ΑΛΜΑΝΑΚ
TO BLOG ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΒΕΡΗ

 


WeeklyLeaks - Ο πόλεμος κατά της δημοσιογραφίας"

 

courage is contagious

 

 

Μία πειρατική εφημερίδα τυπώθηκε και διανεμήθηκε μαζικά στο Λονδίνο εν όψει της επαναληπτικής δίκης του Julian Assange. Η δωδεκασέλιδη εφηφερίδα κυκλοφόρησε την πρώτη μέρα του δεύτερου μέρους της ακροαματικής διαδικασίας για την έκδοση του Julian Assange, και μοιράστηκε μπροστά στο Κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο του Λονδίνου ("Old Bailey").

 

Η WeeklyLeaks περιέχει μια επιλογή βασικών κειμένων που παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατανόηση του πλαισίου της πολιτικής δίωξης του Julian Assange. Περιλαμβάνει την διεξοδική συνέντευξη του Nils Melzer στο σάιτ Republik.ch "Ένα δολοφονικό σύστημα δημιουργείται μπροστά στα μάτια μας", και ολόκληρη την επιστολή των "Lawyers 4 Assange" μεταξύ πολλών άλλων εκλεκτών άρθρων.

 

Η εφημερίδα αυτή, ως παρέμβαση στον δημόσιο χώρο, αποσκοπεί στο να επαναφέρει το πλαίσιο της 10ετούς διώξης και του σχεδόν 15ετούς αγώνα των WikiLeaks για τη δημοσίευση αληθινών πληροφοριών, για μία καινοτόμο δημοσιογραφία και τη δημιουργία προηγμένων τεχνικών για την προστασία των πηγών. Είναι ένα κάλεσμα, ένα συγκεκριμένο εργαλείο καμπάνιας και ένα μήνυμα ενθάρρυνσης για όλους εκείνους που αγωνίζονται για την Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη.

 

Η WeeklyLeaks είναι μία συλλογή από σημαντικά κείμενα, εικονογραφήσεις και έργα τέχνης, ενώ προωθεί παράλληλα και μία ταινία ντοκιμαντέρ, έναν ραδιοφωνικό σταθμό και πολλές πρωτοβουλίες που έχουν τον ίδιο στόχο.

 

5000 φύλλα τυπώθηκαν για την περίσταση. Άλλα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν σύντομα κι άλλα...

 

Ορισμένα έργα της WeeklyLeaks έχουν αντιγραφεί με την άδεια των συγγραφέων. Άλλα αντιγράφηκαν με την πεποίθηση ότι θα ικανοποιούνταν οι συγγραφείς τους. Επίσης, για την αντιγραφή άλλων, αποφασίσαμε ότι έχουμε το δικαίωμα στην πολιτική μας έκφραση και σε ορισμένες εξαιρέσεις στα πνευματικά δικαιώματα.

 

Η WeeklyLeaks είναι έργο μιας άτυπης ομάδας ανώνυμων φίλων και υποστηρικτών του Julian Assange που θέλουν να υπενθυμίσουν σε όλους τη σημασία της ανώνυμης ομιλίας και δράσης.

lundimatin#253,  8 Σεπτεμβρίου 2020

 

Η εφημερίδα μπορεί να διαβαστεί (σε σχήμα ταμπλόϊντ, όπως στο κανονικό) εδώ:

 

WeeklyLeaks

 

Δείτε επίσης στο Αλμανάκ:

Quentin Lafaye: «Παρότι θύμα των Wikileaks, υποστηρίζω τον Julian Assange»

Πώς κατασκόπευαν τον Julian Assange στην πρεσβεία του Εκουαδόρ

Για τον Τζούλιαν Ασάνζ

Από τον Σνόουντεν στον Ασάνζ, το νέο "κυνήγι μαγισσών"

Για όλα φταίνε ο Ασάνζ και ο Σνόουντνεν

Τα παιδιά του Daniel Ellsberg, ποιόν είχανε πατέρα;