμαι αυτή που είμαι σήμερα», λέει η Κωνσταντίνα, που τονίζει ωστόσο πως δεν έχει δεχθεί έντονο ρατσισμό γιατί είχε πάντα την στήριξη των γονιών της. «Στη χώρα μας υπάρχει ένα είδος ρατσισμού το οποίο δεν βίωσα έντονα γιατί είχα πάντα την οικογένειά μου δίπλα μου και με στήριζε σε κάθε μου βήμα. Είχα απίστευτη αγάπη από τους γονείς μου. Τους ευγνωμονώ απίστευτα γι' αυτό οπότε δεν μπορώ να μιλήσω πολύ για το ρατσισμό. Σίγουρα υπάρχουν άτομα που έχουν υποστεί και θα ήθελα η οικογένειά τους να τους αγαπάει γι' αυτό που είναι και να τους στηρίζει», λέει. 

Η ιστορία της 23χρονης Κωνσταντίνας Λία που είναι transgender μοντέλο και έκανε για πρώτη φορά πασαρέλα στη Μύκονο Facebook Twitter

Σχετικά με την μετάβασή της και το πώς αντέδρασαν οι γονείς της όταν τους είπε για πρώτη φορά ότι θέλει να γίνει γυναίκα, η Κωνσταντίνα λέει: «Σαφώς στην αρχή ένα σοκ το έπαθαν, δεν θα πω ψέματα, αλλά στην πορεία ήταν πάντα δίπλα μου και με στήριζαν. Ήταν πολύ κουλ οι γονείς μου, ευτυχώς». Η ίδια λέει πως αγαπά την Αθήνα γιατί είναι «πολύ όμορφη πόλη», καθώς εκεί μεγάλωσε, παρόλο που η καταγωγή της μητέρα της είναι από το Καρπενήσι και ο πατέρας της κατάγεται από την Αθήνα. 

Η ιστορία της 23χρονης Κωνσταντίνας Λία που είναι transgender μοντέλο και έκανε για πρώτη φορά πασαρέλα στη Μύκονο Facebook Twitter

Σε ερώτηση σχετικά με τους φίλους της και το αν είναι οι ίδιοι μετά την μετάβαση, είπε πως κάποιοι παρέμειναν και άλλοι αποχώρησαν, σχολιάζοντας πως έκανε αυτή ένα ξεκαθάρισμα στη ζωή της. «Όλοι μας κάνουμε. Δεν έχει να κάνει με τις εμπειρίες που έχουμε ζήσει. Όταν μεγαλώνουμε κάνουμε ξεκαθάρισμα. Το ίδιο έκανα κι εγώ», εξηγεί η 23χρονη. 

Όσο για το πότε κατάλαβε ότι θέλει να γίνει γυναίκα, τονίζει πως ανέκαθεν ένιωθε έτσι, παρόλο που γεννήθηκε βιολογικά αγόρι. «Έτσι ένιωθα, ήταν πολύ ξεκάθαρο μέσα μου, απλά πήγε μόνο του. Δεν το σκέφτηκα πολύ. Ήταν το θέμα της αποδοχής του οικογενειακού μου περιβάλλοντος ώστε να δεχθώ την κατάλληλη βοήθεια να το πραγματοποιήσω», αναφέρει η Κωνσταντίνα. 

Τέλος, καταλήγοντας παραδέχεται πως θα ήθελε να κάνει οικογένεια και πως είναι στα πλάνα της αλλά δεν έχει κάνει ακόμη κάτι γι' αυτό. «Επιλέγω να μην έχω σχέσεις γενικότερα γιατί μου φέρνουνε μπελάδες αλλά θα ήθελα να κάνω κάποια στιγμή οικογένεια. Έχω αρχίσει ήδη να το σκέφτομαι», καταλήγει. 

Δείτε το βίντεο:

 
It's Viral
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ