Πωλείται η έπαυλη των παιδικών χρόνων της Τζάκι Κένεντι - Ωνάση
Αρχιτεκτονική

Πωλείται η έπαυλη των παιδικών χρόνων της Τζάκι Κένεντι - Ωνάση

Το επιβλητικό αρχοντικό γεωργιανού ρυθμού, που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και στο οποίο μεγάλωσε η Τζάκι πωλείται έναντι αστρονομικού ποσού

«Αγαπώ τόσο πολύ το Merrywood, είναι όλα τόσο ειρηνικά...με τον ποταμό και τους μεγάλους απότομους λόφους», έγραφε η νεαρή Τζάκι το 1944.

 

Η Τζάκι Κέννεντι- Ωνάση μεγάλωσε στο McLean της Βιρτζίνια, μια εύπορη γειτονιά της Ουάσινγκτον, σε ένα γεωργιανού ρυθμού αρχοντικό, το Merrywood. Η οικογένειά της μετακόμισε εκεί το 1940, όταν η μητέρα της παντρεύτηκε τον ιδιοκτήτη του και κληρονόμο της Standard Oil τον Hugh D. Aucincloss. Η κατοικία που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Potomac πωλείται για 49,5 εκατομμύρια δολάρια. «Αγαπώ τόσο πολύ το Merrywood, είναι όλα τόσο ειρηνικά...με τον ποταμό και τους μεγάλους απότομους λόφους», έγραφε η νεαρή Τζάκι το 1944.

 

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του, ο συνιδρυτής της America Online Steve Case και η σύζυγός του Jean, πρόεδρος της National Geographic Society,  το αγόρασαν το 2005 για 24,5 εκατομμύρια δολάρια, ποσό ρεκόρ για την περιοχή εκείνη την εποχή. Ο λόγος που το πουλάνε;«Είναι σαν άδεια φωλιά και ταξιδεύουμε πάρα πολύ,» δήλωσαν στη Wall Street Journal. 

 

Το επιβλητικό σπίτι των 23.000 τετραγωνικών ποδιών (2,137 τ.μ.) το οποίο χτίστηκε το 1919, διαθέτει εννέα υπνοδωμάτια, 13 μπάνια και αρκετούς κοινόχρηστους χώρους, έχει υπέροχα διαμορφωμένους κήπους και πισίνα. Τα επτά ιδιωτικά στρέμματα διαθέτουν επίσης ένα γήπεδο τένις και ένα κτήριο με εσωτερική πισίνα, γυμναστήριο και αποδυτήρια. Ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια